Dzisiaj dowiedziałam się, że moja świadkowa przyleci wcześniej więc bedzie ze mna na te kilka dni przed ślubem, nawet nie wiecie jak się cieszę, ona jest niesamowicie pozytywna osobą.
W sumie to jeszcze nic Wam nie napiałam o przygotowaniach do slubu.
Z najważniejszych spraw mamy podpisaną umowę z restauracją, a jest to Dworek pod lipami w Katowicach - Giszowcu, przecudowne miejsce, prześliczne, w dodatku mój park z dzieciństwa, bo tam bawiłam się w chowanego, podchody i biegałam z paczką znajomych
za duże zdjęcie!Ślub odbedzie sie 6 czewrca 2009 r. o godz. 16:00 w kościele pw Św. Barbary na Giszowcu,
bardzo emocjonalnie jestem związana z Giszowcem, to jest dzielnica Katowic, a mój Bohdan bardzo polubił to miejsce i podoba mu sie tam, więc decyzja zapadła bardzo szybko.
Poza tym jak weszlismy do dworku wiedzieliśmy od razu, że to jest nasza sala i tam chcemy wesele.
Wesele przewidujemy na około 70 osób.
Aaa no i mamy podpisana umowe z fotografem, nawet na forum go kiedys u nas zagadałam a potem zapytałam czy jest mozliwośc żeby w tym dniu był z nami. No i ważna sprawa- zespół, jest i zespół, SILWER z Sosnowca, jeden z chłopaków to mój kolega, a w dodatku brat mojej świadkowej.
Termin i godzina jak widac w kościele zaklepane, co poza tym?
Aha mamy zakupioną część wódeczki, jeszcze troche musimy dokupić no i jakies wino i piwo, bo bedą takie osoby które nie piją wódki.
Ostatnio doszlismy do porozumienia jak będą wygladać zaproszenia i wzór mamy gotowy- zaproszenia sami bedziemy robić, beda bardzo proste z tekstem staropolskim, jak będzie pierwsze zaproszenie to wam wkleje, ale to jeszcze troche czasu minie.
Poza tym wiem jaka chce mieć sukienkę, i jestem umówiona na początek stycznia z krawcową na spotkanie i wyjazd po materiał i wszystkie potrzebne rzeczy- fantastyczna kobitka, we wszystkim pomaga. Sukienke pokaże następnym razem

.
No i ja mamy obraczki, a że jetem bardzo sentymentalna, chce mieć starą obroczke jeszcze po mojej babci a mój B. zgodił się na przyjęcie obrączki po moim dziadku, niby nic wielkiego ale dla mnie jest to bardzo ważne.
Ale sie rozpisałam, dobra koniec bo posty gioganty zaczną wychodzić