Autor Wątek: "Miłość zwycięży wszytsko" 1.08.2009:)  (Przeczytany 173002 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Doris85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25.12.2008r :) NA ZAWSZE RAZEM
Odp: "Miłość zwycięży wszytsko" 1.08.2009:)
« Odpowiedź #2520 dnia: 29 Czerwca 2009, 14:57 »
bardzo fajny bukiecik  :D

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #2521 dnia: 29 Czerwca 2009, 18:23 »
fotek nie ma bo nie bylam u krawcowej bo ona dzis musiala tam z dzieckiem na echabilitacje isc i ide jutro z ztym ze chyba nie zrobie zdjec bo bede sama ale jutro jest taka przymiarka i w iatek bede jzu odbierac suknie to pstrykne fotke no chyba ze krawcowa zrobi

hmm a odnosnie bukietu to jest lipa bo ten bukiet jest z tuipanow szarpanych a ich w sierpniu nie bedzie tzn wszystko jest mozliwe ale za odpowiednio wysoka cene wiec odpuszczam sobie i zrobie jak Justys zdam sie na kwiaciarke zwlaszcza ze to spoko babka i zrobi mi bukeit tak do 100zl
bo jak pytalam w innej kwiaciarni to powiedziala od 200zl w gore :/

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2522 dnia: 29 Czerwca 2009, 18:31 »
 ;) ;) ;)

Dodam  że ja powiedziałm tylko z jakich kolorków ma być i ze mało zielonego a więcej kwiatów i żeby nie był wiszący i tak powstał mój bukiet  ;D

wydaje mi się ze jak dobrze opiszesz co chcesz a czego nie to kwiaciarka skomponuje coś fajnego  ;)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #2523 dnia: 29 Czerwca 2009, 18:36 »
z tego co widzę, to jest kameliowa taka wiązanka, tak? :) to może poszperaj po necie i poszukaj coś takiego z kwiatów sezonowych albo róż :)

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2524 dnia: 29 Czerwca 2009, 19:11 »
nie ja juz szukac nie bede bo znowu cos znajde i dupa bedzie powiem wlasnie ze chce tylko zeby cos z koloru rozowego bylo i zdam sie na nia :)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #2525 dnia: 29 Czerwca 2009, 20:22 »
rozowe jest piekne  :Serduszka:
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2526 dnia: 29 Czerwca 2009, 20:41 »
aa zapomnialam sie "pochwalic"  ze dzis dalam do grawerowania nasze obraczki i mamy napis AMOR VINCIT OMNIA 01.08.2009 ( Miłość zwycięży wszytsko 1.08.2009:)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2527 dnia: 29 Czerwca 2009, 22:00 »
bardzo ladny grawer :)

całkiem nowa JA

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2528 dnia: 29 Czerwca 2009, 22:20 »
wiecie co mam do wasj jeszcze jedna prosbe bo chce na oczepinach przeprowadzic taka zabawe
ZABAWA -     DAMSKA TOREBKA

Jak wiadomo w damskiej torebce można znaleźć różne rzeczy, od bardzo typowych jak pomadka czy puder aż do bardzo nietypowych np. prezerwatywa. Zabawa polega na tym, że należy zrobić listę rzeczy, które kobieta ma w torebce i przypisać im punkty. Za te bardzo typowe najmniej punktów, za nietypowe- więcej, np. pomadka - 1pkt, prezerwatywa - 10 pkt. Listę można zrobić wcześniej lub podczas zabawy razem z gośćmi. Ochotniczki przynoszą ze sobą na parkiet swoje torebki, Panowie oczywiście im dopingują i pomagają. Prowadzący zabawę odczytuje głośno listę a Panie jeśli mają coś z listy wyciągają ze swojej torebki i za to dostają określoną liczbę punktów. Panowie mogą liczyć punkty. Która z Pań zbierze największą liczbę punktów wygrywa.

i pomozecie mi w wymysleniu co tam mzoe byc w tych naszych torebkach i jak to popunktowac (tak wiecie zeby wrazie co byl gotowiec) a i piszcie jak wam sie widzi taka zabawa
jeszcze mysle nad tym

Zabawa - Sukienka dla panny młodej

Przed zabawą należy zakupić kilka, kilkanaście rolek białego papieru toaletowego. Podczas wesela chętnych do tej zabawy podzielić na 2 lub więcej grup po 3-5 osób. Jedna z osób pełni rolę modelki. Zabawa polega na zaprojektowaniu i wykonaniu ubioru dla panny młodej właśnie z papieru toaletowego. Elementy obowiązkowe to oczywiście sukienka, welon lub cokolwiek innego na głowę, bukiet, obrączka. Mogą też by kolczyki i ozdoba na szyję. Inni goście dopingują, bo konkurs jest na czas, np 5 minut. Wygrywa zespół który ma najciekawszy i zawierający najwięcej elementów strój dla panny młodej. Na koniec zabawy koniecznie należy zrobić zdjęcia.

Zabawa w przebieranki

Goście weselni robią kółko krążą 3-4 worki z ciuchami rozdane gościom. Muzyka grała i w tym samym czasie te worki krążył z ręki do ręki. Jeżeli muzyka przestała grać- osoba, która w tym momencie trzymała worek musiała coś z niego wylosować. Oczywiście nikt nie wiedział, ze tam są ciuchy

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2529 dnia: 29 Czerwca 2009, 22:28 »
super zabawy :)

całkiem nowa JA

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #2530 dnia: 29 Czerwca 2009, 22:34 »
Hmmmm...w tej pierwszej nie miałabym szans, bo na wesela chodzę z malutki torebkami, gdzie miejsce jest tylko na kilka drobiazgów.
Co do drugiej zabawy, to mam skojarzenia ze szkolnym Halloween :), gdzie co roku dzieciaki robią mumie z papieru toaletowego :)
A co do trzeciej, to rozumiem, że goście muszą założyć wylosowany ciuszek? Panie mogą być niezadowolone, bo mogą popsuć sobie makijaż i fryzurę zakładając coś przez głowę....dobra, kończę, bo zaczynam krytykować :)
Buziaki na dobranoc :)

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2531 dnia: 29 Czerwca 2009, 22:43 »
japcio nie no po to was pytam wlasnie zeby znac opinie a co do 3 zabawy to wlasnie byly by  takie rzeczy wiesz zakladane zeby sie nic nie stalo z fryzura  ani nic takiego cos na guziki tp

a co do tej torebki to wlasnie dlatego tez bpyam co mozna wymyslic bo wiadomo ze nie ma sie na weselutakiej "sodziennej "torebki ale wiesz rozne rzeczy ta czy siak sa w damskich torebkach :)

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2532 dnia: 29 Czerwca 2009, 22:51 »
mi sie wydaje, ze wlasnie w tej 1 zabawie, nie za bardzo byloby co pokazywac, bo kobiety na wesela zabieraja przewaznie kosmetyki, papierosy, klucze, perfumy, ewentualnie rajstopy na zmiane, moze chusteczki ale to wszystko, wiec 10 punktow chyba ciezko byloby uzbierac.
ta 2 tez mi sie tak srednio widzi, przynajmniej ja nie chcialabym brac w niej udzialu, ale do ogladania moze byc ciekawe, zwlaszcza jak modelem jest mezczyzna  ;D
a w 3 to co to za ciuchy mialyby byc na przebranie? i co jak worek bedzie pusty? co na koniec kto wygrywa?
a moze trzeba w tym chodzic do konca wesela?

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2533 dnia: 29 Czerwca 2009, 23:25 »
Jeśli chodzi o pierwszą zabawe- hmmm na wesele dużo dziewczyny nie biora w sumie mówie to na swoim przykładzie i to bardziej takie normalne rzeczy - błyszczyk, puder, antyperpsirant, tampony czy wkładki  ::)

Druga zabawa no tu może być śmiesznie  ;D
aczkolwiek można zniszczyć fryzure i makijaż ale osoby które umieją się bawić wezmą w tym udział bez problemu  :D

Trzecia zabawa moim zdaniem jest świetna - była u mojego szwagra na weselu - widok tesciowej w obroży na szyi z cwiekami - bezcenny  ;D ;D ;D ;D , ja akurat chwyciłam kask  ;D ;D ;D ;D

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #2534 dnia: 29 Czerwca 2009, 23:52 »
Co do torebki to dziewczyny maja troche prawdy, na wesele zazwyczaj bierze sie torebeczke i wklada tylko najpotrzebniejsze rzeczy - ale dziewczyny .... moze ktos liczy na okazje i taka prezerwatywe za 10 ptk by mial  ;D ;D ;D ;D ;D hehehehehehhe

Co do ciuszkow jesli faktycznie nie beda to ciuszki ktore moga noezle namieszac w naszych ubiorach to ok .... heheh np te cwieki u tesciowej  ;D ;D ;D ;D

Papier toaletowy - tez ok  ;)

Ja mam zabawe ktora na bank bedziemy mieli. Moze ktos skorzysta.
Otoz ja z P siedzimy na srodeczku na krzeselkach plecami do siebiei trzymamy tabliczki ze slwoimi imieniami albo on - ona. Ja trzymam dwie (ona - ona ) i tak samo P i orkiestra zadaje pytanie typu - kto bedzie trzymal kase po slubie i my pokazujemy tabliczki - drugie pytanie - kto bedzie myl naczynia - i tak samo odpowiadamy i chyba jeszcze damy wolna reke gosciol co by mogli kilka bytan zadac i mysle ze tu moze byc ciekawie  ;D ;D ;D

Buziaki :):):)

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #2535 dnia: 30 Czerwca 2009, 05:53 »
Fajne te zabawy, ta druga to chyba taka trochę za bardzo czasochłonna  ;) Bukiecik bardzo oryginalny szkoda że w sierpniu nie ma takich kwiatków  ;)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #2536 dnia: 30 Czerwca 2009, 08:20 »
nataliaxp... jest to typowo szkocka zabawa :))) z tymi tabliczkami ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #2537 dnia: 30 Czerwca 2009, 08:31 »
Ostatnio oglądałam wesele znajomych i mieli taką zabawę : na początku imprezy rodzina młodej tworzyła kółeczko w środku, a rodzina młodego na zewnątrz (albo odwrotnie, zależy kto ma większą rodzinę) . Oba kóleczka poruszały się w przeciwnych kierunkach w rytm muzyki. Gdy muzyka przycichała, członkowie rodzin odracali się się do siebie i przedstawiali się sobie :) Fajny pomysł na przełamanie lodów :)

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2538 dnia: 30 Czerwca 2009, 08:36 »
nataliaxp fajna jest ta zabawa nawet wczesniej o niej myslalam, ale teraz jak bylismy na weselu u znajomych to tez ona byla i nie chce zeby bylo ze odgapilam czy cos (chociaz wie ze to wszystko si epowtarza), a po 2 takie to bylo troszke bez rewelacji bo tu akurat ich orkiestra zawinila

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #2539 dnia: 30 Czerwca 2009, 11:51 »
ta zabawa z ciuchami mi się podoba... dwie pierwsze mniej... kobiety na wesela biorą niewiele do torebki więc może to być nudnawe i chyba sama też nie chciałabym brać w takiej zabawie udziału... a z tym papierem hmm w szkole czasem były zabawy w owijanie kogoś papierem (tzw. mumia) i z tego co pamiętam zawsze mocno się brudziło bo papier się rwał  ;)

u nas była zabawa w quiz i podobała się (sama lubię tą zabawę na weselach bo można czegoś więcej dowiedzieć się o młodych  ;))... wcześniej ustaliliśmy z wodzirejem pytania a w trakcie wesela każde z nas miało wskazać swoją drużynę i drużyny na punkty były odpytywane  :)

pytania były mniej więcej takie :

- gdzie i kiedy się poznaliśmy?
- od kiedy jesteśmy parą?
- jakim środkiem transportu wybieramy się w podróż poślubną? (odp. kajakiem.. wymyślił to nasz wodzirej  ;))
- jakie sporty uprawił w młodości Pan Młody (wymienić minimum 6)?
- ile Młodzi chcą mieć dzieci?
- ulubiony aktor Panny Młodej?
- gdzie odbyły się zaręczyny?
- jak Młodzi zwracają się do siebie?

więcej nie pamiętam... może będą na filmie  ::)

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2540 dnia: 30 Czerwca 2009, 12:51 »
A mi zabawa z ciuchami średnio sie podoba... Ta z papierem toaletowym też jakoś tak dziwnie.. Ale za to ta z torebką rewelacja!! :D Niby panie zabierają "małe ślubne torebeczki", ale z drugiej strony myślą sobie, że mogą zdarzyć się jakieś nieoczekiwane sytuacje i właśnie dlatego postanawiają zabrać ze sobą różne ciekawe rzeczy ;D A jeśli jakaś panna (w sensie nie mężatka) przychodzi na wesele sama to być moze ma nadzieję na spotkanie na nim jakiegoś fajnego kawalera... ;D i kto wie, kto wie... A nuż ma ze sobą prezerwatywę ;D :P hehe, ja np. noszę przy sobie takie małe śrubokręty - zawsze się do czegoś przydają :P ;D
Buziaki :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #2541 dnia: 30 Czerwca 2009, 14:14 »
Hmmm...
Zabawa z torebką taka sobie wg. mnie :) Chociaż mogłaby być śmieszna! Na weselu siostry A. był problem - mamie Pani Młodej potargała się halka od sukienki i się w niej ciągle plątała... Biegaliśmy i szukaliśmy nożyczek... Jedna ciocia miała właśnie w torebce na czarną godzinę ;D Pytasz o listę takich rzeczy... Hmm.. Nie wiem jak to ponumerować i popunktować ;) Ale mogą być: igła i nitka, nożyczki, prezerwatywy, papierosy, zapalniczka, chusteczki higieniczne, pomadka, rajstopy, buty ;D (ciotka często pakuje do torebki buty na zmianę :P ), grzebień, lusterko... Nie wiem, nie umiem już więcej wymyślić ;D
Jeśli chodzi o samą zabawę, to ja napewno nie chciałabym brać w niej udziału. I podejrzewam że większość mojej rodziny też nie byłaby zadowolona gdyby zostali wkręceni w taką zabawę. Po prostu kobiece torebki, to często bardzo osobista i prywatna sprawa, nie każda chce ujawniać to w niej ma.

Zabawa z papierem toaletowym hmm... Fajna, wydaje mi się super, ale właśnie bałabym się ze strasznie się nabrudzi już nie tyle na sali, co po prostu ciuchy gości będą brudne od papieru. Tak więc sama nie wiem...

Mi osobiście zabawa z ciuchami z worka się nie podoba. Chociaż... Ja bym zastapiła ciuchy różnymi akcesoriami - np obrożą ;D kaskiem, ale też mogą być rzeczy w stylu - sztuczne dmuchane piersi ;D krawat z jakimś świetnym napisem, buty na obcasie(koniecznie w dużym rozmiarze! Tak,aby się jakiemuś facetowi na nogę zmieściły ;D ), okularami przeciwsłonecznymi, z różową oprawką, takimi duuużymi okrągłymi co już nikomu nie pasują ;) Mogą być też różowe uszy królicze, czy fartuszek jakiś śmieszny. Takie akcesoria(niektóre) były na weselu siostry A. - wszyscy mieli super zabawę! :)

Jeśli chodzi o ten test zgodności, to jestem jak najbardziej na tak! :) To jest pierwsza zabawa, jaką muszę mieć u nas na weselu :skacza:

Offline hania3033

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2542 dnia: 30 Czerwca 2009, 14:26 »
Zapomiałam właśnie dodać, ze ja bym wzięła udział w zabawie z torebką 'D przecież nikt nie każe obnażać całej jej zawartości, wyciągam jedynie to, co akurat mam a co zostało "wywołane do tablicy" ;)

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2543 dnia: 30 Czerwca 2009, 15:48 »
no to widze zdania generalnie sa dosyc mocno podzielona a ja sama mam mieszane uczucia wrrr (achh ja juz taka zdecydowana jestem ze by mnie cos trafilo hihi)

wiśniowa a możesz dokładniej ta zabawe opisac

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2544 dnia: 30 Czerwca 2009, 17:55 »
wlasnie wrocilam od krawcowej i jak w dniu slubu bedzie tak goraco i duszno jak dzis to bedzie masakraaa u krawcowej stalam w kiecce ok 40 min i normalnie tak ze mnie ciekloo wiec mam nadzieje ze nie bedzie tak goraco :)

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2545 dnia: 30 Czerwca 2009, 17:58 »
a co powiecie na taniec wampira???

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2546 dnia: 30 Czerwca 2009, 23:35 »
a kupilam dzis kolczyki sobie juz na slub , nie mam jeszcze dalej butow n aprzbranie nie mam pojecia w czym pujde na poprawiny ahhh

dzis dzwonilam za transportem dla gosci z kosciola na sale kurcze troche sie cenia za autkary musze jutro podzwonic po taksowkach popytac tylke tez nie wiem ile bo w sumei nei mam i tak ejszcze ostatecznej liczby gosci
koeldzy maja problemy z dziewcynamy tzn nie maja z kim isc i sami nei wiedza czy beda sami czy koos skreca i tak jest ze 3  ahhhhhhh normalnie sie odechciewa  inni mowia ze samochodem i skad mam wiedziec dla ilu osob bedzie potzreby transport normlnie gdybym wiedziala ile zamieszania itp wzieli bysmy samych rodzicow rodzenstwo i w restauracji bysmy zrobili ala przyjecie i dziekuje a tak tyle tego wszystkiegoo

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
« Odpowiedź #2547 dnia: 1 Lipca 2009, 00:06 »
Gratulacje!!!!!!!! już tylko miesiąc do ślubu  :skacza:

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #2548 dnia: 1 Lipca 2009, 08:01 »
Napewno dacie rade :))) Kiedys wszyscy sie borykalismy z takimi problemami! ;))

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #2549 dnia: 1 Lipca 2009, 08:23 »
Justynko, gratulacje miesiąca do ślubu!!!
Z ta sukienką to ja dokładnie to samo sobie dziś pomyślałam :D  jak to wytrzymać jak będzie taki upał jak wczoraj! :-\