hejka
Do wesela już tylko 26 dni....
z każdym dniem nie mogę się bardziej doczekać.

Jak byłysmy z Alą na ślubie
Justyś851 ,to zgodnie stwierdziłyśmy... tyle przygotowań, a to tak szybko mija...
u mnie dużo się dzieje... ludzie mieli dać znać do 10 maja,a niektórzy odmówili nam jeszcze w tym tygodniu... Na dzień dzisiejszy
ze 144 osób zaproszonych osób(łącznie z nami), ,zostało nam na dzień dzisiejszy
99 osób. Do tego jeszcze dochodzi
6 osób z obsługi. W szoku jestem,że aż tyle osób nam odmówiło... moim dwóm koleżankom ze studiów w ubiegłym tyg. się umyślało, że jednak nie idą na wesele... eh... ludzie są po prostu niepoważni,ale nie zamierzam się tym przejmować.
Bałam się, że będzie za mało miejsca ,bo ze 120 osób wyszło ponad 140, a tutaj już niecała setka została...
W ubiegłym tygodniu byliśmy dogadać szczegóły w cukierni... Zamówiliśmy 4-piętrowy tort śmietankowo-ajerkoniakowo -czekoladowy... Dodatki na torcie będą bordo z ecru, jak nasze zawieszki na alkohol, zaproszenia i winietki.
Oto lista naszych ciast...

jak dla mnie zapowiada się pyszniutko
-sernik
-makowiec japoński
-duet (mako-serowiec)
-deser alkoholowy (coś z budyniem i na biszkopcie)
-deser czekoladowo-orzechowy
-deser owocowy z galaretką
-deser Floryda (jakiś z bakaliami

)
-deser adwokatowy
-deser nugatowy
Jako podziękowania dla gości zamówiliśmy paczki z ciastem.... i tutaj będą 3 inne gatunki ciasta:
-sernik jogurtowy
-miodownik z rumem
-makowiec z kokosem
Na piątek zamówiliśmy też ciasto ,jak będziemy robić koronę. Tutaj też będą inne gatunki ciasta :
-sernik w cieście czekoladowym
-deser malaga
-deser trójsmakowy (kokos, mak i orzechy)
-deser z wiśnią i jabłkiem.
Wczoraj
odebraliśmy zapowiedzi od mojego Pm'a i zanieśliśmy z powrotem do mojego kościoła

Na jutro
jesteśmy umówieni z zespołem i fotografem na dogadanie szczegółów. Z kamerzystą mamy się na początku czerwca widzieć.
Wczoraj zamówiłam na allegro podziękowania dla rodziców i ubranko na naszą wódkę.
Jako podziękowania dla rodziców chcemy - dla mam- tekst zamówionego podziękowania , kosz kwiatów ,a dla tatusiów jakiś dobry alkohol

Po wesele dostaną na pewno albumy od nas
W środę wybieramy się do kwiaciarni dogadać wszystkie rzeczy i zamówić bukiet świadkowej, bo ma już kupioną sukienkę
Ogólnie ,to zaczynam czuć stresik,ale i takie podekscytowanie....
Ostatnio zrobiłam sobie również listę, co jeszcze musimy załatwić... Jeśli chcecie, to niebawem ją tutaj zamieszczę
Wybaczcie,że nie zaglądam do Was,ale kompletnie nie mam na nic czasu. Poza przygotowaniami ,korepetycjami których udzielam,muszę się zacząć uczyć na egzamin 8 czerwca.
Powiem Wam jeszcze, że dziś byłam w optyku i zamówiłam sobie nowe okularki...
miłego dnia
Kochane Forumki