Autor Wątek: salony sukien slubnych  (Przeczytany 293790 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ewabraun
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 08.2012
Odp: salony sukien slubnych
« Odpowiedź #600 dnia: 28 Lutego 2013, 22:06 »
Eve, no właśnie moja kumpela tez miała podobna, tylko ze z rękawkiem 3/4 i dekolt w szpic,ale tez calusieńka z koronki Myślę, ze więcej niż 2 tys.  za uszycie Ci nie policzą.  Najlepiej jedź, pokaz im fotkę jaka suknie maja Ci uszyć,  wtedy oni Ci ja wycenią.  Jak wyjdzie drogo to zrezygnujesz.  Pozdrawiam  :) I daj znać co załatwilas  :)

Offline Eve25
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2014
« Odpowiedź #601 dnia: 28 Lutego 2013, 22:47 »
Dzięki za pomoc :) dam znać ;)

Offline Eve25
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2014
« Odpowiedź #602 dnia: 1 Marca 2013, 14:53 »
Jeszcze dwa pytania czy jak np. uszyją mi pod wypożyczenie sukienkę czy będę ją mogła mieć troszkę dłużej czy jest jakiś termin do oddania? Chodzi o to że chcemy jechać do Włoch do siostry PM i chcielibyśmy tam zdjęcia zrobić.
Drugie: Jak długo szyją suknie ponieważ pisałyście że jest tam dużo ludzi to może trzeba iść wcześniej troszke żeby było ok? W sumie to nawet nie wiem kiedy powinnam się za suknią zacząć oglądać :(

Offline ewabraun
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #603 dnia: 1 Marca 2013, 15:33 »
Eve 25 Przy podpisywaniu umowy o wypozyczenie pani pytala mnie kiedy bym chciala oddac suknie. Ja uzgodnilam, ze oddam do wtorku, po prostu nie potrzebowalam wiecej czasu, bo zdjecia mielismy w niedziele. Nie mam pojecia jak dlugo mozna by bylo trzymac suknie.

Offline ewabraun
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #604 dnia: 1 Marca 2013, 15:39 »
Aha, a co do drugiego pytania, to ja slubowalam w sierpniu, a suknie zaczely mi szyc w marcu i krawcowe mowily, ze to juz taki ostatni termin, zeby zdazyc, czyli tak pol roku wczesniej bys musiala sie juz zdecydowac. Pozdrawiam!

Offline ddiddilinka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04 Maj 2013
« Odpowiedź #605 dnia: 2 Marca 2013, 20:25 »
Dziś miałam przymiarkę w salonie w Żninie. Na początku planowałam wypożyczenie sukni i powiedziano mi że suknię musiałabym oddać najpóźniej do środy. Teraz po przymiarce zdecydował się na zakup :)
Co do szycia to trzeba się zgłosić się na ok. 5-4 miesiące przed ślubem.
Teraz ostatnią przymiarkę mam 30.04.2013 gdzie ewentualnych przeróbek dokonają na miejscu i będę mogła zabrać suknię. :). Jestem bardzo zadowolona z tego salonu, z podejścia obsługi więc mogę go jak najbardziej polecić.

Offline Bride
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #606 dnia: 6 Marca 2013, 19:50 »
Witam, mój pierwszy post zacznę od małej oceny odwiedzonych przeze mnie salonów ślubnych w Bydgoszczy
może komuś okaże się pomocna :)

Salon Amber
obsługa: bardzo uprzejma
wybór: całkiem spory, ostatnio otwarli też komis z używanymi sukniami
ceny: ja przymierzałam suknie w przedziale cenowym 2100-2400 ale była też jedna za 1500 - nowa, nie salonowa; nie pamiętam jak wygląda cena halek, ale chyba są w cenie sukni
podsumowanie: suknie ładne, cenowo ok, miałam tam jedną faworytkę, polecam odwiedzić

Salon Elisabeth
obsługa: pani była miła,
wybór: średni, mniejszy jak dla mnie niż w Amber, dużo sukien salonowych w koloże ecru, ale ten ecru jakiś żółty mi się wydawał
ceny: 2tys to chyba minimum ale raczej większość powyżej 2,5tys do 3tys i  więcej, halka - z tego co pamiętam 250zł (kupno)
podsumowanie: suknie ciekawe, ładne, jedna mnie tam bardzo urzekła ale była jak dla mnie ciężka, warto zadzwonić i zapytać czy mają modele z kolekcji zamieszczonej na stronie, bo w samym salonie wydawało mi się, że mają ich niewiele, polecam zajrzeć

Salon Lisa Ferrera
obsługa: bardzo na +, panie bardzo uprzejme
wybór: mają sporo sukien, z czterech kolekcji (Demetrios, Cosmobella, Orea Sposa i )
ceny: powyżej 2tys, w styczniu mieli duże rabaty - chyba nawet do 500zł, przez co ceny sukienek które przymierzałam (z kolekcji Orea Sposa) mieścily sie w przedziale 2100-2300zł, halkę można było wypożyczyć (chyba 75zł) lub kupić (chyba za 150zł).  Aha, suknie z Orea Sposa są chyba najtansze, Demetrios to już około 4tys i więcej.
podsumowanie: wydaje mi się, że można znaleźć tu nieco inne suknie niż w innych salonach; mają w salonie chyba większość sukni z kolekcji zamieszczonych na stronie; również polecam zajrzeć

Salon Romantica
obsługa: nie jest zła, ale musiałam czekać na swoją kolej jakieś 10-15min, mimo, że byłam umówiona; ale panie nie robią żadnych problemów - jak gdzieś się na czytałam - mogłam przymierzać suknie, które sobie wybrałam, a nawet pani próbowała podpowiedzieć co jeszcze mogłabym przymierzyć;
wybór: bardzo duży (w Żninie nie byłam, ale w Bydgoszczy to chyba największy wśród salonów, które odwiedziłam);
ceny: no tu już ceny nie są takie piękne, ja przymierzałam chyba głownie Sincerity i tu cenowo 3500-3800zł, Justin Alexander to już np.  około 6tys;
podsumowanie: warto zajrzeć, nawet jak szuka się czegoś tańszego, bo suknie z kolekcji, które ma salon, są bardzo popularne więc można poszukać swojego wybranego modelu np.  na allegro

Salon Leliwa w Fordonie
obsługa: bardzo uprzejma
wybór: hmm raczej średni, ale szyją też suknie na zamówienie, ja co prawda nie chciałam szyć ale widziałam jedną usztą, która wyglądała bardzo ładnie, więc jak ktoś jest zdecydowany na szycie to polecam też zajrzeć; strona www może nie zachęca specjalnie do odwiedzin, sama trafiłam zresztą do tego salonu przypadkiem - szukałam sukni z kolekcji Verise;
ceny: poniżej 2 tys wydaje mi się że można już sporo znaleźć;
podsumowanie: i tutaj się rozpiszę. . .  bo jest to salon, w którym zdecydowałam się zakupić moją suknię. .  jest to sukienka z kolekcji Sincerity - ten sam model (3637) w Romantice 3500zł, w Leliwa 2800zł i w przypadku tego modelu producent daje w cenie welon długi (wart około 350zł) oraz halkę - w Romantice wszystko było dodatkowo płatne;
Plusem salonu jest też fakt, że jest czynny w soboty i niedziele do godzin wieczornych, gdyż salon mieści się w Galerii Fordon;

Salon Dominica:
obsługa: panie bardzo miłe;
wybór: w salonach Bydgoskich średni, chociaż mają całkiem sporo sukien.  Można pewnie zamówić w razie czego żeby dowieźli z Inowrocławia (tam są 2 salony i tam tez szyją suknie);
ceny:  ja przymierzałam poniżej 2 tys do 2,5 tys (droższe może pojedyncze egzemplarze);
podsumowanie: hmm mi czegoś w tych sukniach brakowało, niby ładne ale jakieś takie hmm mam nadzieję, że nikogo nie obrażę - dla mnie jakby z niższej półki niż suknie z powyższych salonów; mój narzeczony oglądając moje foty w ich sukniach - określił jedną z nich (koronkowy gorset), że wygląda jakby śnieg na tą suknie napadał:P koronka była gruba i nie współgrała z materiałem dołu sukni; nie odradzam jednak zajrzenia do tego salonu bo jedna mi się nawet podobała ale szukałam innego fasonu:)

Salon Angel
obsułga: również miłe panie;
wybór: wydawał mi się nie za duży;
ceny: 2-3tys
podsumowanie: mimo, że na stronie można zobaczyć dużo modeli, w salonie chyba tylko ich garstka, więc warto ewentualnie zapytać czy jest możliwość sprowadzenia konkretnego modelu. . .

Madeline Exclusive
obsluga: na Dworcowej ok, na Gdańskiej pani zniechęciła mnie do przymierzania czegokolwiek :)
wybór: chyba duży, ale ja nic nie przymierzałam bo jak tam zajrzałam to nie miałam czasu akurat przymierzać i nie chciało mi się do tego salonu wracać :P
ceny: hmm nie wiem czy mają coś poniżej 2,5tys
podsumowanie: mają ładne suknie, ceny raczej wysokie, ale zajrzeć warto :)

A teraz odnośnie bucików:
Ryłko - salon w Galerii Pomorskiej, ładne i eleganckie buciki, niestety nie ma w całej PL już mojego rozmiaru (35), zamówiono dla mnie co prawda 35 ale miały wadę. . .  więc szukam dalej
Zdrowa Stopa na Gdańskiej - myślałam, że za tę cenę mają przyzwoite buty. . .  a one wyglądają jak jakieś bazarówki za 15zł. .
ale obok otwarto salon sukien (jak się wchodzi jest kantor). . .  śmierdzi tam trochę :P tzn.  taki zapach typowy dla ciucholandów, ale można zamówić każdy model z Growikara i WITa, chcoiaż na stanie nie ma wielkiego wyboru. .   mają mieć też buciki LA MARKA (przymierzałam super czółenka ale czarne. . .  pani powiedziała, że jeszcze nie ma ich katalogu, ale mam nadzieję, że dostanie go czym prędzej bo buciki mega wygodne, skórka miękka, obcas 10cm z czego 1,5cm platforma)

Offline jauntyangel
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.08.2013r.
« Odpowiedź #607 dnia: 7 Marca 2013, 12:32 »
Dziewczęta tak się rozpisujecie o tych sukniach. . . i na mnie już czas by zacząć czegoś szukać. . .  tylko  :hmmm: co ja mam wybrać? jestem niska i może krótką suknię? długie jakoś za mną nie przemawiają. . .  co myślicie o tym pomyśle? i jak wygląda dostępność i wybór krótkich sukien w salonach? Bo jak oglądam w necie to nie ma tego za wiele(takich ciekawszych modeli). . .

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #608 dnia: 7 Marca 2013, 16:32 »
Jak jesteś niska, krótka suknia może nie wyglądać za ciekawie, natomiast krój w kształcie litery "A" optycznie wydłuży sylwetkę.

Offline jauntyangel
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #609 dnia: 8 Marca 2013, 10:51 »
Tak się właśnie zastanawiam nad tym wszystkim już dobre kilka miesięcy. . .  Trochę w sumie źle sprecyzowałam: chodziło mi o suknię krótką, ale tył ma przedłużany i też właśnie z tyłu wygląda jak długa - chodzi tylko o to, że przód ma krótki i co za tym idzie będzie widać nóżki od kolanek w dół i buty na obcasie(które jeszcze wydłużą optycznie nogi) :)

Offline Michalina87

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.08.2013
« Odpowiedź #610 dnia: 8 Marca 2013, 11:28 »

Offline jauntyangel
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #611 dnia: 8 Marca 2013, 12:01 »
Dokładnie to o coś takiego :) :

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #612 dnia: 8 Marca 2013, 17:24 »
Mi się to nie widzi, dla mnie suknia ślubna to długa od a do Z  ::)

Offline Olimpia87

• uzależniony
  • data ślubu: 07.09.2013
« Odpowiedź #613 dnia: 14 Marca 2013, 22:59 »
u kogoś mi się nawet podoba, ale sama bym nie założyła  :P tak jak doksik86 napisała sukienka ślubna, jak dla mnie musi być długa ;)

Offline Monika Margo

• Monika Margo
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #614 dnia: 26 Marca 2013, 10:46 »
 Bardzo często Panny Młode, które trafiają do mnie mówią o tym salonie ze Żnina. Sama tam nie byłam, ale już tyle klientek go zachwala, że coś w tym chyba musi być :)
Monika Margo

Offline gosiawhite

• zapaleniec
  • data ślubu: 06/09/2014
« Odpowiedź #615 dnia: 31 Marca 2013, 00:57 »
http://www.thebridalwearcompany.co.uk/
Tam maja fajne i tanie sukienki. A wiecie który salon jest dobry w odswiezaniu sukienek?
Prosze glosujcie na nas http://www.wygrajwesele.pl/wszystkie-prace/192-www-wygrajwesele-pl-gosia-jason
Dziękujemy :)

Offline kajkaaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.09.2013
« Odpowiedź #616 dnia: 3 Kwietnia 2013, 12:23 »
Na wybranie sukienki miałam tylko jeden dzień, ponieważ nie mieszkam na stałe w Polsce, więc na urlopie była masa rzeczy do załatwiania.  Jako pierwszy salon odwiedziłam Amber koło Chodkiewicza.  Panie może i miłe i sukienki może też nie były złe, ale mi się żadna nie podobała totalna masakra no i jak mówię, że nie chcę białej to po co mam białą przymierzać skoro ja chcę widzieć jak będę wyglądała w kolorze, który ja chcę, ale Pani się uparła w rezultacie nic nie wybrałam.  Ceny koło 2tys.  Następnie chciałam odwiedzić Madleine,ale Pani zamknęła mi drzwi przed nosem :-\ Elizabeth była nieczynna w tym dniu, więc poszłam prosto do Romanticy, gdzie rok temu moja siostra kupiła śliczną sukienkę za 1200zł.  Weszłam i od razu chciałam wyjść, ponieważ ceny są kolosalne jak dla mnie 2tys za wypożyczenie to jest przesada.  No, ale siostrunia zagaiła Panie czy mają coś na wyprzedaży bo ona kupowała tutaj itd itd no i Kochane Panie powiedziały, że tak oczywiście, zmierzyły mnie pokazały sukienki ja od razu się w jednej zakochałam cena 1200zł ;D ;D No a Panie tam pracujące to tak wszystko dobiorą do naszej sylwetki, że miodzio widać, że one chcą, aby Panna Młoda była zadowolona:) Miałam swój welon, który mi odświeżą i nie musiałam nic dopłacać, więc zapłaciłam razem z halką 1400zł i jestem taka zadowolona, że cały dzień się uśmiechałam jak głupi do sera naprawdę dziewczyny nei wstydźcie się pytać o sukienki z wyprzedaży bo mają tam niezłe cacka. 

To moja suknia prosta i elegancka taka jak chciałam
hxxp: www. romantica. bydgoszcz. pl/san-patrick/image. raw?type=img&id=54
coś mi z linkiem nie wyszło chciałąm edytować, ale nie wiem jak;p

może teraz wyjdzie

hxxp: www. romantica. bydgoszcz. pl/san-patrick/image. raw?type=img&id=54

Offline aska.6
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.06.2013
« Odpowiedź #617 dnia: 3 Kwietnia 2013, 12:47 »
Ja może opowiem o swoim doświadczeniu z sukienką, butami, bielizną.  Może komuś dzięki temu uda się zaoszczędzić dużo cennego czasu :)

Sukienkę kupiłam w salonie Elizabeth Passion na Chocimskiej.  Powiem szczerze, że nie spodziewałam się, że kupię sukienkę w drugim salonie do którego pójdę bo jestem dość wymagająca :D Na ich sukienki trafiłam w internecie i z ciekawości poszłam pooglądać.  Pani była bardzo miła, słuchała jakie oczekiwania mam co do sukienki i wyciągała te, które według niej będą odpowiednie do tego co mówię.  Od razu zakochałam się w dwóch sukienkach.  Dodatkowym plusem była cena. . .  Był to wrzesień i trafiłam na wyprzedaże kolekcji.  Wszystkie sukienki kosztowały 990zł.  Moja sukienka przed przeceną kosztowała 3100zł więc jeśli komuś się jeszcze nie spieszy to naprawdę radzę poczekać bo warto.  Jakość sukienki jest naprawdę dobra i obsługa jest profesjonalna.  To moja sukienka: hxxp: www. elizabethpassion. com/kolekcje/collection-2011/e-2271t .  Teraz (2mies przed ślubem) czekam na poprawki i odświerzenie sukni, bo wiadomo jak to jest jak wisi tak długo :)

Przed poprawkami pilnie potrzebowałam butów i bielizny. . .  uwierzcie że był to nie lada wyczyn znaleźć te dwie rzeczy w Bydgoszczy w centrum miasta :D Ponieważ mi zajęlo to caly dzień to mam nadzieje że innym wystarczy wejść do tych 2 miejsc i dobrać coś dla siebie ;)

Buty kupilam na Dworcowej 48 w salonie Dominika.  Jest kilka wzorów przykładowych i rozmiary ale i tak dobiera się tylko "goły" but a dodatki dobierasz sobie jakie chcesz z katalogu.  Buty są robione na zamówienie.  Czekałam około 1,5tyg.  Są bardzo wygodne i ładne.  Cena 199zł.

Co do bielizny to chodząc od salonu do salonu dowiedziałam się o gorseciarni na Gdańskiej ale nie powiem wam dokładnie numeru, napewno jest to tuż za skrzyżowaniem Gdańskiej z Chodkiewicza.  Stanik dopasowany idealnie, nigdzie nie odstaje i nie uwiera.  Porównując z Triumfami itd gdzie ceny samego stanika były w granicach 150-200zł tu za stanik, majtki, pas do pończoch i pończochy dałam 169zł. 

Mam nadzieję, że komuś pomogłam ;)

Pozdrawiam

Offline jauntyangel
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #618 dnia: 3 Kwietnia 2013, 16:07 »
Ja bardzo dziękuję za te informacje, bo szczerze mówiąc bielizna i buty to jeszcze przede mną i tego się najbardziej boję. . .  W każdym razie buty wymyśliłam sobie sandałkowe i nie wiem gdzie takich szukać. . . Jak macie jakieś namiary na sklepy z takimi to będę ogromnie wdzięczna - cena nie gra roli, bo za buty akurat jestem w stanie dać wiele, byle mi długo służyły. . .

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #619 dnia: 4 Kwietnia 2013, 10:29 »
zajrzyj do zdrowej stopy. mają przeogromny wybór i personalizują ozdóbki i obcas pod Ciebie.

Offline Olimpia87

• uzależniony
  • data ślubu: 07.09.2013
« Odpowiedź #620 dnia: 4 Kwietnia 2013, 11:08 »
Dostałam od koleżanki namiary na sklep z bielizną w galerii fordon "Scarlett Gorseteria" - nie wiem jak cenowo tam jest, ale zawsze warto porównać  ;)

Offline ASR

• nowicjusz
  • *
  • https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48115.0
  • data ślubu: 05.10.2013
« Odpowiedź #621 dnia: 4 Kwietnia 2013, 11:43 »
aska.6 poprosze na prv adres i nazwe tego sklepu z bielizna  :)

olimpia87 gorseteria, o ktorej piszesz ma spory wybor (mam miseczke powyzej D, a w sieciowkach zazwyczaj tylko takie sa, a w gorseterii maja naprawde nietypowe rozmiarowki) i fachowo Ci doradza...jednak ceny sa wysokie. Sklepy GS sa w kilku miejscach w Bydgoszczy, ale najbardziej polecam punkt w Galerii Fordon.

Offline kajkaaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #622 dnia: 4 Kwietnia 2013, 23:05 »
Cytat: AlicjaEwa link=topic=12208. msg1877259#msg1877259 date=1365064187
zajrzyj do zdrowej stopy.  mają przeogromny wybór i personalizują ozdóbki i obcas pod Ciebie.

wydaje mi się, że tam mają największy wybór jeśli chodzi o buty ślubne.  Jak moja siostra szukała dla siebie to przeszłyśmy całe miasto i nic i zobaczyłyśmy ten niepozorny sklepik, w którym znalazłyśmy pięknie butki, które można założyć więcej razy niż tylko do ślubu.

Offline Fausta89
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.06.2013
« Odpowiedź #623 dnia: 5 Kwietnia 2013, 16:12 »
Hej dziewczyny!!

Szukam sukienki już od kilku dni, myślę głownie o przecenach, możecie polecić jakieś salony GODNE uwagi? :) Zaczęłam od salonu - Gratia na Focha i strasznie się zraziłam.  Bardzo niemiła pani, czułam się jakbym jej przeszkadzała w czytaniu gazety i piciu kawy!! Przymierzyłam 2 sukienki ale nie polecam - OBSŁUGA TRAGICZNA:( Byłam tez w Romantice sukienki maja piękne w porównaniu do Gratii ale ceny mnie powaliły. . . Pomocy!!

Offline kajkaaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #624 dnia: 5 Kwietnia 2013, 21:46 »
Radziłabym iść jeszcze raz do Romantici i zapytać o sukienki z wyprzedaży ja za swoją zapłaciłam 1200zl

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #625 dnia: 6 Kwietnia 2013, 10:58 »
ja za swoją 1900 też w romantice :)

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #626 dnia: 6 Kwietnia 2013, 21:20 »
mi sie marzy sweetheart 5959 z tego co widzialam na stronie romanticy powinni ja miec... bywa roznie niestety no i jeszcze ciekawa jestem ceny ....

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #627 dnia: 7 Kwietnia 2013, 08:23 »
to napisz maila do nich .

ja tak zrobiłam, jak znalazłam suknie z ich katalogu która mi sie podobała przez cały rok.

No i oczywiście panie ładnie odpisały, podały cene.

Jak pojechałam wybierac suknie, przyniosły mi ją ale nawet jej nie zmierzyłam  :skacza: :skacza: :skacza: :skacza:

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #628 dnia: 7 Kwietnia 2013, 12:59 »
Tak zrobilam ale czekam już tydzien a tu nie ma odp. Tak zazwyczaj bywa :):):)

Offline kajkaaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #629 dnia: 9 Kwietnia 2013, 15:51 »
Może szybciej będzie jak zadzwonisz jakbyco mam gdzieś wyzitówkę mogę poszukać danych kontaktowych, ale pewnie w internecie też są