Autor Wątek: salony sukien slubnych  (Przeczytany 293289 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daisy87
  • uzależniony
Odp: salony sukien slubnych
« Odpowiedź #450 dnia: 23 Marca 2011, 23:13 »
a jaki model? :)

Offline Natalia_20

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.08.2011
« Odpowiedź #451 dnia: 25 Marca 2011, 17:42 »
2244 :)

Offline olesia

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 1.10.2011
« Odpowiedź #452 dnia: 25 Marca 2011, 18:17 »
2244 :)
gora sukienki sliczna, a mozna wiedziec ile kosztuje?

Offline Natalia_20

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #453 dnia: 26 Marca 2011, 00:16 »
2 350 zł :)

Cieszę się że nie ma takiego zwykłego gorset, czy prostego czy w łódeczkę :) a są ozdoby z tiulu. Ogólnie sukienka bardzo lekka, bo przeważa tiul. Nie chciałam żadnej tafty i różnych podobnych wynalazków :) nie chciałam zbyt strojnej ani za skromnej sukni :) a moja suknie jest delikatna, elegancka i coś w sobie ma :) fajnie podkreśla figurę :)

Offline Myszk@

• bywalec
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #454 dnia: 26 Marca 2011, 11:52 »
śliczna sukienka ;)  ma bardzo ładną górę i wygląda bardzo delikatnie i zwiewnie :D super wybór  :brawo_2:

generalnie w Elizabeth to mają mnóstwo ładnych sukni, a cenowo też nie wypadają tak źle ;)

Offline Natalia_20

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #455 dnia: 30 Marca 2011, 23:03 »
Dziękuję bardzo :)

Offline Mapetka.my

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.06.2011
« Odpowiedź #456 dnia: 3 Kwietnia 2011, 19:51 »
Już nie pamiętam kiedy ostatni raz pisałam w tym wątku, pewnie wtedy gdy nie miałam jeszcze sukni. Nie byłam w stanie przesledzić całego wątku od mojego ostatniego postu więc nie wiem czy ktoś polecał albo przestrzegał przed salonem Gratia. Ja tam trafiłam przez przypadek, bo codziennie przejeżdżam przez Focha do pracy, w końcu weszłam i brdzo mile się zaskoczyłam. Babki bardzo kompetentne, pokazały mi mnóstwo sukien, w końcu wybrałam tę jedna jedyną, w życiu nie pomyślałabym, że tak szybko podejme decysję. Wczesniej nachodziłam się sporo po salonach i nic. A najlepsze jest to, że w salonie wtedy były same nowe suknie, babki chciały mi wcisnąć zakup, ale ja zdecydowanie wolałam wypożyczyć, zapłace o 500 zł mniej, a mam zagwarantowane że nikt przede mną nie będzie w niej ślubował, no i po ślubie nie będzie kłopotu  co z nia zrobić. Sprawdźcie same, moze któraś cos dla siebie wybierze

Offline olesia

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #457 dnia: 4 Kwietnia 2011, 22:14 »
sukienka wybrana,zakupiona w salonie agnes model 10332 ;D   bardzo dobre wrazenie zrobil na mnie salon Elizabeth-  super babki- bardzo profesjonalna obsluga, doradzaja szczerze, sukienki bardzo ladne.

Offline kwasek
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.10.2011
« Odpowiedź #458 dnia: 14 Lipca 2011, 20:55 »
wybrana! również agnes ale 10222, jutro kupuję, póki co czeka na mnie w salonie zarezerwowana!
jeżeli któraś z was poszukuje nadal sukni polecam ten salon, świetna obsługa, komfortowe przymierzalnie no i ceny. . .  sklep ma być zlikwidowany do końca sierpnia więc wszystko taniej! ja za moją zapłacę 1200 :)

Offline Natalusia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15.06.2012
  • Ślub w: Bydgoszcz
« Odpowiedź #459 dnia: 14 Lipca 2011, 21:07 »
(...)  sklep ma być zlikwidowany do końca sierpnia (...)
Mówisz o salonie Agnes na Gdańskiej? ? ? ?  :o

Offline olesia

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #460 dnia: 14 Lipca 2011, 21:26 »
Tak, salon Agnes na Gdanskiej zostaje zlikwidowany, mi babka powiedziala,ze do konca wrzesnia beda. Wkurzylam sie strasznie, za swoja sukienke dalam prawie 2900zl a teraz mozna ja kupic za 1700!! :'(  

Offline Natalusia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #461 dnia: 14 Lipca 2011, 21:42 »
O kurczę... szkoda, bo to fajny salon - ładne kolekcje sukienek, miła obsługa, przyjemne wnętrze salonu...  :) Towarzyszyłam tam kiedyś koleżance, gdy ona przymierzała swą sukienkę ślubną, i byłam pod wrażeniem - powiedziałam, że za jakiś czas, gdy będę wybierać sukienkę dla siebie, na pewno nie ominę tego salonu :) Miałam w planach zacząć szukać sukienki jakoś mniej więcej po wakacjach. I pierwszym salonem byłby Agnes, ale po takiej wiadomości o nadchodzącym zamknięciu, chyba muszę wybrać się tam znacznie wcześniej... Jak to dobrze, że mamy to forum ;)

Offline Natalusia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #462 dnia: 14 Lipca 2011, 22:03 »
Przepraszam, że tak post pod postem...za szybko wysłałam poprzedni :P

Zastanawiam się, co może być powodem likwidacji salonu...  ::) Słabe zainteresowanie klientów (a właściwie klientek)?  Przecież to znana, renomowana firma... Dziwne... Trudno wciąż uwierzyć, że likwidują... :(

Offline olesia

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #463 dnia: 14 Lipca 2011, 22:24 »
problem z wynajmowanym lokalem- nie dostali przedluzenia umowy

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #464 dnia: 14 Lipca 2011, 22:33 »
to moze tylko zmienia lokalizacje, zeby z takiego powodu zamykac salon - raczej czesto odwiedzany, bo wiele dziewczyn ma z tad swoje suknie, to az niemozliwe...

Offline kwasek
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.10.2011
« Odpowiedź #465 dnia: 15 Lipca 2011, 07:45 »
chyba nie chodzi tylko o zmianę lokalizacji, babeczka mówiła, że sukienki których nie uda im się sprzedać zasilą poznański salon agnes

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #466 dnia: 15 Lipca 2011, 10:43 »
uuuu...ale jaja! przeciez to jeden z lepszych salonow w bydgoszczy...ostatnio tez zamkneli ten przy pksie...
w tym roku salony slubne rosly jak grzyby po deszczu ale widze, ze rownie szybko sie zamykaja...

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
« Odpowiedź #467 dnia: 15 Lipca 2011, 18:13 »
Zamknięcie tego salonu to duża strata dla przyszłych panien młodych.

Ostatnio widziałam kolejny nowo-powstały na Dworcowej...dzięki likwidacji Agnes ma szansę przeżyć, ponieważ nowe salony chyba nie cieszą się takim zainteresowaniem co starzy wyjadacze jak: Madonna, Romantica, Elizabeth czy właśnie Agnes i padają jak muchy. Poza tym, to co oferują też nie jest niczym szczególnym, albo kroje banalne i oklepane, albo jakość materiałów i wykonania pozostawia wiele do życzenia....z fachową obsługą też bywa rożnie, ale tego nie można się aż tak czepiać, bo wiadomo, że nabywa się jej przez lata doświadczeń.

:(

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #468 dnia: 21 Lipca 2011, 09:39 »
katepolak, ja tez widziałam nowy na dworcowej, ale wydaje  mi sie, ze to jest filia salonu z ks shultza czyli Maleny. chyba, że mówimy o jakimś innym jeszcze.

A agnes żal mi bardzo, taki mam sentyment do tego miejsca. Dziś tam jadę odebrac suknię od czyszczenia. ehh... kryzys gospodarczy dotknał i branżę ślubna

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #469 dnia: 21 Lipca 2011, 12:59 »
oj szkoda, że zamykają AGNES... to naprawdę fajny salon gdzie czuć taką ślubną atmosferę, szkoda, że przyszłe Panny Młode nie będą mogły juz tam zajrzeć :(

Offline Natalusia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #470 dnia: 21 Lipca 2011, 23:31 »
W minioną sobotę odwiedziłam Agnes... Sprzedawczyni powiedziała, że faktycznie zamykają salon - właśnie niedogadanie odnośnie ceny wynajmu lokum - na Starym Mieście, m.in. Gdańska, Długa bardzo podrożały ceny wynajmu lokali... :-\

Jeśli chodzi o Agnes, to mają tam duży wybór sukien i faktycznie obecnie znacznie tańsze, ja jednak nie znalazłam nic dla siebie - przewaga sukienek w kolorze ecru, a ja poszukuję białej...  :-[ Ale jeśli któraś z Was szuka właśnie w odcieniu ecru, to naprawdę polecam - wciąż jeszcze spory wybór ładnych, tanich (sic!) sukni, najróżniejsze fasony - od tiulowych po rybki, przemiła obsługa... :)
No i myślę, że Daisy to idealnie określiła: czuć tam ślubną atmosferę ;) Nie dostrzegłam tego klimatu w innych salonach...  :-\

Offline Natalusia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #471 dnia: 11 Sierpnia 2011, 18:02 »
Czy orientuje się ktoś czy do któregoś z salonów w Bydgoszczy można przynieść swoją suknię ślubną, a oni dokonują przeróbek i prania sukni...? Oczywiście chodzi mi o usługę odpłatną..

Do tej pory dzwoniłam do Lisy Ferrery - tam robią takie coś, ale przeróbka 500zł, pranie 100zł. Pranie cena normalna chyba, ale przeróbka w postaci skrócenia sukni i ramiączek 500zł??  ??? Trochę przegięcie... :-\

Dzwoniłam też do salonu Malena - pomyślałam, że skoro ogłaszają się, ze "uszyją każdy model sukni", to może przeróbkami i czyszczeiem też się zajmują, ale tam nie mają takiej usługi, bo "przerabiają i czyszczą tylko swoje suknie..." :-\

Zadzwoniłam też do salonu "Kasia" w Żninie - tam przerabiają i czyszczą, ceny  ludzkie.. (chociaż jeden normalny salon..) No ale wolałabym to zrobić gdzieś w Bydgoszczy, bo być może będę mieć sukienkę używaną, choć to jeszcze nic pewnego.

Czy ma ktoś jakieś informacje o czyszczeniu i przerabianiu sukien w konkretnych salonach?

Offline Natalusia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #472 dnia: 11 Sierpnia 2011, 21:42 »
Wybaczcie, ze tak post pod postem..  :oops:

Dopiero teraz przeczytalam, ze w temacie "BPM 2012" była mowa o czyszczeniu sukni... Ja bym sie jednak bala sama wyczyścić/wyprac itd..  :-\
Moze jednak ktoś coś wie o bydgoskich salonach, które przyjmują do szycia i prania "nie swoje" sukienki...?  :-\

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #473 dnia: 12 Sierpnia 2011, 02:05 »
Natalusia jak już ją ubierzesz i sie pobrudzi, to nie będziesz się bała jej sama poczyścić ;) zmienia się nastawienie i suknia staje się ciuchem :) a może to tylko ja jestem taki empiryk no nie wiem :)

co do przeróbek, to chcialam napsiać, że Żnin, ale widze, ze już dzwoniłaś.

Przychodzi mi do głowy jeszcze taka szwalnia w Brzozie koło Bydgoszczy (za Makro dalej prosto), nazywa się Slubny Butique czy jakoś tak... poszperam w moich papierkach i pliczkach i podeślę Ci na prv jeśli znajdę.

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline katarina25

• forumowicz
  • data ślubu: 30.06.2012
« Odpowiedź #474 dnia: 17 Sierpnia 2011, 22:57 »
Muszę się dołączyć do żalu nad salonem Agnes. Miałam tam upatrzone 2 suknie a tu du... Rzeczywiście trudno uwierzyć, że likwidują taki salon. A co do Elizabeth to bardzo ale to bardzo polecam. Pani (blondynka) była cudowna, pomocna, przemiła i po prostu fajna. A ceny bardzo ok. Natalia, ja też przymierzałam tą suknię ale nie była dla mnie.
:) :) ;) ;)

Offline Natalusia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #475 dnia: 17 Sierpnia 2011, 23:08 »
Cytat: katarina25
Natalia, ja też przymierzałam tą suknię ale nie była dla mnie.
To do mnie...?  :P

Offline katarina25

• forumowicz
« Odpowiedź #476 dnia: 17 Sierpnia 2011, 23:24 »
Nie, do Natalia_20... mogłam zacytować... ;)

Offline Natalusia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #477 dnia: 17 Sierpnia 2011, 23:31 »
Myślałam, że do mnie, więc byłam zaskoczona, o co chodzi i coś mi nie pasowało, skąd wiesz jakie sukienki przymierzałam ... ;D
A tak na marginesie, w piątek wybieram się odwiedzić kilka salonów z sukniami ślubnymi... I po tym, jak napisałaś tak ciepło o Elizabeth, myślę, że nie ominę tego salonu ;)

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #478 dnia: 18 Sierpnia 2011, 12:55 »
a ja polecam Amber na chodkiewicza - co prawda to był pierwszy salon jaki odpwiedziłam ale powiem tak - dwie naprawdę sympatyczne i miłe panie, mialam umówione spotkanie i w ten sam dzień zadzwoniły by się upewnić że przyjdę, na miejscu proponowały coś do picia. Suknie pokazały najpierw wszystkie jedna po drugiej, opisując co ma , jaki krój, jaki materiał itd później proponowały wybrać te które mi w oko wpadły a do tego po jednej z innych fasonów bym zobaczyła jaki krój najlepiej mi pasuje. Dodatkowo dwie przestronne przymierzalnie z lustrami - łatwo się manewruje w nich przy zakładaniu sukni :) a do tego dodatkowy podest przed przymierzalniami ponownie z dużym lustrem i tam dochodzi dzienne światło więc widzimy dobrze rzeczywisty kolor sukni :)
nieskromnie dodam że w jednej sukni się zakochałam (łzy w oczkach widząc siebie w niej) i mimo że to pierwszy salon to pewnie tam wrócę po "moją" sukienkę :)

a czy któraś z was też tam oglądała/ kupowała suknie?

Offline katarina25

• forumowicz
« Odpowiedź #479 dnia: 18 Sierpnia 2011, 17:14 »
Amber - to też był mój pierwszy salon, bo mieszkam na Chodkiewicza a miłe panie spotkałam później na targach i choć było jeszcze dużo czasu do mojego ślubu to umówiłam się na spotkanie. Panie są rzeczywiście przesympatyczne. A ja tam przymierzałam eukaliptus, to suknia z czarnymi wstawkami. Nieskromnie powiem, że wyglądam w niej lepiej niż dziewczyna w katalogu  ;D Mam ją przez cały czas w pamięci ale chyba się nie zdecyduje właśnie na nią...