Autor Wątek: salony sukien slubnych  (Przeczytany 293807 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline izabelka88

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: już była :)
Odp: salony sukien slubnych
« Odpowiedź #360 dnia: 10 Listopada 2010, 14:17 »
Witam,
Co do salonów ślubnych w Bydgoszczy to mogę z czystym sumieniem polecić salon ślubny Madleine na rogu Gda**ej i Cho**ej.  Tam kupiłam swoją wymarzoną sukienkę, a teraz po ślubie Panie pomogły mi odsprzedać moją suknię innej klientce. 
Wiem również, że moja koleżanka też kupiła tam suknie z przeceny i jest bardzo zadowolona z wyboru oraz kompetentnej i fachowej obsługi. 

Uważam, że chociaż salon jest daleko to warto tam dotrzeć.  :)

Offline laureczka25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #361 dnia: 10 Listopada 2010, 21:15 »
Chyba wszystkie bywalczynie forum patrzą na  powyższe opinie z przymrużeniem oka. Pierwszy wpis i już super pochwała na całej linii. Oj nie ładnie nie ładnie.

Offline dogma23

• forumowicz
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #362 dnia: 11 Listopada 2010, 12:21 »
i pierwszy wpis po ślubie:-)

Offline izabelka88

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: już była :)
« Odpowiedź #363 dnia: 11 Listopada 2010, 15:56 »
W woli wyjaśnienia nie mam w zwyczaju pisać negatywnych opini na jakiś temat, gdyż uważam, że ile Panien Młodych tyle będzie opinii o salonach, fotografikach, restauracjach itp.  A piszę po ślubie ponieważ nigdy nie kieruję się czująś opinią na jakiś temat ale jak widzę teraz po wejściu na to forum dużo osób postępuje inaczej.  U mnie wybór sukni był szybki, odwiedziłam tylko markowe salony  Bydgoszczy (Romantica, Madonna, Lisa Ferrera, Madleine oraz Agnes).  Wszędzie spotkałam się z miłą, profesionalą obsługą, w większości salonów sukienki były śliczne, a napisałam o Madleine, bo tam znalazłam to czego szukałam.  Nie wiem czemu mój wpis został tak dziwnie odczytany.

Powoli wczytuję się w to forum i postaram się napisać gdzieniegdzie kilka rad z mojego "małego doświadczenia" w kwestii organizowania swojego wesela.  Może będę mogła komuś polecić osoby, które wybrałam na moje wesele i jestem z ich pracy zadowolona, a zaczełam od sukienek, bo to jest temat najbardziej mi bliski jako byłej panny młodej.

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #364 dnia: 11 Listopada 2010, 19:35 »
Bardzo interesująca wiadomość, tylko jakoś moim zdaniem mało wiarygodna, po ślubie szukać forum ślubnego aby pomagać nam tu na forum!!!

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #365 dnia: 12 Listopada 2010, 11:47 »
Ja wybrałam się z moją kuzynką oglądać suknie  ślubne 2 tygodnie temu, nie miałam zamiaru kupować, chciałam tylko się rozejrzeć i poprzymierzać w jakim typie sukni dobrze wyglądam i co? Oczywiście kupiłam i to w 2. salonie! Ale musiałam, zakochałam się w niej od 1. wejrzenia:) Suknię kupiłam w salonie Madonna na dworcowej:) Byłam jeszcze w salonie na rogu Dworcowej i Matejki, nie pamiętam nazwy, w tamtym salonie zachwyciła mnie suknia Junona:) ale jak poszłam do Madoony, to zakochałam się w innej :D i już nie chciałam nigdzie indziej szukać:D Choć później przez cały tydzień zastanawiałam się czy dobrze zrobiłam, że tak szybko się zdecydowałam, ale już mi przeszło i cieszę się, że mam tą swoją jedyną :D
Co do obu salonów, to bardzo pozytywne wrażenie zarówno w 1. jak i 2., polecam :)

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #366 dnia: 12 Listopada 2010, 16:22 »
GRATULACJE!!! - to sie pochwal suknia ;D...

Offline elba
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #367 dnia: 12 Listopada 2010, 23:04 »
To kolejna na 2011 z Madonny ;-) Popieram, chwalić się chwalić sukienką.

Offline Isabel
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #368 dnia: 13 Listopada 2010, 09:55 »
No właśnie, tylko że jest pewien problem, nie zrobiłam zdjęcia <gapa>, a w necie nie mogę znaleźć.... :(

Offline stona_r

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #369 dnia: 14 Listopada 2010, 15:55 »
Witam  ;) Od kilku dni dopiero zaczęłam czytać to farum, ale jest tyle przydatnych wiadomości od Was.  Ja mam ślub dopiero w 2012 w maju (mam nadzieję :) ale zaczynam się już rozglądać za zespołami, sukienkami itd. . . 
Jestem z pomorskiego ale w Bdg studiuję i też tu mam zamiar zdobyć swoją suknię ślubną.

Od kiedy przyjechałam do Bdg pierwszy raz zakochałam się od razu we wszystkich sukniach Mori Lee z salonu Madonna.  Jednak suknie mają bardzo drogie, dlatego poczekam do pażdziernika za rok na wyprzedaże, a może odkupię od którejś z Was :) (więć jeżeli ktoś będzie chciał sprzedać swoją Mori Lee, po ślubie do 2012r rozm.  36, pisać na priv)

Po za tym mam news, jutro 15. 11. 2010 otwiera swój salon w Bydgoszczy na dworcowej Angela z Torunia, (wyczytałam to z ich stony int.  przypadkiem) też mają w miarę sukienki (ale to nie to co Mori Lee :() i podobno przytępne ceny.  Więc polecam dla szukających teraz sukni,może będą mieli na początku jakieś promocje.  (żeby nie było nie jestem żadnym właścicielem, czy coś  :P)

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #370 dnia: 14 Listopada 2010, 17:03 »
też mają w miarę sukienki (ale to nie to co Mori Lee :() i podobno przytępne ceny.

Pfff, ja bym mojej piękności z Angeli na żadną MoriLee nie zamieniła :P Każdemu podoba się coś innego :P Co do przystępnych cen - oczywiście się zgodzę ;)

Offline aniaa85
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.06.2010
« Odpowiedź #371 dnia: 29 Listopada 2010, 09:46 »
Gdyby salon „Angela” w Bydgoszczy otworzył się rok temu, to bym na dojazdach do Torunia na przymiarki zaoszczędziła.  :))) Już jestem prawie pół roku „po”, więc wszystkim dziewczynom „przed” mogę polecić ten salon.  Obsługa miła i sympatyczna, przed odbiorem miałam dwie przymiarki.  Podczas odbioru wszystko było ok. , więc jestem w pełni zadowoloną klientką:)

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
« Odpowiedź #372 dnia: 3 Grudnia 2010, 22:58 »
Znam juz wszystkie salony z Bydgoszczy, a czy ktos moglby mi poradzic cos z Torunia... Do Polski zjezdzam za tydzien i chce szukac kiecki... Co prawda upatrzylam sobie juz jedna, ale duzo ludzi mi mowi (z wyjatkiem moich rodzicow i lubego), ze upadlam na glowe chcac kupowac kiecke zagranica... A jak ja mam pozniej na przymiarki jezdzic?!? Dziewczyny, prosze o rade!!!

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #373 dnia: 4 Grudnia 2010, 12:37 »
Zajrzyj do ww. Angeli na Św. Józefa i obowiązkowo do salonu z sukniami Papilio na Szewskiej ;D Jest też kilka innych salonów na Starówce, np. na Szewskiej masz aż trzy salony obok siebie. Jeden to ten z Papilio (chyba Maria Magdalena), obok jest taki sklep, którego nie polecam (próbowali mi tam wcisnąć poddartą i poszarzałą kieckę za 2,5 tysiąca :P) i na przeciwko jest jeszcze jeden mały salon z całkiem ładnymi sukniami :)

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
Nowe salony w naszym mieście!
« Odpowiedź #374 dnia: 6 Grudnia 2010, 20:11 »
Kochane poszukiwaczki "tej jedynej"...dobra wiadomość dla Was. W Bydgoszczy salony sukien pojawiają się jak grzyby po deszczu.

Dziś wracając z pracy oczom nie dowierzając zauważyłam, że obok Romantici, powstał nowy salon sukien "Gratia". Oczywiście byłam już na stronie i obejrzałam co ciekawego mają w ofercie. Z tego co rozumiem posiadają kolekcję własną i modele Biancaneve i Margarett choć na stronie pokazane są kolekcje ubiegłoroczne (tzn. 2010) tych dwóch ostatnich. Podejrzewam, że nie będą w kosmicznych cenach...warto zajrzeć. Jak przetrzecie szlaki piszcie.

Ponadto, powstał jakiś salon na Chodkiewicza, tj. po drugiej stronie skrzyżowania, patrząc od uczelni. Obok przystanku na którym staje m.in. 52 w stronę Leśnego...niestety nie wiem co to za salon, jakie mają suknie i szczególnie nie szukałam go w internecie, więc przetarcie szlaków też pozostawiam Wam:)

Jak widać na sukienkowej mapie punktów przybywa - całe szczęście. W tym roku pojawiły się te dwa punkty  o których pisałam, dwa salony na dworcowej (w tym Angela) i na Jagiellońskiej obok Focusa. Mam wrażenie, że to jeszcze za mało znanych marek i droższych sukien, jak np. Maggie Sottero, Pronovias, Justin Alexander itp, ale cieszmy się, że istnieje więcej możliwości by po prostu poprzymierzać i dokonać wstępnej oceny co nam się najbardziej podoba i w czym nam najlepiej:)

...i jeszcz emała prywata na koniec...
Mam pytanko: czy Madonna (ul. Dworcowa) ma już na salonie nową kolekcję?? Nie mam czasu by tam się wybrać:(

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #375 dnia: 7 Grudnia 2010, 13:02 »
Ten na Chodkiewicza to jest naprawdę wielki salon, kiedyś tam była apteka. Ostatnio oczom nie wierzyłam  ;)

Offline laureczka25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #376 dnia: 7 Grudnia 2010, 19:07 »
ten na focha musieli chyba urządzać w sobotę bo w niedziele jechałam to jeszcze nie miał szyldu   :)

Offline zofia3318
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.06.2011
« Odpowiedź #377 dnia: 29 Grudnia 2010, 15:59 »
Przyszłe Panny Młode ja już odwiedziłam nowy salon na Focha ale nie ma tam nic specjalnego. Obeszłam chyba wszystkie salony w Bydgoszczy i zajeło mi to 2 dni. Jest teraz tyle salonów ze trudno tak od razu się zdecydować. Upatrzyłam  2  suknie. Jedną w Romantice na Focha a drugą w Madleine na Dworcowej. Po kilku dniach poszłam przymierzyć tylko te dwie suknie i zdecydowałam się na piękną suknię w Madleine. Muszę przyznać ze kobitki potrafią tam doradzić przy wyborze i co najważniejsze mają teraz promocje na wypożyczenie. (nie napisałam ze ja wypożyczam suknię)

Offline Myszk@

• bywalec
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #378 dnia: 29 Grudnia 2010, 18:26 »
co do nowego salonu na focha, to zgadzam się z zofią3318 - byłam tam ostatnio i rzeczywiście nie ma na czym oka zawiesić. .  jedyne co mają fajne, to sukienki balowe/poprawinowe ;)

Offline danielka36
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #379 dnia: 11 Stycznia 2011, 20:29 »
Witam. Mam pytanie co sadzicie o salonie sukien slubnych ze Żnina???Byłam na ich stronie i nawet nie ktore sa fajne. . . ciekawi mnie cena i czy mozna u nich tez uszyc a potem oddac? Bardzo prosze o jakies wiadomosci na temat tego salonu. . . pozdrawiam

Offline Myszk@

• bywalec
  • data ślubu: 22.09.2012
« Odpowiedź #380 dnia: 11 Stycznia 2011, 21:22 »
Moja kuzynka szyła sobie sukienkę w Żninie. To było co prawda 3 lata temu, ale jakość niestety nie zachwycała :/ Materiał był naprawdę marnej jakości i przy bliższym 'zawieszeniu oka' na sukience widać było mnóstwo niedoróbek (a to szew gdzieś puścił, a to nitka nie była schowana) Więc jak dla mnie ten salon odpadł na samych przebiegach.

Offline agems
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.08.2011
« Odpowiedź #381 dnia: 11 Stycznia 2011, 23:11 »
ja stanowczo polecilabym agnes na gdanskiej.  w sumie wszedzie gdzie bylam nie bylo zle, poza romantica.  jak tylko tam weszlam to nikt na poczatku nie chcial mnie obsluzyc, dopiero jak powiedzialam ze chce kupic suknie, pani sie pofatygowala pokazac mi katalog.  jak zapytalam czy robia jakies suknie wiazane z tylu, to pani mi oszolomiona odpiwiedziala ze przeciez to nieeleganckie i suknia mi spadnie w czasie wesela :/ poza tym caly czas dobitnie podkreslala ze oni maja tylko hiszpanskie suknie i wyraznie chciala mnie sie pozbyc. . .  i to ma byc obsluga klienta?? na szczescie juz znalazlam moja wymarzona suknie wlasnie w agnes i czekam tylko az ja uszyja :)

Offline danielka36
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #382 dnia: 13 Stycznia 2011, 20:32 »
Hmm. . . wiec Twoim zdaniem nie warto jechac do salonu do Żnina po suknie?a z drugiej strony po jednym negatywie nie oznacza to ze wszystkie suknie sa zle odszyte. . . ja jednak sie tam udam i zobacze co maja ciekawego. . . dziekuje za odpowiedz. . . pozdrawiam

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #383 dnia: 13 Stycznia 2011, 20:41 »
ja osobiście nie nie byłam w salonie w Żninie ale słyszałam sporo pozytywnych opinii

Offline martyna86
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: jesień 2011
« Odpowiedź #384 dnia: 14 Stycznia 2011, 10:58 »
Heja,
Ślub dopiero jesienią,.  ale już zaczęłam szukać wzoru sukni, który by mi pasował.
Zwiedziłam w tym tygodniu kilka naszych bydgoskich salonów i najgorzej było na Świętojańskiej w Ferrerze.
Miałam wrażenie, że przeszkadzam.  Romantika - ładne suknie ale tak ciasno, ze cięzko cos samodzielnie obejrzeć.
Na koniec zadałam sobie trud i poszukałam tego nowego salonu na Chodkiewicza, o którym mówiłyście.
Jak go zobaczyłam, to szczęka mi opadła.  Jest na samym rogu Sułkowskiego i Chodkiewicza, po skosie do UKW.
Nazywa się AMBER.  Duża sala i olbrzymie przymierzalnie.  Doradzają dwie młode dziewczyny ale widać, że znają sie na rzeczy.
Wybór jeszcze nie za duży, ale jak mówili, z miesiąca na miesiąc pojawiają sie nowe suknie.
Mama sie nawet na kawe załapała! Przymierzyłam tam 3 suknie ale przy drugiej juz wiedziałam, że to ta!
Diomedessa.  Prosta ale elegancka.  nie wiem jak tu sie wstawia zdjecia, ale u nich na stronie mozna ja znaleźć.
Co o niej sądzicie? Chyba sie chyba zdecyduje.

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #385 dnia: 14 Stycznia 2011, 12:36 »
Martyna86, co do salony na Świętojańskiej miałam podobne odczucia. Pani zrobiła łaskę, że pomogła mi sie poubierać, skrzywiła się i skomentowała bardzo fakt, że w jednej sukience się nie dopiełam (przy czy mnie był to miły komentarz) i generlanie miałam wrażenie że chciaął jak najszybciej mnie obsłużyć i spławić.

BYłam również na Chodkiewicza i naprawdę dziewczyny prowadzące salon zrobiły na mnie bardzo miłe wrażenie :) fakt faktem nie wybrałam stamtąd sukienki, ale salon super.

Wymarzoną sukienkę wybrałam w Agnes, profesjonalizm i spokój pani były naprawdę ujmujące, podobal mi się i salon i sukienki.

Martyna86, widziałam na stronie wybraną przez Ciebie sukienkę, bardzo ładna, prosta i elegancka, jeśli dobrze się w niej czujesz to bierz i sie nie zastanawiaj :)

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline Isabel
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #386 dnia: 14 Stycznia 2011, 16:03 »
śliczna ta sukienka, prosta ale ma cos w sobie  :)

Offline martyna86
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #387 dnia: 18 Stycznia 2011, 16:40 »
No to sukienka zamówiona!
Będzie sliczna, nowa i tylko moja.  :)
Co do salonu, to na razie na 6+
Zobaczymy co będzie jak bedą przymiarki ale jestem dobrej myśli.
Któraś z Was tez tam już kupowała?
Chodzi mi o to, jak wygląda sukienka po dopasowaniu, czy wszytsko jest ok?

Offline martyna86
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #388 dnia: 18 Stycznia 2011, 16:59 »
Sorry, że tak jedno pod drugim ale nie mogłam sie powstrzymać.  :)
oto moja sukienka:
hxxp: www. salonamber. pl/pl/galeria/galeria/diomedesa/?page=5
HA! :)

Offline Patii25

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03-09-2011
« Odpowiedź #389 dnia: 18 Stycznia 2011, 17:49 »
Hej:) ja również przymierzałam suknie w salonie Amber i zgadzam się z dziewczynami-obsługa jest bardzo miła i suknie są piękne ale. . .  drogie (ok 4tys).  a czy może któraś z Was słyszała o "salonie" sukien w Olimpinie koło Brzozy?? widziałam ich ogłoszenia że mają bardzo tanie suknie no i nawet ładne :) ciekawa jestem jakiś opinii na ich temat.  wiem też, że maja wypożyczalnie samochodów i dekorują Kościoły.  za jakiekolwiek info będę wdzięczna :)