Autor Wątek: salony sukien slubnych  (Przeczytany 293386 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline elba
  • użytkownik
  • **
Odp: salony sukien slubnych
« Odpowiedź #330 dnia: 21 Października 2010, 10:58 »
Hmmm... Nie przypominam sobie, żebym coś negatywnego pisała o Elizabeth. ;-)
Pochwal się sukienką - jest w ogólnym dział :
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=4299.180

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #331 dnia: 21 Października 2010, 13:42 »
Przepraszm Cie elba coś mi sie pomyliło  :glupek:
to katepolak pisała, że panie były troszkę niesympatyczne ;)

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
« Odpowiedź #332 dnia: 22 Października 2010, 09:10 »
Tak, tak to ja ;D

Offline dogma23

• forumowicz
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #333 dnia: 23 Października 2010, 19:40 »
dziewczyny szukam sukienek Maggie Sottero Francesca, Kennedy lub Navaya szukałam w wielu miastach ale nie znalazła :-(ratunkuu

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #334 dnia: 23 Października 2010, 20:58 »
na kolekcje MS 2010 jest juz za pozno szczerze mowiac, jesli chcesz jeszcze znalezc taka suknie w polsce to chyba tylko na allegro i to uzywana niestety :-[...
ale moze jest jeszcze szansa -  w wielu sklepach gdzie sprzedaja suknie MS mozna tez je sprowadzic ale oczywiscie za dodatkowa oplata....popytaj moze sie uda, mnie pani w salonie w malborku powiedziala, ze moze sprowadzic jakas konkretna ale to bylo we wrzesniu - nie wiem czy jeszcze jest taka mozliwosc...

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #335 dnia: 24 Października 2010, 00:42 »
model kennedy jest w salonie w radomiu, zobacz sobie na allegro, salon wystawil tam nowa sukienke ;)...

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #336 dnia: 24 Października 2010, 10:52 »
no widziałam właśnie, że w Radomiu mają sporo tych sukienek, strasznie daleko tam jest ale jeśli nic bliżej nie znajde pojade tam.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #337 dnia: 24 Października 2010, 11:41 »
W Bydgoszczy Maggie Sottero można przymierzyć w Agnes na Gdańskiej (jednak mają tylko kilka starych wzorów). Znacznie lepiej jest w Madonnie przy Marszałkowskiej (Warszawa), czy w salonie She w Białymstoku. Radom nie zrobił na mnie żadnego wrażenia... natomiast jeśli te sukienki są z kolekcji 2010 to zapomnij, że je gdzieś w Polsce przymierzysz  :(

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #338 dnia: 24 Października 2010, 12:46 »
no to supper!!!a miało być tak pięknie :-[

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #339 dnia: 24 Października 2010, 12:53 »
ja na Twoim miejscu bym probowala ;)  w radomiu skoro wystawiaja na aukcji to sa, zadzwon, umow sie, pojedz i przymierzaj ;D...!!! a moze uda Ci sie znalezc jeszcze w innym miejscu, na stronie MS sa wypisane wszystkie salony w polsce wraz z numerami tel, ja wlasnie tak znalazlam swoja ;D...trzymam kciuki i nie lam sie, trzeba swoje marzenia realizowac ;)...

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #340 dnia: 24 Października 2010, 13:01 »
właśnie szuukam i szukam jutro obdzwoni wszytskich i mam nadzieje, że gdzieś znajdę, a Ty Żaba jaką wybralaś?

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #341 dnia: 24 Października 2010, 13:17 »
ja wybralam leoni, w malborku bylo tez kilka innych, nie pamietam nazwy ale podobna do hampton tylko z dluzszym trenem i powiem, ze przymierzylam z ciekawosci i byla paskudnie ciezka - po godzinie tancowania w pod takim ciezarem bym padla :-\...byla tez taka delikatna, nieszeroka, koronkowa...

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #342 dnia: 25 Października 2010, 21:40 »
hej, obdzwoniłam wszystkie salony wybrane sukienki z 2010 nie przechodzą na nastepny rok jest jedna Brigitte tylko w krakowie za 4600  :o więc chyba zobacze co jest w nowej koleckcji hi hi;-)

Offline life
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #343 dnia: 26 Października 2010, 19:36 »
Hej.  Jest to mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość ;)
Byłam w salonach Agnes, Romantica, Madonna i dwóch innych na Dworcowej  i jestem bardzooo rozczarowana.  Z fachową obsługą spotkałam się tylko w salonie Romantica i Madonna na Dworcowej, panie bardzo miłe, nie wciskały niczego na siłę, potrafią doradzić jaka suknia pasuje do osoby i sylwetki.  W pozostałych salonach na Dworcowej obsługa była tylko miła "na siłę" , nie potrafiła doradzić w doborze sukni, przymierzałam suknie o 2 - 4 numery za duże
a mój numer to małe 36 :-\   Dodam tylko,że swoja suknię znalazłam w Madonnie.

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #344 dnia: 26 Października 2010, 20:00 »
Ciekawe, że większość nowych forumek pisze swoje pierwsze posty właśnie w tym dziale :p Ale mniejsza z tym...

life, trudno oczekiwać, żeby w salonie mieli każdą sukienkę w każdym rozmiarze ::) Na mnie większość "salonowych" sukienek była za mała ;D Ale jakie to ma znaczenie, skoro sukienkę i tak zamawia się nową, szytą na miarę?

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #345 dnia: 26 Października 2010, 20:09 »
hmm...szczerze mowiac balabym sie zamowic sukienke, ktora nie moge przymierzyc - za duza suknie mozna podpiac ale jesli jest za mala to sie przciez nie wcisnie na sile, wtedy nie widac jak dany fason na nas lezy...tak jak juz Nemezis juz kiedys wspomnialas, nie kazda wymarzona suknia lezy idealnie i wrecz przeciwnie - czasem ta, ktora nam sie nie podoba na pierwszy rzut oka po ubraniu nabiera uroku ;)...podsumowujac uwazam, ze ma to wlasnie znaczenie, odpowiednia przymiarka pozwala sie zdecydowac na nowa i tak szyta na miare suknie :)...

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #346 dnia: 26 Października 2010, 21:05 »
jutro idę na podbój salonów hehe trzymajcie kciuki:-)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #347 dnia: 26 Października 2010, 22:14 »
bedziemy, bedziemy trzymac kciuki  :)...!!!
ale w zamian obiecaj ladnie nam wszystko zrelacjonowac, najlepiej wraz z fotkami ;D...

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #348 dnia: 27 Października 2010, 11:37 »
za duza suknie mozna podpiac ale jesli jest za mala to sie przciez nie wcisnie na sile, wtedy nie widac jak dany fason na nas lezy...

E tam, przecież większość sukienek jest wiązana z tyłu, więc mają pewien zakres tolerancji pod względem rozmiaru ;) Ja mierzyłam w salonie suknię 36 a zamówiłam 38 i obie leżały tak samo, tyle że ta mniejsza miała z tyłu trochę szersze wiązanie. Wcześniej mierzyłam gdzieś suknię za dużą i to był właśnie większy problem, bo pani w salonie musiała przytrzymać gorset, żebym mogła zobaczyć jak suknia leży, ale przez to nie mogłam zobaczyć, jak sukienka prezentuje się w ruchu itd. ;)

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #349 dnia: 28 Października 2010, 20:45 »
historia poszukiwań cz.1 hihi
zwiedziłyśmy ul. Dworcową, jedyny salon, który nas  nie odstraszył to Madonna, przymierzyłam tam jedną sukienkę, zrobiła na mnie uuuu wrażenie:-) ale idźmy dalej :-) sukienka ta była używana, troche przybrudzona ale to kwestaia doczyszczania, troche pozaciągana, na pytanie na temat kupna takkk oczywiście ale po wpłaceniu połowy sumy sukienka do czasu mojego ślubu jest w salonie - czytaj do czerwca używana jeszcze kilka razy-odpada!!!
Lissa Ferrera- jak dla mnie buu strasznie te sukienki w szafie poupychane brudne buu, szybko uciekłyśmy...
Elizabeth Konin- salon ciekawy duży sukienek sporo, panie sympatyczne ale te sukienki, które chciałam przymierzyć będą dopiero w połowie listopada:-(
Romantica- spodziewałam się czegoś więcej, przymierzyłam 3 sukienki bo Pani stwierdziła, że nie ma  w moim rozmiarze-34, Pani była zupełnie mechaniczna, a ja głupia przyszła Panna Młoda chyba czegoś więcej się spodziewałam:-(Jak dla mnie odpada!
Agnes na Gdańkiej, salon moim zdaniem super, czysto miło, sukienki przejrzyście powieszone, ładne, czyste przymierzyłam jedną, która zapadła mi  w pamięci choć zawsze mówiłam, że nie będę miała koronek - ehhh kobiety hihi:-)
Tylko,nadal  nie przymierzyłam, bo nigdzie takiej nie było tzn. chodzi mi o gorset z prostym bez niczego tiulem na dole.

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #350 dnia: 28 Października 2010, 21:11 »
A ja jutro wybieram sie na "buszowanie" po salonach;)

Offline elba
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #351 dnia: 28 Października 2010, 21:28 »
Dogma23, ja się w Madonnie dogadałam i do czasu poprawki mam suknie u siebie, kupiłam, zabrała i na 2 m-ce przed ślubem przyjeżdzam z nią na mierzenie i poprawki, więc trzeba zagadać, pogadać.

Offline dogma23

• forumowicz
« Odpowiedź #352 dnia: 29 Października 2010, 16:05 »
masz racje Elba, ale w konsekwencji zrezygnowałam z tej sukienki

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #353 dnia: 5 Listopada 2010, 13:57 »
Nie wiem na ile będzie to informacja przydatna, ale chciałam zasygnalizować, że w Romantice jest już nowa kolekcja. Przejeżdzam koło niej codziennie to jestem na bieżąco z wystawowymi napisami...równolegle wyprzedają poprzednią oczywiście:)

...i takie jeszcze pytanko sukienkowe do forumek, ktore kupowały swoje nowe (nieużywane) piekności. Jak wygląda kwestia płatności przy zakupie całkowicie nowej sukienki??? Czy płaci się całą kwote od razu, czy najpierw zaliczka a przy odbiorze pozostała część??

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #354 dnia: 5 Listopada 2010, 15:19 »
Ja suknie kupowalam w Agnes - nowa , przy podpisywaniu umowy daje sie zaliczke , nie pamietam ile procent , a przy odbiorze sukni placi sie juz calosc.

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #355 dnia: 5 Listopada 2010, 19:32 »
Ja nie miałam żadnej umowy ;) Przy zamówieniu zapłaciłam połowę ceny (i dostałam tylko kwitek z potwierdzeniem wpłaty), przy odbiorze drugą połowę.

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #356 dnia: 5 Listopada 2010, 22:22 »
My chyba cos podpisywalismy , a raczej moja mama , chociaz dobrze nie pamietam ... czy byla ta umowa, tak wlasnie sie zastanawiam ... hm ...
W kazdym razie zaliczka byla, a pozniej jak odbieralam suknie mama zaplacila tyle ile trzeba bylo.

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #357 dnia: 5 Listopada 2010, 22:36 »
u mnie to było tak, że jak szłam przymierzać sukienki nie wiedziałam , że już znajdę tą jedyną więc nie miałysmy z mamą tyle pieniędzy przy sobie, mama zapłaciła więc 300zł zaliczki a przy odbiorze sukni zapłaciłysmy resztę pieniedzy

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #358 dnia: 5 Listopada 2010, 22:47 »
Podpisanie umowy i połowa kwoty sukni :)

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #359 dnia: 6 Listopada 2010, 06:17 »
Jesteście nieocenione:) dziekuje za rozwianie mych wątpliwości ;-)