Autor Wątek: salony sukien slubnych  (Przeczytany 293273 razy)

Offline Kas

• użytkownik
  • **
Odp: salony sukien slubnych
« Odpowiedź #300 dnia: 9 Września 2010, 16:44 »
Super rozpiska!!!
Dzięki, jestem w szoku co do ilości salonów  :o

Offline elba
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #301 dnia: 9 Września 2010, 17:34 »
Jak komuś się nie chce układać, to niech pisze na prv, zebrane wł z numerami tel, adresami stron, kolekcjami jakie mają. Informacje pewnie nie są pełne, ale zawsze coś.

Offline Soobieska

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28-08-2010
« Odpowiedź #302 dnia: 20 Września 2010, 18:48 »
co do salonu romantica, u nich kupilam swoja suknie- zreszta zanleziona w innym miesice, oni nie mieli takiej w ofercie- wszystko bylo super- nie da sie ukryc, ze ta najstarsza pani to czesto jest trudna i zdecydowanie wolalam taka ciemna pania albo mloda kieorwniczke, one byly niezmiernie wdzieczne i pomocne, ale ta starsza pani tez sie na swoim znala- suknia byla idealnie dopasowana, swietnej dlugosci, do tego welon zrobiony dokladnie jak go sobie wymyuslilam, choc zobaczylam go w przeddzien slubu dopiero- ale to z mojej winy, bo zapomnialam wczesniej odebrac suknie :) polecam i zycze cierpliwosci:) p.s. ta starsza pani jak oddawalam swoja suknie, bardzo serdecznie mnie wyscisakal i zyczyla wszystkiego najlepszego na nowej drodze i swietnej zabawy, wiec bardzo milo mi sie zrobiło:)

Offline elba
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #303 dnia: 20 Września 2010, 20:43 »
Ja jestem dziś po umówionej wizycie w romantice. Panie bardzo miłe, obie pomagały, jestem filigranowa, więc trudno coś dobrego dobrać, a one przeglądały sukienki, myślały, że może taki model, albo inny. No i w końcu przymierzyłam sukienkę, która była niemalże idealna. Myślę, że jak kto trafi, jak jest sezon, jednak klienta po drugiej, bo to tak tam wygląda, to masakra. Dziś pusto, spokojnie, więc ja na romantice narzekać nie mogę. Było jak trzeba. Pomagały dobierać welon, czy kwiat, biżuterię.

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #304 dnia: 9 Października 2010, 10:14 »
Z teg oco zauwazyłam przedwczoraj w miescie to salonu Barbara już nie ma w centrum i nie wiem czy w ogóle już go nie ma czy się przeniósł z najstarszej chyba ulicy naszego miasta ? Ktoś wie?

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline elba
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #305 dnia: 9 Października 2010, 10:16 »
Na pewno był salon Barbara w dwóch miejscach- na Gdańskiej  i na Paderewskiego. Wiem, że w wakacje na Paderewskiego był remont.

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #306 dnia: 9 Października 2010, 11:56 »
elba moge prosic na prv ta liste ;) z gory dziekuje :)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #307 dnia: 9 Października 2010, 12:28 »
ja tez poproszę liste na prv.

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #308 dnia: 9 Października 2010, 21:42 »
Elba ja też poproszę  :Uu:

Offline Mapetka.my

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.06.2011
« Odpowiedź #309 dnia: 10 Października 2010, 16:22 »
Witam od jakiegoś czasu sledzę temat sukien ślubnych, raczej wypożyczę, bo budżet mam mocno ograniczony
Ale mam odnośnie tego pytanie, może głupie, ale wierzę że ktoś mi odpowie
Czy jeśli np teraz pójdę do salonu i "zabukuję" sobie jakąś suknię na swój ślub to jaką mam pewność że panie nie wypozycza jej wcześniej komuś innemu, a ze mna się umówia na drobne poprawki dopiero krótko przed slubem?

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #310 dnia: 10 Października 2010, 18:51 »
Z tego co mi wiadomo, nie masz żadnej pewności... ::) Każda suknia w salonie musi się zwrócić a później jeszcze wypracować zysk, więc z założenia wypożycza się ją kilka razy a później sprzedaje po obniżonej cenie. Widziałam niedawno pannę młodą w takiej sukni "po przejściach" i na pierwszy rzut oka było widać, że jest stara i wielokrotnie używana :P Ja osobiście, jeśli masz ograniczony budżet, radziłabym Ci odwiedzić salony, które sprzedają suknie polskich producentów. Moim zdaniem wcale nie ustępują jakościowo tym hiszpańskim czy amerykańskim a są 2-3 razy tańsze. Możesz też zawsze zlecić uszycie sukni ze zdjęcia - wychodzi taniej niż wypożyczenie z salonu ;)

Offline ines85
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #311 dnia: 10 Października 2010, 19:57 »
ja również proszę na prv ta liste. Z góry dziękuje  :)

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #312 dnia: 10 Października 2010, 22:38 »
Elba dziękuję za listę, już ją sobie wydrukowałam i mam zamiar pobiegać z nią po mieście, poszukać salonów no i oczywiście sukni :)

Offline elba
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #313 dnia: 10 Października 2010, 23:05 »
To życzę powodzenia i znalezienia tej jednej jedynej wymarzonej.

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #314 dnia: 10 Października 2010, 23:32 »
Mapetka poodwiedzaj teraz salony bo można w czasie obniżek znaleźć naprawdę piękne suknie za 1000zł, nie wiem jak bardzo ograniczony jest Twój budżet ale 1000zł to zazwyczaj kosztuje też wypożyczenie

Offline AlicjaK

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.09.2011
« Odpowiedź #315 dnia: 11 Października 2010, 01:43 »
Ja Wam dziewczyny powiem tak że jestem lekko zaskoczona bo byłam w 2 salonach na dworcowej i myślałam że limit kasowy który mam spokojnie mi wystarczy na wypożyczenie... a tu niespodzianka musiałabym miec 2 razy wiecej niz planuje byłam w szoku w jednym  1600 a w drugim ponad 2000 za samo wypożyczenie :(:(  ??? chyba trzeba zacząć szukać konkretniej bo ceny idą w góre  8)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #316 dnia: 11 Października 2010, 08:07 »
Mapetka.my   mi pani powiedziała w salonie, ze jesli chce wypozyczyc to musze sie streszczac, bo jestem wysoka i jesli przede mna zaklepie sobie te sukienke nizsza ode mnei dziewczyna, która ma slub np w maju, to juz ja nie bede mogla sobie jej wypozyczyc. wieksze szanse na to ze bediesz miala tylko Ty dana sukienke są wtedy gdy masz niestandardowy rozmiar (wysoka, b.niska, drobniutka albo grubsza).

Offline elba
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #317 dnia: 11 Października 2010, 09:20 »
Mnie Panie też tak mówiły, z racji że jestem drobna i niska (potrzebuje 32 niespotykane w salonach oprócz Romanitcy) to jak bym chciała wypożyczyć to powiedzmy idę jutro i zamawiam to do ślubu jest tylko moja.

Offline Mapetka.my

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #318 dnia: 11 Października 2010, 15:26 »
Ja jestem raczej normalna:D trochę więcej na dole, trochę mniej u góry:) tak sobie rozmyślam na ten temat caly czas.  Jeśli wypożyczenie sukni kosztuje tyle co kupno sukni w promocji lub od kogoś (po jednym załozeniu) to chyba wolałabym kupić.  Bo kto wie, taka suknia do wypożyczenia za 1600, moze była już noszona przez kilka osób.  Widziałam reklamę salonu na Chocimskiej, tam mają wyprzedaz kolekcji z 2010.  A może ktoś słyszał jakąś opinię o salonie w Brzozie.  Pisałam do pani z tego salonu z zapytaniem czy prowadzi również wypozyczalnie.  Na to pani odpowiedziała, ze ma konkurencyjne ceny w porównaniu z Bydzią, ze klientki chętnie kupuja nowe suknie nawet od 1000 do 1200 zł.  Co wy na to, na stronie sukienki takie w miare, moze os by się wybrało; pani zaznaczyła ze na stronie nie ma jeszcze nowej kolekcji

Offline konfiturka1979

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.06.2010
« Odpowiedź #319 dnia: 11 Października 2010, 22:28 »
Korzystając z nadarzającego się tematu nie mogę nie skorzystać - może to mnie zmobilizuje - sprzedam swoją suknię ślubną, kolor: gold, Cosmobella model 7289, rozmiar wyjściowy 40, gorset zmniejszony na 38, założona 2 razy (plener był w innym dniu) - zainteresowane proszę o kontakt na priv, cena do negocjacji, fotki (moje, nie modelki) prześlę na mail.

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #320 dnia: 12 Października 2010, 12:56 »
Mapetka ja też myślałam, ze jestem"normlana" ale mnie pani w salonie uświadomiła, że  170cm wzrostu to już wysoka i rzadko spotykana :)

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #321 dnia: 12 Października 2010, 16:08 »
hmm...no prosze, to sie po tylu latach czlowiek dowiaduje, ze jestem wysoka - ale jaja ;D...

Offline marzenka84
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06/04/2010
« Odpowiedź #322 dnia: 12 Października 2010, 16:50 »
Witam przyszłe Panny Młode. Właśnie jestem po przymiarkach w salonach ślubnych. Ślub mam w przyszłym roku ale suknie już znalazłam. Obeszłam prawie wszystkie salony a swoją nr 1 znalazłam w nowo otwartym salonie Madleine na ul.  Dworcowej . Suknia jest z kolekcji Kelly Star i wyglądam w niej jak z bajki. Panie które tam pracują mają bardzo dobre podejście do klientki,są miłe i potrafią naprawdę świetnie doradzić. zanim trafiłam na tą właściwą to trochę wybrzydzałam a one nadal były uśmiechnięte i przynosiły mi kolejne suknie. Jestem naprawdę bardzo zadowolona. Fakt,że na sukienkę muszę poczekać ok 4 m-cy ale cóż naprawdę warto.

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
  • our love is everlatsing..
« Odpowiedź #323 dnia: 12 Października 2010, 19:19 »
marzenka84 potwierdzam, Panie są tam rewelacyjne. przymierzyłam chyba wszystkie suknie jakie mialy a one cały czas usmiechniete i pomocne :) i to tam zakochalam sie w długim welonie :) ostatecznie wybrałam sukienkę w salonie lissa ferrera - również REWELACJA ;)
ZNIKAM!

Offline Mapetka.my

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #324 dnia: 12 Października 2010, 19:31 »
Ja dziś byłam z przyjaciółką w kilku salinach, byłyśmy po pracy wiec dużo czasu do zamkniecia nam nie zostało.  W sumie przeszłyśmy cała dworcowa i jeszcze dwa salony na gdańskiej.  Największe wrażenie zrobił na mnie salon Agnes i Dominika, najgorsze (z tych w których b yłysmy, bo to kropla w morzu:) to salon za Dominiką po tej samej stronie, nie pamiętam nazwy, bo wyszłyśmy bardzo szybko.  Pani przywitala nas bardzo oschle, od razu przystapiła do zachwalania swoich "amerykańskich" sukien, że żadne salony się nie umywają do tego, a Dominika to żenujaca kopia, bo tam panie chociaż niby zdolne krawcowe, to mają suknie tylko polskich projektantów.  Od razu powiedziałam sobie "nie" już nigdy tam nie wrócę.  Suknie nie były tam w sumie duzo droższe niż w innych salonach w których bylysmy, a to ze coś jest "amerykańskie" wcale do mnie nie przemawia

Offline elba
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #325 dnia: 12 Października 2010, 22:25 »
Ile osób tyle opinii będzie o salonach.

Co jeszcze mi się przypomniało - moje zboczenie "zawodowe" - wszystkie zdjęcia katalogowe sukni są retuszowanie - modeli są maksymalnie wydłużane, robione mocne wcięcia w tali. Żeby zobaczyć jak sukienka układa się, zanim oczywiście ją założymy na siebie, warto sobie pooglądać jak wyglądały inne Panny Młode ( ja patrzyłam na allegro i jest stronka gdzie jest b.dużo sukienek : suknie - wesele). No i wiadomo, że my jeszcze inaczej wyglądać będziemy, ale można zobaczyć różnicę katalogową a rzeczywistość. 

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #326 dnia: 12 Października 2010, 23:40 »
na stronce Maggie Sottero każdą sukienkę można zobaczyć jak wygląda na "normalnej" pannie młodej, bo dziewczyny które kupiły sukienki MS mogą wysłać tam zdjęcie ze swojego ślubu ( Zaba Ty też będziesz mogła  ;D )

Offline ines85
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #327 dnia: 19 Października 2010, 20:26 »
Dziewczyny czy któraś z was szyła suknie ślubna  w Studiu Mody ślubnej i wieczorowej w Toruniu lub u Kasi w Żninie? Jeśli tak to mogłybyście pokazać efekty pracy tamtejszych krawcowych oraz podać ceny za uszycie?

Offline Mapetka.my

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #328 dnia: 19 Października 2010, 21:08 »
Moja kumpela szyła w żninie,  niestety nie posiadam fotki, ale sama też zdecydowałam się na szycie w tym salonie, dość mam bydgoskich salonów. Po weselu wstawię fotki:) ale pewnie już po ptakach będzie

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #329 dnia: 20 Października 2010, 22:54 »
byłam w kilku salonach więc mogę Wam opisać moje wrażenia:

Salon Styl na Gd.....skiej
Dziwna przymierzalnia, mała i tak jakby na zapleczu, pani obok miała obok rozłożone śniadanie, sukienki różne trzeba pójść zobaczyć mi się akurat za bardzo nic nie spodobało,

Salon Madleine, Gd.....ska róg Choci....kiej
salonik mały, sukien też mało, wszystkie niby amerykańskie, pani powiedziała że 10 razy lepsze niż od polskich producentów :-/, ceny od 1500zł ( najskromniejsze sukienki) do chyba nawet 6000zł, przewaga bardzo bogato zdobionych sukien  

Salon Elizabeth Konin na Choci.....kiej
tu kupiłam swoją sukienkę ale postaram się być obiektywna ;) chyba elba pisała o tym ,że pani nie były zbyt miłę gdy ona tam była, jednak ja jestem bardzo zadowolona, panie mi doradzały, pozwalały przymierzać wiele sukienek, były sympatyczne. Salon ma duży wybór sukienek, obecnie wszystkie są przecenione zanim wejdzie nowa kolekcja, przymierzalnia nie jest wielka jak w Agnes ale wystarczająca, więc nawet jakbym nie kupiła tam sukni miałabym dobrą opinię o tym salonie :)

Chciałabym jeszcze napisać Wam o salonie w Osielsku, niestety nie można znaleźć do nich żadnego kontaktu w Internecie ale jakby komus zalezało to wysle adres na privie, sukienki są tam szyte na miejscu, w salonie mają ich ok. 20 do obejrzenia, można modyfikować dostęone wzory, jednak co bardzo mi sie tam nie podobało to to , że przymierzalnia jest mało intymna, nie mam tam ogrzewania i jest strasznie zimno! mialam tam taką gęsią skórkę, że szkoda gadać, w końcu pani sie zlitowała i przyniosła jakis grzejnik. Miałam też wrażenie, że suknie które tam przymierzałam były cieżkie, na pewno dużo cięższe niz te przymierzane w salonach w centrum.