Autor Wątek: salony sukien slubnych  (Przeczytany 293388 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
  • our love is everlatsing..
Odp: salony sukien slubnych
« Odpowiedź #240 dnia: 11 Maja 2010, 19:13 »
Ja tez bylam w salonie na ul.  ks.  Schulza i musze powiedziec ze panie byly bardzo mile.  Suknie sa sliczne i naprawde za niewielkie pieniadze wiec polecam :) Teraz czekam tylko na przymiarke swojej sukienki :)

ja się własnie zastanaiwam nad tym salonem na schulza ;) do slubu mam jeszcze troszkę czasu ale już bym chciala się rozejrzeć. a to prawda że mozna tam przynieść swój projekt i też z niego uszyją? ja juz mam chyba wybrany wzór (który sama zaprojektowałam) i chciałabym ją mieć.
ZNIKAM!

Offline ankaW
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.08.10
« Odpowiedź #241 dnia: 14 Maja 2010, 11:26 »
asiula_hhtak, to prawda

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #242 dnia: 17 Maja 2010, 12:23 »
to ja rozejrze sie po salonach, będę przymierzać wszystko co mi się spodoba i wtedy z tych wszystkich zrobię jedną niepowtarzalną ;d
ZNIKAM!

Offline Grzybola

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2011
« Odpowiedź #243 dnia: 20 Maja 2010, 21:21 »
czesc dziewczyny,
a czy ktoras slyszala o salonie Cymberline na Dworcowej, w oknie na wystawie sa zazwyczaj fajne sliczne suknie, ale ciekawa jestm jak w praktyce to wyglada, i salon Kasia w Zninie albo o tym salonie wiecie cos moze :>?

A teraz mam jeszcze pytanie do dziewczyn ktore slubuja w 2011 roku, ja rowniez mam wtedy slub, wiec czy teraz juz powinnam zaczac szukac jakiejs sukni? bo widze ze neiktore juz szukaja a ja chcialam w styczniu jakos zaczac szukac dopiero

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #244 dnia: 20 Maja 2010, 21:27 »
ja mam zamiar latem sie rozejrzec ogolnie za sukniami, do tej pory sie nie interesowalam takimi rzeczami, wiec nie wiem nawet jakie kroje obecnie mozna zakupic;p... a na konkretne polowanie wybiore sie jakos pozna jesienia bo wytedy o ile sie orientuje sa wyprzedaze i mozna kupic suknie za 50% normalnej ceny... od stycznia wchodzi nowa kolekcja, wiec i nowe ceny, a mnie wlasciwie specjalnie nie zalezy zeby miec super extra kiecke z najnowszej kolekcji, tym brdaziej, ze z roku na rok sa coraz bardziej udziwnione i kolorowe a ja jednak jestem tradycjonalistka jesli chodzi o suknie slube;D...

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #245 dnia: 20 Maja 2010, 21:30 »
Ja póki co planuje, że kupię suknię w przyszłym roku:) ale już sobie np. w necie czy na wystawach sklepowych oglądam, bo to takie fajne zajęcie :D Nie chciałabym też za szybko kupować, żeby do czasu ślubu mi sie nie znudziła lub nie zbrzydła ;p :D

Offline Grzybola

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #246 dnia: 20 Maja 2010, 21:34 »
No ja na pewno bede miała cala sniezno biała i pufiasta :P i to jest wszystko co wiem jaka chce miec:P,  i myslalam zeby wyporzyczyc, nie kupowac.  Ale z tym szukaniem to racja, chyba tez zaczne jakos wtedy sie juz rozgladac jesienia, bo potem sa nowe kolekcje, a nowe nie znaczy lepsze  ;)

Offline Grzybola

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #247 dnia: 20 Maja 2010, 21:35 »
Cytat: Isabel link=topic=12208. msg1267002#msg1267002 date=1274383843
Ja póki co planuje, że kupię suknię w przyszłym roku:) ale już sobie np.  w necie czy na wystawach sklepowych oglądam, bo to takie fajne zajęcie :D Nie chciałabym też za szybko kupować, żeby do czasu ślubu mi sie nie znudziła lub nie zbrzydła ;p :D
Ja się bardziej boje tego ze przytyje  :-\ :P

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #248 dnia: 20 Maja 2010, 21:46 »
hehe fakt ;) też sie tego boje  :p

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #249 dnia: 23 Maja 2010, 18:33 »
takie pytanie moze nie do konca w temacie ale co myslicie o welonach? macie zamiar zakupic welon? mnie wlasnie strasznie nie podobaja sie koki, chcialabym bardziej luzna fryzurke, wiec i welon mi do niej nie bedzie pasowal...

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
« Odpowiedź #250 dnia: 23 Maja 2010, 19:28 »
Kwestia gustu. Z całą pewnością to pewien symbol i jakby atrybut Panny Młodej, mimo tego ja się nie zdecyduję raczej -średnio mi się podoba, planuję jakąś przypinkę z piór lub coś w ten deseń.

Jak welon to doradzałabym taki, który nadawałby się do odsłonięcia przez Młodego - strasznie to wymowne i romantyczne:)

Offline aganio87

• zapaleniec
  • Z KIMŚ TAKIM JAK TY NA KONIEC ŚWIATA MOGĘ IŚĆ:*:*
  • data ślubu: 9.10.2010r.    Bydgoszcz/Bolumin             k/Dąbrowy Chełmińskiej
« Odpowiedź #251 dnia: 23 Maja 2010, 19:54 »
Ja bede mieć gratis welon do sukni taki średni ani nie za długi ani nie za krótki :P :P :P a co do salonu to mam szytą sukienke z szeflera na błoniu i przede wszystkim tanio... :) :) :)

Offline hanka

• forumowicz
  • Bo ja, bo Ty, bo tylko my...
  • data ślubu: 1.05.2010
« Odpowiedź #252 dnia: 24 Maja 2010, 06:52 »
takie pytanie moze nie do konca w temacie ale co myslicie o welonach? macie zamiar zakupic welon? mnie wlasnie strasznie nie podobaja sie koki, chcialabym bardziej luzna fryzurke, wiec i welon mi do niej nie bedzie pasowal...

zaba ja miałam na ślubie luźo puszczone bokiem loczki z wplecionym kwiatem  i do tego welon - moim zdaniem wyglądało to super, najlepiej jakbys pożyczyła welon i zobaczyła na próbnej jak wyglądasz :)

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #253 dnia: 28 Maja 2010, 22:31 »
Ja bede mieć gratis welon do sukni taki średni ani nie za długi ani nie za krótki :P :P :P a co do salonu to mam szytą sukienke z szeflera na błoniu i przede wszystkim tanio... :) :) :)

a masz uż uszytą suknie? i jak? wszystko ok? tez chciałabym sie tam wybrać ;d
ZNIKAM!

Offline ines85
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #254 dnia: 29 Maja 2010, 14:47 »
Dziewczyny mam pytanie wiecie może gdzie najlepiej szyja sukienki na wzór sukni amerykańskich i innych zagranicznych?

Offline aganio87

• zapaleniec
  • Z KIMŚ TAKIM JAK TY NA KONIEC ŚWIATA MOGĘ IŚĆ:*:*
  • data ślubu: 9.10.2010r.    Bydgoszcz/Bolumin             k/Dąbrowy Chełmińskiej
« Odpowiedź #255 dnia: 29 Maja 2010, 21:14 »
asiula_hh  moja sukienka sie pewnie szyje... bo dopiero przymiarke mam na września bo wracam z zagranicy a w październiku ślub :) :) :)  Obsługa tam jest rewelacja :) bardzo przemiła kobieta.... i duży wybór sukni...:) :) :) :)

Offline orinokooo

• Marzenia trzeba spełniać.. same się nie spełnią:D
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 10-07-2010
« Odpowiedź #256 dnia: 10 Czerwca 2010, 14:33 »
Kwestia gustu. Z całą pewnością to pewien symbol i jakby atrybut Panny Młodej, mimo tego ja się nie zdecyduję raczej -średnio mi się podoba, planuję jakąś przypinkę z piór lub coś w ten deseń.

Jak welon to doradzałabym taki, który nadawałby się do odsłonięcia przez Młodego - strasznie to wymowne i romantyczne:)

Coraz więcej Panien Młodych chyba rezygnuję z welonu... ja też - prosty, skromny kok hoszpański i wpinka we włosy :D

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #257 dnia: 13 Czerwca 2010, 23:00 »
ostatnio byłam na dworcowej i widziam że otworzyli tam nowy salon sukien ślubnych (tam gdzie kiedyś był esotiq). nazywa się bodajże "madamme white" czy coś takiego. na wystawie widziałam kilka sukienek, generalnie baaardzo błyszczących ;) jak kto lubi. chyba to nie dla mnie salon ;)
ZNIKAM!

Offline orinokooo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #258 dnia: 13 Czerwca 2010, 23:31 »
Jak oglądam zdjęcia niektórych Panien Młodych to mam wrażenie, ze z braku pomysłu na siebie zakładają na siebie wszytskie możliwe opcje, i welon, i kwiat, i diadem, rękawiczki, bolerko i inne cuda - masakra jak niektóre się tym krzywdzą....
Widać twardzi mężczyźni to nie wymarły gatunek - ja jakbym zobaczyła takie monstrum - uciekłabym z krzykiem

Pozdrawiam eleganckie Panny Młode:D:D:D

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #259 dnia: 14 Czerwca 2010, 07:35 »
Orinokooo jak Ty mnie rozumiesz;D ...i do tego jeszcze jeszcze kolczyki i kolia z Jablonexu się zdarza. Jakbym miała wybrać dwa najbardziej odrzucające mnie elementy to są to rękawiczki i bolerko:P

Offline orinokooo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #260 dnia: 14 Czerwca 2010, 09:39 »
A już myślałam, że mam jakiś swój kolejny odpał... rękawiczki i bolerko są dla mnie bebe!
Cieszę się że nie jestem jedyna:D

Offline Frida

• nowicjusz
  • *
  • :)
« Odpowiedź #261 dnia: 14 Czerwca 2010, 14:31 »
Cytat: asiula_hh link=topic=12208. msg1284616#msg1284616 date=1276462835
ostatnio byłam na dworcowej i widziam że otworzyli tam nowy salon sukien ślubnych (tam gdzie kiedyś był esotiq).  nazywa się bodajże "madamme white" czy coś takiego.  na wystawie widziałam kilka sukienek, generalnie baaardzo błyszczących ;) jak kto lubi.  chyba to nie dla mnie salon ;)
Ja też tam byłam i sukienki nawet ładne.  Niestety nie w moim guście, więc szukam dalej :)
Frida

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #262 dnia: 15 Czerwca 2010, 22:26 »
taaa.... rękawiczki bykly modne jak miałam komunie ;) czile jakies 14 lat temu ;] ale jak kto lubi ;)
ja sie zastanawiam nad welonem wogóle ;) chyba chciałabym tylko kwoata albo coś ladnego we włosy i tyle ;) a jakies kolie itp też odpada bo nie lubie ;) ewentualnie kolczyki ;)
ZNIKAM!

Offline orinokooo

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #263 dnia: 15 Czerwca 2010, 23:06 »
A ja się zaczynam łamać nad delikatnym welonem ale w tym wypadku zrezygnuję z osłonięcia ramion w kościele szalem - który mam w komplecie z suknią ...

Będę miała hiszpańskiego koka i zastanawiam się nad proporcjami czy ramiona i dół sukni nie sprawią że będę miała "małą głowę" - dodam że już powoli dostaję szału od ciągłego wybierania czegoś!

Śnią mi się takie pierdoły, że tego nie da się opisać (największy hit to, że całe moje jedzenie weselne wyglądało jak próbki w markecie a tależyki i reszta zastawy jak z zabawkowej kuchenki, moja suknia do tego była wygryziona przez jakieś myszy na brzuchu a goście pomylili wesela i miałam jakiś obcych!)

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #264 dnia: 15 Czerwca 2010, 23:14 »
Fajne masz sny, Orinokoo :p Mnie tam się jakoś nic nie śni, mimo że ślub za kilkanaście dni ;)

Wracając do tematu - chyba nie można tak generalizować, że bolerko i rękawiczki w każdym przypadku są be :P Są suknie, do których takie dodatki pasują. Osobiście nie odważyłabym się iść do ślubu z gołymi ramionami (miałam raz przyjemność posłuchać, jak proboszcz parafii, gdzie będę ślubować, rzucał złośliwościami pod adresem zbyt "odkrytej" panny młodej :-\). Oczywiście bolerko nie jest jedynym słusznym rozwiązaniem - można go zastąpić delikatnym szalem lub założyć dłuższy welon, upięty tak, że przykryje ramiona.

Radziłabym natomiast trzymać się zasady: im bardziej strojna suknia, tym skromniejsze dodatki :)

Offline katepolak

• bywalec
« Odpowiedź #265 dnia: 16 Czerwca 2010, 08:00 »
Orinokooo Twoje sny świadczą tylko o tym, że wszystko wypadnie super:)
...nie wiem jaką masz suknię, ale do hiszpańskiego to fajnie wyglądają te bogato zdobione koronką welony (wyglądają mega hiszpańsko):)...no ale to nie zawsze się wpisuje w konwencję ślubu i nie każdemu pasuje.
Generalnie myyślę, że proporcji nie masz się co obawiać, głowa nigdy nie wygląda na za małą, nawet jak dół sukni jest pufiasty i bezowaty:)

Fakt generalizować nie ma co, ale niestety panuje jeszcze u nas pewna modowa zaściankowość i te bolerka prawie wszyscy mają te same, mimo, że mają różne suknie i nie do każdego typu sukni takie bolerko pasuje.

Offline konfiturka1979

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.06.2010
« Odpowiedź #266 dnia: 16 Czerwca 2010, 10:37 »
Orinokooo, też miałam dziwaczne sny - przykładowo: 15 minut przed ślubem leciałam do Real'a po wódkę w pełnym rynsztunku, kolejny: przed mój blok podjechał wielki TIR z sukniami, ale okazało się, że jak weszłam, nie było mojej, a ceremonia lada chwila i trzeci, ktory mi utkwił:spośród gości zaproszonych przyszła zaledwie garstka. Wracając do tematu: na pewno będzie piękna pogoda (zawsze jest w ten szczególny dla nas dzien, mimo że pada i wieje ;) adrenalina tak uderza do głowy i jest tak gorąco, że w okresie letnim zwłaszcza, nie potrzebne są jakies dziwaczne bolerka, które szpecą wg Mnie i zakrywają, to co najpiękniejsze, czyli Pannę Młodą w jej pięknej sukni  :) o rękawiczkach nie wspominam - myślałam, że spaliły je dzieci - kwiaty wraz z biustonoszami ??!!  ;)

serrrrrdeczne pozdrowienia dla stresujących się Panien Młodych - będzie dobrze  :)

Offline asiul
  • zapaleniec
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #267 dnia: 16 Czerwca 2010, 11:41 »
a ja mam boskie koronkowe bolerko, wcale nie uważam, że jest zaściankowe, bo jest no... boskie! a z całą górną częścią siebie gołą i nieokrytą do kościoła bym nie weszła. No ale nie każdy o tym myśli, analizując ślub tylko pod kątem piękna panny młodej, którego nie wolno zakrywać... boskie bolerko może być boskie, ale fakt, jak wszyscy na jedno kopyto zakładają taftowe albo satynowe bolerko-marynary, to trochę t ujmuje uroku..... pe es: o snach się nie wypowiadam, bo naprawdę wstyd opisywać, jakie czasami miewam ;) ;)

Offline elba
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #268 dnia: 16 Czerwca 2010, 11:57 »
Racja - suknie są różne i różne rzeczy do nich pasują. Niektórzy wolą bardziej skromnie, inni bardziej wymownie, jeszcze inni bardziej wystawnie.
To jest mój typ sukienki, coś takiego będę szukać.

Uploaded with ImageShack.us

I do tego tylko i wyłącznie małe perełki w uszy( żadne wiszące kolczyki) , kok z wpiętym kwiatem i nic więcej.

Ślub mam w maju w przyszłym roku, ale suknie będę oglądać teraz we wrześniu jakoś, bo najlepszy czas na chodzenie po sklepach i przymierzanie, nie za ciepło, nie za zimno, nie musi się człowiek męczyć, że upał i pada na twarz, albo że za zimno i ciężko się rozbierać - ubierać. Jak wybiorę to kupię ( mam nadzieję), jak zaczną się przeceny, no chyba że wybiorę taką w przyzwoitej cenie.

Pozdrawiam i życzę trafnych wyborów, szybkich zakupów i jak najmniej stresów.

Offline konfiturka1979

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.06.2010
« Odpowiedź #269 dnia: 16 Czerwca 2010, 12:05 »
oj wypraszam sobie - ja naga od pasa w górę do kościoła nie weszłam, lubię czasem szokować, ale bez przesady  ;) oczywiście żartuję  :) chciałam uściślić moją wypowiedź bolerkową - tak, miałam na myśli te klasyczne, jestem pełna wiary, że istnieją bolerka z kategorii "boskich" w sam raz na ceremonię do kościoła  ;) co do snów proponuję założyć nowy temat temu poświęcony  :D