Autor Wątek: "Sny o życiu będą życiem w snach" ... a póki co Yukari odlicza do dnia zero ;)  (Przeczytany 62599 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
Śliczny ten gorsecik, idealny na noc poślubną  ;)

Offline Yukari-chan

• uzależniony
  • z perspektywy podłogi wszystko jest metafizyką..
  • data ślubu: 26.09.2009
Na razie olałam sprawe gorsetu - chyba zabieram się za wszystko od tyłu troche :P Bo to teraz akurat najmniej ważna sprawa :)
Wczoraj siedzieliśmy do prawie 2 w nocy i myśleliśmy nad pierwszym tańcem, bo jakby co to by się trza już uczyć :D

Oglądaliśmy kilka takich filmików i stwierdzilismy jednogłośnie, że nie chcemy tańczyć do jakichś rzewnych kawałków o wielkiej miłości i w ogóle i na siłe próbować popisać się walcem czy czym innym jak zwyczajnie nie umiemy ;) i w ogóle kto powiedział, że musi być taki "taniec przytulaniec" :P z resztą jak to się mówi - to nie my - nie widzi mi się ze tańczymy jakiś taki poważny taniec bo my chyba na to zbyt walnięci jesteśmy :P
I wymyślilismy coś takiego, że zatańczymy jive'a albo rock and rolla bo raz, że kroki znamy, tylko trza by sobie troszku poćwiczyć ;) No i rozruszamy troche to nasze mikroskopijne wesele na samym początku :) Myśleliśmy o jednej z tych piosenek:

1)  
2)  

Ja osobiście bardziej do Elvisa przekonana jestem chociaż tamten drugi kawałek też przywołuje fajne wspomnienia :)

Tutaj jeszcze jest Jive do little less conversation ale tej piosenki jakoś pod uwage nie braliśmy - chociaż teraz tak patrze to też nieźle wygląda :)

No i ja myślę sobie tak - żywe tańce, fajna zabawa, kiecuszka ładnie wiruje :) Aż mi się to dzisiaj śniło :) Ma być zabawnie i z werwą a nie jakoś zasmęcić atmosfere zaraz na początku :P Co myślicie ? :P
« Ostatnia zmiana: 23 Kwietnia 2009, 08:16 wysłana przez Yukari-chan »

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
Jak dla mnie wygrywa rock elvisa i to bez dwóch zdań, apomysł super :) my tez nie będziemy mili takiej balady, więc tym bardziej wasz pomysł do mnie przemawia!!!

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
Super pomysł, my też nie chcieliśmy przytulańca a teraz z moimi możliwościami to nie wiem jak będzie  ;) ale jak zastanawialiśmy się nad 1 tańcem, to mieliśmy 2 opcje, albo walc wiedeński np do muzyki z nocy i dni, takiej skocznej bardzo albo:

http://krizz80.wrzuta.pl/audio/aoCJqod4ZP3/dire_straits_-_walk_of_life

albo

http://lisica.wrzuta.pl/audio/2jlf9ggo6VL/elvis_presley-_burning_love

oba utwory super mi się kojarzą, a ta pierwsza to w sumie taka Nasza piosenka  ;)

Offline Yukari-chan

• uzależniony
 O Olucha Dire straits też dobre no i przede wszystkim rozpoznawaly kawałek, a a to też jakieś tam znaczenie ma, pomimo tego, że para młoda sama tańczy.

Już rano zdąrzylam zrobić kilka wygibasów w formie próby " Co ania pamięta", ale tak mi się z lustra wydaje, że ten mój jive jakiś taki niemrawy :P Zobaczymy jak M. wróci z pracy, to go przyszpile :P CHociaż wiadomo - samemu jak sie "tańczy" to też inaczej niż w parze.

Wybraliśmy podziękowania dla gości - pudełeczka w formie krzesełek, z pięcioma migdałami w środku, i mozna do tego jeszcze winietkę na stół doczepić, więc by był problem winietek rozwiązany - takie 2 w 1  :) Ale to nam sie może znów odwidzieć, więc na razie powiedzmy, że mamy koncepcję ;)

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
wazne ze ejst koncepcja a moze ejszcze cos wam w oko wpadnie  :P

Offline Yukari-chan

• uzależniony
No właśnie oglądam filmiki i tak mi wpadł oko ten słynny travolta twist z pulp fiction :D To by było śmieszne :P

Offline Betti

• uzależniony
  • data ślubu: 2010
Pomysł na "żywy" pierwszy taniec całkiem fajny. Tym bardziej, że potraficie już do tego tańczyć :)

Offline Yukari-chan

• uzależniony
Byłam w sobotę w Ksymienie ;)

Powiem tylko że po prawie 3 godzinach w przymierzalni wybrałam suknię - aż byłam sama zaskoczona, że za pierwszym razem. :) I dodam jeszcze, że nie jest ani troszku podobna do tych do wcześniej pokazywałam :) Wzięłam raczej klasyczny krój - gorset i trapezowy dół. W lipcu pierwsza przymiarka, wtedy też będziemy wybierać haft na suknię. Jedyne czego nie wiem to jak bedzie wykończony gorset u góry, nie mogłąm się zdecydować, więc pani mi zaproponowała coś takiego, że uszyją tzw podstawe gorsetu a potem mi pokaże kilka wykończeń i jak to bedzie wyglądało i wybiore, bo tak w ciemno to mi trudno jakby nie patrzeć :)

Zdjęć nie ma, bo z moją świadkową na śmierć zapomniałyśmy o tym :D Jak już wracałyśmy do domu to nam się przypomniało, że przecież miałyśmy foty robić. Chociaż to i tak zbędne, bo suknia wybrana i zaliczkę zapłaciłam :)

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
gratuluje podjęcia decyzji i podziwiam tempo :)

Offline kkotek
  • maniak
  • data ślubu: 13.09.2008
Fajnie, że juz wybrałaś swoją jedyną :skacza:

Teraz z niecierpliwością czekamy na fotki z przymiarki  ;D ;D ;D ;D ;D
Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline Yukari-chan

• uzależniony
podziwiam tempo :)

Chyba raczej powinno być - jego brak :P Uwierz mi - my wszystko na ostatnią minutę robimy :P Jakoś specjalnie nas te przygotowania nie pochłaniają :) Nie wiem - może to jeszcze do nas nie dociera, albo co... ;)

Offline kabama

• forumowicz
  • data ślubu: 23.05.2009
Oj troszke mnie nie było...
Ale wszystko już nadrobiłam.
Jeśli chodzi o sukienki to dla mnie najładniejsze są pierwsza i ostatnia :)

Offline Betti

• uzależniony
Buziaki wpadłam zostawić :-*

Co tam u Ciebie?

Offline Justys851
  • Chuck Norris
No to super że suknia wybrana  ;)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
 :-* :-* :-* zostawiam

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Wpadłam zostawić :-* :-* :-*
Super że wybrałas suknię :) Ciekawi mnie jaka ona jest :)
Co do tańca to to wszystkozupełnie nie w moim stylu i w ogóle, ale podziwiam naprawdę za pomysł i chęci :) W końcu ma być tak jak Wy tego chcecie :)

Offline Betti

• uzależniony
Super, że sukienka wybrana, szkoda, że nie ma fotek..

Buziaki zostawiam :-*

Offline kabama

• forumowicz
  • data ślubu: 23.05.2009
Super że suknia wybrana :)

W pełni zgadzam się z dziewczynami, szkoda że nie ma fotek :)

Offline Yukari-chan

• uzależniony
Ja sama nie mam fotek - ale jakoś mi to nie przeszkadza - znając siebie to bym wynalazła jakieś niepasujące do mnie elementy i w końcu bym płakała, że to może nie ta sukienka.

Tydzień mnie nie było - na forum tyle do nadrobienia, że szok :P

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
wiem coś o tym... nie było mnie tylko jeden weekend a nadrabiam już od 2 godzin ;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Buziaczki  :-* :-* :-*

Offline Green Apple

• forumowicz
  • data ślubu: 18.07.2009
uffff...trochę mi to zajęło, ale przeczytałam wszystko...

trzymam kciuki za przygotowania i z pewnością będę zaglądała!

;D

Offline Betti

• uzależniony
Witam w jakże piękną, deszczową majową niedzielę ;)
Wpadłam zobaczyć co słychać.. Coś dawno Cię u siebie nie było. Jak przygotowania, posuwają się do przodu?

Buziaki :-*

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris

Offline Yukari-chan

• uzależniony
Zapuściłam forum niemożliwie, z własnej winy i woli, bo chociaż czasu wolnego jest masę, to spędzam...a raczej spędzamy go w inny sposób. Otóż najdalej miesiąc temu skacząc sobie po necie znalazłam stronę z opisem pewnej gry MMOrpg... patrzę, czytam, screeny oglądam, no i wiedziona nagłym impulsem ścianęłam grę, zainstalowałam....
Zatem informuję wszem i wobec że przepadliśmy oboje z M. na dobre i każdą wolną chwilę spędzamy w wirtualnym świecie Last Chaos :D Słyszał ktoś> Może któraś z was gra? :>  Wciąga niemożliwie :P I powiem, że juz niedługo stanę się łucznikiem z wielgachnym smokiem u boku :P

A tak na poważnie ... suknia zamówiona ale to już wiecie...
Teraz czekamy aż zaproszenia do nas dotrą, zamówiliśmy na allegro, bo najtaniej wyszło :) Myślę że dzisiaj paczka powinna być

Zamówiliśmy te w torebkach

No i jesteśmy na etapie poszukiwań odzienia dla M.
Mierzyliśmy nawet smoking, który niestety odpadnie w przedbiegach, bo nie można nigdzie dostać koszuli typowo smokingowej czyli z tymi zaszewkami i małymi czarnymi guziczkami w kolorze ecru. Szyją tylko białe, a M. białej mieć nie może, bo będzie się to gryzło z moją suknią w kolorze ecru śmietanka :( W efekcie wyglądałabym jakbym ubrała brudną suknię...
Są koszule ecru ze stójką, nadające się do smokingu ale gładkie, a to nieciekawie wygląda, bo się robi taka pusta niezagospodarowana przestrzeń - no tak jak na tym zdjęciu z tym że tu akurat była biała koszula.

Powiem wam, że na samym początku w ogóle nie braliśmy smokingu pod uwagę, bo myśleliśmy, że M. w tym komicznie bedzie wyglądał, ale jak go zobaczyłam w tym wdzianku to mi kolana zmiękły ;) Jednak z powodu tej koszuli będziemy zmuszeni zrezygnować...
Uszycie takiej na zamówienie w kolorze ecru kosztuje prawie 400 zł... może dla kogoś to nie jest dużo, ale my sobie darujemy. Jeszcze trochę czasu, może uda się gdzieś znaleźć, jednak na razie rozglądamy się za porządnym garniakiem. W sobotę, jutro się znaczy jedziemy do Pierre Cardin, może tam się coś ładnego upatrzy :)

Nie wiem co jeszcze...
Aaaa!
W zeszłą niedzielę spotkałam sie z moją przyjaciółką z dzieciństwa - nie widziałyśmy się ponad 12 lat :) Pod koniec czerwca wychodzi za mąż :) I tak jak starych czasów w ciągu tych kilku godzin które spędziłyśmy przy kawce zdążyłyśmy już zaplanować, że emeryturę spędzimy jako sąsiadki :) :P

Ostatnio też mieliśmy znów male starcie z sąsiadką o której kiedyś pisałam, tej od korytarza... ale to innym razem napiszę :)

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
fajoski ten smoking  ;D

Offline Green Apple

• forumowicz
  • data ślubu: 18.07.2009
 ;D słonko!!!!!!aż mi się morda uśmiechnęła i mojemu PM też - ja swojego czasu przepadłam dla Lineage i wciągnęłam Miśka. byłam jedyną dziewczyną w klanie no i oczywiście smok był :) "tylko ja czarodziejka z księżyca"- czyli sps
rozumie poziom zatracenia  ;D

:-* :-* zosatwiam

Offline Yukari-chan

• uzależniony
ja swojego czasu przepadłam dla Lineage i wciągnęłam Miśka.

A teraz w coś gracie? Lineage widziałam, ale dla własnego dobra nie instalowalam, bo bym chyba całkiem z życia musiała zrezygnować :P
Ale polecam sobie w Last Chaos popróbować :) Dużo eventów, na amerykańskim serwerze jest więcej, ale u nas na PL też jest co robić, no i dbają o rozwój gry przede wszystkim ,więc sama rozumiesz ;)
Właśnie jestem cieżko przestraszona po jednym takim evencie... takze teraz czas na relaksik w wannie :P

A tak z innej beczki - na temat właściwie. Bylismy dzisiaj po raz enty już szukać garniaka dla M.  I wybraliśmy ::) Cudny brąz ciemny melanżowy idealnie pasujacy do mojej sukni - jutro jedziemy zdjąć miarę, no i tak jak się obawialiśmy bedziemy szyć - cenowo to wyjdzie trak samo jak kupienie gotowego, więc jestweśmy zadowoleni :)
A wyszlo to zupełnie przypadkiem, bo pojechaliśmy do silesii bo potrzebowałam jakichś bucików fajnych i wstąpiliśmy do sunset suits tak z głupot, bo w Pierre Cardin nic fajnego nie mieli. No i wisiał ten piękny cudowny garniturek dokładnie taki jakiego szukalismy. Więc nie było się co zastanawiać, tylko umówiliśmy sie na jutro na zdjecie miary :) Także zadowolona jestem strasznie :)
No i przyszły nasze zaproszenia - jeszcze ich nie widziałam, bo paczka jest u teściowej, ale jutro po drodze będziemy to sobie odbierzemy :)

Dziewczyny powiedacie mi - kupujecie jakieś buciki na zmianę np po północy? Bo ja sie zastanawiam czy by sobie nie kupić takich śłicznych balerinek, dzisiaj w deichmanie mierzyłam, wygodne strasznie i do sukni by pasowały... Nie wiem co zrobić, czy to niebdzie potem głupio wyglądać, bo nie wiem czy na obcasach wytrzymam tyle czasu. Co myślicie ?

« Ostatnia zmiana: 6 Czerwca 2009, 23:01 wysłana przez Yukari-chan »

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Smoking - extra ;D
Chcialabym zobaczyc tez ten gajerek ktory zamowiliscie :)
Co do bucikow na zmiane - wiele forumek kupuje :) Ja osobisciejeszcze sie zastanawiam :)
Zaproszenia tez bardzo ladne, orginalne takie w torebeczkach :)