Autor Wątek: "Sny o życiu będą życiem w snach" ... a póki co Yukari odlicza do dnia zero ;)  (Przeczytany 62729 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
ale fajne zakupy... mi najbardziej podoba się krawat... piękny jest  :)
gratuluję miesiąca do ślubu :)

Offline Yukari-chan

• uzależniony
  • z perspektywy podłogi wszystko jest metafizyką..
  • data ślubu: 26.09.2009
Szlag mnie dzisiaj jasny trafił.
Wysłaliśmy do znajomych zawiadomienia na maila o ślubie - znaczy w którym kosciele i o której godzinie i nic więcej. I dzisiaj jeden znajomy mi pisze, że jedna taka mu powiedziała gdzie jest wesele i że oni podjadą zrobić bramę ... wiec sie wkurzyłam i jej napisałam, że jakbym chciała to bym zamieściłą informacje też o weselu, a ona bez pytania takie wiadomości rozporwadza. Wiecie o co mi chodzi? Powiedziałam jej że ma się nie wpychać z butami w nieswoje zycie, to ta mnie od najgorszych wyzwała... no ja nie mogę po prostu - zwróciłam dziewczynie uwagę a tu takie coś  >:(
W głowie mi się to nie mieści - jak ludzie potrafią zatrzeć granicę prywatnosci i jeszcze mieć pretensje jak się im zwróci na to uwagę :/

Niepotrzebnie się derewuję, wiem, ale nie cierpię takiego zachowania.
Musiałam się "wypisać"

Offline KaKa85

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.08.2010
O! znalazłam prawie sąsiadkę ;) ja bytom- miechowice :)  Pozdrawiam

Offline Yukari-chan

• uzależniony
O no proszę :) przecież to rzut beretem prawie :)

Nikt już tu chyba nie czyta. :( a dzisiaj już 19 dni do ślubu czyli - pierwsze "naście" :)

Jutro jadę odebrać moją suknię i koszulę dla M.
W zeszłym tygodniu wybraliśmy kwiaty, zmieniłam bukiet bo i suknia trochę się zmieniła od ostatniej przymiarki, więc ten co wklejałam wcześniej raczej by już nie pasował. W sumie to taki bukiet jak wybrałam to chciałam od początku, ale potem jakoś się tamten drugi nawinął itd... mieszam powoli :D
A wiec wybrałam berło z kantadesek w kolorze jak to florystka powiedziała "zachodzącego słońca" :)
Coś w tym stylu, ale bez tego zielska

I kantadeski ułożone kaskadowo.
Potem wma jeszcze wkleję fotki prezentó dla świadków i dla naszych mam :)

CO nam zostao to:
- Spotkanie z DJem - musimy mu zawieźć prenetacjęna podziekowanie dla mam
- Odbiór sukni - to jutro
- Uregulowanie należności w cukierni - M. dzisiaj po pracy jedzie
- Spowiedź - dzień przed ślubem
... nie wiem chyba wszystko.

No i zastanawiam się czy by może jednak nie kupić tych pończoch białych, albo ecru, w sumie na jedno wyjdzie bom opalona, ale sam fakt.
Mam kupione pończochy bardzo jasny brąz, ale podwiązka biała, cała bielizna biała a tu wyskoczę z pończochami w innym kolorze ? Kurczę nie wiem. Nie podoba mi się biała pończocha bo mi się to kojarzy z komunią, ale no ....ehhh. Nie wiem już.

Offline malavi

• maniak
  • On zawsze "kuma" o co mi chodzi :)
  • data ślubu: 3.06.2010
To już niewiele wam zostało i czasu do wesela i zalatwiania :)
jak masz sie źle czuć to weź brązowe te pończochy też będzie dobrze !

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Ja nie widzę fotki bukietu  :(
ale kolorek musi być ciekawy  ;D

Juz tak malutko zostało  ;)

Ja wole jednak białe bądź ecru pończochy do stroju ślubnego , widziałam Panne Młodą z brązowymi pończochami i nie podobało mi się , ale wiadomo każdy ma swój gust  ;)

Offline Yukari-chan

• uzależniony
Ależ one nie są brązowe. Kolor to taki bardzo jasny beż, prawie ecru, taki powiedziałabym odcień ciemniejszy. Ale zamówiłam białe. I zobaczę jak to będzie wyglądało :P  bo upierać się na siłę nie będę :)

Szczerze to ja też nie widzę fotki bukietu :/ nie wiem czemu. Jutro wrzucę jak coś gdzieś znajdę.
A teraz dobranoc moje piękne :)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
Ale się u Ciebie dzieje, niedawno jeszcze ja byłam na tym etapie na którym jesteś Ty, a jakby nie było już minęły prawie 3 tygodnie... Chciałabym być na Twoim miejscu ;D
Co do pończoch to ja stawiałabym na białe :) Fajne zakupki, jeszcze pamiętam wygląd pokoju kuzyna - mały magazyn spożywczy, przed naszym weselem ;D

Offline Yukari-chan

• uzależniony
Pończochy już są u mamy, jeszcze ich nie widziałam - dopiero w sobotę je dostanę. Zobaczymy, jak ubiorę i się nie przewrócę z wrażenia to w nich pójdę.

Pochorowałam się tak na marginesie. Rano leżałam rozłożona z gorączką, teraz smarkam tak dużo, że skapitulowałam i wzięłam sobie papier toaletowy, bo chusteczki higieniczne szły wagonami :p

Obym do wesela była żywsza niż jestem teraz.
« Ostatnia zmiana: 10 Września 2009, 23:53 wysłana przez Yukari-chan »

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Mam nadzieje że ze zdrówkiem juz lepiej  ;)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Czas przygotowań to czas magiczny, więc na pewno się wykurujesz do ślubu ;) ;) ;)

Offline malavi

• maniak
Zdrowiej!!!

Offline Yukari-chan

• uzależniony
Dzień dobry poniedziałkowo :)

Za tydzień będę już liczyła ostatnie dni :) Wierzyć mi się nie chce jak to zleciało :)
A my zamiast dopinać wszystko na ostatni guzik to się samochodem zajmujemy  :P Przegląd nam wypadł przed weselem, zupełnie nam to z głowy wypadło. Wczoraj samochód poszedł do znajomego warsztatu, dzisiaj miałam odbierać suknie, a jestem bez auta. Wszystko robimy na opak.

Ale i tak cieszę się jak głupia :P
Ze zdrowiem to tak średnio, głos straciłam i katar mam nieziemski. Ale cieszę się przynajmniej że to akurat wypadło teraz, a nie w weselny weekend. Więc takie szczęście w nieszczęściu ;p

Uciekam do łóżeczka, wisieć na telefonie i kombinować jakiś samochód na wieczór :P

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Oby udało Ci się sukienkę odebrać dziś :)
Wracaj szybciutko do zdrowia!  :-*

Offline Yukari-chan

• uzależniony
Przełożyłam na jutro. Nie ma sensu się gonić.

Przed chwilą okazało się, że w aucie jest masa rzeczy do remontu. Szlag mnie jasny trafia, bo akurat teraz przed samym weselem ten samochód nam jest potrzebny jak nic innego. Przegląd mamy do przyszłego wtorku, a jak usłyszałam całą litanie co jest do roboty to nic tylko się za głowę złapać...
Co się naprzeklinałam do słuchawki telefonu to moje.
I weź tu człowieku nie pal...  >:(

Offline madzia_n

• Chuck Norris
:przytul: :przytul: :przytul:
Kochana, parę dni przed ślubem wszystko z Ciebie "spłynie" i po prostu ogarnie Cię spokój. Oby tak było, tego Ci życzę!

Offline malavi

• maniak
No na pewno wam to sprawy nie ułatwia, ale dacie rade! Trzymam kciuki!

Offline ANNUUSSIIA

• uzależniony
Dawno mnie u Ciebie nie było... zaglądam i nie mogę uwierzyć  , jeszcze tylko parę dni i powiecie sobie Tak.... jak ten czas szybko leci.... pozdrawiam wracaj do zdrówka :)

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
eh mnie tez przed samym slubem zlapal katar i glos odebralo, a w dzien slubu bylo ok.  :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Jeszcze tylko parę dni i dołączysz do grona szczęśliwych Żonek ;D ;D ;D
Jak samopoczucie i zdrówko?

Offline Yukari-chan

• uzależniony
Ze zdrówkiem już ok. Przeleżałam ile się dało, został mi jedynie lekki katar :)

Dziewczyny mam taki problem. I nie wiem kogo mam  się zapytać.
Otóż mam w języku kolczyk. A wiadomo że przy ślubie ksiądz będzie podawał komunie. I czy ja powinnam ten kolczyk wyjąć ? Z reguły do komunii nie chodzę. Normalnie to bym go wyjęła na cały dzień, ale mam tak że jak go nie mam kilka godzin założonego to potem już ciężko wchodzi. Dlatego myślałam żeby go wyjąć jak przed samym wyjściem z domu a potem na sali szybciutko niepostrzeżenie włożyć na miejsce. Jeśli już bym musiała go wyjąc. Nie wiem. Co wy byście zrobiły ? Wiem wiem, durny problem, ale jednak  :P

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Hmm... W sumie to zależy tylko i wyłącznie od Twojego samopoczucia. Jeśli poczułabyś się skrępowana, że Ksiądz widzi że masz kolczyk czy coś, to sobie go wyjmij... Z drugiej strony Panna Młoda z kolczykiem trochę nietypowo wygląda... Ja bym chyba na Twoim miejscu wyjęła kolczyk, a jeśli Ci na nim tak bardzo zależy, to zrób dokładnie tak jak napisałaś - wyjmij przed wyjściem do kościoła, niech Ci go ktoś trzyma, a na sali sobie go założysz, i już :)

Offline kkotek
  • maniak
  • data ślubu: 13.09.2008
Ja też mam kolczyk w języku i nie wyjęłam go na ślub bo i po co....
Ksiądz o nim wcześniej nie wiedział i przy komunikowaniu nie zrobił "cyrku" bo cóż on ma do tego  ??? ??? ???
To jest Twoja indywidualna sprawa i zrobisz jak zechcesz ale ja go nigdy nie wyjmuję  :)

Fajnie, że już za chwilkę będziesz żonką :skacza:
Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline Yukari-chan

• uzależniony
I ja właśnie też nie chce go wyjmować bo co księdzu do tego, ale koleżanka mnie postraszyła, że kiedyś komuś tam jakiś ksiądz nie podał komunii jak zobaczył kolczyk. Jestem skłonna w to uwierzyć bo już różnych księży wdziałam...
Stąd moje pytanie.

Może jednak za bardzo się stresuję niepotrzebnymi rzeczami? :P

Z nowości - Odebrałam wczoraj suknię :) I dokoptowałam sobie welon. Miało go nie być, ale jak mi pani przyniosła ten jeden piękny to nie mogłam się oprzeć. Także teraz już spokojnie przetrwamy te kilka dni, bo praktycznie wszystko mamy załatwione.  :)

Ale się cieszę :)  :skacza:

Offline madzia_n

• Chuck Norris
To może zrobisz foteczkę sukni z welonem :) ?

Offline Yukari-chan

• uzależniony
Suknia jest już u mamy :) Fotek nie robiłam w salonie bo mi nie pozwolili. Więc ubiorę ją dopiero za tydzień . W relacji nadrobię wszystkie zaległe zdjecia :P Obiecuję.

Tydzień przed ślubem świadkowa moja rozstała się ze swoim facetem. Kupiłam sobie Valerin. Mam lekko dość tych przygotowań.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
Moja siostra i mama polecają Persen forte, chociaż ja nie korzystałam z niego kompletnie.
Spokojnie kochana, nie daj się zwariować przez przygotowania! A Świadkowa może jeszcze wróci do tego faceta? My mieliśmy taki sam problem ze świadkiem - zerwał z dziewczyną na dwa tygodnie przed ślubem, a potem okazało się że do siebie wrócili.
A zresztą, nawet gdyby przyszła sama lub z inną osobą towarzyszącą to może i lepiej? W końcu skoro mieli jakieś tam problemy, to mogliby potem na weselu je przeżywać, przez co Świadkowa nie bawiłaby się dobrze.

Offline malavi

• maniak
Szkoda świadkowej, ale lepiej ona niż inna para ;) wiem dośc czarny humo
udanych ostatnich dni!

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
Do ślubu zostało Wam już tylko 6 dni :) niestety nie będę mogła złożyć Wam życzeń w dniu ślubu na forum,bo jutro lecimy w podróż poślubną... Także już dziś życzę Wam wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, wiele miłości,wzajemnego zrozumienia i czego tylko pragniecie ! :)

trzymam kciuki za pogodę...  :)

Offline Yukari-chan

• uzależniony
Nie będę dziękować żeby nie zapeszyć :)

Jutro jedziemy z ciastem do Marcina do pracy, potem ja do fryzjera na pasemka, Marcin na obcięcie, wieczorem do DJa, zawieść prezentację, może jeszcze jakieś zakupy po drodze...
We wtorek będę robiła podziękowania dla rodziców, w środę mam umówione pazurki, w czwartek dzień wolny, więc będę skłądać te krzesełka - winietki :p w piątek zawozimy alkohol i owoce na salę. A w sobotę... ahhh
Doczekać się już nie mogę:P