Autor Wątek: "Miłość mi wszystko wyjaśniła ..." 23.05.2009 Justyna i Grzesiek  (Przeczytany 229367 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
Odp: "Miłość mi wszystko wyjaśniła ..." 23.05.2009 Justyna i Grzesiek
« Odpowiedź #1920 dnia: 3 Lutego 2009, 21:59 »
nie jestes zadna egoistka ,masz swoje wazniejsze sprawy i juz, dobrze ze jeszcze nei zaproponowali w3am zebyscie im swoj termin oddali bo tego tylko by brakowalo, niech sobie sami szukaja sali i zalatwiaja wszystko , co oni sobie mysla z eto takie hop siuo i juz jest jest jeszcze na czerwiec??taki oblegany meisiac, ty sie nic nie przejmuj pomuz tylko tyle ile tam uznasz ze mozesz ale swoich spraw nie zawalaj!!!

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #1921 dnia: 3 Lutego 2009, 22:35 »
dziękuję Justynko za wklejenie zdjęcia tortu, fajnie wygląda :)

nieciekawa sprawa z bratem G. przecież nie zorganizujesz za nich wesela. Ja jestem bardzo ciekawa,jaką oni znajdą salę na czerwiec na tyle osób... Nie smutkaj się  :przytul:

W ogóle jak Ci idzie prawko ? egzamin już kilka dni...

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1922 dnia: 3 Lutego 2009, 23:07 »
Może uda im sie znaleźć, życze im jak najlepiej i w sumie myślą o czerwcu ale jeśli nie bedzie to lipiec , ale chyba bardziej cos chcą w remizie i kucharki wiec w sumie w takich salach mają szanse, mysle ze gorzej bedzie z zespołem  :-\
Fajnie że tak im się ułożyło z tego co wiem to ona dawno chciała już slub tyle zeon sie opierał  a teraz obje cali w skowronkach  :D z tym że tescie jeszcze nic nie wiedza  :P
Tylko wkurzyło mnie to ze do mnie walą zebym im coś załatwiła , bo ja siedze w tej branży i mogę cuda  :P Rozumiem prośbę ale to brzmiało jak rozkaz  :tak_smutne:

Wiecie historia lubi sie powtarzać, mój brat miał podobnie tzn siostra mojej bratowej też wpadła i miała wesele 9 lipca a mój brat i bratowa 23 lipca  ;D

ech , próbuje zasnac ale nie wychodzi  mi  :-\
co do prawka to dzisiaj byłam tak znerwowana że szło mi tak sobie ,jutro znowu i pojutrze  ;)

Offline evelaz

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1923 dnia: 3 Lutego 2009, 23:21 »
a jak Ci się w ogóle jazdy podobają ?

Oni proszą Cię o pomoc, bo wiedzą, że się orientujesz w tej tematyce... na pewno nie chcieli,żeby tak wyszło. Jestem ciekawa miny teściów :D

spróbuj zasnąć i nie myśleć o tym  :przytul:

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1924 dnia: 3 Lutego 2009, 23:29 »
Może i tak  wyjść miało , ale nie wyszło, na dodatek mój G na mnie naskakiwal że jego bratu nie pomogę, i przez to poleciały niepotrzebne słowa a nawet dużo i jeszcze było jedno ale - my w niedziele ugadaliśmy sie z naszymi rodzicami zeby pogadac co i jak odnośnie wesele, a G mowi ze nie bedzie spotkania bo Oni chcą w niedziele o tym powiedizec rodzicom  :nerwus: , jakby nie mogli w sobotę , a pasuje nam tylko teraz ze względu na nasze uczelnie  :-\ i nie wiem co z tym będzie  ::)

A mina teściowej na wieść o nieślubnym dziecku będzie napewno bezcenna  :Naciaga:

Jazdy mi się bardzo podobają , ja już umiałam jeździc  nieraz na wsi śmigałam do sklepu  ;D :P tyle że tutaj dochodzi stres a ja jestem od niego bardzo uzależniona , i tego sie najbardziej boję  8)
« Ostatnia zmiana: 3 Lutego 2009, 23:31 wysłana przez Justys851 »

Offline evelaz

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1925 dnia: 3 Lutego 2009, 23:41 »
najgorzej powiedzieć coś, czego można później żałować, że się powiedziało. Musisz porozmawiać z G. o Waszym spotkaniu z rodzicami... Może da się to jakoś załatwić. 

to super, że jazdy Ci dobrze idą :) chyba uniknąć stresu niestety się nie da...
« Ostatnia zmiana: 3 Lutego 2009, 23:50 wysłana przez evelaz »

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1926 dnia: 4 Lutego 2009, 00:35 »
No cóż, bywa i tak, że ślub trzeba planowac w szybszym tempie, a nie miec duzo czasu na dogranie wszelkich spraw jak my!!
Mimo wszystko, ja na chwile obecną majac tak juz temat weselny obeznany pomogła bym, przynajmniej podsuneła pare pomysłów co do sal, i dala troche namiarów na zespoły, bo to napewno duzo czasu nie zajmie. Ponad to przecież chyba nie kaza CI organizować za nich calej uroczystości, przecież są dorosłymi ludźmi!!

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1927 dnia: 4 Lutego 2009, 08:47 »
No własnie mikoala o to chodzi że chca zebym im to zorganizowała to wesele i nie powiedzieli poszukaj nam czy jek bedziesz miała chwile to do razu tak jakbym ja miala rzucać wszystko i im załatwiac, to było w ten sposób powiedziane, dlatego tak zabolałao bo jak powiedizałam ze teraz nie mam czasu to ze strony mojego G było wielek boommm  :-\

Ja nie mówie ze im namiarów nie dam albo nie podpowiem, co i jak, ale normalnie, też a nie na gwałtu retu , i tylko o to mi chodzi nic wiecej,
Dobra koniec tematu bo dzisiaj jest nowy dzien i trzeba zaczac go pozytywnie  ;D

Dzisiaj w pracy kumpela ma urodzinki więc mała imprezka będzie  :hopsa: potem jedziemy z G załatwiać z kredytem , mamy wszystkie papiery wiec starujemy , proszę o trzymanie kciuków  :D
A potem bede sobie jezdzić autkiem  ;D
miłego dzionka  :-* :-* :-*

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #1928 dnia: 4 Lutego 2009, 08:50 »
az mnie wbilo w podloge! pomoc ok, ale byc zmuszanym? przepraszam, ze tak pisze ale skoro dziecko potrafili zrobic to zorganizowac wesele chyba tez?
dowiedz sie ile biora agencje slubne i zaproponuj taka kwote za swoja pomoc  ;D
dziewczyno nie daj sie bo masz wystarczajaco duzo swoich obowiazkow, mozesz doradzic ale nie organizowac wszystkiego za kogos. ja sama wiem ile czasu i energi poswiecilam na znalezienie sali i całej reszty
trzymaj sie kochana :-*
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
« Odpowiedź #1929 dnia: 4 Lutego 2009, 09:30 »
jetem w szoku, tym co przeczytałam!!! justys a niby dlaczego oni sobie nie mogą sami zorganizować Co ciężko chorują, w szptalu leżą, ze nie mogą (oszywiscie im tego i nikomu nie zyczę) BEEE..... nie ładnie sie kimś wysługiwać. moim zdaniem ida po najprostszej linii oporu... większość z nas, rozpoczynając przygotowania ślubne nie miała o tym zielonego pojęcia. I jakoś wszyscy dają radę; ucza sie na błędach, przesłuchują 40 zespołów czy jeżdżą dwa dni w poszukiwaniu sali. Jak maja takie problemy to podaj in stronke forum, tyle tu informacji ze troche chęći i będą juz wszystko wiedzieć, co i jak. OJ kochana nie daj sie wkopać  :przytul: :przytul: tulam mocno i pamiętaj, ze my ciebie popieramy dwiema łaplami, główką i nóżkami  ;) ;) Jestem zdziwiona postawą G. Ale uważam ze to wyszło pod wpływem emocji... dzis juz opadną i mysle ze warto jeszcze raz pogadać na ten temat i wyjaśnic mu, że wy macie swoje zycie i swoje sprawy i macie do tego prawo!!!

:-*

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1930 dnia: 4 Lutego 2009, 10:07 »
Bo wiecie co tak to się nabijali ze nic tylko na forum siedze i ze wszystko wyczytałam, a teraz przyszła koza do woza  :P
Z G to było tak że przez to pokłóciliśmy sie , bo sie nie zrozumielismy a przy tym wyszły już zupełnie inne sprawy  :-\ Mam nadzieje że dzisiaj się wyjaśni  :)

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
« Odpowiedź #1931 dnia: 4 Lutego 2009, 10:13 »
Hej Justyś jestem w szoku !! Żeby tak się wyręczać innymi ludźmi :/  Pewnie że możesz dać im namiary ale nie daj się w rogi walnąć ciąża to nie choroba napewno ta dziewczyna sobie poradzi!! Pozatym to się trochę dziwie tej dziewczynie bo ja bym raczej nie chciała żeby ktoś wszystko za mnie zrobił przecież to sama frajda wybierać sale zespół itp. pozatym każdy ma inny gust ja nie mówię że ty Justyś go nie masz tylko chodzi mi o to ze Tobie się podoba to a jej co innego.... Nie no bez sensu ja bym się nie dała czy ciebie ktoś się pytał czy pomóc ci w czymś?? Nie, sama wszystko załatwiałaś. Pozatym tak jak napisała werka większość par rozpoczynając przygotowania do ślubu nie ma o tym zielonego pojęcia !! Więc daj im namiary ale niech se sami radzą !! Pozatym ty masz teraz prawko i własny ślub !! Jesteśmy z Tobą  :-* :-*
Aha z G napewno będzie wszystko dobrze !! buźki  :-* :-*

Offline kabama

• forumowicz
  • data ślubu: 23.05.2009
« Odpowiedź #1932 dnia: 4 Lutego 2009, 11:27 »
Ale miałam nadrabiania … ufff… rozpisałyście się

Bardzo łądne są Wasze obrączki
Hmm. Maseczka z aspiryny, nie słyszałam o ty cudzie wcześniej.
Fajnie że taniec macie już prawie gotowy.

:o :o :o Dziwna sprawa ze ślubem brata G. Przecież to dorośli ludzie niech sami sobie załatwiają, to mnóstwo pracy. Mogą wejść na forum i poszperać. Albo zatrudnić firmę, która zajmuje się organizacją ślubów. Nie daj się w to wrobić.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #1933 dnia: 4 Lutego 2009, 12:11 »
Eh głupio wyszło z tym ślubem, ale niestety musisz przetrwać. A co do organizacji, powiedz im że ty masz na głowie swój ślub i naukę i prace, i niech się odstosunkują ;D
Moim zdaniem bardzo dobrze że odmówiłaś. Niech sie obrażają, ale Ty masz swoje obowiazki a oni jak chcą organizatorkę to neich sobie ją wynajmą! Uf, aż i mi skoczyło ciśnienie.
Może uda się zorganizować niedzielę tak, że będzie "wilk syty i owca cała" ? Tylko, eh :( To przykre, że Twój G. zamiast skupić się na swoim weselu, to się rwie tam. Swoją drogą... To oni chcą powiedzieć o tym rodzicom, więc do czego wy jesteście im potrzebni?
A może jeszcze ciążę za nią donoś i dziecko urodź, bo w końcu ona nie ma o tym pojęcia ;D ? (W sumie Ty też jeszcze nie masz, no ale się zdenerwowałam i mi taki przykład na myśl wpadł ;) )
Werka popieram to co napisałaś i podpisuję się pod tym ;)
Mają ręce, nogi, niech ruszą zadki i poszukają sami. My też sami znaleźliśmy salę, i z tego jesteśmy dumni. A potem Ty im polecisz salę, coś pójdzie nie tak i na kogo będzie? Oczywiście że na Ciebie. Nie daj się wkręcić.

Mocno trzymam kciuki za kredyt ;D Mam nadzieję że z G. będzie lepiej, i że chłopak pójdzie po rozum do głowy i poprze wreszcie Ciebie, a nie tylko patrzy na swoją rodzinę  :-\

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #1934 dnia: 4 Lutego 2009, 12:21 »
Justyś, nie daj się! Bądź twarda babka- w końcu ty też nie urodziłaś się z wiedzą jak organizować ślub i wesele... Szukałąś rady, znalazłaś forum. Oni też sobie sami mogą poradzić. Ja, gdyby ktoś mi kazał zorganizować coś, to bym chyba tego kogoś, kto wpadł na ten cudowny pomysł  :ckm: Uważam, że to bardzo nie w porządku wobec Ciebie i G. Macie swoje plany, swoje życie. Możecie pomóc, ale wyręczać kogoś?? :o Ja bym dała tylko jakieś namiary, kontakty i powiedziała, że jak będą mieli jakieś wątpliwości to niech dzwonią, a jak chcą, żeby im kto inny zorganizował ślub i wesele to taka przyjemność kosztuje w agencji ślubnej ok 1500-2000 zł. ;)
Ja bym nie chciała żeby mi ktoś organizował- w końcu to tyle radości, ale też takich rozterek, które tylko samemu można rozwiązać ::) No bo skąd jakaś inna osoba, nawet ty, może wiedzieć co się w 100% podoba narzeczonej brata G ???
Ja na Twoim miejscu też bym odmówiła :)

3mam kciuki za kredyt!! :D
 :-* :-* :-* - nerwy w konserwy! ;D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1935 dnia: 4 Lutego 2009, 12:45 »
Dokładnie tez tak uważam ze każdy ma inny gust i każdy wyobraza sobie ten dzień inaczej, ale wiecie czemu tak wyszło - bo ja nigdy nikomu nie odmówiłam i raz powiedziałam nie i się stało jak sie stało. Już jestem tą złą bo nie chce  "pomóc " czyt załatwić  :-\

Madzia to spotkanie to chodzi o to ,że właśnie my tam nie jesteśmy potrzebni, jesteśmy umowieni że przyjezdzam z swoimi rodzicami do rodziców G a tu podobno nie bo oni wtedy chca powiedzec, i chca być sam na sam z rodzicami, ale kurde nie pomyślą że ktoś już coś zaplanował, na tym  postawiłam twardo  , bo spotakmie jest zaplanowane juz od jakiś 2 tyg ma byc i już :P może i się chamsko zahowałam ale oni maja do wyboru piątek , sobote a my niestety nie bo G jest na uczelni  :(

Dobra koniec tematu  :!: :!: :!: Bo nie chce sobie już psuć nerwów , pwoeidziałam jak powiedziałam , pomóc moge robić za nich nie i tyle a czy z tego skorzystaja czy nie to już ich sprawa, ale i tak się ciesze że będzie kolejny dzidziuś w rodzince  :dzidzia:  :hopsa: :hopsa: :hopsa:
« Ostatnia zmiana: 4 Lutego 2009, 12:47 wysłana przez Justys851 »

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #1936 dnia: 4 Lutego 2009, 12:59 »
no to dobrze ze jest jakis plus w tej calej sytuacji  :dzidzia:

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #1937 dnia: 4 Lutego 2009, 13:11 »
Justys więc skoro mają inne terminy do wyobru to walcz o to spotkanie niedzielne rękoma i nnogami gryź kop ile wlezie, a postaw na swoim ;D
Ja też nigdy nie potrafiłam nikomu odmówić dopóki nie zaczeli mnie wykorzystywać, aż się nauczyłam odmawiać. A niech się obrażają ;)
No ale już nie piszę więcej, już teraz spokojnie i bez nerwów :)
AH jeszcze tylko dodam, żeby Ci utwierdzić w tym przekonaniu - nie zrobiłaś nic złego odmawiając im :)

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
« Odpowiedź #1938 dnia: 4 Lutego 2009, 13:17 »
no, to aby było przyjemniej dodam buziaka  :-*

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1939 dnia: 4 Lutego 2009, 13:21 »
 :-* :-* :-*
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #1940 dnia: 4 Lutego 2009, 18:32 »
Bardzo dobrze że postawiłaś na swoim, co innego pomóc a co innego robić coś za kogoś  :) w ogóle jaki trzeba mieć tupet żeby coś takiego zaproponować  :-\

:-* zostawiam

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1941 dnia: 4 Lutego 2009, 21:59 »
Witam wieczorową porą  :-* :-* :-*
Dzisiaj znowu zakręcony dzień, oj jak fajnie by było gdyby można by było dobę wydłużyć  8)
bo czasami to już sił nie mam  :(
Na dodatek dostałam plan na semestr letni, oni są powaleni mam tyyyle zajęć ze to wcale nie wygląda na ostatni semstr ,zajęcia mam co tydzień  :beczy: i na dodatek oprócz obrony mam 6 egzaminów  :mdleje: :mdleje: :mdleje: a w tym semestrze jeden i tak mało zajęć było jakby nie mogli teraz dać więcej  :'(
Oczywiście mam zajęcia 23 i 24 maja , mam nadzieję że sie dogadam bo z tymi lekarzami to różnie bywa  ::)
a zajęcia mam do 7 czerwca, rok temu VI semestr kończył zajęcia 11 maja  8)

Nie no załamałam się teraz kompletnie  :depresja:

przepraszam że do Was nie zaglądam  :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: obiecuję że nadrobię  ;)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1942 dnia: 4 Lutego 2009, 22:23 »
nie no, faktycznie przesada- jakby nie mogli wcześniej nawtykać przedmiotów a ostatni semestr zostawić prawie wolny ::) Ale w sumie to tak mówię a sama jeszcze nie wiem, jakie będę miała zajęcia i ile w nowym semestrze ::)

A co do daty zajęć to uważam że na pewno da się wszystko załatwić, może trzeba tylko wszystko spokojnie wyjaśnić :)

Buziaczki na dobranoc :-* :-*
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline Madziulka83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.2009
« Odpowiedź #1943 dnia: 4 Lutego 2009, 22:42 »
 :-* zostawiam, a w wolnej chwili nadrobię  :D

Offline akayu
  • maniak
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #1944 dnia: 4 Lutego 2009, 22:53 »
ojej to faktycznie lepiej aby sie to przelozylo w tym maju,sadze ze na taka okolicznosc to zrozumieja  :) buziaki  :-*

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1945 dnia: 5 Lutego 2009, 00:02 »
Justyś, miałam pytac, dasz mi namiary do tego Jubilera gdzie robicie obrączki. Gdzieś to chyba pisało, ale jak sie chce to trudno wtedy znaleźć  :Olaboga:

Offline Sylwina

• Chuck Norris
  • Szczescie to wszystko czego chcem
  • data ślubu: 27.09.2008
« Odpowiedź #1946 dnia: 5 Lutego 2009, 08:48 »
O kochana ...pierw ze na forum za duzo siedzisz a potem pomóz??
Sorry ....niech sami na forach posiedza...a my im pomozemy juz! ;D ;D ;D
Buziolki i milego!!
Zdjecia welonków??

Offline Olucha

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11 lipiec 2009r.
« Odpowiedź #1947 dnia: 5 Lutego 2009, 08:51 »
Taka złośliwość rzeczy martwych, szkoda że w dniu ślubu ci czegoś na uczelni nie dołożyli  ;) a z drugiej strony to też ludzie, więc na pewno pozwolą ci to jakoś ułożyć pod siebie  ;)

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #1948 dnia: 5 Lutego 2009, 09:47 »
Justynko co do wesela brata G to współczuje,
ale ja to też poznałam teraz...
Koleżanka jest w ciąży i w kwietniu, maju chcą ślub i co POMOCY.
Wysłałam im to co ja miałam niech dzwonią  ::) ::) ::)
Trzeba być asertywnym  ;D ;D ;D

A co do uczelni to na pewno da się porozumieć z wykładowcami :)

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
« Odpowiedź #1949 dnia: 5 Lutego 2009, 10:12 »
Hej dziewczynki  :Daje_kwiatka:  oj Justyś to naprawdę chyba ich pogięło na tej uczelni ale napewno dasz rade  ;D pomyśl że jeszcze troszkę i koniec  ;D buziaki  :-* :-*