Autor Wątek: obrączki waldemar matkowski  (Przeczytany 68216 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
Odp: obrączki waldemar matkowski
« Odpowiedź #30 dnia: 14 Stycznia 2008, 16:38 »
A ja polecam. Zmniejszałam sobie u niego pioerscionek zaręczynowy, choć w innym salonie, a nawet dwóch  mi powiedzieli, że się nie da bo oczko wypadnie, on to zrobił w trzy dni i wcale nie wypadło, a już ponad 1,5 roku od zaręczyn. U niuego obraczki kupować będziemy prawdopodobnie, bo jak widziałam ma najwiekszy wybór i można też samemu zaprojektować coś.

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #31 dnia: 14 Stycznia 2008, 16:39 »
yoanna_k  jestem ciekawa zakonczenia Twojej historii, spawdzaliscie obraczki u innego jubilera :?: i jak wyszlo :?:

Offline LENKA26

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #32 dnia: 19 Stycznia 2008, 13:09 »
Witam was! Też się zastanawiałam nad Matkowskim, ale skoro przewijają się takie negatywne opinie, to chyba poszukam kogoś innego:) Lepiej skorzystać z doświadczeń innych osób:)

Offline karinulek
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 06.09.2008
« Odpowiedź #33 dnia: 20 Stycznia 2008, 14:00 »
Witam
ja mało nie zamówiłam u p.  Matkowskiego obrączek na Gali Ślubnej i po tym co tu przeczytałam bardzo sie ciesze ze jeszcze sie wstrzymaliśmy ;D mam tylko pytanie czy ktoś porównywał kiedyś ceny w aparcie i u terpiłowskich bo teraz już wole wybiera między "najlepszymi"  ;)

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #34 dnia: 10 Czerwca 2008, 21:14 »
A jeszcze ja opowiem naszą historię z obrączkami u Pana Matkowskiego na Placu Kościuszki..

Na początku Pan był super uprzejmy, pokazał nam bardzo dużo obrączek, i jedne nam się bardzo spodobały, z tym, że moja miała być z kamieniami, a mojego PM bez, tylko naokoło takie 2 paseczki.
Zamówiliśmy je w połowie lutego. Oczywiście Pan zażądał od nas 100% ceny (zaliczka-śmiechu warte), a obrączki miały być po 3 miesiącach. Każda z nich miała mieć około 5-7 gramów złota próby 0,585..Fakt, sporo czekania, ale stwierdziliśmy, że mamy czas, więc za cenę niższą niż (wydawało nam się) gdzie indziej, będziemy mieli je "troszkę" później..

Po 3 miesiącach zgłosiliśmy się po odbiór, ale Pan mówi, że niestety jeszcze ich nie ma.. :nie:Że jutro, przychodzimy następnego dnia, ale nie ma, będą za godzinkę. Poczekaliśmy na mieście, bo tam akurat nie mieszkamy, chodziliśmy tę godzinę bez celu, a Pan dzwoni 5 minut przed końcem tej godziny, że za 2 godziny będą.  :nerwus:
Strasznie nas to zdenerwowało, no ale cóż.

Przyszliśmy następnego dnia, ciesząc się, że napewno już będą nasze upragnione obrączki, a tu...Niestety.Moja obrączka, mimo,że pokazywana nam była nie jako model na ulotce, ale jako normalna obrączka, wyglądała całkiem inaczej. Kamienie były dużo mniejsze, brzydko osadzone w złocie. A do tego okazało się, że to obie obrączki mają 7 gramów złota (czyli połowę mniej, na ile się umawialiśmy). Katastrofa.. :biczowanie:

Nie odebraliśmy ich. Powiedzieliśmy, że przynajmniej moją mają zrobić od nowa, taką jaką mi pokazywał, a nie całkiem inną.. Pan powiedział, że ok, ale 2-3 tygodnie mamy poczekać.. No trudno..Poczekamy... :obrazony:

Przychodzimy dokładnie po 3 tygodniach, a Pan, ale dopiero kilka dni minęło. Myślałam, że mnie szlag trafi. Pan na to, że będą może w piątek (a był to poniedziałek), więc powiedziałam, że nie, w takim razie my rezygnujemy, bo już mamy dość.. Pan Matkowski stwierdził, że jest dopiero poniedziałek, i on utargu nie ma jeszcze, więc może nam jutro odda pieniążki..Może. A swoją drogą bardzo to dziwne, bo jak zamawialiśmy obrączki to mówił, że codziennie zamawianych jest u niego kilkanaście kompletów obrączek, więc jak to możliwe, że nie miał utargu przez cały dzień??

No i faktycznie, dziś, pewnie bojąc się, żebyśmy nie spłoszyli mu klientów w salonie, którzy za czymś się rozglądali, już od drzwi nas zauważył, bez rozmowy oddał pieniądze. Ale nawet nie powiedział przepraszam, szkoda, że tak wyszło, albo cokolwiek. Nic..

Dlatego bez wyrzutów sumienia mogę powiedzieć NIE POLECAM SALONY MATKOWSKIEGO NA PLACU KOśCIUSZKI!!!

Offline k_lolus
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.10.2008
« Odpowiedź #35 dnia: 11 Czerwca 2008, 21:13 »
Dobrze wiedzieć o wszystkim co piszecie.....myślałam żeby tam zamówić obrączki, teraz już wiem że napewno tego nie zrobię, nawet jeśli znajdą sie osoby zadowolone, to nie będę ryzykować za dużo negatywnych opinii.

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #36 dnia: 4 Lipca 2008, 20:57 »
hmmm dobrze ze tu zaglądnęłam bo juz tam prawie zamawiałam  :mdleje:
a orientujecie sie gdzie moge zrbic obraczki własnego projektu?

♡ Szymon & Leon ♡

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #37 dnia: 7 Lipca 2008, 20:06 »
kjp83, wg projektu -moze Ci zrobic prawie kazdy złotnik-jesli mu narysujesz lub pokazesz cos podobnego-np wyzej wspomniany i polecany Pan Lisak, my zamówiliśmy na wojska polskiego 52-tez z polecenia-bo ma konkurencyjne ceny w stosunku do wszystkich zlotnikow-i tam mozesz rowniez zrobic co ci w duszy gra!nie wiem jaki bedzie efekt koncowy:)ale jestesmy dobrej mysli-pozdrowionka!
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline montusia

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.06.08
« Odpowiedź #38 dnia: 8 Lipca 2008, 19:04 »
Witam,

Wiem, że to jest mój pierwszy post i niektórym może się wydać podejrzany ale naprawdę chcę się podzielić tym co się nam przytrafiło, sprawa z dzisiaj więc jeszcze nie mogę dojść do siebie. . . .  :( :( :(

Czytając posta JulkiJ miałam wrażenie, że czytam prawie moja historię z Panem Matkowskim z Placu Kościuszki :(

Również był Pan miły na początku, pozwolił marudzić we wzorach i wybierać sobie różnego rodzaju kombinacje złączeń złota (białe z żółtym).  
Po Gali Ślubnej w styczniu udaliśmy się z mężem do w/w Pana.  Wybraliśmy wzór na początku lutego, również zażądał od nas 100% ceny (na zaliczkę zareagował, iż w dzisiejszych czasach przy zmianie wartości złota on musi mieć pieniądze na cały zakup).  Trochę wydało się nam to dziwne ale po namyśle zgodziliśmy się na ten układ.  
Również 3 mc czekania, bo powiedział iż ma tak dużo chętnych iż się nie wyrabia, a my dzisiaj jesteśmy już 15 parą która u niego zamawia.  

Nasze obrączki były z łączonego złota a moja posiadała jeszcze wtopiony diament, mój mąż w prezencie domówił od razu mi kolczyki, które miały wygląd jak połowy obrączki, każdy z diamentem.  Można powiedzieć taki komplet.

Termin odbioru obrączek był wyznaczony na 10 maja 2008r. , ale otrzymałam telefon 8 maja, iż obrączki są już gotowe, ale nie ma jeszcze kolczyków i dlatego w/w Pan prosił mnie abym zgłosiła się za parę dni jak będzie cały komplet.  Nie zgodziliśmy się na to, iż bardzo byliśmy ciekawi jak wyglądają nasze obrączki - pojechaliśmy 10 maja i okazało się iż są bardzo kiepsko wykonane, wyglądały jakby miały już z 10 lat byłyporysowane.  Ale zapewnił nas Pan, iż to należy tylko wyszlifować i jak będą gotowe kolczyki to zadzwoni do nas i będzie do odbioru, po 15 maja zadzwonił do nas i powiedział iż wszystko jest gotowe przyjechaliśmy obrączki faktycznie były wyszlifowane, ale kolczyki miały nie takie zapięcie takie jak chciałam.  Więc co ? - no do poprawki, kolejne dni czekania.

Koło 20 maja odebraliśmy komplet i spokojnie czekał sobie do 28. 06. 2008r na nasz ślub, a dziś jest 08 lipiec a my jesteśmy bez obrączek i bez kolczyków :( :(

Okazało się po 4 dniach iż kolczyki a dokładniej brzegi zrobiły mi rany w uszach, a obrączki były tak ostre iż przecięły mi skórę pomiędzy palcami.  Ponad to były porysowane i nawet jak wbiłam tipsa w nie dla sprawdzenia zostawało wgniecenie.  

Najpierw nim udaliśmy się do Pana Matkowskiego poszliśmy zaczerpnąć opinii innego złotnika i co usłyszeliśmy:

„Obrączki nie dokładnie wykonane, bardzo ostre a co najważniejsze bardzo cienkie, brak zaokrągleń na końcach”.  

Po  takiej ekspertyzie udaliśmy się do Pana M.  i pokazaliśmy obrączki a on na to że one są silnie uderzane, na co my wielkie oczy, bo oboje mieliśmy po ślubie wolne i żadnych prac nie wykonywaliśmy.  Ale dobrze znowu swoim przemiłym głosikiem nas uspakajał i powiedział, że je zaokrągli oraz że moją powiększy bo na pewno jest za mała skoro zrobiła mi taką ranę.

Wróciliśmy 8 lipca czyli dziś, byliśmy umówieni na godzinę 10. 30 ale ponieważ miałam lekarza w tym czasie przybyłam do zakładu na 12. 00 po czym usłyszałam, że mam przyjść za 15 minut wtedy będą obrączki to ja po krótkim namyśle powiedziałam, że czekam.  Po tym Pan M.  gdzieś zadzwonił i póżniej mi powiedział iż proszę przyjść za godz, a jak powiedziałam że się na to nie zgadzam powiedział, żebym zostawiła nr tel i on do mnie zadzwoni i mi dowiezie je osobiście.  Powiedziałam mu parę niemiłych słów oraz że takie ciemnoty to może swoim znajomym wciskać a nie mi.  Na odchodne powiedziałam mu że za godzine nie będzie obrączek lub będzie jedna rysa będzie zwrot pieniędzy.

Po 1. 5h przyjechałam z mężem ponieważ nerwy i styl tego człowieka wyprowadził mnie już z równowagi, po obejrzeniu ich i sprawdzeniu okazało się iż WAGA SIĘ NIEZGADZA - była mniejsza zażądałam zwrotu pieniędzy.  Pan M stwierdził, że nie ma pieniędzy przy sobie i żeby jutro przyjść, i w ogóle wymyślał jakieś niestworzone rzeczy na temat oddania tych pieniędzy na co my na każdego jego pytanie odpowiadaliśmy NIE.  To go zirytowało i oddał nam pieniądze również nie przepraszając nawet za to że jesteśmy już małżeństwem i że są to obrączki poświęcone.  Nic go nie interesowało.

Dlatego NIE POLECAM, ODRADZAM GO 100%  - a jak już coś wzieliście u Pana M.  lepiej sprawdzie u innego złotnika.

pozdrowienia

Małżeństwo bez obrączek  :'(

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #39 dnia: 8 Lipca 2008, 22:16 »
montusia:przytul: :przytul: :przytul: :przytul: :przytul:
Bardzo mi przykro, że tak wyszło z Waszymi obrączkami..
Jak czytałaś, my mieliśmy na tyle szczęście, że jeszcze zdążyliśmy odzyskać pieniądze i zamówić obrączki u innego jubilera..

Mam nadzieję, że wiele osób przeczyta nasze perypetie z Panem M. i będzie to przestrogą, żeby się kilka razy zastanowić, czy warto za cenę niby niższą (co nie jest prawdą) mieć tyle problemów..

P.S. Mój kuzyn zamawiał u niego obrączki w tamtym roku w październiku, na szczęście nie miał przebojów z terminami, ale niestety bardzo narzekają na to, że są one porysowane (nie zapytałam ich wcześniej, gdzie zamawiali, bo zapewne nigdy bym tam nie trafiła).

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 9 Lipca 2008, 13:10 »
BARDZO BARDZO MI PRZYKRO!!!

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41 dnia: 9 Lipca 2008, 13:17 »
Szczerze współczuję

Offline systa27
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 10 Lipca 2008, 21:40 »
Witam  my mielismy tez problem  z Jubilerem Matkowski pl . kosciuszki. Za obraczki  złoto białe  szachownica i  3 malutkie  mini mini  brylanckiki  zapłacilismy 1700 Miało byc  złoto żółte i  złoto białes  a dostalismy pomarańcz i szare  brudne <za białe> oczywiscie 3 miesiace mielimsy czekac  odbiór  miła byc  w sobote  nie było  tłumaczył sie  grawer pojechał na pogrzeb. Pozniej przyjsc pozniej  dalej  grawer  na pogrzebie . Poniedziałek prosze przyjsc  grawer pogrzeb wkurzyłam sie  bo jestem chora i  mowie  niech mi przywiezie,przywiozl wieczorem patrze  z ebiałe zloto to  szare  a On na to  ze w swietle dziennym beda jasne:)Po miesiacu  wypadł mi  brylant kumpela  zaniosła  do  reklamacji  bo  nie mieszkam w  polsce bywam na weekendy prosiła aby ja poprawił bo to nie białe  złoto. Oczywiscie odbior w  sobote a ich nie ma standart i nie  zrobił. Wkurzyłam sie poszłam do  rzeczoznawcy aby  ja  zobaczył i  na papierze opisał. Okazało  sie  ze to niby  białe złoto  to  tylko jest pokryte  złotem<płaciłam za  złoto> jakas  farbka  :DPo miesiacu  złoto  zółte i białe zaczoł sie wycierać. Dałam do  reklamacji  powiedziałam ze dam  do  RZECZNIKA PRAW KONSUMENTA. LUDZIE NIE KUPUJCIE  U NIEGO ON  SOBIE  ROBI JAJA  Z LUDZI  I  NIE OD PIERWSZEJ OSOBY  TO  SŁYSZE  SZKODA JEDNAK ZE TAK PÓZNO. Ten  rabat co  daje  to  kit  ta  sama  cena i  nery  nie  warte  tego
« Ostatnia zmiana: 15 Lipca 2008, 10:25 wysłana przez zibi »

Offline systa27
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 11 Lipca 2008, 09:31 »
A i dodam ze  my  musielismy wszystko wpłacic od razu 1700 bo złoto ma podrozec tak mowił. Obraczki nie podobały mi sie od razu ale 5 dni przed slubem to w zyciu by mi nie zrobił nowych na czas i  teraz walcze  z nim  4 miesiace cale  jak cos  to ide  do  rzecznika. Acha nie zgadała się waga, - 4. 5 gram 14 karatowe  złoto  pokryte  złotem:(
« Ostatnia zmiana: 16 Lipca 2008, 13:07 wysłana przez zibi »

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #44 dnia: 11 Lipca 2008, 22:54 »
hmmm dobrze ze tu zaglądnęłam bo juz tam prawie zamawiałam  :mdleje:
a orientujecie sie gdzie moge zrbic obraczki własnego projektu?
Trza było do Oli zadzwonić :P

My swoje kupiliśmy u Terpiłowskich.
Nam się udało, bo od ręki - z rabatem...Za obie zapłaciliśmy mniej niż 700 zł, grawer oczywiście w cenie.
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #45 dnia: 11 Lipca 2008, 23:58 »
Juz byliśmy u Terpiłowskich i na pewno sie na nich zdecydujemy  :) Ja juz nawet wybralam jedne i juz teraz żadne inne mi się nie podobają ...
tylko cena nas powaliła... 2230 za komplet juz po rabacie :szczeka:

♡ Szymon & Leon ♡

Offline Olaa
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #46 dnia: 12 Lipca 2008, 00:11 »
Jak dla mnie - drogo, no ale, to Wy macie je nosić przez całe życie...
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 12 Lipca 2008, 07:09 »
Faktycznie drogo, my z rabatem daliśmy za swoje 1200zł. Ale powiem Wam, że aż się krew mrozi w żyłach jak się słucha tych opowieści jak niektórzy, a szczególnie jeden jubiler traktuje ludzi... tragedia.

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #48 dnia: 12 Lipca 2008, 12:36 »

szkoda, że trafiliście-na nieuczciwą osobę-3mam kciuki za pozytywne zakończenie sprawy!

ja w aparcie po rabacie za moje zapłaciłabym 2300zł za pare-wiec udałam sie do zlotnika-i tam takie same w dodatku soczewkowe -wiec wiecej zlota-z wiekszym brylancikiem, w dodatku z przymiarkami na srebrnych modelach zaplace o tysiac mniej. . . a wlasciwie jeszcze mniej-bo zrobilam zbiorke złota:) i obsługa o niebo sympatyczniejsza-bo w aparcie niestety trafiłam widocznie na słaby dzień:)

najlepiej zajrzeć na forum-kto jest polecany-i wtedy bez strachu
w dużych firmach jubilerskich znaczną część ceny stanowi poprostu marka-nie jest to adekwatne do jakości zastosowanego materiału, a u złotnika można zrobić obrączki wg projektu, lub zmienić coś w wybranym wzorze, można też wykonać na zamówienie wszelaką inną biżuterię-np kolczyki
początkowo-tez nawet nie myślałam o złotniku-ale cieszę się, że się zdecydowałam,
pozdrawiam!
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 12 Lipca 2008, 19:45 »
PROSZĘ NIE CYTOWAĆ POPRZEDNIEGO POSTA

My właśnie tak zrobiliśmy i zapłaciliśmy 1200 z nie ponad 2000 :)
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 15 Lipca 2008, 10:27 wysłana przez zibi »

Offline kasiunia3303
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.06.1995
« Odpowiedź #50 dnia: 23 Października 2008, 15:49 »
Ja od 2 tygodni nie mogę się dodzwonić do p. Matkowskiego. Może ktoś ma do niego numer, który odbiera?? ???

Offline marta082008

• Chuck Norris
« Odpowiedź #51 dnia: 23 Października 2008, 16:22 »
Może zadzwon z innego numeru? albo najlepiej przejdź się tam

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #52 dnia: 24 Października 2008, 22:01 »
jejku jak dobrze ze jest to forum i dzieki ze sie dzielicie swoimi doswiadzceniami i dzieki Wam osoby takie jak ja moga ustrzec sie takich nie uczciwych ludzi a przede wszytskim tylu nerwo i stersow Dzieki Wielkie :)

Offline fionka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #53 dnia: 23 Lutego 2009, 11:33 »
Ja wygrałam obrączki u tego jubilera.  póki co opinię mam bardzo dobrą.  Duży wybór.  Przemiła i profesjonalna obsługa.  Pan, który nas przyjął zaprezentował nam kolekcję z Paryża.  Wybraliśmy piękne obrączki z żółtego złota.  Dla mnie z 3 brylancikami, dla mojego narzeczonego bez.  Ciekawe też jest wyprofilowanie spodu obrączek w tak zwaną "soczewkę' co zapobiega poceniu się skóry na palcu pod obrączka podczas lata.  Grawer dostaliśmy gratis i jeszcze 200zł rabatu.  Polecam

Offline gg-g
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #54 dnia: 20 Kwietnia 2009, 09:32 »
Witam.  My również zamówiliśmy obrączki u tego pana.  Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze.  Obrączki do odbioru będą dopiero na koniec sierpnia. 

Offline dezoszate

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.05.2009
« Odpowiedź #55 dnia: 24 Kwietnia 2009, 17:56 »
Witam

my również zamówiliśmy obrączki u P.  Matkowskiego i muszę przyznać, że pomimo wcześniejszych obaw wszystko jest w porządku, obrączki solidnie wykonane, zgodnie z zamówieniem i w terminie a nawet dwa dni wcześniej, polecam!!!

Offline gg-g
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #56 dnia: 26 Kwietnia 2009, 09:22 »
dezoszate a jak długo czekaliście na obrączki? Jaki był termin?

Offline dezoszate

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.05.2009
« Odpowiedź #57 dnia: 26 Kwietnia 2009, 11:19 »
Zamówiliśmy obrączki w styczniu na gali na zamku a termin odbioru był na 25 kwietnia, dwa dni wcześniej były już gotowe

Offline gg-g
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #58 dnia: 27 Kwietnia 2009, 08:55 »
My zamówiliśmy tydzień temu a do odbioru są dopiero na 22 sierpień. Bardzo długi jest ten okres oczekiwania.

Offline aaniiusiaa

• forumowicz
  • data ślubu: 08.08.2009
« Odpowiedź #59 dnia: 10 Maja 2009, 14:13 »
no co wy dziewczyny tak długo się czeka na obrączki??? My ślub za niecałe 3 miesiące, myślałam ze mamy jeszcze dużo czasu, że czeka się z miesiąc,a tu szok  :o :o
wszędzie sa takie terminy czy tylko tam????