Autor Wątek: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.  (Przeczytany 366414 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Gosiu babci trza się spytać.  ;)

Co do chodzenia w lato to ja szczerze wątpię, jeśli po pojęciem lato masz na myśli wakacje - ja tam obstawiam powiedzmy od września. A na wrzesień to butki będą jeszcze dobre (no przynajmniej mam nadzieję), bo przyznam się, że ich nie mierzyłam, ale takie info sprzedał mi Krzycho, że niby posidają luuuz. A rozmiar mają19, ale już się nauczyłam, że rozmiar rozmiarowi nie równy.

My mamy inną zagwostkę - urodziny Ewy. I podstawowe pytanie - GDZIE?...bo, że nie w domu to pewne.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
pierwsze urodzinki zuzinki zrobilismy w lokalu gdzie było nasze wesele- nord...  w szczecinie jest masa  knajpek na małe uroczystości..

fikolandy jak dla mnie odpadają.. dziecko i tak wielele z tego skuma.. za to rok póxniej możesz zrobic dzieciowa (jak  zuziowa impreza)

butki dla  takiego maluszka - obstawiałabym  z zakrytym noskiem.. taki maluszek na zamiane raczkuje i próbuje chodzic. nie raz wytnie palusiami w kamyk czy krawęznik i bedzie  baaardzo bolało..

gdzies na necie widziałam  gumowane noski
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
taaa o podobnych butach myślałam, mam nawet jedne na oku, ale póki co nie jestem potrzebowska...

Fikoland to za rok, teraz to bardziej stawiam na rodzinną imprezkę, ale w miejscu gdzie dzieci będą mogły poraczkować (znaczy moja), bo inne dzieci, które będa już chodzą...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
Ja właśnie swojej zuzi drugi rok z rzędu kupiłam sandałki z zakrytym noskiem bo przy jej temperamencie obawiam się tego co monia napisała. a z gumowym noskiem to widziałam na reklamówce Bartka.

Ponieważ Ewa urodziła się w połowie lipca to aż się prosi o grila  z tortem na zewnątrz....ALE biorąc pod uwagę teraźniejszą aurę i słyszac prognozy o deszczowym lipcu, to zdecydowanie musisz miec jakies suche, zadaszone wnętrze. chyba musisz zrobić rozeznanie lokalowe....

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
My mamy właśnie takie bartki, są rewelacyjne:

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
ładne takie dziewczęce sandałki
aż miło popatrzeć
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
Mariola teraz patrzysz, a w przyszłym roku będziesz kupować :D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
...taaa teraz szukam miejsca pod dachem z wykładziną na podłodze....

poproszę o jakieś propozycje miłych restauracji ;D ;D będę dźwięczna
— Richard M. Devos

Offline iza22

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.09.2008
o matko, kiedy ja tu ostatnio byłam :/

Ewunia jest przesłodka, obejrzałam wszystkie filmiki, normalnie cudne dziecko ;D
pozdrawiam

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
...taaa teraz szukam miejsca pod dachem z wykładziną na podłodze...

Lilu...może sklep sieci Komfort? ;) ;) ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Ty patrz to jest myśl... ;D ;D ;D

knajpy nie mamy, ale mam typ gdzie zamówię torta, to już coś... :)
— Richard M. Devos

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Knajpa z wykładziną na podłodze - pojęcia nie mam ??? i jeszcze pewnie czystą ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
czysta byc nie musi...
ostatnio Ewka froterowała chodniczek w Na Kuńcu Korytarza...tam na pewno dawno go nie odkurzali  ;D ;D
— Richard M. Devos

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Ewcia jest naprawdę śliczna :)

Super jest ta Twoja fotoksiążka, może z czasem też się za takie coś wezmę :)

Wykładzina coś mi się zdaje że jest w Julianie - tam były chrzciny naszego chrześniaka, i coś mi się kojarzy na 90 %

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
na fotach nie widziałam wykładziny no i pytanie czy nie za duży ten lokal...

Krzycho miał zlustrować jakieś dwa miejsca, albo jedno, nie pamiętam już. W każdym razie dzisiaj się nie dowiem, bo z pracy wraca po 2 w nocy, a co za tym idzie ja niańczę Szkodnika do wieczora, ja daję kolację, ale nie kąpię, o nie!!!- robię dzień dziecka...
Czyli jakby nie patrzeć robię na dwie zmiany.
Nie lubię jak nie ma zmiennika.

a tak w ogóle to z Młodą to się da już całkiem fajnie dogadać ;D ;D, doszło jej wczoraj nowe słowo brzmiące mniej więcej tak - d¾ad¾a; co znaczy tłumaczyć chyba nie muszę...
— Richard M. Devos

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Ale nie mówię o tej dużej sali gdzie się robi wesela, tam jest taka jeszcze druga mniejsza. My tam chyba byliśmy ok 15 osób, ale jak ma być więcej to można podostawiać stoły.

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
Jako że nas nie będzie ponad miesiąc więc już teraz składamy najserdeczniejsze życzenia dla Ewuni z okazji 1 urodzin... :-* :-* :-*

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
dzięki Werciu...a to jeszcze dwa tygodnie...albo JUŻ TYLKO dwa tygodnie....

aaaaaaaaaaaaaaaaaa  :o :o :o :o :o :o PREZENT muszę zakupić... ;D ;D ;D ;D i to najlepiej, już teraz....jak najszybciej....
niech leży, niech czeka...

Wiecie, że Bestia mnie dzisiaj z obiadu objadła...
musiałam się z nią podzielić sałatką w restauracji tak się awanturowała
no i zjadła...taaaaaaaaaak dzioba otwierała domagając się jeeeeeeszczeeeee
 ::) ::) ::) takie oczy  ::) ::) ::) mieliśmy z Krzychem...

« Ostatnia zmiana: 27 Czerwca 2009, 14:45 wysłana przez liliann »
— Richard M. Devos

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Mając w nosie, że piszę sama do siebie w ramach weekendowych puch na forum donoszę, że moje czterozębne dziecko gryzie wszystko co jest stałe-średniomiękkie, a nawet lekko twarde; Żuje zaciekle i cierpliwie.
Wobec powyższego otwieramy wakacyjny sezon na obiady restauracyjne. Dzisiaj było preludium, a w następną niedzielę dopiero się będzie działo. Koniec grzecznościowego podgrzewania słoiczków w mikrofalach....mamy knajpę ;D, znamy menu ;D...ale nie każemy jej jeszcze jeść nożem i widelcem... :P :P :P :P

Oprócz tego mamy koncepcję urodzinowego tortu - lekki i owocowy...dzisiaj przetestowaliśmy dwa, więcej nie dało rady, oba były pyyyyszneeeeee ale pierwszy zdecydowanie za ciężki, drugi do przyjęcia, bo miał owocową nutę, ale mimo wszystko to jeszcze nie to. A próbowaliśmy torta truflowego i cookies.
...i pytanie jaki kształcik lepszy motylek? pszczółka Maja?

Jest też lokal...decyzja i ostateczna rezerwacja terminu zapadnie jutro...
no i jest wstępny termin...sobota
niedziela niestety zajęta...
— Richard M. Devos

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
jeszcze trochę i Ewa będzie operowała n ;)ożem i widelcem...
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

rybkawiedenka
  • Gość
Lila - tort motylek!!! Koniecznie!

Gryzienia gratulujemy, tym bardziej ze w sezonie wakacyjnym to się przyda, do owoców lub wafelków lodowych naprzykład :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
owoców...o taaakkk
sałatka owocowa uratowała nam dzisiaj życie...no nie dała nam nic zjeść...awantura na całego
a tak dostała owoce w kosteczkę i miała zajęcie

Rybka umotywuj motylka  ;D ;D dlaczego lepszy od Mai???
bo ja naprawdę nie moge się zdecydować...
— Richard M. Devos

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
a do mnie jakoś tak przemawia pszczółka
taka w żółto-czarne paseczki

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
hmmm to jest sama głowa Mai...
jak przygotuję to wam wrzucę kilka propozycji...

— Richard M. Devos

rybkawiedenka
  • Gość
Motylek jakoś bardziej mi pasuje do temteramentu Ewci, taki barwny, wesoły, ciągle w ruchu, pełen życia, zapowadający wiosne...

A pszczółka - tylko użreż potrafi :)

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
sama główka...
ato ja myślałam,ze razem z tułowiem.Jakos ciekawiej by było

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Ryba aleś pszczółkę podsumowała....

no dobra teraz torty przykładowe
tak wyglądają te z kremowym wierzchem, w tej wersji można zamówić każdego torta, kremowego, z bitej śmietany, pianki i różnych cudów, które tam mają...
...niestety motylek nie ma foty...
Jest Kubuś Puchatek, Reksio i inne postacie bajkowe, ale wiadomo dla Ewy to zupełnie nic nie znaczy, ona lubi tylko i wyłącznie jedną bajkę, resztę zlewa.

A te są marcepanowe na wierzchu i fajniejsze, ale w tej postaci można zamówić tylko tort kremowy, bita śmietana odpada.
O takim torcie myślałam na drugie lub kolejne urodziny.
A lalkę to w ogóle chciałam na czwarte urodziny chrześnicy Krzysia zamówić....
No bo czy Ewa w ogóle zajarzy fajność tych myszek?????...bo myszy jak dla mnie wymiatają  ;D ;D....

— Richard M. Devos

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
super te marcepanowe torty  :o

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline agu-s

• Chuck Norris
woow, ale torty ;D ;D dla mnie też myszy najlepsze :)
gdzie takie cuda można zamówić??

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
w Czekoladowej....
to się ostatnio zrobiła najbardziej trendy cukiernia w mieście...
— Richard M. Devos