Autor Wątek: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.  (Przeczytany 365745 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Lila a tak w ogóle to doskonale Cie rozumiem, ja przed ciążą wyglądałam super (w każdym razie podobałam się sobie), w ciąży też i tak jak Ewa nie odebrała mi będąc w brzuchu urody to zrobiła to jak się urodziła. Teraz powoli, powoli znów zaczynam się sobie podobać. To COŚ wróci (mam nadzieję) trzeba MU tylko dać trochę czasu.

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
...a już miałem zasnąć a tu częstują  ;D weselną też łykam. Liliann wiesz powiem inaczej ja jestem łysy nie ślepy ;)

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Macher Ty to jak coś podsumujesz... ;)

Anetko...jak w życiu na wszystko trzeba czasu...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline jagodka24

• Chuck Norris
ja tez ślepa nie jestem
uwielbiam taki malutkie figlarne czarnulki :)

a w ciąży wyglądałas super!!!!!!!!!!
a po ciąży trzeba sie do siebie nowej powolutku przyzwyczajać

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
a jak ktoś chce siebie starą? haa haaa najlepiej sprzed lat powiedzmy 3-4  ;D ;D
nie ważne...
przpomniam, że to nie jest wątek matki, a córki...

A córka jak to córka dzisiaj mnie setnie rozbawiła.
Po moim powrocie do domu i po chwili zabawy wzięła do ręki telefon Fishera....przyłożyła do ucha i mówi "aaaaooooaaaaa".
A kiedy się spytałam  - robisz halo halo? To powtórzyła cały manewr raz jeszcze, tym razem z drugim swoim zabawkowym telefonem...

Oprócz tego od kilku tygodni spełnia marzenia taty, czyli staje się mistrzynią w "kocham cie misiu"...była taka reklama Bebiko bodajże...i Krzycho na niej w tym momencie właśnie wymiękał. Zawsze chciał, żeby Ewa uprawiała tą dysyplinę...
No i ma...Ewa od jakiegoś czasu kocha wszystko...kocyki, misie, maskotki....przytula ma zabój...powiedziałabym dusi z miłości...

Oprócz tego ma swoją ulubioną mysz, taką z dłuuugimi dyndającymi łapkami, w kiecce i berecie na głowie
tą też przydusza z uczuciem...
W ubiegłym tygodniu tatuś pokazał jej jak myszka robi papa machając jej ręką i teraz Młoda molestuje mychę w ten spsób...bierze za łapkę macha i mówi papapaa...Wystarczy spytać "co robi myszka?" albo "gdzie jest myszka?", wtedy zawzięcie szuka jej po mieszkaniu...

Mam trochę powodów do radochy prawda? :D

No ale i jeden do smutku....to jak Ewa ustawia stopy...
Znowu wywaliłam skarpety i zatanawiam czego się prędzej doczekam przeziębienia czy poprawy stopy?...na tym co ma teraz na pewno chodzić nie zacznie...
Dam jej jakieś dwa tygodnie i jak nie zauważę postępów to poszukam jakiegoś ortopedy dziecięcego.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
Lil a możesz nam podpowiedzieć, jak dziecko nie powinno stawiać stóp? może jakaś fota....

Offline Elcik

• Chuck Norris

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
juz na tym etapie mozna stwierdzic, że coś nie tak z ukladaniem stóp? to jak ci te stopy układa? może to kwestia wyćwiczenia i praktyki?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Nie mam foty

Ewa podwija palce obu stóp pod siebie. Chyba nikt z nas tak nie chodzi prawda?

Robiła już tak wcześniej i wtedy mieliśmy zalecone "chodzić" na boso (to było jeszcze zanim zaczęla raczkować), ale w międzyczasie był katar, który się ciągnął, potem jakiś poranny kaszel po nim został, no to skarpety wróciły do łask...
Myślałam, że może to samo minie, że po prostu tak jest, bo jeszcze stopa nie jest gotowa do chodzenia, ale pomimo, że Ewa zaczęła wstwać i obciąża stopy regularnie, to nic się nie zmienia - jak było tak jest.

Od wczoraj znowu lata na bosaka. Poczekam jakieś dwa tygodnie, zobaczę czy coś się będzie zmieniać. Jak nie to ortopeda...

Elcik a tej odległości i w rajstopach to ja niewiele widzę, a to co widzę wygląda ok...zobacz sama jak ona stoi, to widać, to nie jest żadna filozofia...naprawdę. Mój mąż też to widzi  :)
— Richard M. Devos

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
Ale macie pieknosci w domu i te duze oczy no jest fantastyczna  ;D ;D ;D ;D

Offline Elcik

• Chuck Norris
no tak daleko to to ujęcie.... ale na bank nie podwija paluszków, nawet na nich sobie staje żeby sięgnąć ładnie..... no i doczekałam się pierwszego kroczku w Boże Ciało :) ale dalej jak ją chcemy puszczać do siebie to oczy zamyka i siad :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
kiedyś oczy otworzy, nawet szybciej niż się spodziewasz  ;D ;D

Nasze palce nadal się podwijają....no może trochę mniej.
Młoda z nogami jak lody zasuwa bez skarpet ... póki co zdrowa.
Zasuwa oprócz ostatniej soboty, kiedy wylądowała u moich rodziców, a Ci z miejsca założyli skarpety argumentując, że u nich na parterze od podłogi bardziej ciągnie. Niech im tam będzie...Trudno interweniować przez telefon.

Natomiast mama korzystając z wolnej soboty (mąż i dziecko poza domem) wyprowadziła fotoksiążkę Ewci. Jestem na czysto...i bardzo mi się to podoba  ;D
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Lila a pokarzesz choć trochę efektu końcowego  :Tuptup:
No i ciekawa jestem jak tam Ewcine paluszki ???

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
...paluszki to Ci się przyznam, że nie wiem...od kilku nie mam czasu przyjrzeć się stopom. Jestem maskrycznie zmęczona..głównie psychicznie, ale to się przekłada na znużenie fizyczne. Niestety na komfort pospania nie mogę sobie pozwolić. Nawet teraz wykorzystuję drzemkę córki żeby popracować.

Nawet nie mam czasu spisać sobie co Ewa ostatnimi czasy wyprawia.

A co do fotoksiążki to tak jak pierwotny prjekt zakłądał jest utrzymana w prostym schemaci: białe tło i zdjęcia bez ramek.
Jedne z ostatnich stron wyglądają tak:

xxxxxxxxx
« Ostatnia zmiana: 11 Listopada 2009, 21:21 wysłana przez liliann »
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Bardzo mi się podoba, a szczególnie obie wielkookie ;D Będzie miała Ewcia super pamiątkę ze swojego 1szego roczku.

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
Super książka - ale Ewcia będzie mieć super pamiątkę.

Offline agu-s

• Chuck Norris
będzie rewelacyjna pamiątka :D

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Ewka w kąpieli wymiata ;D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
obłędnie....szczególnie ten irokez i mina małej "złośnicy"....

Powiem Ci Lila, że ja mam od ciebie mniej pracy ale też jestem zmeczona tą kołomyją....o pospaniu nie wspominaj....

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
super pamiąteczka i irokezik kąpielowy superowy  :D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Gosiu nie sądzę, że masz mniej pracy...bo Ty sprzątasz w chałupie, a ja nie,  Ty gotujesz, a ja nie....no chyba, że sałatki, te to mam codziennie. A obiad jakiś to jak mi zaświta.
Wczoraj robiłam np zrazy w termixie o 12 w nocy...a właściwie zainugurowałam ich robienie, bo potem pokazałam mężowi jak się rozbija miecho i zawija, i dalej działał beze mnie. Ja jedynie posypałam ziołami i włożyłam do maszyny.

A sen......jak wczoraj przetrwałam kryzys, to już mi się potem spać nie chciało. Może to jest jakaś metoda.

Wczoraj skończyłam (prawie) fotoksiążkę z ciąży (niech żyje refleks)...nie mam tylko dwóch pierwszych wyników beta HCG  :'( :'( :'(..mam nadzieję, że są na starym mieszkaniu, bo jak nie to będzie mi masakrycznie smutno...szczególnie ten pierwszy, to taki ważny wynik...bo był najpierwszy.
« Ostatnia zmiana: 18 Czerwca 2009, 15:32 wysłana przez liliann »
— Richard M. Devos

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Ja bym najchętniej całą fotoksiążkę zobaczyła

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
ja też...
jak znajdę ten wynik bety to daję do druku...
— Richard M. Devos

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
ja się zgadzam z Mają....

a dziś piątek..na szczescie....może uda mi się trochę mieszkanie odgruzować, jutro trochę pospać (czyt.. leniwie wstać po tuleniu i  przeczytaniu 3 książeczek)..a potem zapiernicz bo znajomi przychodzą ....hmmm przydałoby się termozwierze. (sorki ze to tak w twoim wątku)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
spoko...ja rozumiem...

nie moich dwóch pierwszych wyników bety....kamień w wodę...
chce mi się płakać...
gdzie one są?
— Richard M. Devos

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Lila, spokojnie być może są w zasięgu tylko pamieć dobra acz krótka nie ogarnia akurat tego "szczegółu" - sięgaj gdzie wzrok nie sięga ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
w zasięgu ręki to raczej nie...
mogą być w moim drugim mieszkaniu, w takim pudle gdzie trzymałam rachunki...bo jak tam nie ma, to ja już nie wiem...

Tam mieszkała przez jakiś czas moja przyjaciółka, mam nadzieję, że nie sprzątała za dokładnie i nie wyrzuciła przez przypadek...ehhhhhhh...

Ja mam wszystkie wyniki z ciąży pięknie poukładane w jednym miejscu, a akurat te dwa gdzieś leżą...akurat te...
— Richard M. Devos

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
wiesz co? mój test ciążowy z wynikiem pozytywnym znajduje się wpudełku razem z kikutem pepka i szpitalnej bransoletki Zuziowej. może ty masz też takie pudełeczko i tam się schowały te wyniki ? A może ze zdjęciami z usg ?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
nie...moje testy mają swoje inne miejsce...
poszukam w przyszłym tygodniu, albo się jutro przejadę...jak nie będzie będę  :'( :'( :'( :'( :'( :'(
— Richard M. Devos

Offline myszata

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30 czerwiec 2007
witam :)
do tej pory cicho podczytywalam, ale dzisiaj zauwazylam temat fotoksiazki... supersprawa wynalazek. Zrobilam taka mojej corci, powiedzmy na roczek, tylko troszke wczesniej, bo mielismy kupon rabatowy. Z ta roznica, ze robilam ja metoda digiscrapu...
A Twoja corcia jest the best, no po prostu miodzio :)

Pozdrowienia od łapiącej komara Majuśki