Autor Wątek: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.  (Przeczytany 362726 razy)

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
... oj jest... jak w kresce niektórzy widzą to w nieładzie tym bardziej   ;)

nawet nie zdążysz się dobrze obrócić a tu pach....... i poszłaaa ... terakota nie fajna i to nie tylko dla pupy...   

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
w kolanka uwiera  ;D ;D ;D

jak w końcu wylezie to napiszę...ale wątpię...chociaż w siadanie też wątpiłam, a ta cwaniara siada... ;)

baaa nawet od trzech dni śpi na brzuchu  :o :o :o :o
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
... oj uwiera ale i na boki ucho można przyplaszczyć ( Miodek czy jak) ...   

Róża też tak mówiła "jeszcze miesiąc i wejdzie na tapczan" nie dokończyła zdania ... dzieciaki cwaniactwo mają w naturze ... na brzuchu no popatrz to tak jak ja ... chwilkę temu pisałaś mało ruchliwa... ale wiesz co... to cudowny widok jak pociecha robi kolejne kroki edukacyjne na naszych oczach     

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
co to ja chaciałam?? :drapanie: :drapanie:
a
usciskac słoneczko kochane Ewunie ślicznunie ;D :-* pięknie sie panna (i jedna i druga) na fotach prezentuje!!zobacz-mówilam Ci ze nim sie obejrzysz a wsio ruszy z kopyta!
czy cicocia Lila bedzie wieczorami w ten wekend dostepna na gg? ;D ;D ;D ;D ;D se przerwe we..we wszystkim zrobisz i sie winka napijemy co? :cancan: :cancan: :cancan: :cancan: :cancan: :luzak: :luzak: :luzak: :luzak:
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
super osiągnięcia Ewci, mądra dziewuszka Wam rośnie  :)

zdrówka życzę  :)

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Lila mam zabawkowe pytanie, właśnie przymierzamy się do wymiany asortymentu, a poprzednimi zabawkami, o które Ciebie pytałam Ewa była zachwycona, wiec znowu pytam: jakie 8 -12? Zastanawiam się nad garnuszkiem, mamy żyrafę Fishera, ale co jeszcze. Zbliża się dzień dziecka, a ja muszę po rodzinie zamówienia rozesłać.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
aaaa takie moje zabawkowe rezsime chcesz?
dobra napiszę Ci co mi po głowie chodzi w kwestii zabawkowych zakupów...ale najpierw zrobię obiad dla męża. On się dzisiaj popisał takim hartem ducha, trzeźwością umysłu i prężnym działaniem, że mu się należy pieczarkowa....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
Lila, chusteczka dzisiaj miała test, wynik - śpiewający.
A pochwal się co mężulek zrobił? I smacznego, bo pieczrkowa to dobra zupka jest :-)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Krzycho po prostu po raz kolejny potwierdził, że jest najlepszym ojcem na świecie.

O całej porannej akcji dowiedziałam się kole 11, jak do niego zadzwoniłam.
A zatem rano kiedy przyszła niania Ewa okropnie płakała…z relacji niani przerażająco…nie chciała jeść drugiego śniadania. No nic. Okropne wycie prężenie się. My już TEN płacz skądś znamy.
Niania się zestrachała i poprosiła Krzycha żeby jej z tak plączącą Ewa nie zostawiał. Oczywiście Krzycho nie zamierzał tego robić…
Zaczął masować brzucho, Ewa  nie pozwalała…pokładała się biedna na tapczanie lub dywanie wyjąc ciąglie niemiłosiernie. W końcu Krzyś sięgnął po bron ostateczną - połowę czopka glicerynowego. Po nim Ewcia uspokoiła się nieco, położyła do łóżeczka, po czym stękając zrobiła ogromną kupę….później poprawiła drugą na przewijaku.
Po czym ożywiła się, oczy zrobiły się jak 5-złotówki. Na buźce pojawił się uśmiech i zaczęła bawić się z tatą w IT. Zjadła butlę śniadaniową.
I Krzycho mógł spokojnie oddalić się w kierunku firmy.

Jestem z męża dumna… należy mu się medal…obiecałam mu taki z kiełbasy. ;D ;D

— Richard M. Devos

Offline agu-s

• Chuck Norris
biedna Ewunia ale dobrze, że kupal poszedł i już dobrze ;) już kiedyś była mowa o tym, ze kupa dobra na wszystko ;)

a pieczarkową sama chętnie bym zjadła ;D

Offline aaaneta

• Chuck Norris
aaaa takie moje zabawkowe rezsime chcesz?
dobra napiszę Ci co mi po głowie chodzi w kwestii zabawkowych zakupów...ale najpierw zrobię obiad dla męża. On się dzisiaj popisał takim hartem ducha, trzeźwością umysłu i prężnym działaniem, że mu się należy pieczarkowa....

Każda rada cenna, bo jak zaczęłam oglądać to dostałam oczopląsu.
A dla Krzycha to należy się WIELKI GAR a nie miseczka pieczarkowej. Mój by sobie chyba nie poradził, on strachliwy jest.

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
Pełen szacunek dla Tatusia  :brawo_2:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
niestety ostała mu się większa micha...gara już nie ma...
Termozwierze jest super....aż się spociłam od tej zupy - taka ciepła
Ewka położona spać, zaraz Ci Anetko coś podrzucę...

Macher obiecałam, że napiszę jak tabu terakoty zostanie złamane....NO TO ZOSTAŁO...Ewka wraczkowała za mną do łazienki, crossem biorąc przedpokój ;)
— Richard M. Devos

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
Liliann ... słowo a nie mówiłem jest nie na miejscu... jak ten czas leci  ;)  Zuch Ewunia  :-*

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
ujęłabym to inaczej....mam przekichane...
— Richard M. Devos

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
nie śmiem  zaprzeczyć  ....  ;D

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
U mnie póki co dywan nadal jest granicą.

Dla Taty brawa.
Dla córci też...za odkrywanie nowego  ;D

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Moja Ewa już biega wszędzie i ni parkiet ni kafle są jej nie straszne, u brata męża chodziła nawet po kaflach wysoki połyk, trudniej było ale motywacja była silniejsza.
Poza tym to było do przewidzenia, że Ewa ruszy z kopyta, bo chyba ciekawość co mama robi w łazience jest silniejsza od kaflowego stracha.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
a ja Ci powiem, że dla mnie wcale to nie było takie oczywiste...
bo moja ruchowa wesoła pierdoła jest baaaaaardzo zachowawcza...

Zanim do kogoś lub po coś pójdzie to najpierw kombiuje jakby to zrobić żeby to coś lub ktoś przyszło do niej...
— Richard M. Devos

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
hehe spryciula mała ;D ciekawe po kim tak ma, co  ???  ;)

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Po mamie...ja jestem leniwa i wygodnicka...
I im starsza jestem tym bardziej to ze mnie wyłazi...

Zanetko dziękuję za swimmersy...dzisiaj doszły  ;D
— Richard M. Devos

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
a proszę bardzo :)
Adulek też miał w tym swój udział: "pomagał" pakować paczuszkę dla Ewuni  ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Ewunia jest wzruszona...znaczy się nic o tym jeszcze nie wie, bo już śpi  ;D ;D ;D

Anetko a teraz specjalnie dla Ciebie,  przy okazji ja sobie zbiorę to co mi po łbie łazi.

Garnuszek na klocuszek u nas rządzi z przerwami…wg mnie warto kupić.

Oprócz niego mamy teraz  sześcian czy też kostkę Simba

Niby +12 miesięcy, ale Ewa bawi się nim od kilku tygodni i bardzo lubi sobie w nim dłubać.

Wiesz na tym etapie musisz się już przyjrzeć córce co lubi…bo moja lubi takie precyzyjne zabawki, gdzie coś się naciska, przesuwa, coś co ma drobne elementy, koraliki takie jak na jednej ze ścian tego sześcianu. No i oczywiście kocha jak coś gra…a toto gra i to nawet za głośno…
Natomiast zabawki łażące jak nasza gąsienica Lola zupełnie jej nie kręcą, jakoś nigdy za nią nie poraczkowała. Szybciej poszła do zegarka niani lub mojej komórki.

A oto co jeszcze mamy

Telefon (+6m) Fisher Price

Generalnie przyciska się go i gra melodyjki, oprócz tego nazywa literki i cyferki. Był hitem zaraz po zakupie, teraz bawi się nim od czasu do czas jak jej akurat w ręce wpadnie.

Aktywne klocki (+6m) Fisher Price (prezent od taty na skończony 7 lub 8 miesiąc)

Zabawka ma rozwijać zdolności manualne przyciskanie, przesuwanie i przekręcanie. Niania czyta Ewie literki (a, b, c) i cyferki (1, 2, 3) z tych klocków. Stąd to jej słynne dwa, czyli DA! Ach i kocha niszczyć wieże zbudowaną z tych klocków, bo postawić sama jej jeszcze nie umie. A ja lubię wciskać ich główki  - Ewka powtarza to za mną.

A to z kolei zabawka, która podoba się mamie….ciągle noszę się z zamiarem zakupu, ale jakoś ciągle nie kupiłam
PRZYJACIELE z MAGNESIKAMI  Tiny Love (6-36m)

Zabawki pobudzają emocje, zachęcają do zabawy do odgrywania ról - tzw. drama dziecięca. Rozwijają wyobraźnię! Dają możliwość tworzenia różnorodnych układów dzięki magnesikom - tyle producent. Mnie kręcą e magnesy. Pytanie czy Ewkę też. 

W planach mam jeszcze zakup szczeniaczka uczniaczka;

Dość oklepana zabawka, bo kto jej nie zna, ale kupię chociażby na prośbę niani, która uczy Ewkę min części ciała, znaczy się nazywa wszystko na obrazkach i ta zabawka by jej bardzo pasowała do zabawy z Ewą - zatem szczeniaczek u nas zamieszka.

A to jego nowa wersja - 2009

Kolejne co mi się podoba to MUZYCZNY STOLIK EDUKACYJNY CHICCO
Ryba go wyhaczyła. Jak raz na pierwsze urodziny.

Jedna strona stolika to centrum niespodzianek: muzyka, dźwięki zwierząt.
Naciskając zwierzątka dziecko uruchamia światło i melodyjki.
Druga strona blatu to baza konstrukcyjna, na której dziecko może budować z klocków.

A tak naprawdę to u nas obecnie rządzą książeczki i wszystko co nie jest zabawką sensu stricte.
« Ostatnia zmiana: 8 Maja 2009, 21:21 wysłana przez liliann »
— Richard M. Devos

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
a propo magnesów...u nas hitem okazał sie geomag
o taki

fajna sprawa...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
a rzuciło mi się w oczy to pudełko....
jak ma magnesiki, to na pewno ja będe zachwycona... ;D ;D ;D

wowwwwww to jest do kąpieli  :o :o :o
to ja kupuję...Ewka będzie zachwycona

Zanetko  :-* :-* :-*
— Richard M. Devos

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
ja trafiłam na te klocki przypadkowo...szukałam klocków magnetycznych Geomag dla chrześniaka...oczywiście w innej kategorii wiekowej....super sprawa...
a przy okazji i te zakupiłam...i trafiłam w samo sedno ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
poczytałam o tych klockach fajna sprawa...
Ja kocham takie rzeczy...jak byłam młodsza to kleiłam modele samolotów itp...
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Super, wielkie dzięki Lila.

Co do stoliczka to ja z kolei myślę nad takim, może wreszcie zaspokoi potrzebę naciskania klawiszy  ???

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
hee heeee a ja właśnie przed chwilą kupiłam te ośmiornice z magnesikami  ;D ;D

Tych stolików to jest zatrzęsienie...ja stawiam na ten z klockami, bo Ewkę do nich ciągnie...potem jej Lego Duplo fundnę już mam na oku zestaw startowy...
— Richard M. Devos

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
magnesy rewelacyjne...za jakiś czas też je kupię. A ma któraś z was coś w stylu basenu z piłkami? jest taka zabawka "jestem szefem" krokodyl czy coś na styl wypełniony piłeczkami, można te zwierza tarmosić, siadać na niego itp tylko od tych piłek ma się niezły sajgon w domu

http://allegro.pl/item622362007_jestem_szefem_k_s_kids_zabawka_2008_roku_promocja.html
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"