Autor Wątek: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.  (Przeczytany 367002 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
Masa masą ale skubaniec się nie podnosi na przedramionach w ogóle. Dostaliśmy zalecenia co i jak i mam nadzieję że pójdzie tak szybko jak z obracaniem. No nic...widocznie tak ma.
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
ten typ najwidoczniej tak ma...
moja też potrzebuje dyskretnej stymulacji rodziców...za to do innych rzeczy nie potrzebuje...
« Ostatnia zmiana: 29 Kwietnia 2009, 22:18 wysłana przez liliann »
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
Lila, a jak zęby u Ewy? Bo u mojej panny zatrzymało się na dolnych jedynkach..górne dziąsła ma spuchnięte, ale miękkie, więc zębów jeszcze nie czuję...wyczytałam, że jedno z naszych forumowych dzieci ma 9 miesięcy i 22 dni i już 7 zębów :o

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
zęby sztuk dwa... ;D ;D

7 mówisz...i bardzo fajnie, ale to nie wyścig ;) a kto jest takim "gryzakiem"???

jakoś u nas nic nie zapowiada zębowiska...ja jakoś nie czekam, szczerze to zapomniałam o tych zębach
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
a zaraz poszukam...wiem, że pisujesz w tym wątku....już szukam...

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
córcia beyonce
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
aaaaa fakt
już mi się przypomniało...

no to na pewno chlebek się jej lepiej gryzie jak Ewce... ;D
— Richard M. Devos

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
..chlebek to i moja Łucja lubi...z masełkiem...ale ona jest pulpet to jej daję tylko spróbować...za to biszkopty gryzie szybko i duże kawałki...a mnie się zimno robi jak na to patrzę...no i najczęściej sama jej dzielę i wkładam do dzioba...

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Jej córcia miała chyba z 2-3 miesiace jak jej wylazł pierwszy ząb  :P

Gdzies , ktoś pisał na forum  o dziecku z jednym zębem juz po porodzie  ::)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
biszkoptów nie możemy...a te rozpływają się lepiej jak chlebuś

Chleb też sobie wpycha do dzioba...czasem mi serducho zamiera, ale jestem twarda. Póki co jeszcze mi się nie zakrztusiła.
— Richard M. Devos

Offline beyonce

• uzależniony
  • Tylko w twoich dłoniach jestem jak melodia...
  • data ślubu: 18.08.2007
Wiktorii pierwszy ząb wyszedł 10 listopada, miała wtedy 4 miesiące i 3 dni, potem była przerwa,dopiero w marcu nastepne zaczęły wychodzić- jak grzyby po deszczu  :P najgorzej jak do tej pory było z górnymi dwójkami-wodnisty katar + łzawiące oczka+ wielkie Jędolenie+ podwyższona temp.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
wszystko przed nami...
— Richard M. Devos

Offline beyonce

• uzależniony
  • Tylko w twoich dłoniach jestem jak melodia...
  • data ślubu: 18.08.2007
"gryzakiem
Ja bym napisała , że mega gryzoniem-założyliśmy ochraniacz na krzesełko do karmienia-odgryzła kawałek ceraty, ucierpiała też kanapa,cierpi też łóżeczko,i mi się oberwało -na bal magisterski mamusia miała pięknego krwiaka na przedramieniu

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urod
« Odpowiedź #4783 dnia: 30 Kwietnia 2009, 08:56 »
Kubus madziulka urodzil sie z zebem. Ja tez :-P

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
noo brawa dla Ewci za jej postępy zdolna dziewuszka  :brawo_2: ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Ewa urodziła się jedynie w czepu...bez zębów ;D
— Richard M. Devos

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
Moja też w czepku :)

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
ja też ponoć w czepku urodzona...czyli, że niby szczęściara...no i chyba coś w tym jest  ;)

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
ano niby tak...
zobaczymy ile szczęścia w życiu ją czeka...na razie miała fajny piątek :D
— Richard M. Devos

Offline Zabcia

• forumowicz
no a cos wiecej na temat piatku? liliann znalazlas juz te chusteczki na glowe dla ewy ze sterntaler?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
temat chusteczek nadal otwarty...
mi się marzy taka

jest jeszcze różowa i czerwona

Dzisiaj Ewa miała na głowie chusteczkę z filtrem UV, w której też głowa jej się nie pociła z firmy MaxKids czy jakoś tak (nie mogę spojrzeć na metkę, bo się właśnie w pralce pierze). Chusteczka w spadku po kuzynie, w kolorze średnio wyjściowym, ale materiał rewelka...lekko elastyczny, mięciutka...no miodzioooo

A piątek spędziliśmy nad morzem... ;D
— Richard M. Devos

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
to jak bedziesz mogła to sprawdz firme...ciekawa jestem cen....bo te ze ste....to cenowo zabijają...jak mam dać za kapeluch prawie 6 dych bez przesyłki to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera...

a tą chusteczkę bardzo ładną znalazłaś. śliczna. a ja to mam jakiegos hopla na punkcie czapek, kapeluszy i chustek na głowe dziecia...

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
Sliczna chusta. Ja wlasnie mam problem ze znalezieniem odpowiedniej czap dla malego bo wszystkie z "nausznikami" sa albo za male albo za duze.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Lila a czemu tylko marzysz ? nie możesz kupić takiej chusteczki ?
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
sprawdziłam
MAXIKIDS
będzie je równie łatwo kupić jak Sterntalera...ehhhhh >:(

Ela nie mogę...póki co w sklepach w sieci jej nie ma...chyba, że źle szukam
— Richard M. Devos

Offline Zabcia

• forumowicz
liliann wyslalam cos na priv, sprawdz!
ale nie wiem czy nie za drogo to wyjdzie...
« Ostatnia zmiana: 1 Maja 2009, 22:02 wysłana przez Zabcia »

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
no właśnie...
wolałabym nabyć to w granicach kochanej ojczyzny  :) chyba, że se coś dokupię :P
— Richard M. Devos

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
no to jednym słowem du....a odnosnie oddychajacych chustek na głowe.

ewelina ja mam problem z kapeluszem na wielka głowe mojej córci..bo po pierwsze ma juz bardzo wielka głowe, a po drugie jeszcze nie ma w hurtowniach....a tym bardziej w sklepach....

Offline Izunia

• uzależniony
  • data ślubu: 11.08.07
Liliann mam pytanko jak poznać że dziecko ma problem z napięciem mięśniowym? Ostatnio wzięłam 7 m-czna córeczkę znajomej na ręce a ona jak foczka ręce do tylu, zero jakiejkolwiek asekuracji, u niej robi to samo. Ręce po prostu odchyla do tyłu, ani nie bada mamusi twarzyczki jak to dzieci zazwyczaj lubią ani nie chce łapać się. Wzięłam ją na kolanka i klaskałyśmy, czułam że jest ok, ale jak zaczęłyśmy"wiosłować" to czułam że mnie blokuje.
Chusta super! Ale chyba nie kryje karku?
Może uda się zamieścić jakieś zdjęcie Ewuni z nad morza  ;D
Natalia   10.10.2008  
David      15.06.2013  

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
jak poznać że dziecko ma problem z napięciem mięśniowym

najszybciej - pójść do lekarza, najlepiej neurologa...to tyle o Ci mogę przez neta napisać...
ja się naprawdę nie znam na napięciu mieśniowym, to że udało mi się wykryć coś tam u córki, to efekt moich obserwacji i pewnych porównań do tego co mnie w szkole uczyli;
od napięcia specem nie jestem i nikomu nie śmiałabym takiego rozpoznania postawić...
— Richard M. Devos