Autor Wątek: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.  (Przeczytany 361194 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
te rączki nie są wycięte w photoshopie czy w jaki kolwiek sposób sztucznie wygenerowane

Krzyś zrobił po prostu takie pełnowymiarowe zdjęcie rączek - wtedy była cała sesja, z której jest kilkanaście zdjęć - a ja wybrałam te dwa właśnie i z nich uczyniłam taką kompilację...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
No ale w jakim programie to robisz, ja ciemna masa z takich kombinacji fotograficznych ???
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Demciu Krzysiowe fotki masz powyżej na próbce fotoksiążki...
ale proszę tu mam jedną....

xxxxxxxx
« Ostatnia zmiana: 11 Listopada 2009, 12:43 wysłana przez liliann »
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline beyonce

• uzależniony
  • Tylko w twoich dłoniach jestem jak melodia...
  • data ślubu: 18.08.2007
Zuch Dziewuszka  :D Moja nawet nie podpiera sie dobrze-jest taki ryk i wrzask   :-\
Piękna pamiątka-zdjątka jak z reklamy
Pozdrowionka dla Ewusi od Wikusi  :-*  :-*  :-*

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Anusiaa to jest ściągniety gotowy program do robienia takiej książki...
Rozprowadza go firma i w niej się potem toto wywołuje i drukuje. Wystarczy w google napisać "fotoksiążka" i jest kilka programików. Ja ściągnęłam chyba 4 a potem wybrałam taki, który mi najbardziej odpowiadał.

A faktycznie niektóre zdjęcia są przeze mnie wcześniej w photoshopie poprawiane...np kolory. Mąż często robi zdjęcia przy świele zastanym i nie raz jest to sztuczne światło żarówki, a wtedy kolory wychodzą nienaturalne np przyżółcone i to czasem wymaga obróbki...
— Richard M. Devos

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
Lilcia faktycznie gapa ze mnie ::)
Ale Twoja fota taka mocno naturalna mnie się nadal baaaardzo podoba :D A zdjęcia Krzysia: przesliczne :!: :!: :!:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline PumoRi

• maniak
Lila, życzę systematyczności z książką. Ja stanęłam na 6 miesiącu i nie mogę ruszyć dalej, bo zdjęć za dużo, a czasu za mało ;)
Mnie najbardziej podoba się forma prawej części pierwszej strony (ze zdjęciem w tle).
Ja Tymusiowi robię tradycyjny album, wklejany na białe strony i pomiędzy zdjęciami piszę czasem coś "od serca" dla synka np. przy zdjęciu z samochodu "Twoja pierwsza podróż do domu"..., albo jakiś wierszyk, cokolwiek, co sprawia, że album staje się bardziej osobisty (ale bez przesady ;) )

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Piękne!!!! A z tymi rączkami to mnie urzekła!!
My mamy fotoksiążkę ze zdjęciami ślubnymi, ale i Gabrysiowymi muszę pomyśleć.

Eva*
  • Gość
fotoksiązka to super sprawa....

sama ostatnio trafiłam przypadkiem na strone z programem do tworzenia takej książki...program sciagnąłam i próbuje tworzyć... ;D

liluś a te Twoje stronnice śliczne...

no,no chętnie będę podziwiała efekty

Offline aaaneta

• Chuck Norris
Odp: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.
« Odpowiedź #1479 dnia: 1 Października 2008, 09:10 »
Lilian trzeba przynac, ze corcia Wam sie udala  ;D
Fotka sliczna ale to zasluga modelki.

A te pajacyki to kupujesz przez internet? Jesli tak to poprosze o namiar.

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
Odp: Ewunia - niedzielna córunia Liliann i Krzysia - mała Smoczyca w czepku urodzona.
« Odpowiedź #1480 dnia: 1 Października 2008, 09:19 »
LILU, urocza ta Wasza panienka.

Zdjecia też cudne, moja córcia tez na brzuszku leży, ale po 2-3 minutach zaczyna sie pruć....zastanawiam sie czy to normalne...hmmm...

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1481 dnia: 1 Października 2008, 09:31 »
Zarąbista jest ta foto książka, no ale fotki ekstra, modelka czaderska to nic innego wyjść nie mogło ;D

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #1482 dnia: 1 Października 2008, 09:33 »
Piękna ta Wasza Ewcia!!!

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1483 dnia: 1 Października 2008, 09:53 »
KAHA moja też po jakimś czasie wyje na brzuchu, raz szybciej raz później...jak tam się lasce uwidzi.
Wtedy zmieniam jej pozycję bo i tak to nie ma sensu...suchanie jej wycia...
Ja tam generalnie nic na siłę nie robię...

Aaanetko te pajace kupiłam akurat w TESCO, ale bodziale z długim rękawem kupiłam ostatnio na allegro. Nie mialam jak po sklepach latać. Tyle, że tych bodziali jeszcze nie modelka nie nosi. Namiar na bodziale chcesz???

Meruksiu Ty to byś miała moc materiału do takiej fotoksiązki
— Richard M. Devos

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1484 dnia: 1 Października 2008, 12:11 »
hmmm moje dziecie leży na łożku, na złożonej na cztery kołdrze i od 10 minut prowadzi monolog trochę do sufitu, rochę do wzorów na kołdrze....
A brzmi to mnie mniej więcej tak...cytuję:

auuuuu euuuueee guuueee auuuu łeuułeuuu łeuuuu gyyyyy łeeeuuuu aeeeełłuuuuu

i zdecydownie układa sie to z w zdania wielokrotnie złożone...

no nadal nawija...

no w końcu gada jak człowiek....zaczęła ryczeć....
— Richard M. Devos

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #1485 dnia: 1 Października 2008, 12:19 »
Hihihi widzę ją oczami wyobraźni. Moje pacholę właśnie śpi na brzuszku ;)
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #1486 dnia: 1 Października 2008, 12:40 »
Szkoda, że nagrania nie dałaś ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1487 dnia: 1 Października 2008, 12:51 »
właśnie Maju...kamera gdzieś zadekowana...znowu mi sie nie udało nagrać;
ale już ją wyciągnęłam i następnym razem nie popuszczę i nagram; tgo akurat fotografia nie odda
— Richard M. Devos

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #1488 dnia: 1 Października 2008, 12:55 »
To pewne, moja mama gdzieś ma mojego brata naganego - sama się wzruszam teraz

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1489 dnia: 1 Października 2008, 14:09 »
a tak w ogóle Ewa ma od trzech dni sapkę, a ja mam dedukcyjną zagadkę - jaka jest jej przyczyna....
— Richard M. Devos

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1490 dnia: 1 Października 2008, 14:15 »
Wykaże sie ignorancją, ale co to jest sapka  ???

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
« Odpowiedź #1491 dnia: 1 Października 2008, 14:17 »
sapanie??

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1492 dnia: 1 Października 2008, 14:28 »
To taki ciężki oddech dziecka...chrobotanie chrapanie lub delikatne świsty przy oddychaniu
Wynik obrzeku błony śluzowej nosa...
W nosie mogą też zalegać resztki śluzu, ulanego pokarmu, drobinki kurzu czy po prostu katar,
Sapka doskwiera również tym niemowlętom, które przebywają często w pomieszczeniach, gdzie jest bardzo gorąco i sucho.
Może byc o tez jeden z objawów alergii...

stawiam na infekcję bo
oboje byliśmy chorzy w ostatnim czasie
wczoraj były dwie kupy ze śluzem....

lub alergie pokarmową bo mama sobie dietę rozszerza...

Bardziej to pierwsze jak to drugie.
— Richard M. Devos

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1493 dnia: 1 Października 2008, 15:41 »
Niesamowite macie zdjecia Coreczki ;D

Super pamiatka!

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1494 dnia: 2 Października 2008, 09:29 »
witam w czwartkowy poranek

Witam ja i infekcja. Coś mi się ciągnie od poniedziałku, a od rana w ramach wczorajszego spaceru do Galaxy jestem już porządniej zapluta - czyli mam w gardziołku gluta.  ;D ;D ;D ;D
Siedzę w domu i się wygrzewam (od poniedziałku z resztą).

Dziecko poza chyba już ustępującą sapką ma sie dobrze....Dał mi Bóg mądre dziecko, skoro uczynił nie nieco biologicznie wybrakowaną matką (niskomleczną i zainfekowaną). :P :P Czyli jak z jednej strony zabierze, to z drugiej doda - ot boska sprawiedliwość. ;)

Póki co wisimy sobie na cycku - bo coż poza Cebionem i przeciwciałami z mleka mogę jej w tej sytuacji zaproponować...raczej nic.

Wczoraj w Caffe Heaven Ewa gaduliła do światełak w suficie....pierwszy raz gaduliła w miejscu publicznym. Potem wieczorkiem z w domu nawijała z ojcem. Nagranie video niestety mi nie wyszło. Kiedy Młoda widzi kamerę przestaję gadać i zaczyna się jej uważnie przyglądać. Musze to jakoś podstępem nagrać...jakoś z boku, żeby tego nie widziała. Wtedy Wam wrzucę...
— Richard M. Devos

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
« Odpowiedź #1495 dnia: 2 Października 2008, 09:38 »
Liliann, cwana jest więc trzeba podstępem nagrać - ja te nanie szpiegowane przez rodziców ;D

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1496 dnia: 2 Października 2008, 09:41 »
Dziecie nie będzie z kamera gadac :) Moja tez milkła jak widziała aparat/kamerę.

Pozdrawiamy i przeganiamy infekcję, która dopadła i mnie.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1497 dnia: 2 Października 2008, 09:43 »
hee heee heee..dobre Maju...

O nianiach nic mi nie mówicie....zaczęliśmy szukanie od wczoraj zgodnie z założeniem, że zaczynamy od października...
Już jesteśmy po pierwszym telefonie, ale przynajmniej kształtuje się zestaw naszych (głównie moich) wymagań oraz kwestii w jakich możemy iść na ustępstwa...
A tak na marginesie jak ktoś zna dobrą nianię to poproszę o życzliwego priva...szukamy kogos do opieki  od stycznia.
— Richard M. Devos

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1498 dnia: 2 Października 2008, 09:47 »
Lila, trzymam kciuki za znalezienie niani!! Mam nadzieję, ze znajdziecie taką, która spełni Wasze wszystkie oczekiwania.
P.S. Tak z ciekawości - jakie wymagania macie?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1499 dnia: 2 Października 2008, 09:57 »
Martynka aparat fotogaficzny jej nie peszy bo go częsciej widzi....
Musiałbym jej kamerę postawić żeby sobie ppopatrzyła, albo się pobawiac z nia przy udziale kamery - moze jakby sie opatrzyła to prestaąłby tak urządzenie wzrokiem lustrować.

Mamy filmik jak gaduli przed zaśnieciem do tego swojego swiecącego akwarium Fishera, ale film jest ciemny, bo jedynym światłem było to dawane przez akwarium...mało co widać, ale Młodą słychać...

Wymagania powiedzmy tak:
- dojazd do nas do domu; ewentulanie my moglibyśmy Młodą dowozić, gdyby niania mieszkała np w fajnej okolicy (park w pobliżu - dziecko ma sie gdzie wyspacerować) albo jakby niania była naprawdę fajna; tyle, że co kiedy dziecko będzie chore???? chciałabym, żeby wówczas też sią nim zajęła...a jak tu wozić chore dziecko w zimę;

- jesli to ma być domowy żłobek, to na pewno inne dzieci nie mogły by być dużo od Ewy starsze - wczoraj dzwoniła osoba, która obecnie opiekuje sie dwoma chłopcami 2 letnimi; średnio mi to pasi...dwójka starszych dzieci i w dodatku chłopców; Ewa nie bedzie miała wszystkich szczepień (pneumo i meningo); Poza tym wolałabym, żeby ktos sie skupił tylko na moim dziecku; w sytuacji gdy byłaby najmłodsza mogła by byc traktowana jako "ostatnia" - jeśli wiecie o co mi chodzi;

- osoba bezwzględnie niepaląca;

- doswiadczenie mile widziane, ale jak dla mnie nie koniecznie jesli wzbudzi moje zaufanie;

Tak naprawdę mogłabym i dowozić i zgodzić sie na drugie dziecko w zestawie do opieki, jeśli bym odniosła wrażenie, że to jest TA osoba
— Richard M. Devos