Ewelina-Eva* a zdradzisz co to za cudowne pozycje
a zdradze...
skopiuje to co w necie znlazazłam, bo nie potrafie ubrać w słowa tych pozycji
Klasycznie i blisko
Leżąc na wznak, oplatasz nogami tułów partnera. Najlepiej dodatkowo włożyć poduszkę pod biodra; przy minimalnym wysiłku z obu stron, plemniki mają łatwą drogę do celu. Ta pozycja ma również inne walory; sprzyja bliskości i intymności. Dobra jest także zmodyfikowana pozycja klasyczna, w której zakładasz klęczącemu przed Tobą partnerowi nogi na ramiona, lub opierasz się stopami o jego tors. W drugiej wersji on stoi, podczas gdy Ty leżysz np. na stole. W tych pozycjach biodra są jeszcze bardziej uniesione niż w tradycyjnym, klasycznym wariancie i plemniki mają większą szansę szybciej pokonać drogę do komórki jajowej. Nasienie zbiera się dokładnie u ujścia szyjki macicy.
Przyznaje bez bicia, ze my korzystalismy ze zmodyfikowanej pozycji...czyli moje nózie na jego ramiona...heh trochę tej gimnastyki nie zaszkodziło

Uklęknij, kochanie
Pozycja kolankowo-łokciowa polecana jest zwłaszcza kobietom z problemem tyłozgięcia macicy oraz mężczyznom ze słabym nasieniem. Pozycja nie ma wielkich walorów erotycznych dla kobiety, ponieważ uniemożliwia jej jakąkolwiek aktywność, ale uznana jest za jedną z bardziej skutecznych dla par pragnących potomstwa. Nasienie zbierając się w opadającej ku dołowi pochwie w okolicach szyjki, ułatwia zajście w ciążę.
Ułatw plemnikom trafienie
Po współżyciu w wybranej pozycji poleż jeszcze przez 15 minut z uniesionymi w górę nogami. Możesz oprzeć je o ścianę albo podłożyć pod biodra wałek lub zwiniętą poduszkę. Jeśli jesteś wysportowana - zrób świecę. Leżąc w pozycji „biodra w górę”, zaciskaj mięsień Kegla: kurczenie mięśni pochwy przyspieszy wędrówkę plemników.
heh świecę też robiłam....
i teraz wszystkie pomyślą, ze jestem nawiedzona
raczej byłam zdesperowana