Autor Wątek: Wątek starających się o dziecko cz.3  (Przeczytany 210160 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Olcia27
  • uzależniony
  • data ślubu: 06-09-2008
Odp: Wątek starających się o dziecko cz.3
« Odpowiedź #480 dnia: 4 Czerwca 2008, 07:53 »
witam
 dopiero odnalazłam wątek i bardzo mocno trzymam kciuki za staranka

Będzie Synek:)

Offline Lara_Croft

• maniak
  • Ten Pan i ta Pani, są na siebie skazani :)
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #481 dnia: 4 Czerwca 2008, 09:12 »
Met, nie wiem czy dobrze zrozumiałam, co pisałaś
to wychodzi na to, że jak jakaś babka ma krótką lutealną, to już zapłodniona komórka może się nie zagnieździć i po bobasku?
"Gdyby człowiek miał świadomość, co traci przez to, że nie może mieć dzieci, to by tego chyba nie zniósł tak po ludzku."

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #482 dnia: 4 Czerwca 2008, 10:54 »
Ja normalnie już czuję tą gnidę @ idącą do mnie...

Czuję takie "miażdzenie" podbrzusza... to napewno ta wredota niezapraszana...

Łapię fluidki, łapie  ;D

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #483 dnia: 4 Czerwca 2008, 11:02 »
ja mam 32dc i @ nie ma grr zloszcze sie na nia bo czekam jak na zbawienie....i  zarazem boje sie ze cos nie tak:(

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #484 dnia: 4 Czerwca 2008, 11:50 »
Netula ale ty juz dostałaś normalnie @ wcześniej nie?

Zuza 34 dzień? miałaś takie nieregularne cykle czy co?

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #485 dnia: 4 Czerwca 2008, 12:07 »
kurde aż 13 dni ise spóźniał? masakra...

Z takimi cyklami to trzeba czekać... a czujesz coś że @ ma nadejść czy nic?

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #486 dnia: 4 Czerwca 2008, 12:18 »
Moja siostra tez odstawiła ostatnio tabletki i teraz ma ok. 37dc i czeka na @, robiła już dwa razy test z moczu, ale ciągle jedna kreska.

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #487 dnia: 4 Czerwca 2008, 12:26 »
Moja siostra po odstawieniu tabletek miała dwa cykle w miarę regularne, po 28 dni i potem 30. No a teraz... przedłuża się.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #488 dnia: 4 Czerwca 2008, 12:42 »
Zuza kombinujesz, kombinujesz a ja tam wierze że poprostu maleńka kruszynka pod serduszkiem szuka swojego mieszkanka!!! Kciuki zaciśnięte!!  :-* :-*

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #489 dnia: 4 Czerwca 2008, 13:04 »
Ja po odstawieniu najpierw miałam dłuższe max 32, może 33 dni (nie pamiętam już) a teraz mam w sumie to 28.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #490 dnia: 4 Czerwca 2008, 13:11 »
Ja po odstawieniu tabletek przez 4 miesiace nie miałąm @..... A jak dostałam to wylądowałam w szpitalu... niegdy mnie nic tak nie bolało, nigdy nie miałąm tak wysokiej temp ( prawie 40stopni) biegunka, dreszcze... nikomu nie życzę... Od tamtej pory jak ma przyjść @ to zaczynam panikowac i na kilka dni przed zacyznam brać tabletki przeciwbólowe...  :-\ :-\

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #491 dnia: 4 Czerwca 2008, 13:38 »
o ja, gabiś... a wiadomo czemu tak było? 4 miesiące bez okresu... kurde...

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #492 dnia: 4 Czerwca 2008, 14:47 »
Zuza ja miałam podobnie i nawet jeden cykl miał 51 dni ;) mysle ze poprostu organizm sie przestawia...... mnie po 2 regularnych (od odstawienia), 4 nieregularnych cyklach (okropnie długich) wsio wróciło do normy :)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #493 dnia: 4 Czerwca 2008, 14:56 »
Ale nie generalizuj.... to, ze ja tak miałam nie oznacza że i Ty jak miec będziesz.....  ;)

Dziewczyny nie nakręcajcie sie niepotrzebnie, bo stres nie słuzy staraniom..... no uszka do góry i do roboty !!!!! a my trzymamy kciuki, bo co 4 kciuki zaciśnięte to nie dwa tak?  :D :D :D :D :D

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #494 dnia: 4 Czerwca 2008, 15:50 »
No i moja siostra dostała dzisiaj @. Więc to penie było spowodowane odstawieniem tabsów.

Offline Gosiaaa

• uzależniony
  • Nadzieja jest ryzykiem, które trzeba podjąć
  • data ślubu: 28.04.2007
« Odpowiedź #495 dnia: 4 Czerwca 2008, 16:48 »
Netula Ty czekasz na swoją kolejną @, a ja się nie mogę doczekać swojej pierwszej @
W sumie dzisiaj mam 34dc ... ale po drodze miałam już dwa antybiotyki i teraz po użądleniu przez pszczołę znów leczenie i pewnie poczekam przez to na @ ...

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #496 dnia: 4 Czerwca 2008, 17:06 »
ja mam 32dc i @ nie ma grr zloszcze sie na nia bo czekam jak na zbawienie....i  zarazem boje sie ze cos nie tak:(

haha widzisz jakie zycie jest przekorne ja 34dc i nie chce zeby przyszla!!!!!!
ano przewrotne jst ale ja chce by przyszla bo to zbliza mnie do 3 miesiaczki po poronieniu i potem bedziemy walczyc by nie porzyszla:)
gosiaa ja na swoja pierwsza @ po poronieniu czekalam 6 tyg i 2 dni..wiec wszytsko przed toba...
Ja czekam na moja 2 @....
« Ostatnia zmiana: 4 Czerwca 2008, 17:10 wysłana przez Netula »

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #497 dnia: 5 Czerwca 2008, 11:26 »
Ricardo nie wiadomo czym to było spowodowane, ale chyba zaburzeniami hormonalnymi.
Wczoraj byłąm u gina i trochę nieciekawie to wygląda... mam kilka torbieli na jajnikach i jeden ma aż 6cm... a niby już wszystko było ok.
W przyszłym tygodniu idę zrobić badania hormonalne - zobaczymy co z tego wyniknie.
Smutno mi:(

Offline Ania P.

• Dopóki miłość nas dwoje łączy, świat się zaczyna, świat się nie kończy...
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.08.2007 :*
« Odpowiedź #498 dnia: 5 Czerwca 2008, 11:31 »
Gabiś :przytul: :przytul: :przytul: nie smutaskuj się i dla Ciebie wyjdzie słoneczko
Zrobisz badania i może coś się wyjaśni

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #499 dnia: 5 Czerwca 2008, 11:47 »
oj Gabiś  :-* a nic nie czułaś że coś tam masz? I dostałaś jakieś leki na to??

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #500 dnia: 5 Czerwca 2008, 11:51 »
Wczoraj tak się zastanawiałm dlaczego w sumie aż tak chcę mieć dziecko.. dlaaczego aż tak bardzo - za wszelką cenę. Dlaczego adpocja to nie to samo i dlaczego pragnę mieć własnego dzidziusia. I doszłam do takich wniosków. To sie podzielę z wami. :)
Mieć pod sercem dziecko to jakby złapać za rękę Pana Boga, jakby poczuć się bliżej nieba. Bo pzrecież to On daje nam tego Aniołeczka. Wydaje mi się że warto walczyć, bo przecież gdzieś tam mamy zapisany swój plan. I możę ten maleńki Anioęłczek już na nas czeka ? ?Może już che sie przytulić do swojej mamusi ?? Ja nie mówię że adpocja to złe rozwiązanie. Myslę ze bardzo dobre, ale też wymagające czegoś wiecej niż tylko chęci posiadania dziecka. To trudna decyzja. A mieć w sobie 2 serduszka to jakby stać sie lepszym człowiekiem.... jakby czuć obecność jakiejś boskiej siły, która w jest w nas. I własnie dlatego tak o to walczę... i będę walczyć do końca....
Przepraszam za tak prywatne emocje ale czasem mam wrażenie że świat mnie nie rozumie.. dla ludzi, którzy nigdy nie mięli z tym problemów to wsyztko takie proste, banalne wręcz...

Ricardo wiesz ja często mam takie nałe bóle, ale trwają zazwyczaj kilka minut, godzin i ustają. Zresztą problem w tym że u mnie pęcherzyki owulacyjne nie pękają i przekształcają sie w torbiele. Więc ja to odczuwam jak zwykły ból owulacyjny. No może troszkę mocnijesyz niż u innych.  Leków nie dostałąm bo najpierw musze zrobić badania hormonalne.

Offline Ania P.

• Dopóki miłość nas dwoje łączy, świat się zaczyna, świat się nie kończy...
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.08.2007 :*
« Odpowiedź #501 dnia: 5 Czerwca 2008, 11:57 »
Gabiś pięknie napisałaś! We mnie myśl o posiadaniu dziecka dopiero kiełkuje, dlatego to co napisałaś uświadomiło mi jak cudowna i niezywkła jest chęć przekazania życia, że warto o nia walczyć ze wszytskich sił, o to 2 serduszko, ja Wam z całych sił kibicuje!!!

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #502 dnia: 5 Czerwca 2008, 12:01 »
Gabiś oczywiście że warto walczyć ze wszystkich sił :) to piękne uczucie nosić pod swoim serduszkiem małego człowieczka który jest bezbronny i tylko pod Twoją opieką, zdaje się tylko na Ciebie... dlatego trzeba walczyć  :-*

ja dziś nie czuję @, nic a nic. Ostatnio czułam, że nadchodzi a teraz nic. Jakby miała przyjść nie po jutrze a za kilkanaście dni... Pewnie rzyjdzie z nienacka...

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
« Odpowiedź #503 dnia: 5 Czerwca 2008, 13:16 »
Gabiś, mam zdiagnozowane PCO-s?

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #504 dnia: 5 Czerwca 2008, 13:29 »
Met czy ja mam zdiagonozwane ?? Nie.

Dzięi kochane za wsparcie.  :-* :-*

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
« Odpowiedź #505 dnia: 5 Czerwca 2008, 14:32 »
U mnie też był problem, bo miałam sporo niepękających pęcherzyków, które osiadały na jajnikach - takie małe torbiele.
Podejrzewali wtedy PCO.

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #506 dnia: 5 Czerwca 2008, 14:47 »
Gabi będzie dobrze  :glaszcze: :glaszcze: :glaszcze: a Twoje słowa bardzo mnie wzruszyły  :Wzruszony: :Wzruszony: :Wzruszony:

Eva*
  • Gość
« Odpowiedź #507 dnia: 5 Czerwca 2008, 22:05 »
Ewelina-Eva* a zdradzisz co to za cudowne pozycje ???  ;D ;D ;D

a zdradze...

skopiuje to co w necie znlazazłam, bo nie potrafie ubrać w słowa tych pozycji ;)

Klasycznie i blisko
Leżąc na wznak, oplatasz nogami tułów partnera. Najlepiej dodatkowo włożyć poduszkę pod biodra; przy minimalnym wysiłku z obu stron, plemniki mają łatwą drogę do celu. Ta pozycja ma również inne walory; sprzyja bliskości i intymności. Dobra jest także zmodyfikowana pozycja klasyczna, w której zakładasz klęczącemu przed Tobą partnerowi nogi na ramiona, lub opierasz się stopami o jego tors. W drugiej wersji on stoi, podczas gdy Ty leżysz np. na stole. W tych pozycjach biodra są jeszcze bardziej uniesione niż w tradycyjnym, klasycznym wariancie i plemniki mają większą szansę szybciej pokonać drogę do komórki jajowej. Nasienie zbiera się dokładnie u ujścia szyjki macicy.

Przyznaje bez bicia, ze my korzystalismy ze zmodyfikowanej pozycji...czyli moje nózie na jego ramiona...heh trochę tej gimnastyki nie zaszkodziło :oops: :oops: :oops:

Uklęknij, kochanie
Pozycja kolankowo-łokciowa polecana jest zwłaszcza kobietom z problemem tyłozgięcia macicy oraz mężczyznom ze słabym nasieniem. Pozycja nie ma wielkich walorów erotycznych dla kobiety, ponieważ uniemożliwia jej jakąkolwiek aktywność, ale uznana jest za jedną z bardziej skutecznych dla par pragnących potomstwa. Nasienie zbierając się w opadającej ku dołowi pochwie w okolicach szyjki, ułatwia zajście w ciążę.

Ułatw plemnikom trafienie
Po współżyciu w wybranej pozycji poleż jeszcze przez 15 minut z uniesionymi w górę nogami. Możesz oprzeć je o ścianę albo podłożyć pod biodra wałek lub zwiniętą poduszkę. Jeśli jesteś wysportowana - zrób świecę. Leżąc w pozycji „biodra w górę”, zaciskaj mięsień Kegla: kurczenie mięśni pochwy przyspieszy wędrówkę plemników.

heh świecę też robiłam.... :oops: :oops: :oops: 
i teraz wszystkie pomyślą, ze jestem nawiedzona :glowa_w_mur: raczej byłam zdesperowana ::)

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #508 dnia: 5 Czerwca 2008, 22:11 »

Przyznaje bez bicia, ze my korzystalismy ze zmodyfikowanej pozycji...czyli moje nózie na jego ramiona...heh trochę tej gimnastyki nie zaszkodziło :oops: :oops: :oops:[/b]

hihi to tak ja my :)  ::)

Po współżyciu w wybranej pozycji poleż jeszcze przez 15 minut z uniesionymi w górę nogami.

tego to ja nie moge ... zauważyłam że jak zaraz PO nie pójdę do toalety to na drugi dzień mam zapalenie pęcherza ...

heh świecę też robiłam.... :oops: :oops: :oops: 
i teraz wszystkie pomyślą, ze jestem nawiedzona :glowa_w_mur: raczej byłam zdesperowana ::)

no co Ty!!! teraz pewnie każda się rzuci na te rady!!! bo widać że skuteczne!!!  :-* :-* :-*

Eva*
  • Gość
« Odpowiedź #509 dnia: 5 Czerwca 2008, 22:27 »
tego to ja nie moge ... zauważyłam że jak zaraz PO nie pójdę do toalety to na drugi dzień mam zapalenie pęcherza ...

no własnie....toaleta....lepiej odczekac ze spacerem i siusianiem bo wtedy sperma ucieka nie w tą stronę.......podobno... ::) o tym też czytałam....