Autor Wątek: WYWIADY Z FORUMOWICZAMI :)  (Przeczytany 140911 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Odp: WYWIADY Z FORUMOWICZAMI :)
« Odpowiedź #360 dnia: 30 Czerwca 2008, 21:40 »
Czy jest rzecz/sytuacja, o której często myślisz, ale nie potrafisz jej sobie wyobrazić? Coś, co napawa Cię przerażeniem i czego panicznie się boisz, bo nie potrafisz przewidzieć jak się wówczas zachowasz i co będziesz czuć?

Kilka lat temu przyśniło mi się, że będąc żoną mojego ówczesnego chłopaka a dzisiejszego męża ;) wdaje się w romans z kimś innym... ale nie w romans oparty na ekstra seksie, nie... po prostu zakochuje się w kimś innym. w kimś mega ekscytującym, szalenie pociągającym i absolutnie porywającym. W kimś, komu nie mogę w żaden sposób się oprzeć... Ten sen mnie potwiernie przestraszył. Do dziś jak go wspominam mam ciary na plecach... obudziałam się wówczas zalana lzami... Jeszcze we śnie zastanawiałam się jak powiedzieć to mężowi... a w zasadzie jak dokonać wyboru... między czymś nowym, ale niezwykłym, a starą przewidywalną miłością na którą zawsze mogłam liczyć... trudno mi to opisać, ale uczucie jakie temu towarzyszylo było przeszywające....Jak mogłabym powiedzieć mojemu Tomkowi, że kocham kogoś innego? Jak mogłabym go zostawić... tak skrzywdzić... Do tej pory jedyne czego się tak naprawdę boję (co dotyczy naszego związku) to tego, że się któreś z nas zakocha w kimś innym i po prostu odejdzie. Nie umiem sobie wyobrazić co bym czuła, gdyby mój ukochany mąż pewnego dnia przyszedł i powiedział, że KOCHA inną...Taka sytuacja mnie przeraża.. dlatego tak uparcie dbam i pielęgnuję nasz związek....

Pytanie do Ninki:

Jesteś osobą bardzo przebojową i pewną siebie. Czy wysokie poczucie własnej wartości komuś zawdzięczasz, czy jest ono wynikiem Twojej własnej "pracy"nad sobą ?

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
« Odpowiedź #361 dnia: 30 Czerwca 2008, 21:44 »
dziubasek

:Zakochany: :Zakochany: :Zakochany: :Zakochany: :Zakochany:

wiesz za co  :?: :?: :?:
"...dlatego tak uparcie dbam i pielęgnuję nasz związek...." zawsze należy pamiętać, że nie można być tylko biorcą ale i dawcą uczuć. Serdecznie pozdrawiam  :uscisk: :Serduszka: :okularnik:

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #362 dnia: 1 Lipca 2008, 01:37 »
Dziubasku Twoja odpowiedź jest mi bardzo bliska. Sama czasem boję się takiej sytuacji, a podobne sny na długo zapadają w sercu.

A pytanie do mnie... odpowiem po przebudzeniu z racji godzinki nocnej, a oczka mi już lecą. Dobranoc :D

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #363 dnia: 1 Lipca 2008, 10:38 »
swietny temat i bardzo fajne odpowiedzi

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #364 dnia: 1 Lipca 2008, 10:54 »
Aniu  :-* świetnie napisane :)

Ninka- czekamy  :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #365 dnia: 1 Lipca 2008, 13:20 »
Bardzo fajny temat :)

Ciekawa jstem odpowiedzi Niny.

Dziubasku dokładnie wiem co czułaś, ja kiedyś też miałam podobny sen i straaaaaasznie się poźniej czułam :-\

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #366 dnia: 1 Lipca 2008, 15:44 »
Jesteś osobą bardzo przebojową i pewną siebie. Czy wysokie poczucie własnej wartości komuś zawdzięczasz, czy jest ono wynikiem Twojej własnej "pracy"nad sobą ?

Bardzo złożone pytanie. Naprawdę. Przy tym ogromnie ciekawe.

Wiele osób, o ile nie wszystkie, które mnie znają, uważają że mam bardzo wysokie poczucie własnej wartości. Owszem, wiem, że do tępych nie należę, ale z tą pewnością bym nie przesadzała. Wbrew pozorom bardzo często czuję się niepewnie i gorzej od innych. Z pewnością moje zajęcia: jako instruktora fitness i wykładowcy metodycznego bardzo podwyższyły moją samoocenę. Bycie pewnego rodzaju wzorcem dla innych jest bardzo nobilitujące.

Zatem moja pewność siebie wynika poniekąd z tego, że zauważam uznanie wobec mojej osoby w oczach innych ludzi. Ale... nie jestem w sobie zakochana. O nie :!: Złości mnie we mnie wiele cech i je zauważam. Jednak nie traktuję ich, jako nieodłącznych mojej osobie. Staram się je wytępić i być lepszą, niż jestem. Pracuję nad sobą.

Ogromny wkład we wzrost mojej samooceny ma mój kochany Paweł. Przy nim naprawdę zawsze czuję się WIELKA :)

Ważne też jest, że z pozoru wydaję się zimną i wyrachowaną, a naprawdę przeżywam bardzo mocno każdą krytykę pod moim adresem. Wszystkie nieporozumienia z ludźmi siedzą we mnie czasem latami i wracają w nocnych koszmarach, co daje dowód na to, że wcale nie mam się za doskonałą i nieomylną. Jednak sądzę, że to dobrze, bo ciągle czuję, że mogę być lepsza.

"Przebojowość" celowo traktuję, jako osobny temat ponieważ ta, jest po prostu cechą mojego charakteru... nieodłączną :D Kocham życie, kocham ludzi, kocham się bawić, kocham świat :!: Mam wrażenie, że jak mnie nie ma w 3 miejscach na raz to coś tracę. To akurat jest cecha wrodzona i odziedziczona po moim tacie, który też jest 100% wariatem i lubi się śmiać i bawić, a to jest chyba kwintesencją "Przebojowości"
Boję się by mi wraz z wiekiem ten szalej nie minął, bo najbardziej przeraża mnie zgredzenie i stetryczenie...., ale to mi chyba nie grozi.

Pytanie do Machera :

Skąd u Ciebie taki zapał do "babskiego" z założenia forum :?:

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #367 dnia: 1 Lipca 2008, 15:54 »
... ale fajnie tylko o jednym zapomniałaś  ;D ;D ;D

https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=10023.270

czy ta odpowiedź Cię satysfakcjonuje  :?: :?: :?:

Jeszcze jedno użyłaś bardzo brzydkiego zwrotu  :'( :'( :'(

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #368 dnia: 1 Lipca 2008, 16:11 »
Ok, zatem odszczekuję, bo nie doczytałam. Czy mogę zadać pytanie komu innemu :?:

A brzydkie słowo było w cudzysłowiu :D

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #369 dnia: 1 Lipca 2008, 16:15 »
znowu nie ładnie  ;D wydaje mi się, że ja mam prawo głosu ale czego się nie robi dla Kobiety  ;D :uscisk: :uscisk: :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: :okularnik: więc pytaj  ;D :uscisk: :okularnik:

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #370 dnia: 1 Lipca 2008, 16:17 »
Albo nie :!:

Macherku, znowu do Ciebie, ale z innym pytaniem:

Jakie posiadasz cechy, które uważasz za swój największy atut i chciałbyś, albo wręcz marzysz o tym, by młode pokolenie je po Tobie przejęło :?: Jakie kroki poczynisz, by się młodzież stała podobna w tych walorach do Ciebie :?: A w jakich kwestiach nie chcesz za żadne skarby by się upodobniali do dziadka i ojca :?:

Zauważ, że nie zabrałam Ci możliwości odpowiedzi i zadania pytania komuś nowemu. Nie wypadasz z gry ;D

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #371 dnia: 1 Lipca 2008, 16:42 »
Dzięki   :uscisk: ale odpowiem później bo teraz Mateuszek idzie do fryzjera  ;D

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #372 dnia: 2 Lipca 2008, 11:26 »
W jednym pytaniu pytań bez liku ale ujmę to tak :

„Człowieku nikłym ziarnem jesteś pośród wybujałego zboża, nie wiesz co dobre a co złe, życie trawisz jak chora wątroba…”

Dawno temu czytając ten tekst postanowiłem, że nie będę trawił życia a ziarnem mym będzie ziarno radości, zadowolenia i życia z uśmiechem na twarzy. Nigdy nie będę mówił o swoich cecha w sensie pozytywnym, że to mój atut  gdyż ja to po prostu ja i tylko tyle albo aż tyle !!!  a co do młodego pokolenia to ja nie mam co marzyć ja tylko liczę, że będą chłonąć wiedzę garściami a uczyć się na błędach tych co już płakali a nie wyważać otwarte smutki i troski dnia codziennego. Czy można poczynić jakieś kroki pewnie tak tylko po co skoro wolność cenię nader wszystko wolność słowa i czynu a jeśli ktoś ocenia mnie pozytywnie i to co robię to pewne zachowania ma na tacy tylko brać ale nic na siłę bo życie stało by się nudne wyobrażacie sobie sklonowaną Polskę. Wszak mój udział w tym forum to moje myśli i czyny a Wy Drogie Panie to ta właśnie młodzież i sami możecie zdecydować co ziarnem a co chwastem.
Tak jest jedna rzecz której nie to, że nie chcę ale nie życzę innym aby raz powiedziane „Kocham… i nie opuszczę Cię aż na wieki” nie było sloganem i zauroczeniem chwili. Niech to będzie prawdziwa i spontaniczna Miłość na dobre i złe. Niech nie będą dla Was ważne słowa innych i myśli co ludzie powiedzą a Wasza Miłość i zrozumienie, że człowiek nie jest maszyną na pokaz a ma jeszcze coś co niektórzy nazywają duszą, której też trzeba poświęcić dużo Miłości - tyle dziadek ale Tatko powiem Wam, że nie ma nic piękniejszego jak właśnie w moim wieku zostać ponownie Tatkiem. Jak wiele radości sprawia uśmiech i szczęście własnego jeszcze bezbronnego i bezradnego dziecka. Teraz właśnie  wszystko wygląda inaczej dojrzalej i mądrzej. To tak jak z dobrą książką po latach czytasz ją i okazuje się, że teraz dopiero wiesz co znaczą słowa czytać ze zrozumieniem.
Jak mawia profesor Stanisławki …. I to by było na tyle
Pytanko do :
zuza142000
Jaki dzień w Twoim Życiu był najpiękniejszy i dlaczego  :?: :?: :?: 

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #373 dnia: 2 Lipca 2008, 13:36 »
Zuza po prostu powaliło mnie na kolana  ::) ::) ::) Jesteś niesamowita  :-* :-* :-*

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #374 dnia: 2 Lipca 2008, 15:19 »
zuza jesteś niesamowita  :Wzruszony: :Wzruszony: :Wzruszony:

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #375 dnia: 2 Lipca 2008, 18:26 »
Zuza pięknie napisałaś... :)

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #376 dnia: 2 Lipca 2008, 23:54 »
... jak najbardziej zadawala   ;D  co klasa to klasa  :uscisk: :Serduszka: :okularnik:

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #377 dnia: 3 Lipca 2008, 10:02 »
melduję się :)

Zuza hihi ale pytanko szczeliłaś :)

więc powiem - napiszę tak - chcę żeby ludzie widzieli mnie taką jaka jestem rzeczywiście czyli:

- pyskata, ale tylko w słusznej sprawie (albo jak mnie mąż wkurzy  ;D )
- może czasem zbyt ufna (przez co potem łezki płyną..)
- zwykle optymistycznie patrzę w przyszłość i teraźniejszość (chociaż przeszłośc dała mi  w kość)
- dziubek mam caiągle uśmiechnięty ( nawet teraz pare godzin przed obroną  ;D - no chyba że fuczę na męża, a ostatmio mi się to coraz częściej zdaża ale on to dzielnie wytrzymuje  ;D)
- myślę że znajomi mają we mnie podparcie, zarówni psychiczne jak i takie że zawsze staram się im pomagać,
kurcze ale trudno pisać o sobie, wiadomo mam wady jak i kilka zalet :) i chce żeby wszyscy widzieli mnie taką jaka jestem, żeby przy np bliższym spotkaniu  nie było niespodzianki.

mam nadzieje że odpowiedź wystarczająca :)  :przytul: :przytul: :przytul:

a nad moim pytankiem pomyślę wieczorem dobrze? czas zacząć się uczyć na obrone  :D

Offline madziq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #378 dnia: 3 Lipca 2008, 14:22 »
ok mam chwilke czasu - pytanie do macherka (nie przeczytać mocherka  ;D  :przytul:)

czy i jak Mateuszek zmienił Twoje życie :)

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #379 dnia: 3 Lipca 2008, 14:38 »
Piękne pytanko  :Zakochany: pozwól jednak, że odpowiem nieco później  :uscisk:

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #380 dnia: 3 Lipca 2008, 23:46 »
nieco póxniej.. czyli pewnie jutro :0 Nie moge sie doczekac :):)

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #381 dnia: 3 Lipca 2008, 23:48 »
czy i jak Mateuszek zmienił Twoje życie

Odpowiedź na pytanie czy... jest tak oczywista jak moja Miłość do Mateuszka,Róży, Ewelinki, Betaki, Miłoszka .... Mateuszek  zmienił życie człowieka, który teraz nie tylko może bawić wnuka Miłoszka a otrzymał dar od życia tak oczekiwany i wymarzony, że aż niewyobrażalny. Powiem wam, że po narodzinach popełniłem nawet coś co trudno nazwać wierszem ale ująłem to w paru słowach, które wiszą nad jego łóżeczkiem... a może poczytajcie sami

MATEUSZEK
Tak długo oczekiwany i wymarzony,
wykrzyczał z gardła pierwsze swe słowa.
Oznajmił światu, Ja Żyję !!!
Malutkie rączki ku światu wyciągają się
same, pełne ufności szukają miłości.
Nawet nie wie, że jest Kochany jak nikt na świecie,
Nie wie lecz czuje gdy w dłoniach
Różanej Mamy poczuje matczyne ciepło
i radość dania  istnienia, troski o życie
i nieopisanego szczęścia.
Kochany synku dostałeś najpiękniejszy dar,
Dar Życia,  Dar  Miłości,  Dar  spełnienia.
PAMIĘTAJ ŻYCIE JEST PIĘKNE !!!

wiecie to taki mój dodatkowy konik i czasami popełniam takie gryzmołki na użytek własny.
Więc chyba widzicie, że Mateuszek bardzo zmienił moje życie ale zmienił nie dlatego, że sie narodził ale dlatego, że jest dla mnie i Róży tym
wyśnionym i wymarzonym dzieckiem tak długo oczekiwanym. Jego narodziny (przypominam in vitro)  to dla mnie dowód na to, że nie istnieje bariera wieku dla Miłości i Szczęścia wystarczy chcieć, wystarczy Kochać i być Kochanym. Rzeczy przyziemne jak wychowanie i obowiązki bycia ojcem są na drugim planie. W tym wszystkim jest wiele zalet bo mądrości wykorzystania własnego umysłu nabywa się z wiekiem i żadna uczelnia ,żaden tytuł naukowy nie da tyle ile doświadczenie a u mnie ci go dostatek wszak jak na młokosa w wieku 49 lat troszkę tego przeżyłem.
Wielu kolegów pukało sie w czoło mówiąc Mirek w Twoim wieku dziecko a ja pytam czy istnieje granica wieku dla Miłości i Szczęścia  :?:
Co może zastąpić cudowne pierwsze słowa Mateuszka Tata i Mama (kolejność w jakiej wypowiedział). Kochani powiadam Wam NIC nie jest w stanie dać tyle szczęścia ile Miłość do własnego dziecka  ile poranne tup, tup i wyrzucanie smoczka z łóżeczka jako znak Tatko wstawaj jesteś ojcem a ja już nie chce spać   :cancan: Więc jeśli zmienił to tylko program dnia a nie zmienił mnie bo ja już taki jestem, że dla mnie słowo Miłość znaczy więcej niż nienawiść, że dzieci się Kocha nie maltretuje, że swoją miłość oddaje nie w kawałku ale całym sobą. Nie jestem bez wad bo nie ma ludzi idealnych ale ja mam tego świadomość i potrafię jedynie być sobą. Jedyne czego mi naprawdę brakuje to czasu aby doba miała troszkę więcej godzin.
No tak tyle słów o Mateuszku ale powiedzcie sami jak nie kochać takiego szczęścia

mam nadzieję, że odpowiedź zostanie przyjęta.

a pytanko:

ile potrafisz wybaczyć? czego nie potrafuisz wybaczyć?za co kochasz a za co nienawidzisz?

Gabiś  Uśmiechnij się to pytanko do Ciebie  ;D

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #382 dnia: 4 Lipca 2008, 09:47 »
Macherku no nie powiem pytanie jest trudne :)
 Zastanowię sie i odpowiedź będzie później :)

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #383 dnia: 4 Lipca 2008, 10:42 »
ile potrafisz wybaczyć? czego nie potrafisz wybaczyć? za co kochasz a za co nienawidzisz?

Jesteśmy tylko ludźmi. A ludzie popełniają błędy. Mniejsze czy większe ale każdy z nas je popełnia.
Jestem osobą tolerancyjną. Miłość to dla mnie nie tylko szczęście, uczucie ale też trudna umiejętność dania drugiemu człowiekowi wolności. Bo każdy z nas jej potrzebuje…
Wybaczanie to wielka odwaga. Ja nigdy nie byłam osobą, która nie umie wybaczać. Wręcz przeciwnie wybaczam wiele każdego dnia. Wybaczam przede wszystkim mojemu ojcu, który zrobił nam tyle złego. Który rani każdego dnia. Może kocha ale tego nie okazuje, nie dzwoni, nie pamięta, krzyczy. Ja to wszystko pamiętam i będę zawsze pamiętać, ale mu wybaczyłam. Wszyscy pytają mnie dlaczego ??? Nie wiem dlaczego. Może dlatego że boję się żeby kiedyś moje dzieci mi wybaczały, żebym umiała nauczyć je szacunku i ogromnej miłości do ludzi.
Większość ludzi na pierwszym miejscu wśród rzeczy których nie potrafiliby wybaczyć stawiają zdradę.  Zdrada to jednak nie tylko tak jak większość mówi seks z inną osobą. To również kłamstwo. Zdrada fizyczna sama w sobie to tylko coś podrzędnego, głupiego. Kłamstwo to dla mnie najgorsza rzecz jaką można zrobić drugiej osobie. To brak szacunku i brak moralności. Nie wiem czy jest coś czego nie potrafiłabym wybaczyć. Wybaczyłam w moim życiu bardzo wiele, może nawet zbyt wiele i chyba nie ma rzeczy, której nie potrafiłabym wybaczyć. Co nie znaczy oczywiście że byłabym np. z mężczyzną który mnie okłamuje. Często po prostu nie odróżniamy słowa wybaczyć od słowa kochać, czy szanować. Mężczyźnie który mnie zdradził na pewno bym wybaczyła co nie znaczy że umiałabym go nadal szanować i  z nim być.
Naprawdę kochać to umieć znosić kaprysy, złe humory, nastroje. Umieć wybaczać co złe i umieć docenić, że jest się blisko osoby -  tej najważniejszej. Za co kocham ?? Kocha się nie za coś, kocha się za nic. Ja nie kocham za coś, kocham tak porostu…kocham bo miłość jest nam potrzebna, jest sensem życia. Jest wpisana w człowieka i trzeba ją tylko umieć odnaleźć. Ale tak naprawdę kocham wtedy gdy ktoś jest blisko, kiedy mogę uciec do tej osoby od swoich problemów. Kocham gdy mogę tej osobie zaufać, gdy wiem ze mogę na niej polegać. O miłości mogłabym pisać godzinami… Dla mnie miłość to każde westchnienie, oddech, dotyk, słowo… i kocham właśnie za to.
Nienawiść ??? nie znam tego uczucia…..

Pytanie : Do vonka
Jakie wartości w związku są dla Ciebie najważniejsze ??? Na którym miejscu w twojej hierarchii jest seks ???

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #384 dnia: 4 Lipca 2008, 10:56 »
Pytanie : Do vonka
Jakie wartości w związku są dla Ciebie najważniejsze ??? Na którym miejscu w twojej hierarchii jest seks ???

moge pomyśleć  ::)  bo muszę ochłonąć bo jestem mile zaskoczona zaproszeniem do zabawy  :-*

Offline madziq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #385 dnia: 4 Lipca 2008, 10:59 »
mam nadzieję, że odpowiedź zostanie przyjęta.

Oczywiście że przyjęta! szczerze mówiąc to aż się popłakałam jak ją czytałam! strasznie się wzruszyłam !! :Wzruszony: :Wzruszony: :Wzruszony:

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #386 dnia: 4 Lipca 2008, 11:08 »
Gabiś pięknie opisałaś swoje uczucia.... :Wzruszony: :Wzruszony: :Wzruszony:

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #387 dnia: 4 Lipca 2008, 11:14 »
Gabiś -  :blagam: :blagam: :blagam: :blagam:  :uscisk: :Zakochany: :Zakochany: :Zakochany:
wiesz w mym pytaniu był mały podstęp, pewnie wiesz jaki  i nie zawiodłem sie na Tobie Dzięki   :blagam: :blagam: jesteś Wielka  :przytul: :okularnik:

zuza142000; madziq - Serdecznie dziękuję za to, że kawałek prawdy o mnie się podobał  :Serduszka: :okularnik:

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #388 dnia: 4 Lipca 2008, 11:47 »
Przeczytałam zasady i chyba mogę w końcu coś naskrobać, ale uprzedzam, że jestem głupiutka i nie umiem się pięknie wypowiadać, czasami mówie o czymś od końca ale mam nadzieje, że mnie zrozumiecie

Tak więc pierwsze pytanie:

Jakie wartości w związku są dla Ciebie najważniejsze Huh?

Mój mąż był moim pierwszym chłopakiem i w związku z tym nie potrafię porównać z kim było mi lepiej czy gorzej żeby wyłowić tylko te cechy i wartości, które by mi powiedziały, że mój ideał powinien być taki a taki.
Mojego męża zaakceptowałam od razu - z jego wadami i zaletami - i dopiero z upływem czasu zauważyłam co dla mnie jest najważniejsze.
Na pierwszym miejscu mojej hierarchii wartości stawiam zaufanie, jeżeli nie ma zaufanie to związek nie ma prawa bytu bo od razu pojawia się zazdrość, chore podejrzenia a przecież w miłości to nie o to chodzi. To prawda, że odrobina zazdrości jest potrzebna, podsyca uczucie, ale musi to być "zdrowa" zazdrość, która pozwala naszej miłości się rozwijać i dodaje jej skrzydeł.
Kolejna rzecz to szacunek dla drugiej osoby. Nie ważne, że mówi jakieś brednie, że się nie zgadzam z jego słowami czy opinią. Siedze i słucham, czasami przemilcze, zeby nie urazić mojego męża i dopiero później mu mówie, że jednak to nie tak powinno być bo nie sztuką jest powiedzieć o kilka słów za dużo. A jak wiadomo słowa bolą bardziej niż czyny i może dlatego czasami właśnie nic nie mówię ....  Zresztą za przykład i podobieństwo osoby, która nie szanuje nic i nikogo jest moja teściowa. Spotkać się z nią i posłuchać jak komuś ubliża to istny koszmar.... nie chce dopuścić, żeby w moim małżeństwie było podobnie.
No ale wracając do pytania. Pisałam o szacunku i zaufaniu - jeśli takie cechy są obecne w Waszych małzeństwach to moge Wam zagwarantować że reszta sama się ułoży, bo chyba nie ma nic piękniejszego jak zobaczyć uśmiech na twarzy swojego małżonka i usłyszeć jego słowa, że jest najszczęśliwszym człowiekiem jaki stąpa po ziemi.

No dobra, teraz drugie pytanie: Na którym miejscu w twojej hierarchii jest seks Huh?

;D  szczerze napisze, że mam problem z odpowiedzią bo przecież jest ważny bo i owszem - wyraża nasze uczucie do drugiej osoby, ale jeśli o mnie chodzi to czasami wole żeby mnie mocno przytulił i dla mnie wtedy jest to lepsze od seksu.  Od czasu do czasu jest jak najbardziej pożadany  :brewki: i wtedy stoi na pierwszym miejscu hierarchii a później z powrotem wraca na swoje miejsce w szarym końcu potrzeb :D

no dobra wysyłam bo zaraz skasuje i pewnie zaczne pisać od nowa swoje odpowiedzi

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #389 dnia: 4 Lipca 2008, 11:56 »
vonka - z wyjątkiem seksualnego zapału  ::)  ;D ;D ;D  wszystko mi się bardzo  podoba  ;D ;D ;D
a teściową się nie przejmuj po prostu wyjdź z założenia, że biologia i natura  jest sprawiedliwa i to Ty będziesz żyć dłużej  ;) co by nie było ode mnie też  ;D ;D ;D