Autor Wątek: WYWIADY Z FORUMOWICZAMI :)  (Przeczytany 143007 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
  • Życie w bólu to przywilej bycia Człowiekiem.
  • data ślubu: 04.06.2005 rok
Odp: WYWIADY Z FORUMOWICZAMI :)
« Odpowiedź #270 dnia: 20 Maja 2008, 12:17 »
Antalis - tym razem ja oplułem monitor  :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza:

Witaj  Gość   Życie jest Piękne

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #271 dnia: 20 Maja 2008, 12:22 »
heheheheh ja też :):):):):):)

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #272 dnia: 20 Maja 2008, 12:33 »
Pytanie do Machera - "Jak się czujesz na babskim forum idlaczego tak dobrze?"  ;D

Offline topyciu

• uzależniony
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #273 dnia: 20 Maja 2008, 13:52 »
O przepraszam bardzo jakie to jest babskie forum  :-[ :-[ :-[ - gdzie to jest napisane  ??? ??? ??? - to że większą część stanowią dziewczyny nie oznacza że jest babskie  ;D

Dla wszystkich kobitek  :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :bukiet:

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #274 dnia: 20 Maja 2008, 14:07 »
He he... wywołałam następnego "rodzyneczka"  ;D Nie denerwuj się Tomciu bo złość piękności szkodzi  ;)

Offline topyciu

• uzależniony
« Odpowiedź #275 dnia: 20 Maja 2008, 14:11 »
He he... wywołałam następnego "rodzyneczka"  ;D Nie denerwuj się Tomciu bo złość piękności szkodzi  ;)
Piękniejszy to ja już nie będę - tylko straszyć potrafię :)

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #276 dnia: 20 Maja 2008, 14:12 »
asiu mała uwaga to nie jest babskie forum z 2 powodów. Raz pisałem, że słowa baba i chłop powoduje u mnie torsje ale rozumie, że tam miał być cudzysłów  :tak_2:  Drugi ważniejszy powód:  tutaj nie ma samych Kobiet bo czy nie widzicie  ile tu Szczęśliwych Facetów, ile Mateuszków, Wiktorków, Tomeczków ;D, Tymoteszków....  i tak można wymieniać bez liku. Sorki ale musiał bym tu wkleić "imienniczek"  ;D
Tak poważniej to jest to jedyne forum (a w paru jestem), gdzie jest tyle miłości, dobrych rad, współczucia i pomocy. W większości ludzie się opluwają choć tak naprawdę sami nie wiedzą dlaczego i po co. Jesteście, wróć jesteśmy w większości anonimowi ale czy ktoś widział taką solidarność i zaangażowanie w pomoc drugiej osobie, praktycznie obcej  :?: Dla mnie cudownym faktem pomocy jest przykład  ooppoonnkkaa . Pełen jak to młodzi mawiają szacun dla tych, którzy w pięć minut zorganizowali lekarstwa i pomoc. Przykre, że tak się skończyło ale późniejsze wyrazy współczucia i pomoc w tak trudnych chwilach gdzie do zwariowania i desperacji dzieli jeden krok jest godna nagrody Nobla  :blagam: Gdzie można otrzymać poradę medyczną bez kolejek, nerwów i dziwnych kas chorych a wszyscy tutaj wiemy kto to jest liliann Pełne pokłony Koleżanko  :przytul: Gdzie znajdziecie tylu przyjaznych moderatorów, którzy są żywym organizmem tego forum z własnymi problemami, radami a nie tylko moderowaniem tekstów. Nikogo nie wymienię bo nie chcę uchodzić za lizusa  ;D Jest jeszcze jedna sprawa i tu troszkę prywaty. To właśnie forum i wasze zaangażowanie w najtrudniejszym okresie życia pomogło mojej Ewelince. Stało się jak mniema dla niej odskocznią od własnych nie łatwych problemów. Za to wam wszystkim Serdecznie dziękuje. To, że jestem właściwie tutaj i na pewno tego nie żałuję zawdzięczam  ewelinaaa7  :Zakochany:
Całuski dla wszystkich Kobiet  :Zakochany: :Zakochany: Mam  :Zakochany: i przyszłych Mam :Zakochany: Gabiś  :Zakochany:   

Teraz czas na pytanko i jak tu nie być banalnym hm

Co nazywasz tolerancją i kompromisem w stosunkach ze swoim partnerem i dlaczego on
:?:

Pytanie do ..........................  liliann

Offline topyciu

• uzależniony
« Odpowiedź #277 dnia: 20 Maja 2008, 14:16 »
Macherku dobrześ napisał  :D

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #278 dnia: 20 Maja 2008, 14:16 »
Oczywiście, że miał być cudzysłów przy słowie "babskim" - bo ja też nie lubię tego określenia   :)

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #279 dnia: 20 Maja 2008, 14:21 »
Macherku kochany  :Zakochany: :Zakochany: :Zakochany:

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #280 dnia: 20 Maja 2008, 14:34 »
echhh.. pieknie tu :D

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #281 dnia: 20 Maja 2008, 14:37 »
Również Dzięki Tobie   Vall  :uscisk: :okularnik:

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
« Odpowiedź #282 dnia: 20 Maja 2008, 15:18 »
macherku super to Wszystko ujęłeś i oczywiście podpisuję się pod tym co napisałeś   ;D

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
« Odpowiedź #283 dnia: 20 Maja 2008, 15:18 »
   :D  :D  :D :D  :D  
ANCYMONEK :)

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #284 dnia: 20 Maja 2008, 15:43 »
wow macher jestem pod mega wielkim wrażeniem
nigdy bym nie przypuszczała że "facet" tak pięknie może napisać :):):):)+

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #285 dnia: 21 Maja 2008, 07:17 »
Dzięki wszystkim za miłe słowa  ;D :uscisk:
liliann - powiadomiłem na pw.
Teraz znikam do poniedziałku bo czasami trzeba się zatopić w wir relaksu z dala od zgiełku i wrzawy.
Jesteśmy zgodnie z opisem nad liczniczkiem Mateuszka. Serdecznie wszystkich pozdrawiamy  :ok: :okularnik:

Wyjazd mamy  około 10 otrzymałem info od  liliann  i doskonale Ją rozumie, że akurat ma troszkę pracy więc odpowie może w poniedziałek. Uważam, że warto poczekać ale decyzja należy do Was. Jeśli uważacie inaczej to sami zadajcie jakieś pytanie wybranej osobie.
Serdecznie pozdrawiam.

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #286 dnia: 27 Maja 2008, 07:52 »
Witam po powrocie i wypoczynku a czas był napięty jak ...... bo zostało mi się Dziadkiem o czym niektórzy już wiedzą a jak nie to odsyłam - link poniżej  ;D
Oczywiście pozwoliłem sobie zapytać liliann  na pw czy znajdzie chwilkę na odpowiedź. Serdecznie pozdrawiam wszystkich. Prawdziwny Tatko-Dziadek  ;D :okularnik:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #287 dnia: 27 Maja 2008, 14:42 »
Zacznę od łatwiejszej części.

Dlaczego On??

Ano dlatego, ze Krzyś jest uosobieniem tych wszystkich męskich cech, które uważam za ważne. A wizja „doskonałego faceta” kształtowała się u mnie przez 26 lat na podstawie licznych rozczarowań płcią przeciwną.

Dlaczego on??
….bo jest mądrym życiowo człowiekiem, ma analityczne podejście do wszystkich problemów. Nie wypowiada się na temat, którego nie zna (nie mędrkuje), chyba, że pozna go na tyle dogłębnie na ile jest mu to potrzebne.
… szanuje swoich rodziców, co jednocześnie nie przeszkadza mu w tym, aby zupełnie nie być pod ich wpływem. Nie słuchać rad mamy, nie kierować się jej punktem widzenia jeśli sprawa dotyczy nas…
…kocha dzieci - do dziś pamiętam jak ujęło mnie to kiedy po raz pierwszy widziałam, jak się z nimi bawi;
…nie żyje kultem pieniądza, co jednocześnie nie przeszkadza mu w ich skutecznym  zarabianiu i dbaniu o dobry status finansowy rodziny;
…jest spokojny, ale stanowczy. Niektórym wydaje się, że to ja rządze tym domem - nic bardziej mylnego. Krzysiek nie jest typem pantoflarza i nigdy nie pozwoli mi wejść sobie na łeb. Mnie po prostu bardziej słychać, bo jestem większą gadułą.

A tolerancja i kompromis w naszym związku…

Gdybym miała opisać to jednym zdaniem to pewnie napisałabym, że polega ona na tym, że jedno drugiego nie ogranicza. Traktujemy się po partnersku. Szanujemy wzajemnie swoje hobby i zaangażowanie w prace. Nie ma u nas podziału obowiązków na typowo kobiece lub męskie.

Kompromis…polega min. na tym, że Krzyś godzi się na brak domowych obiadów, na brak idealnego porządku w chałupie, samotne wieczory i noce (teraz dojdzie mu opieka nad dzieckiem) - bo żona na dyżurze…
A ja na samotnie spędzane weekendy lub część wakacji, bo on lubi solowe wyprawy z aparatem, ekstremalne wycieczki w góry lub kilkusetkilometrowe wyprawy rowerowe, w których nie jestem mu w stanie towarzyszyć.

A jeśli dochodzi do kolizji interesów….no wtedy robimy tzw. burzę mózgów.
Kawa, tapczan i dyskusja…czasem kilkudniowa, czasem bardzo zażarta....ale zawsze dochodzimy do jakiegoś punktu wspólnego.

Opisałam chyba dość obrazowo…ale starałam się napisać się to jak najbardziej z życia…

Pytanie wymyśle, jak się uporam dzisiejszym  z kolokwium studentów - a tego się nie da czytać….nikomu nie zaliczę.

"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline topyciu

• uzależniony
« Odpowiedź #288 dnia: 27 Maja 2008, 14:49 »
liliann bardzo podobała mi się Twoja odpowiedź :)
Myślę, że razem tworzycie super parę :)

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
« Odpowiedź #289 dnia: 27 Maja 2008, 14:51 »
i ja tak myślę :) podoba mi się twoje podejście "do życia" :)
ANCYMONEK :)

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #290 dnia: 27 Maja 2008, 15:01 »
Warto było poczekać bo mądrego warto poczytać a podejścia życiowego w stylu liliann i K należy życzyć wszystkim  :brawo: :okularnik:

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #291 dnia: 27 Maja 2008, 16:16 »
Jak dobrze popołudniowo przeczytac cos tak mądrego i ciepłego..... Brawo!!!

Biedni studenci  :'( :'(

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
« Odpowiedź #292 dnia: 27 Maja 2008, 20:46 »

a studenci... naprawde biedaki  ;D ;D ;D

Jeśli dzięki temu będą taką skarbnicą wiedzy jak nasza lila i takimi wspaniałymi, odpowiedzialnymi ludźmi.. to ja bym jeszcze kilka pytań dorzuciła do tego kolokwium ;-)

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
« Odpowiedź #293 dnia: 27 Maja 2008, 21:06 »
Lila - fajnie sie ciebie czyta :)
bardzo madrze napisane i wdrozone w zycie :)
a studentom nie odpuszczaj - niech sie ucza :)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #294 dnia: 27 Maja 2008, 21:13 »
Liluś wiedziałam że tyś pare mądrych myśli skrywasz :)

A pytanie?

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #295 dnia: 29 Maja 2008, 08:27 »
puk, puk - liliann - Pytanko  :?: :?: :?: :?: :?: :?: No daj chwilkę wytchnienia studentom i zadaj pracę domową  ;D ;D ;D 

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #296 dnia: 29 Maja 2008, 13:32 »
Studenci to pisali zaliczenie testowe semsetru i tylko jeden Arab się wywalił...
Ale ćwiczeń - przynajmniej Ci moi - nie zaliczyli. Podobnie jak EKG. Mają zatem głąby po zielonym warunku. I czas do mojego porodu na zaliczenie, bo potem to będą do adiunkta dygać....
Miny w związku z powyższym mają nietęgie.

Pytanie mam....

Czego byś nigdy nie wybaczył/a swojemu partnerowi / partnerce???? I dlaczego?

I tak się zastanawiam od dwóch dni komu je zadać....i Macherku ............trafiło na Ciebie...
jakoś mnie właśnie Twoja odpowiedź interesuje....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #297 dnia: 29 Maja 2008, 14:18 »
 :) :) :)

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #298 dnia: 29 Maja 2008, 14:43 »
liliann - sądziłem, że do 3 razy sztuka ale to zapewne musi być Miłość  :uscisk: :okularnik:
Rękawica podjęta, jutro mam wyjazd ale dzisiaj wieczorkiem postaram się napisać parę słówek  ;D

Offline macher

• Tatko-Dziadek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #299 dnia: 29 Maja 2008, 15:25 »
No więc może zacznę od tego, że nie należę do gatunku ludzi, którzy nigdy nie wybaczają ale na pewno nigdy nie zapomną to macie pewne jak w banku.
Zdrada to słowo banalne ale raczej bym nie wybaczył a dlaczego ano powiem tak, że każdy ma prawo wyboru tylko nie wolna okłamywać i być nieszczerym więc lepiej znać gorzką prawdę niż być okłamywanym.Nie wolno igrać z miłością bo to już nie miłość a obłuda.
Tyle ogólnie ale może opowiem wam taką historię. Kiedyś dawno, dawno temu była sobie taka para, która się bardzo Kochała. Przeszli przez piekło aby stać się małżeństwem i Miłość zwyciężyła. Po pewnym czasie okazało się, że jego ukochana spodziewa się dziecka. On był w siódmym niebie ale trzymali wszystko w ogromnej tajemnicy. Pewnego dnia jego ukochana stwierdziła, „że to nie ten czas” i pojechała usunąć to wymarzone dziecko. Łzy, prośby przed niestety nie pomogły. Stało się. Nawet nie wiecie ile łez się polało gdy on pracując myślał, że właśnie w tej chwili umiera jego ukochane dziecko. Bardzo długo płakał, choć był mężczyzną ale nie potrafił sobie tego wytłumaczyć. Fakt po czasie urodziła się wspaniała Córka ale pytacie czy wybaczył, odpowiem tak ale nie zapomniał. Niestety to był zwiastun różnicy charakterów i wartości jakie dzieliły tą parę a efekt końcowy to rozstanie.
Teraz twierdzę, że nie powinien wybaczyć ale z drugiej strony czy miał by tak wspaniałą Córkę ???
Drugą część tego pytania … dlaczego ??? zostawiam bez odpowiedzi, bo chyba nie ma sensu ale może nie, niech ona stanowi pytanie „Dlaczego nie powinien wybaczyć a może powinien  :?: ” 

a szczęściarą mającą szansę udzielić odpowiedź został kamyczek