Autor Wątek: Przyszła Żonka odlicza  (Przeczytany 48840 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kkotek
  • maniak
  • data ślubu: 13.09.2008
Odp: Przyszła Żonka odlicza
« Odpowiedź #570 dnia: 12 Sierpnia 2008, 23:11 »
Zakupy udane i bardzo ładne  ;D

Czekamy na fotki z przymiarki :tupot:
Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #571 dnia: 12 Sierpnia 2008, 23:46 »
uwielbiam "Piękną i Bestię".... :) taka czarująca i romantyczna bajka.... :)

czekam na foteczki z przymiarki :) fajny pomysł z tymi piórkami, szczerze powiem ,że jeszcze o takim nie słyszałam .

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
« Odpowiedź #572 dnia: 14 Sierpnia 2008, 09:45 »
czekamy na fotencje

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
« Odpowiedź #573 dnia: 31 Sierpnia 2008, 11:42 »
kochana co tam sie u Ciebie dzieje?
Jeszcze tylko 20 dni nam zostało

Offline żonka

• maniak
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #574 dnia: 31 Sierpnia 2008, 18:04 »
Kochane, ostatnio mam takie urwanie głowy, że już nie starcza mi czasu i sił żeby do was zajrzeć. W każdym razie choć po krótce postaram się zrelacjonować, co się ostatnio u mnie dzieje.
Przymiarka.... Suknia... mmmmmmmm boska!!!! Cudo!!!! Jak ją ubrałam, to już nie miałam najmniejszej ochoty aby ją zdjąć. Mojej mamie mowę odjęło jak mnie w niej zobaczyła. Zdjęcia mam zrobione, ale są na aparacie u rodziców i jeszcze ich od nich nie zabrałam więc na razie nie zamieszczę, ale uwierzcie mi że suknia PRZEPIĘKNA!!!!!!! Została jeszcze w salonie, bo musi być odrobinkę skrócona i zwężona. Drugą przymiarkę mam 10 września, a odbiór 17 września.
Dużo czasu zajęło mi również znalezienie prezentów dla gości. Bo wymyśliłam sobie, że każdy nasz gość dostanie ceramicznego aniołka. Nawet nie wiecie jaki jest problem żeby znaleźć 110 anołków, które by mi się podobały. Ostatecznie stanęło na tym, że w jednej z hurtowni wybrałam sobie aniołki w katalogu i mają mi je sprowadzić. Będą 5 września. Mam nadzieję, że zdjęcie w katalogu nie było przekłamane i na żywo będą tak samo piękne, jak na tym zdjęciu.
W międzyczasie byłam też u dentysty. Niestety mój od urodzenia paniczny strach przed dentystą sprawił, że unikałam go kilka lat, no i jest teraz parę rzeczy do zrobienia w moich ząbkach. Ale powiem wam, że trafiłam na dentystkę, do której nie boję się chodzić. Jest bardzo miła, w jej gabinecie nie śmierdzi tak, jak u każdego dentysty więc już na samo wejście nie dostaję skrętu kiszek ze strachu, jak to za2wsze bywało gdy tylko poczułam ten charakterystyczny smród.
Intensywnie też szukam ostatnio firmy przewozowej, która byłaby skłonna wozić naszych gości. Szukam firmy,\która ma busy, bo autokary nie są mi potrzebne. bo chcę aby przed naszym Dworkiem stały busy i w chwili gdy zbierze się 8 osób jadących w tą samą stronę to busik sobie pojedzie i ich odwiezie. Po prostu nie chcę narzucać gościom, że np. o 3 podstawiony będzie autokar i wszyscy papa, bo już kolejnego nie będzie. A tak, przy busikach, to każdy będzie jechał do domu wtedy kiedy będzie miał ochotę. W każdym razie\nie wiem czy moj plan uda mi się zrealizować, bo już kilka firm mi powiedziało, że termin jest zajęty. Natomiast w ramach ciekawostki i wyraże4nia mojego oburzenia powiem wam co mi powiedziała panie w jednej z większych firm przewozowych w Szczecinie, firmie, która prowadzi również szkołę nauki jazdy, nazwa firmy zaczyna się na F. (nie wiem czy mogę podać całą nazwę. Co na to regulamin forum??) Pani powiedziała mi, cytuję: "ale ja pani wyceny na busy nie zrobię, bo ja stracę na to pół dnia, a pani i tak ich nie weźmie". Odłożyłam słuchawkę. Tak to właśnie w obecnych czasach zabiega się o klienta.
Aha! Zamówiłam też winietki, jak tylko przyjdą, to postaram się wkleić zdjęcie.
No i jeszcze... Kupiłam sukienkę na poprawiny. No a tak w ogóle to co do poprawin, to nie wiem czy pamiętacie, bo chyba już o tym wspominałam, to poprawiny miały odbyć się w przepięknym ogrodzie u rodziców P. W każdym razie miesiąc przed ślubem mama P. obwieściła mu radośnie, że ona jednak nie chce żeby poprawiny były w ogrodzie, bo ona "nie ma już siły". Nie wiem na co nie m,a siły, nie wiem z jakiego powodu, przecież organizacją poprawi w ogóle nie musiałaby się zajmować, na ale w każdym razie "nie ma siły". Najlepsze jest to, że tą nowinę obwieściła tylko P., ze mną na ten temat nie raczyła porozmawiać. A wydaje mi się, że jakaś rozmowa na ten temat mi się należała. no cóż, widać nie... Więc ostatecznie poprawiny odbędą się w naszym Dworku. Też się z tego powodu bardzo cieszę, ale jakiś taki pewien niesmak pozostał. Tak w zasadzie, to chyba powinnam się cieszyć, że tą radosną nowinę mama P. obwieściła nam miesiąc przed ślubem, a nie na przykład tydzień przed. No ale wracając do sukienki, to jest śliczna.
Na dzsiś to tyle. Idę poczytać, co tam u was się dzieje i postaram się częściej zaglądać.

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
« Odpowiedź #575 dnia: 31 Sierpnia 2008, 22:58 »
kochana super ze sie pojawiłaś
juz niemogę sie doczekac twojej sukni :)
A co do tesciwej to szkoda słów dobrze ze o tym poinformowała wczesniej
kochana tylko 20 dni nam zostało

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #576 dnia: 9 Września 2008, 22:32 »
tez chciałam bym już zobaczyć zdjęcie Twojej sukni  :tupot: :tupot: :tupot: oj trzymasz nas w niepewności...
a teściową się nie przejmuj. Dzięki niej masz poprawiny w lokalu  :D czyli nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło  :D :D :D

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #577 dnia: 11 Września 2008, 19:04 »
Jestem, jestem. Melduję się. Dla złagodzenia waszej złości zamieszczam zdjęcia z przymiarki.

Tu moja cudna suknia z bliziutka:

Tu też z bliska

I tu dół z bliziutka

A tutaj tren. Jeszcze podpięty małymi agrafkami

A tu na mnie. ZW jednym z wielu welonów, które przymierzałam.

I jeszcze inny:

I w prawie całej okazałości:

Suknia jest P R Z E P I Ę K N A!!!! zdjęcia w ogóle nie oddają jej uroku. Na tych zdjęciach suknia jest też jeszcze nie do końca dopasowana. Wczoraj byłam na drugiej przymiarce i suknia prezentowała się jeszcze piękniej. Była już zdecydowania dopasowana na mnie, troszeczkę skrócona i zwężona. Wczoraj ustaliłyśmy z krawcową, w którym miejscu podoszywać troczki do podpięcia trenu, wprowadziłyśmy jeszcze kilka poprawek, dobrałyśmy przepiękny szal, który zarzucę na ramiona w razie gdyby było chłodno. Mierzyłam też welon, który został zrobiony na moje zamowienie - wyszywany perełkami i kryształkami svarowskiego. Niestety, ale wczoraj mama zapomniała aparatu :Kill: więc z wczorajszej przymiarki zdjęć nie mam.  :(
Z innych przygotowań, to zamówiłam na allegro bańki mydlane w kształcie tortu weselnego. Bańki postawię gościom przy tależykach żeby w trakcie wesela je puszczali. To stworzy taką magiczną atmosferę. Bylam też u naszego zespołu na próbie, bo będę śpiewać rodzicom "Cudownych rodziców mam" i chciała popróbować razem z nimi żeby piosenka wyszła jak najpiękniej.
A tak poza tym, to jest do załatwienia jeszcze mnostwo wszelkiego rodzaju pierdułek, ale są one tak męczące, że w zasadzie co wieczór wracam wieczorem do domu i padam ze zmęczenia. Nie mam nawet czasu denerwować się zbliżającym się ślubem. Ale za to odliczam teraz dni do soboty, bo w sobotę będę miała wieczorek panieński!!!! Nie wiem gdzie, nie wiem o której, bo moja świadkowa jest tak tajemnicza, że nic nie chce mi powiedzieć. Szykuje jakieś wielkie niespodzianki.  ;D

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
« Odpowiedź #578 dnia: 11 Września 2008, 19:42 »
no to super kochana mam nadzieje ze teraz częściej będziesz sie odzywać
A suknia piękna

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #579 dnia: 11 Września 2008, 19:50 »
piękna suknia i ślicznie w niej wyglądasz. Wydaje mi się, że sporo schudłaś?? :)

nie zapomnij aparatu na wieczór panieński ;D ;D ;D

Offline iza22

• Chuck Norris
« Odpowiedź #580 dnia: 11 Września 2008, 20:06 »
pięknie wyglądasz w pięknej sukni

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #581 dnia: 11 Września 2008, 20:08 »
Wydaje mi się, że sporo schudłaś?? :)

Owszem, owszem. Nawet 11 kilo.   :Najlepszy:  Ale jeszcze by się przydało...

Cieszę się. Kochane, że suknia się podoba. W każdym razie ja się w niej zakochałam  ;D

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #582 dnia: 11 Września 2008, 20:11 »
no to pięknie, gratuluję i zazdroszczę ;) ;D

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
« Odpowiedź #583 dnia: 11 Września 2008, 20:11 »
no to super gratuluje 11 kilo nono

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #584 dnia: 11 Września 2008, 20:46 »
Prawie zapomnialam o najważniejszym. We wtorek podpisaliśmy ostateczną umowę z naszym Dworkiem. Tak więc na Naszym Weselu będzie 108 osób (wliczając w to zespół i fotografa i kamerzystę), oczywiście o ile jeszcze ktoś nie odpadnie. Ustaliliśmy menu, będziemy mieli przepyszne potrawy przynajmniej wydają się nam takie z nazwy  ;D )Ale znając życie, to my z tych emocji, to niewiele z tych potraw popróbujemy  ::)
Byliśmy też z P. oglądać bryczkę, którą będziemy jechać do ślubu. Z mama zakupiłam dekorację, którą na bryczkę "założymy". Będzie pięknie. Żeby tylko nie padało. Chociaż na taką ewentualność kupiłam piękne parasole z wierzchu obszyte koronką, ale też oczywiście nieprzemakalne (przynajmniej przez chwilę  ;D ). A tak w ogóle, to jaka będzie pogoda 20 września. Ktoś wie??  ???

Offline iza22

• Chuck Norris
« Odpowiedź #585 dnia: 11 Września 2008, 20:57 »
ja się modlę o pogodę, bo chcemy jechać z otwartym dachem, a prognoza na 20 tydzień temu była okropna, sam deszcz i zimno, teraz czytam że tylko zimno będzie bez deszczu, ale i tak liczę na to, że bedzie pięknie

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
« Odpowiedź #586 dnia: 11 Września 2008, 22:01 »
kochane będzie najpiekniej tego dnia bo my wychodzimy za mąż

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #587 dnia: 12 Września 2008, 12:07 »
może sprawdźcie na pogodynka.pl - (nie wiem czy można wpisać adres strony)

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
« Odpowiedź #588 dnia: 12 Września 2008, 12:09 »
a to sprawdzona pogoda bo jak ogladałam na twoja pogoda to myslałam ze padne ?

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #589 dnia: 12 Września 2008, 12:13 »
zazwyczaj się sprawdza ;)
na 20 zapowiadają 16 stopni, pogodnie, okresowo wzrost zachmurzenia do umiarkowanego :)

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
« Odpowiedź #590 dnia: 12 Września 2008, 12:19 »
to fajnie zapowiadają
bo w twoja pogoda to niby 15 i deszcz

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #591 dnia: 12 Września 2008, 17:22 »
Lepiej żeby nie padało.  :-\ i żeby słoneczko było, to wtedy na pewno będzie ciepło. Pamiętam, że w zeszłym roku 20 września był przepiękny, bo specjalnie zwracałam uwagę. Oby i w tym roku też tak było.

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #592 dnia: 12 Września 2008, 17:28 »
Gratuluję zrzucenia 11 kg  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: mi się to w głowie nie mieści jak Ty to zrobiłaś. Obyś teraz utrzymała swoją wagę  :)

suknia prezentuje się cudownie  :D te wykończenia  ::) ::) ::)

co do pogody to życzę Wam jak najlepiej ale ktoś ostatnio powiedział przysłowie, którego nie pamiętam ale chodziło o to, że jak nie ma we wrześniu grzybów to będzie zima (we wrześniu). Oby się to nie sprawdziło.

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #593 dnia: 12 Września 2008, 17:47 »
co do pogody to życzę Wam jak najlepiej ale ktoś ostatnio powiedział przysłowie, którego nie pamiętam ale chodziło o to, że jak nie ma we wrześniu grzybów to będzie zima (we wrześniu). Oby się to nie sprawdziło.

Co do grzybów, to nie wiem, jak jest, bo ja grzybiara nie jestem. Ale patrząc na sąsiedni blok i balkon mieszkających tam sąsiadów, to wydaje mi się, że grzybów jest ogrom. Mają na balkonie porozwieszane ogromne ilości sznurów, na których suszą się grzyby.  :)

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
« Odpowiedź #594 dnia: 12 Września 2008, 20:18 »
kochana moja ciotka i wujek ostatnio byli i powiem ze sporo zebrali wiec pogoda musi być piekna

Offline baska98

• Chuck Norris
« Odpowiedź #595 dnia: 13 Września 2008, 11:51 »
to u Was będzie piękna  :D :D :D a u mnie chyba zima, bo nie ma grzybów  ;D ;D ;D ;D

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #596 dnia: 13 Września 2008, 19:00 »
Gotowa na panieński. Już jestem uszykowana, ubrana, umalowana, uczesana.  Moja Świadkowa zrobiła mi dziś taką niespodzinkę, że zabrała mnie do fryzjera, który miał mnie uczesać przy okazji wplatając we włosy różową opaskę z różowymi skrzydełkami i białym futerkiem. Niestety fryzjer, u którego mnie umówiła rozchrował się, ale niestety jakoś wszyscy zapomnieli ją o tym poinformować. I pojechałyśmy do salonu na darmo. Świadkowa się wkurzyła. Wymyśliłyśmy, że zadzwonię w takim razie do mojego fryzjera i jeżeli będzie miał czas, to mnie uczesze. Mój fryzjer niestety nie miał czasu, ale powiedział, że może mnie uczesać jego uczennica. No cóż, nie miala wyjścia i się zgodziłam. Opisałam uczennicy, jaką fryzurę bym chciała (luźne upięcie, a opaska miała być zakryta włosami, tak żeby wystawały tylko skrzydełka i futerko). Niestety, ale pani nie do końca wiedziała co robi, rozumiem, że się uczy i nie ma jeszcze takiej sprawności jak normalny fryzjer, ale to co ona zrob iła mi na głowie, to była masakra. Moja świadkowa stwierdziła, że wyglądam jak barokowy pudel. Boki glowy mialam ulizane, włosy były po prostu przylizane do czaszki, natomiast na czubku glowy miałam coś na kształt grzyba i jeszcze miałam puszczonych kilka pejsów skręconych jak strąki. Mówię wam, to była MASAKRA!!!!!! Powiedziałam, że czegoś takiego to nie chcę i poprowadziłam potem dalej panią żeby mi zrobiła coś znośnego. Mówiłam jej po kolei które pasma włosów ma wypiąć i gdzie i w jaki sposób ma je spiąć znowu, co ma rozczesać a co nie itd. Koszmar. Osatecznie wyszłam od fryzjera wyglądając w miarę. Ale pierwsze co zrobilam po przyjściu do domu, to wzięłam szczotkę i jeszcze naniosłam kilka poprawek. Świadkowa się załamała, bo ona organizowała wszystko już od dawna, a tu taka wtopa. Ale oczywiście powiedziłam jej, że ma się niczym nie przejmować. Ogólnie cała ta sytuacja była po prostu śmieszna. A dziś wieczorem na imprezie będziemy pewnie aż tarzać się ze śmiechu z tej sytuacji.
W każdym razie siedzę jeszcze w domku i  czekam na wyjście. Za jakieś 20 min. dzwonię po taksówkę.

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #597 dnia: 13 Września 2008, 19:19 »
baw się dobrze i rób duuuużo zdjęć ;D ;D ;D ;D ;D

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
« Odpowiedź #598 dnia: 13 Września 2008, 20:01 »
Baw się dobrze