Autor Wątek: 09.08.2008zakładając sobie obrączki na palec przysięgniemy sobie miłość wieczną  (Przeczytany 82007 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline czarodziejka_

• użytkownik
  • **
  • coraz bliżej
  • data ślubu: 23.08.2008r.
ja wszystkie papiery zacznę gromadzić w maju...troche się stresuję, że to coraz bliżej...ale nasz ksiądz też mówił, że wszystkie dokumenty są ważne 3 miesiące, może cosik się zmieniło?

Offline hebdzia
  • bywalec
  • data ślubu: 30.08.2008
dokumenty kościelene czyli akt chrztu bierzmowania itp. są ważne 6 miesięcy
natomiast dokumenty urzędowe mają ważność 3 miesięcy /co dla mnieb jest głupotą bo co może się zmienić w akcie urodzenia  ???/

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
natomiast dokumenty urzędowe mają ważność 3 miesięcy /co dla mnieb jest głupotą bo co może się zmienić w akcie urodzenia  ???/

właśnie, co się może zmienić ??? Nagle nie przestaniesz być nieochrzczona.
A co do urzędowych, to chodzi o to że przez ten czas możesz zostać małzonkiem kogoś innego, dlatego muszą być w miarę aktualne

Offline marbenia
  • bywalec

A nam ksiądz na naukach mówił, że także akt chrztu jest ważny przez 3 miesiące... O sześciu nic nie słyszałam. I kto teraz ma rację  :drapanie: :drapanie: :drapanie: Podobno mają tak krótki okres ważności, bo w tym okresie ciężko byłoby zawrzeć inny związek małżeński. A taki odpis z aktu chrztu czy bierzmowania dodatkowo posiada adnotację w języku polskim lub po łacinie, że nie stwierdzono iż dana osoba zawarła związek małżeński.

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008

A nam ksiądz na naukach mówił, że także akt chrztu jest ważny przez 3 miesiące... O sześciu nic nie słyszałam. I kto teraz ma rację  :drapanie: :drapanie: :drapanie: Podobno mają tak krótki okres ważności, bo w tym okresie ciężko byłoby zawrzeć inny związek małżeński. A taki odpis z aktu chrztu czy bierzmowania dodatkowo posiada adnotację w języku polskim lub po łacinie, że nie stwierdzono iż dana osoba zawarła związek małżeński.

Eeeeeeee ja słyszałam, że to dlatego papierek z usc ma tak krótki termin ważności.

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
kurcze dziewczyny dzięki wszystkim za odpowiedzi  :-*  :-*  :-*  :-*  :-*  :-*, ale widzę, że zdania są podzielone więc chyba najlepiej będzie jak zadzwonię do parafii i się księdza zapytam tak będzie najlepiej

Lili   :-*
odliczam do 09.08.2008 zapraszam

"Miłości trzeba się uczyć - uczyć wciąż na nowo i bez końca"

Offline motyleksz23

• forumowicz
  • data ślubu: 28.06.2008
nam też ksiądz mówił że akt chrztu jest ważny 6 miesięcy ale jeśli masz wątpliwości to lepiej zadzwonić do parafii :)

Offline monis777

• " Milosc cierpliwa jest, laskawa jest..."
  • użytkownik
  • **
  • Zawsze z usmiechem:-)
  • data ślubu: 20 wrzesien 2008r.
Witaj Agus, ja niestety nie mam wiele czasu na forum-zaczelam od dzis nowa prace jako meneger, wiec ta restauracja to moj dom przez jakis czas, hehe. Staram sie zagladac, jak czesto moge.

Wasza historia-wow :o FANTASTYCZNA-niezly romantyk z tego Twojego przyszlego mezusia. Suknia-idealnie pasuje do Ciebie, pieknie wygladasz, choc wierze, ze na zdjeciach to nie to samo, co na zywo.

U nas akt chrztu jest wazny 3miesiace, z tego, co sie orientuje. Roznie to bywa.

Pozdrawiam serdecznie.

Offline roza_83
  • zapaleniec
U Nas akt-chrztu jest ważny 6 miesięcy i zanieśliśmy go już w styczniu  ;D

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
Z tą waznoscią dokumentu to różnie jest. Ja zanosiłam swoje papiery do kościoła w styczniu, czyli 8 miesięcy przed ślubem. Z ciekawości pytałam sie jak to jest z tą ważnością dokumentów i proboszcz powiedział nam, że faktycznie mają okreslony termin ważności ale jemu to nie przeszkadza i nasze dokumenty będą ważne z tego względu, że będzie zachowana ciągłość załatwiania sprawy  ;D , tj. ślubu

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
Popytaj księdza popytaj :D :D

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
Witaj Agus, ja niestety nie mam wiele czasu na forum-zaczelam od dzis nowa prace jako meneger, wiec ta restauracja to moj dom przez jakis czas, hehe. Staram sie zagladac, jak czesto moge.

Wasza historia-wow :o FANTASTYCZNA-niezly romantyk z tego Twojego przyszlego mezusia. Suknia-idealnie pasuje do Ciebie, pieknie wygladasz, choc wierze, ze na zdjeciach to nie to samo, co na zywo.

U nas akt chrztu jest wazny 3miesiace, z tego, co sie orientuje. Roznie to bywa.

Pozdrawiam serdecznie.

monis to nic innego nie pozostaje jak pogratulować nowej pracy  :brawo_2:
i dziękuję w imieniu swoim jak i narzeczonego, bo to jemu w zasadzie należą się gratulacje  ;)
co do sukni dziękuję, rzeczywiście zdjęcia nie dodają całego uroku  :D i również pozdrawiam  :-*

Z tą waznoscią dokumentu to różnie jest.

a no właśnie zauważyłam, dla tego wolę zadzwonić i osobiście się księdza zapytać, ale to po południu bo tak kancelaria czynna jest

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
hihi i ja potwierdzam,że Agatka piękniej wygląda w sukni na żywo ,niż na fotce ;D

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
o tak ta kobitka  ;)  :P co się wypowiedziała poniżej  widziała mnie na żywo i wie co pisze hi hi

a wracając do sprawy aktu chrztu dzwoniłam do kacelarii i u mnie w parafi ważność aktu jest 3 mc-e więc dobrze, że się powstrzymaliśmy z wyciągnięciem aktu

a za chwilkę będzie u mnie moja kuzyneczka, która jest w ciąży i na maj ma poród i wygląda śłodziutko z tym bźuśkiem, w którym jest ukryte maleństwo  :dzidzia:

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
Ja pamiętam moje koleżanki w ciąży i każda wyglądała ślicznie :-* :-*

Offline amadaa

• forumowicz
  • data ślubu: 03.05.2008
U mnie kuzynka jest w ciąży  :) I choć to dopiero trzeci miesiąc już pięknie wygląda  :)

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
jestem, ale na chwilke bo trzeba iść spać, kuzyneczka pojechała jakieś pół godzinki temu nagadałyśmy się, pośmiałyśmy oczywiście poplotkowałyśmy  ;) i powiem Wam, że wygląda ślicznie  ;D brzusio już taki dużyyyyy, że wydaje się, że rozwiązanie tuż tuż a tu maleństwo do maja jeszcze ma czas chyba, że wcześniej psikusa wywinie hi hi

to teraz trzeba iść lulać, życzę Wam wszystkim spokojnej nocki i słodkich i kolorowych snów dobranoc  :id_juz: :-*

Offline vonka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
Przesyłam piątkowe buziaki  :-*

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
witam Was w słoneczny piąteczek  :-* :-* :-* :-* :-* :-*, aż mi się wierzyć nie chce, tak ślicznie słoneczko świeci, mam nadzieję, że tak już pozostanie  ;D

vonka dziękuję i również przesyłam buziaki  :-*

a dziś z Sebusiem jesteśmy umówieni do pewnej osoby ;) na godzinę 20.00, która mam nadzieję będzie uczestniczyć w ceremoni ślubnej, wiem trochę to tajemniczo brzmi  :razz:, ale jak narazie nic więcej nie powiem  ;D, dowiecie się wieczorkiem jak już wsio będzie wiadomo  :D

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
No to czekamy, aż zdradzisz nam tajemnice  :Tuptup: :Tuptup: :Tuptup: :Tuptup: :Tuptup: :Tuptup: :Tuptup: :Tuptup:

Offline roza_83
  • zapaleniec
Nie dobra Aguś nie dobra  :P ale poczekamy do wieczorka  ;D

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
ładnie to tak trzymać w niepewności ??? ale nic innego nam nie pozostaje jak czekać i tupać nóżkami  :Tuptup: :Tuptup: :Tuptup: :Tuptup: :Tuptup:

Offline evelaz

• Chuck Norris
Agatka już na forum, więc pewnie niebawem nam powie,co to za tajemnicze spotkanko dziś było :)

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
oj Ewelinko ładnie to tak bawić się w dedektywa czy jestem już na forum czy nie hi hi  ;)  ;D

jestem jestem i ogłaszam wszem i wobec (czy jakoś tak to się pisze :P) że jedna z forumowiczek a dokładniej aagaa  ;) zaszczyci mnie i mojego "męża" swoją osobą na ślubie na którym będzie śpiewać  ;D ;D ;D i byliśmy właśnie u Agatki aby troszku posłuchać płyt ślubnych na których również śpiewała i powiem Wam, że jak mnie tak i Sebusiowi bardzo się podobało a wierzcie, że jemu ciężko dogodzić jest... Agatko co prawda to nie było przesłuchanie na żywo ale z tego co widzieliśmy, słyszeliśmy to śpiewasz pięknie  :) i dziękujemy za sympatyczne spotkanko i miłe przyjęcie Nas pozdrawiamy  :-* :-*

Offline evelaz

• Chuck Norris
oj Ewelinko ładnie to tak bawić się w dedektywa czy jestem już na forum czy nie hi hi  ;)  ;D
hihi, a co tam :D a szczerze mówiąc ,to najpierw zaświeciło mi się Twoje słoneczko na gg i po tym wiedziałam, że jesteś ;D  potem luknęłam na forum i co zobaczyłam?? zielone światełko...  :P

super, że spotkanko udane :) ;D

Offline roza_83
  • zapaleniec
No to super wieści  ;D

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
Super!!!!

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
hihi, a co tam :D a szczerze mówiąc ,to najpierw zaświeciło mi się Twoje słoneczko na gg i po tym wiedziałam, że jesteś ;D  potem luknęłam na forum i co zobaczyłam?? zielone światełko...  :P

super, że spotkanko udane :) ;D

no tak, ale nie zawsze jak jestem na gg to i na forum hi hi  ;) ale przeważnie  ;D ;D ;D

dziewczynki też się cieszę, a tym bardziej, że następna sprawa idzie do odhaczenia  :hopsa:, ale i tak jeszcze dużooooo rzeczy pozostało coraz bardziej się martwię tym, że o czymś zapomnę  :-\

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
Witaj   Aguś !!!

Normalnie się czerwienię od rana  :Serduszka:
Ja również się cieszę, że mogliśmy sie spotkać i porozmawiać szkoda że tak krótko ! ! !
Będę zaszczycona mogąc być z Wami w takim dniu  :przytul: :przytul: :przytul:
Faktycznie Twój narzeczony jest wymagający i bardzo konkretny i to jest ważne!  :hopsa:

rozgłaszam wszem i wobec  -  R E W E L A C Y J N A   P A R A

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
teraz to i ja się zaczerwieniłam  ;) też żałujemy, że tak krótkie spotkanko się odbyło, ale też pewnie byłaś zmęczona po koncercie i nie chcieliśmy Cię dłużej męczyć...

co do Sebastiana no cóż nie da się nie zauważyć, że czuwa nad wszystkim jeżeli chodzi o ślubik hi hi hi

a co do rewelacyjnej pary dziękujemy i miło słyszeć, ale bez przesady jesteśmy najzwyklejszą parą z par bez rewelacji  ;)

a dziś spotkanko z Eweliną (evelaz)   ;D idziemy na słodkości, ale się będziemy objadać smakołykami już się doczekać nie mogę ;D ;D ;D ;D