dokumenty kościelene czyli akt chrztu bierzmowania itp. są ważne 6 miesięcy natomiast dokumenty urzędowe mają ważność 3 miesięcy /co dla mnieb jest głupotą bo co może się zmienić w akcie urodzenia /
dokumenty kościelene czyli akt chrztu bierzmowania itp. są ważne 6 miesięcy
Cytat: hebdzia w 26 Marca 2008, 13:13dokumenty kościelene czyli akt chrztu bierzmowania itp. są ważne 6 miesięcy A nam ksiądz na naukach mówił, że także akt chrztu jest ważny przez 3 miesiące... O sześciu nic nie słyszałam. I kto teraz ma rację Podobno mają tak krótki okres ważności, bo w tym okresie ciężko byłoby zawrzeć inny związek małżeński. A taki odpis z aktu chrztu czy bierzmowania dodatkowo posiada adnotację w języku polskim lub po łacinie, że nie stwierdzono iż dana osoba zawarła związek małżeński.
Witaj Agus, ja niestety nie mam wiele czasu na forum-zaczelam od dzis nowa prace jako meneger, wiec ta restauracja to moj dom przez jakis czas, hehe. Staram sie zagladac, jak czesto moge.Wasza historia-wow FANTASTYCZNA-niezly romantyk z tego Twojego przyszlego mezusia. Suknia-idealnie pasuje do Ciebie, pieknie wygladasz, choc wierze, ze na zdjeciach to nie to samo, co na zywo. U nas akt chrztu jest wazny 3miesiace, z tego, co sie orientuje. Roznie to bywa.Pozdrawiam serdecznie.
Z tą waznoscią dokumentu to różnie jest.
oj Ewelinko ładnie to tak bawić się w dedektywa czy jestem już na forum czy nie hi hi
hihi, a co tam a szczerze mówiąc ,to najpierw zaświeciło mi się Twoje słoneczko na gg i po tym wiedziałam, że jesteś potem luknęłam na forum i co zobaczyłam?? zielone światełko... super, że spotkanko udane