Autor Wątek: Martynka tuli już do serduszka Gabrysię  (Przeczytany 94426 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
Odp: Martynka tuli już do serduszka Gabrysię
« Odpowiedź #450 dnia: 1 Lutego 2008, 19:48 »
Dziękuję za troskę kochane.

Lekarka osłuchala Gabrysię dokladnie, obejrzala uszy, gardlo i wszystko czyste. Powiedziala, ze te niepokoje i placze to są kolki. Kupilam Infacol ( po ktorym zwymiotowala), mamy robic jej masaze, zapodawac Viburcol, ew. uzyc suszarki. Kazala obserwowac te chlustanie pokarmem i jak nie przejdzie do 3 m.ż. albo sie nasili koniecznie przyjsc, bo to moze byc cos, co wymaga interwencji chirurga (zapomnialam jak sie nazywa). Bylam u rodzicow, Mała zachowywala sie zupelnie inaczej. Plakala tylko ok 40 min, ale uśpiona przez moja siostre zasnela na ok godz i spala spokojnie przy dwójce krzyczacych dzieci (cud???). Ale najspokojniesza byla przy moim tacie, nawet sie usmiechala do niego. Dziwne tylko, ze to kolka, a brzuszek miękki...ale cóż, obserwujemy dalej i zobaczymy co z tego bedzie.

Acha i mamy kupic bebilon AR a nie zwykly i jak chce ja dokarmiać to tym.

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #451 dnia: 1 Lutego 2008, 19:51 »
bo mleko z rozszerzeniem ar jest właśnie przeciw ulewaniu ;) ;)
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #452 dnia: 1 Lutego 2008, 19:59 »
MArtynko niestety nie pociesze cie, przeszlam to samo z Tosia. Niestety dopiero 4 zmiana mleka dala poprawe i mloda przestala ulewac, ale uwazaj z mielkiem AR bo Tosi tylko sie po nim pogorszylo....Skleil jej brzuszek na maxa.

Czy mloda moze miec uczulenie? BO nietolerancja mleka moze byc objawem alergii.... U nas to bylo powodem ulewania. Dlatego AR nie pomogl.

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #453 dnia: 1 Lutego 2008, 20:50 »
buuuu  :-\ nie fajnie..
Kolki.... :-[
a z tym AR to faktycznie... ono jest gęściejsze.. ale nie kazde dziecko toleruje..
3mam kciuki  :-*

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #454 dnia: 1 Lutego 2008, 22:28 »
A może byś się wybrała do gastrologa ?
Może on coś więcej zobaczy i ci poradzi .
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #455 dnia: 2 Lutego 2008, 00:04 »
Mam nadzieję że kolki szybko pójdą precz od Gabrysi....

• Chuck Norris
« Odpowiedź #456 dnia: 2 Lutego 2008, 07:25 »
Lea, Rybko, Vall, Elu, Werciu Dziękuję za odwiedziny

Narazie kupimy ten Bebilon AR, ale ja i tak sztuczne daje jej raz na 2-3 dni, jak jest bardzo niespokojna, lub musze pojechac na uczelnie, a nie mam sciagniętego mleka (ostatnio nie idzie mi ściaganie). Mam zamiar ją karmić piersią jeszcze ok 1,5-2m-cy wtedy będziemy się martwić co dalej.

Rybko nie wiem, czy ma...może tak być, ale nic mi lekarka nie wspominała. Te wymioty zdarzaja sie sporadycznie, kazała obserwować, czy się nasilą.

Elu narazie bede stosowala zalecenia lekarza i zobacze czy jej przejdzie.

Werciu ja też mam taką nadzieję.

Wczoraj wieczorem Niunia trochę popłakała, ale spała w nocy ładnie. Jedna przerwa byla 3 godzinna (co jej sie rzadko zdarza w srodku nocy). Nawet o 4 nie zaczela koncertu jak przez ostatnie kilka dni. Nawet teraz jeszcze spi spokojnie. Ale dziwi mnie jedno: dałam jej na noc sztuczne a przed nim Infacol (tak jak zalecaja-przed posilkiem) i bylo ok, a w nocy dałam jej przed piersią, zjadła i wszystko zwymiotowala  :-\ Wczoraj po poludniu bylo to samo.  Nie wiem, czy za krotki odstep czasu robie miedzy lekarstwem a jedzeniem czy o co tu chodzi  ???

o 9 Michał ją wiezie do moich rodziców do Pyrzyc. Ja mam o 10 egzamin. I glupia mam wyrzuty, ze dostanie 2x butle ze sztucznym. Wariatka ze mnie.
« Ostatnia zmiana: 2 Lutego 2008, 07:27 wysłana przez martyna1985 »

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #457 dnia: 2 Lutego 2008, 10:08 »
Czyli już trzymam kciuki za egzamin, który się zaczął :) :)

A co do tego czy Ty wariatka..nieee..po prostu kochająca i troskliwa mamuśka ;) ;)
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #458 dnia: 2 Lutego 2008, 10:19 »
Czyli już trzymam kciuki za egzamin, który się zaczął :) :)

A co do tego czy Ty wariatka..nieee..po prostu kochająca i troskliwa mamuśka ;) ;)
\\dokładnie popieram w 100%!!!!!A skoro Gabi wymiotuje po Twoim mleku a nie po sztucznym to może faktycznie to AR lepiej toleruje!!A ma biegunki??
No i jak tam po egzaminie??

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #459 dnia: 2 Lutego 2008, 10:30 »
Martynko pewnie juz piszesz egzam..to my 3mamy kciuki  :)
a te wyrzuty...daj spokój!! ::)

a wracjac do ulewan, czy wymiotów - moj mial to smao..teraz (odpukac) zdecydowanie mniej... od kieyd wiecej sztucznego walsnie je... i penwie przewód pokarmowy lepiej funckjonuje bo jets ciut dojrzalszy..tu liczy sie kazdy dzien  :-*

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #460 dnia: 2 Lutego 2008, 11:10 »
A jednak kolki... Tak myślałam ale nie chciałam Ci pisać. Nie zawsze brzuszek musi być twardy, Szymek czasem mial czasem nie, tyle że On miał kolki które krótko trwały. Mam nadzieję ze szybko przejdą!

A co do wyrzutów to przestań! :) Nic Gabrysi nie bedzie :)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #461 dnia: 2 Lutego 2008, 11:31 »
Martyna pomysl logcznie, jesli zaobserwujesz ze mloda jest spokojniejsza po sztucznym, jesli spi lepiej itd to chyba lepszym pomyslem jest sztuczne a nie twoje mleko! I zadnych wyrzutow!!!! MOja Tosia NIGDY nie dostala piersi, nawet jak szukala, jak byla malusienka to NIGDY jej nie przystawilam i co? I jest super odzywiona.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #462 dnia: 2 Lutego 2008, 16:56 »
Kochane, ja jeszcze jej nie podałam AR, poczekam az skonczymy ten zwykly bebilon. A po sztucznym, to fakt, ze mniej ulewa niz po moim. Pewnie dlatego, ze jest gęsciejsze. A mleka w piersiach mam coraz mniej, dziś po 6 godz sciagnelam 100ml z obu, a zawsze szlo 120ml z jednej także mysle, ze sprawa karmienia się sama wyjasni.

Dziekuję za kciuki, egzamin napisany, poczekamy na wyniki.

Rybka ja to wiem, ale mam zmienne nastroje (jak w ciązy??? ) i raz mysle, ze nic jej nie bedzie a pozniej mam glupie wyrzuty. Wiem, ze nic jej sie nie stanie i sztuczne mleko nie jest az tak bardzo gorsze niz to z piersi.

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #463 dnia: 2 Lutego 2008, 17:10 »
Martynko Kochana ty się tak nie zamartwiaj, Pola też niemal od początku jest na sztucznym i co??nic jej ie jest!!Oczywiście Twoje mleczko jest dla Gabi najlepsze ale nie za wszelką cenę, w końcu po coś te sztuczne mleczka wymyślili no nie???!!!!!!

• Chuck Norris
« Odpowiedź #464 dnia: 2 Lutego 2008, 17:38 »
Martynko Kochana ty się tak nie zamartwiaj, Pola też niemal od początku jest na sztucznym i co??nic jej ie jest!!Oczywiście Twoje mleczko jest dla Gabi najlepsze ale nie za wszelką cenę, w końcu po coś te sztuczne mleczka wymyślili no nie???!!!!!!

wiem wiem Niko, ja naprawde sie nie zapieram tylko i wylacznie przy moim mleku! Tak tylko rano mnie napadlo:)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #465 dnia: 2 Lutego 2008, 17:41 »
Martynko sztuczne NIE JEST GORSZE!!!!!!!!!!!!!!!!! NIKT nie udowodnil ze dzieci chowane na sztucznym mleku rozwijaja sie gorzej!!!!

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #466 dnia: 2 Lutego 2008, 18:26 »
Martynko sztuczne NIE JEST GORSZE!!!!!!!!!!!!!!!!! NIKT nie udowodnil ze dzieci chowane na sztucznym mleku rozwijaja sie gorzej!!!!
masz rację ale jest presja społeczna na karmienie piersia
ja przez 3 dni karmilam małego sztucznym bo nie umiałam piersią i widziałam jak na mnie patzra w szpitallu...inna sparwa, ze mój był najedzony a te dzieci karmione cyckiem niedość że wisiały na matkach 24 h to jeszcze ciagle były głodne
rozumiem twoje wyrzuty sumienia - tez je miałam! tulam cie i mam nadzieje, ze podejmniejsz najlepszą decyzję dla was!!

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #467 dnia: 2 Lutego 2008, 18:26 »
Martynko ja też miałam takie nastroje jak ty gdy nie karmiłam małego swoim mleczkiem .A jak widziałam że jest bardziej szcześliwy po sztucznym , niż po moim to prawie płakałam :(
Ale  z czasem zaczęłam rozsądnie myśleć !  Skoro  mały najada się sztucznym bardziej , skoro spi całą noc po nim , skoro jest ok to czemu mam go karmic cyckiem i ma sie nie najadac .
Karmienie piersią jest dla matki czyms przyjemnym , wiezią , niesamowitymi chwilami ....ale sztuczne mleczko to wygoda i też zdrowie dla dziecka . Ja szybko sie rozleniwiłam , tak jak mój maluch i przeszlismy w wielku 3 miesiecy całkowicie na sztuczne. A sztuczne dostawał już od pierwszych dni w szpitalu .

Wiem ze musisz sama to przezyc i nasze słowa tu dużo nie pomogą . Ale zobaczysz za pare miesiecy , bedziesz sobie mówic...czemu nie przeszłam szybciej na sztuczne.

No I przede wszytskim Gabrysia wymiotuje po twoim karmieniu...wiec moze jej nie słuzy ?
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

• Chuck Norris
« Odpowiedź #468 dnia: 2 Lutego 2008, 19:50 »
Dziękuję dziewczynki  :przytul: Wiem, sama do tego musze dojść.

Rybka ja to NAPRAWDE wiem. Nawet sama zawsze stawalam po stronie tych mam, ktore nie karmily piersia i udowadnialam, ze te dzieci sa normalne, zdrowe i rozwijaja sie super! Ale teraz, jak sama jestem mama to troche inaczej, ale dalej uwazam, ze mleka sztuczne sa prawie tak samo wartosciowe jak mamine:)
« Ostatnia zmiana: 2 Lutego 2008, 19:52 wysłana przez martyna1985 »

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #469 dnia: 2 Lutego 2008, 19:57 »
NIe bede sie kllucic....PRAWIE? Nie, sa ROWNIE dobre.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #470 dnia: 2 Lutego 2008, 20:06 »
NIe bede sie kllucic....PRAWIE? Nie, sa ROWNIE dobre.

;D ok :) Są TAK SAMO dobre :)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #471 dnia: 2 Lutego 2008, 21:03 »
Tak samo dobre..a nawet czasem lepsze.......
u nas.. lepiej sprawdza sie sztuczne.......... choc nadal 2xdziennie daje moje..bo jeszcze mam cosik...

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #472 dnia: 2 Lutego 2008, 21:18 »
W naszym wypadku sztuczne okazalo sie lepsze. Z poczatku byly wyrzuty sumienia i wmawianie sobie ze jestem zla matka. Dzis wiem ze dla dziecka zrobi sie wszystko co najlepsze a u nas przejscie na sztuczne bylo wlasnie tym NAJLEPSZYM rozwiazaniem wiec sie rozgrzeszylam :)

Czytalam u Vall ze maja byc foty :D

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #473 dnia: 2 Lutego 2008, 21:22 »
Czytalam u Vall ze maja byc foty :D

:D :D :D czekamy  ;)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #474 dnia: 2 Lutego 2008, 21:43 »
Pierwsza fotka na okladke !!
Ale ona ma fajne policzki :)

Martynko jesli moge cos doradzic - znakujesz zdjecia by uchronic je od wykorzystania przez osoby trzecie ?Jesli tak to proponuje gdzie indziej dawac znaczek bo latwo go wyciac a zdjecie wtedy pozostanie jak oryginal.
« Ostatnia zmiana: 2 Lutego 2008, 21:48 wysłana przez Antalis »

• Chuck Norris
« Odpowiedź #475 dnia: 2 Lutego 2008, 21:46 »
Pierwsza fotka na okladke !!
Ale ona ma jafne policzki :)

Tak, mówię na nią chomiczara :) Już na ostatnim USG w 32 tyg widzialam, ze takie ma:) Nawet pisalam w watku:)

Martynko jesli moge cos doradzic - znakujesz zdjecia by uchronic je od wykorzystania przez osoby trzecie ?Jesli tak to proponuje gdzie indziej dawac znaczek bo latwo go wyciac a zdjecie wtedy pozostanie jak oryginal.

Antalis...nie pomyslalam o tym  :-\ no trudno:)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #476 dnia: 2 Lutego 2008, 21:47 »
Jakie sliczne dwie pannice :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #477 dnia: 2 Lutego 2008, 21:50 »
Martynko nastepnym razem jzu zrobisz inaczej. Krycie tylko zmniejsz np do 75 :)
Ucaluj "chomiczare" :)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #478 dnia: 2 Lutego 2008, 22:10 »
Martynko nastepnym razem jzu zrobisz inaczej. Krycie tylko zmniejsz np do 75 :)
Ucaluj "chomiczare" :)

Chomiczara nakarmiona butlą poprzedzoną Infacolem i...jeszcze nie zwymiotowala. Wczoraj po moim od razu, jak tylko ją podniosłam do odbicia. Jutro rano przetestujemy raz jeszcze,ale nie bede jej od razu podnosila, tlyko przytrzymam w pozycji karmienia.

Jakie sliczne dwie pannice :)

dziekujemy  :-*

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #479 dnia: 2 Lutego 2008, 23:26 »
Sliczna jest ! Naprawde !  :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: