Autor Wątek: Martynka tuli już do serduszka Gabrysię  (Przeczytany 94383 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gabiś
  • Gość
Odp: Martynka tuli już do serduszka Gabrysię
« Odpowiedź #360 dnia: 24 Stycznia 2008, 10:03 »
Trzymajcie się cieplutko!!! I współczuję Ci Słońce:(:(

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #361 dnia: 24 Stycznia 2008, 11:10 »
Dziękuje za współczucie. Dziś było o niebo lepiej. Zjadła o 21;30 i pozniej dopiero o 1, 3, 3:45 i pozniej juz tradycyjnie od 4 dni marudzila co 1-1.5, stękała, prężyła się, ale to ja juz musialam wstawac, wiec zaniosłam ja babci i sobie z nią porozmawiała:) BYłam na uczelni, babcia sie super Małą zaopiekowała, nakarmiła moim ściągniętym mleczkiem, ja przychodzę dziecko słodko śpi w gondoli. Na szczescie za chwilkę się obudziła to ją nakarmiłam piersią :) Mam nadzieję, że było to chwilowe załamanie.

Pozdrawiamy

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #362 dnia: 24 Stycznia 2008, 15:05 »
Napewno chwilowe.. :-*
nasze maluchy są malutkie..i przystosowują się do zycia i takie "marudne dni" się niesttey zdarzają  ::)

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #363 dnia: 24 Stycznia 2008, 15:48 »
Mam nadzieję, że było to chwilowe załamanie.

Na pewno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam gorąco!!!

Offline AGULA

• entuzjasta
  • data ślubu: 25.06.2005 r.
« Odpowiedź #364 dnia: 24 Stycznia 2008, 17:14 »
Witaj Martynko!
Cieszę się, że Gabrysi już lepiej! Noworodki są bardzo delikatniutkie i potrzebują czasu żeby poznać świat, a każde emocje mają wpływ na ich zachowanie.

Ale cierpliwości  ;) ,  wszystko się unormuje!

...
Apropo Babć!  ;) ... Prawda, że to czarodziejki?!hihihih  ;D
Pozdrawiam Was serdecznie i przesyłam całuski dla Gabi!!!

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #365 dnia: 24 Stycznia 2008, 20:20 »
Mam nadzieję,że Gabrysia już się poprawi i da mamie więcej spać ;) ;)
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #366 dnia: 24 Stycznia 2008, 21:55 »
Oj dziewuszki, jak mi sie nie chce uczyc!!! Ale jak jutro to zalicze i dzisiejsze, bede miala duuuzo mniej nauki, ale jednak zostana 3 egzaminy. Na jeden na pewno pojde teraz, z grupą (31.01), chcialabym isc jeszcze na jeden 28.01 ale nie zdaze sie nauczyc. I wtedy zostaną mi dwa w lutym. I tak ciesze sie, ze sie zmobilizowalam, bo myslalam, ze mi sie nie bedzie chcialo:) Nie chcialo mi sie na poczatku, ale mi sie zachcialo. Dzis zebralam jeszcze slowa podziwu, ze mam tak male dziecko i daje rade zaliczac i mnie to motywuje;) Jutro w koncu odsapnę troszkę.

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #367 dnia: 25 Stycznia 2008, 09:38 »
Martynko ja tez Cie podziwiam.. nie wyobrazam sobie teraz żadnej nauki  ::)
zycze powodzenia na dalszych zal i egzamach i 3mam kciuki  :-*

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #368 dnia: 25 Stycznia 2008, 09:40 »
trzymamy kciuki za egzaminy:)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #369 dnia: 25 Stycznia 2008, 10:38 »
ja też trzymam kciuki...
Coś wiem o nauce przy maleństwie ;) ;) ;)
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #370 dnia: 25 Stycznia 2008, 14:04 »
Martynko trzymam kciuki za zaliczenia... i podziwiam Cię że przy malutkim dzidziusiu masz czas na naukę.... :D

• Chuck Norris
« Odpowiedź #371 dnia: 25 Stycznia 2008, 15:42 »
Oj, nie ma co podziwiac:) jakbym nie miala tej pomocy co mam, to nigdy w zyciu bym nie zaliczala przedmiotów. Z dzisiejszego dostałam 4, ale i tak musze isc jeszcze zaliczac egzamin z tego (mialam nadzieje, ze uda mi sie zrobic tak, ze ta ocene przepisze babeczka z egzaminu, ale nie dalo sie mimo, ze pytania mialam te same co grupa na zerówce-bo dziś pisali, a ja razem z nimi). Trudno i tak juz to umiem i nie bede sie uczyc. Babcia pojechala, zostalysmy same:) Malutka cos marudna po moim powrocie, ale zasnela, co prawda spi czujnie i co chwilke steka, ale spi. Od kilku dni wściekała sie przy przystawianiu do prawej piersi a dzis juz wariactwo. Nie chce jej i koniec. Co pociagnie to placz. I mam o wiele mniej mleka w niej...jak sciagam, to z lewej zleci ok 90ml a z prawej ledwo 30-40ml. Wydaje mi sie, ze za wolno jej leci, bo z lewej co zaciągnie i puści to leci ciurkiem dwoma strumieniami, tak, ze ja cala oblewam, a z prawej trzeba sie pomeczyc. W nocy zje, ale tez niespokojnie. W poniedzialek idziemy na usg i moze zajrzymy do poradni laktacyjnej. Gabrysia coś się smarka i mam nadzieje, ze to chwilowe.

Musze sie zabrac za nadrabianie waszych wateczkow, bo opuscilam sie przez te kilka dni:)

Jutro mamy chatę wolną, ale przyjezdza moja mama, moze wypuscimy sie na miasto. Dzis ze spacerku nici, bo wieje jak cholera. Zapowiadaja huragan u nas, który ma trzymac do niedzieli!!! Strach sie bac.

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #372 dnia: 25 Stycznia 2008, 17:43 »
Martynko jeszcze raz gratuluję.... :D
a huraganu nie zazdroszczę :o :o :o będzie się działo...

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #373 dnia: 25 Stycznia 2008, 18:57 »
Martynko ale mimo wszystko staraj się karmic Małą z obu piersi, na zmianę, żeby się nie zdeformowały. Moja koleżanka ma masakre.... Fakt - Ona karmiła 3 lata :o I właśnie potem już tylko z jednej piersi. i jedną pierś ma gdzieś o dwa rozmiary większą i wygląda to okropnie... Sama mi pwoedziała ze chyba nigdy nie wyjdzie na plażę w kostiumie  :(

• Chuck Norris
« Odpowiedź #374 dnia: 25 Stycznia 2008, 19:43 »
Martynko jeszcze raz gratuluję.... :D
a huraganu nie zazdroszczę :o :o :o będzie się działo...

Dziękuję :)

Martynko ale mimo wszystko staraj się karmic Małą z obu piersi, na zmianę, żeby się nie zdeformowały. Moja koleżanka ma masakre.... Fakt - Ona karmiła 3 lata :o I właśnie potem już tylko z jednej piersi. i jedną pierś ma gdzieś o dwa rozmiary większą i wygląda to okropnie... Sama mi pwoedziała ze chyba nigdy nie wyjdzie na plażę w kostiumie  :(

na pewno będę karmiła na zmianę jak dotychczas. Może znów się przestawi. Na początku nie chciala lewej. Przed chwilką ją na karmiłam i dosłownie wszystko chlusnęło...nie wiem jak ona to zrobila. Jakby trzymała w buzi z 50ml mleka. I za chwilkę pewnie będzie się dopominała i nie wiem, czy mam ją nakarmić??? Bo to chyba nie normalne, ze dziecko tak szybko zwróciło cały pokarm.

Offline beyonce

• uzależniony
  • Tylko w twoich dłoniach jestem jak melodia...
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #375 dnia: 25 Stycznia 2008, 19:54 »
Gratuluję zaliczeń  :brawo_2:
śledzę i podczytuję,ale niestety nie udzielę żadnych rad   :-[
Pozdrowienia z wietrznego Olsztyna  :D

• Chuck Norris
« Odpowiedź #376 dnia: 25 Stycznia 2008, 19:55 »
Gratuluję zaliczeń  :brawo_2:
śledzę i podczytuję,ale niestety nie udzielę żadnych rad   :-[
Pozdrowienia z wietrznego Olsztyna  :D

Dziękuję :)

podczytuj podczytuj :) miłego!!

Pozdrawiam

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #377 dnia: 25 Stycznia 2008, 21:17 »
Kurde... bidulka... Ciekawe czemu wszystko ulała  :-\ Jak mówisz że tego AŻ tyle było to wydaje mi sie ze niestety znowu będzie chciała niedługo jeść. I musisz Jej dać, wyjścia nie ma.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #378 dnia: 25 Stycznia 2008, 21:26 »
Kurde... bidulka... Ciekawe czemu wszystko ulała  :-\ Jak mówisz że tego AŻ tyle było to wydaje mi sie ze niestety znowu będzie chciała niedługo jeść. I musisz Jej dać, wyjścia nie ma.

juz jej dalam, ale z tej nielubianej piersi. Juz slysze, ze znow kweka:)

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #379 dnia: 25 Stycznia 2008, 21:43 »
Martynko jesteś mega dzielna, podziwiam Cię!!!!mam nadzieję, że Gabi będzie grzeczna i da mamie odsapnąć!!Trzymajcie się dziewczynki!!

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #380 dnia: 25 Stycznia 2008, 22:10 »
Martyna przyznam, że dziwne to z tym ulewaniem. Pytałas lekarza lub położnej co może byc przyczyną i jak się zachować w takiej sytuacji?

Gratuluję zdanych egazminów :brawo:

Pozdrawiam gorąco  :-*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #381 dnia: 25 Stycznia 2008, 22:13 »
Martyna przyznam, że dziwne to z tym ulewaniem. Pytałas lekarza lub położnej co może byc przyczyną i jak się zachować w takiej sytuacji?

Gratuluję zdanych egazminów :brawo:

Pozdrawiam gorąco  :-*

nie pytalam Olu, bo dzis pierwszy raz az tak chlusnęla. Ja mysle, ze to jest jej łapczywe jedzenie. Jak ona sie przysysa do cycka, to zastanawiam sie, czy zostawi choc troche sutka, czy wciagnie go calego. Nie wspominajac o "zabawach" i prezeniach w czasie jedzenia.

Egzaminow mam jeszcze 3, ale dziekuje;) mam nadzieje, ze je zalicze.

Martynko jesteś mega dzielna, podziwiam Cię!!!!mam nadzieję, że Gabi będzie grzeczna i da mamie odsapnąć!!Trzymajcie się dziewczynki!!

Nie jestem az tak dzielna:) Ale dziekuje.

Ja tez mam nadzieje, ze Gabi bedzie grzeczna.

Nie moge z niej czasami. teraz spi bez zająknięcia, a w nocy prychania, prężenia, parskania, pierdzenia, pojękiwania itp. Normalnie cała gama dźwięków i wszystkie zwierzęta świata udaje...
« Ostatnia zmiana: 25 Stycznia 2008, 22:15 wysłana przez martyna1985 »

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #382 dnia: 25 Stycznia 2008, 22:13 »
Nam położna mówiła, że takie "chlustanie" pokarmem u takiego maluszka to norma bo ma jeszcze nie zamknięte wejście do żołądeczka czy cuś takiego, trzeba tylko uważać, żeby się nie zakrztusiła i sprawdzać czy przybiera na wadze, bo jeżeli nie przybiera to są takie specjalne mleka dla dzieci z problemami ulewania, acha i trzeba pilnować żeby o uszka nie wleciało coby zapalenia nie było!!!

• Chuck Norris
« Odpowiedź #383 dnia: 25 Stycznia 2008, 22:16 »
Nam położna mówiła, że takie "chlustanie" pokarmem u takiego maluszka to norma bo ma jeszcze nie zamknięte wejście do żołądeczka czy cuś takiego, trzeba tylko uważać, żeby się nie zakrztusiła i sprawdzać czy przybiera na wadze, bo jeżeli nie przybiera to są takie specjalne mleka dla dzieci z problemami ulewania, acha i trzeba pilnować żeby o uszka nie wleciało coby zapalenia nie było!!!

O, z tymi uszami to masakra, bo ona czasami jak lezy na boku i uleje, to ma cala glowe mokra. Ale narazie (odpukac) uszy zdrowe. A czy przybiera to sprawdzimy na wizycie za ok 2 tygodnie. Ale raczej tak, bo czuje, ze jest coraz ciezsza.

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #384 dnia: 25 Stycznia 2008, 22:20 »
a w nocy prychania, prężenia, parskania, pierdzenia, pojękiwania itp. Normalnie cała gama dźwięków i wszystkie zwierzęta świata udaje...

u nas jest dokładnie tak samo ;) a ja przy prawie każdym dźwięku zaraz na baczność przy niej stoję ;)

A wiesz, Amelka też raz tak ulała na pół twarzy, aż się przestraszyłam, ale z każdym tygodniem jest coraz lepiej. I ja juz wiem kiedy ona chce odbić lub cos jest nie teges po jedzeniu, bo miałczy tak dlugo az ja ktos podniesie i wtedy albo ponownie odbije albo uleje.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #385 dnia: 25 Stycznia 2008, 22:22 »
a w nocy prychania, prężenia, parskania, pierdzenia, pojękiwania itp. Normalnie cała gama dźwięków i wszystkie zwierzęta świata udaje...

u nas jest dokładnie tak samo ;) a ja przy prawie każdym dźwięku zaraz na baczność przy niej stoję ;)

A wiesz, Amelka też raz tak ulała na pół twarzy, aż się przestraszyłam, ale z każdym tygodniem jest coraz lepiej. I ja juz wiem kiedy ona chce odbić lub cos jest nie teges po jedzeniu, bo miałczy tak dlugo az ja ktos podniesie i wtedy albo ponownie odbije albo uleje.

To Gabrysia tez tak robi, ale teraz nie zdazylam nawet jej podniesc do odbicia. Normalnie jak lezala tak jej wylecialo wszystko z buźki. No cóz, mam nadzieje, ze sie nie powtorzy a jak tak przejdziemy sie do naszej wystrzelonej lekarki.

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #386 dnia: 25 Stycznia 2008, 22:24 »
Martyna myslę, że z czasem się unormuje samo, a jesli ingerencja lekarza będzie potrzebna to napewno będziesz wiedziała o tym najlepiej.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #387 dnia: 26 Stycznia 2008, 12:07 »
Martynko jak mala tak ulewa to wloz pod materacyk kocyk lub recznik zeby mala miala wyzej glowke, zapobiegnie to zakrztuszeniu i ewentualnem dostania sie pokarmu do uszka. Zapalanie uszek ... brr wiem co przezylam.Poki mała nie skonczy 3 miesiecy to w razie zapalenia tylko szpital. Zycze zeby wszystko sie w koncu unormowało.

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #388 dnia: 26 Stycznia 2008, 12:22 »
Martynko... wczoraj Ola nie dała mi poczytać forum - kwękała i tylko u mnie na rękach i przystawiona do piersi się uspokajała.
Czytam o ulewaniu mleczka przez Gabrysię - też to wczoraj przeżyłam...  :przytul: mam nadzieję, że nasze dziewczynki szybko z tego wyrosną a my nie będziemy się już musiały tym stresować...  :przytul:
Tulam Was kochane z całych sił  :uscisk:

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #389 dnia: 26 Stycznia 2008, 14:24 »
Martynko u nas podobnie z ulewaniem...
a co ciekawe - moje zwykle ulewa, jakby wszytsko co wyoił zwraca,a sztuczne bardzo nie dużo..
chyba mu lepiej wchodzi modyfikowane  :-\