Dzięki za życzonka wszystkie!!!
Czasu brak na forum:/
No ale to było do przewidzenia:)
Filip jest kochaniutki:)
W dzień śpi tak po 1,5-2 h, a po spanku karmienie.
Karmię piersią. Wydaje mi się, ze pokarmu jest sporo ale czasem jest taki dzień, ze maluch płacze i marudzi mimo, ze jadł z jednej i drugiej piersi, nie chce spać i jest rozdrażniony.
Daję mu wtedy butlę i zjada maksymalnie do 50 ml.
Kąpiemy go późno (trzeba to będzie chyba zmienić) bo około 21, czasem później. Przed kąpielą Fifi zjada z jednej piersi bo wtedy kąpiel jest i dal niego i dal nas przyjemnością, nie denerwuje się i jest spokojny. Oczywiście czekamy chwilkę po jedzeniu, a dopiero potem do wanienki. Po kąpieli zjada z drugiej piersi i zasypia około 22 - 22.30. Budzi się jak w zegarku o 2.00 na karmienie i do 3.00 trwa cały kram, tzn. przewijanie, karmienie, ewentualne kolejne przewijanie i usypianie. Potem pobudka około 5.00. No a rano to różnie bywa .... dziś np. nie spał od 5.00 do 10.30!!!! Myślałam, ze skonam. Z piersi ciągnąć nie chciał mimo, ze mleko leciało za najdelikatniejszym dotknięciem, sucho miał, a jak go położyłam do łóżeczka to ryk. Zauważyłam, ze jak się wybije ze snu to czasem ma problemy z zaśnięciem i nic wtedy nie pomaga.
Przytulam go i chwilę kołyszę ale jak widzę że odpływa to zaraz kładę go do łóżeczka. Z reguły zasypia ale nie zawsze się udaje.
Założyłam mu raz pieluszkę Huggisa i dostał jakiejś paskudnej wysypki wokół jajeczek:/
Do tej pory używałam Happy i było ok.
Smarujemy to sudokremem, mam nadzieję, ze szybko zejdzie.
Kikut pępucha odpadł już ładnych parę dni temu i pępuszek wygląda bardzo ładnie.
Fifi zaczyna już coraz częściej obserwować otoczenie.
:Leży jak "Dyzio marzyciel" i patrzy tymi swoimi wielkimi oczkami:)
Oto moje Skarbulki:)

Jeść, czy nie jeść? O to jest pytanie

Hihi, ale śmieszny ten sen:)