Autor Wątek: Tymon Emanuel - znany jako Kropek :D  (Przeczytany 69815 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline merkunek

• Chuck Norris
Odp: Tymon Emanuel - znany jako Kropek :D
« Odpowiedź #1080 dnia: 2 Grudnia 2008, 21:50 »
Kaja, daj sobie i Tymusiowi trochę czasu przy porannych rozstaniach, to pewnie potrwa :-* :-* :-*

A co do egzaminu, masz kolejne podejście, spokojnie!!!  :-*

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #1081 dnia: 2 Grudnia 2008, 22:36 »
Co do egzaminu to ja napiszę tylko, ze pierwszy raz też oblałam na łuku, który na kursie mi wychodził bezbłędnie;)

Czekam z niecierpliwością na relację z urodzin Tymcia.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1082 dnia: 2 Grudnia 2008, 22:40 »
instruktor mnie rozwalił....
koneser mleczka...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline *Mimi*

• maniak
  • data ślubu: 07.07.07 :-)
« Odpowiedź #1083 dnia: 2 Grudnia 2008, 23:34 »
no to życzę powodzenia na 2 egzaminie- będzie dobrze

a Tymkowi daj jeszcze troszkę czasu

pozdrawiam serdecznie

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #1084 dnia: 3 Grudnia 2008, 21:57 »
ja napiszę tylko, ze pierwszy raz też oblałam na łuku, który na kursie mi wychodził bezbłędnie;)

A za drugim na czym oblałaś Monia?  ;D ;D Żartuję!!! Mam nadzieję, że za drugim razem zdałaś pięknie  ;D

instruktor mnie rozwalił....
koneser mleczka...

Lila, mnie tym rozbroił kompletnie  ;D Mnie zawsze trafiają się jakieś świry (jak to stwierdził mój mąż)...  ;)
Hehe, fajny z niego koleś i pomyśleć, że tak długo nie mogłam się do niego przekonać...

A teraz troszkę o Tymusiowych urodzinkach :)

Świętowanie zaczęliśmy już w piątek, bo to był 28 dzień listopada, czyli rocznica pamiętnego dnia po pamiętnej nocy  :D
Wzięłam urlop, żeby być cały dzień z syniem. Oczywiście, tradycyjnie pojechaliśmy na długi spacer nad morze.  Po powrocie, czekając na tatusia, rozpoczęliśmy, a raczej mamusia rozpoczęła dmuchanie balonów. Synek siedział jak zaczarowany i grzecznie się bawił :)
Miałam do nadmuchania 100 malutkich czerwonych baloników, których zadaniem było walanie się po podłodze między nogami gości  :P i jakieś 25 normalnych, które miały wisieć pod sufitem z napisem "Tymuś kończy roczek". Całe szczęście, że po ślubie została nam pompka do balonów, bo chyba tatuś odnalazłby mnie zemdloną wśród tych gumiaków  ;D
Po tatusia powrocie złożyliśmy naszemu skarbikowi życzenia i daliśmy pierwszą część prezentu, czyli maleńką gitarkę :) Niestety gitarka przegrała z księgą z bajkami, jaką Tymuś dostał od naszego kolegi z pracy :( Książka była namiętnie wertowana cały wieczór, strony prześlicznie przekładane w tą i z powrotem i po tym wszystkim tylko jedna została naderwana!!! Myślę, że to niezły wynik jak na takie namiętne oglądanie  :D
Dekoracja była gotowa przed północą, kiedy to mamusia zawinęła się do kuchni piec tort  ;D Jako, że kremy odpadają, tortem miało być zwykłe ciasto zrobione w tortownicy z truskawkami (zamrożone latem) i galaretką w trzech kolorach. I wszystko szło zgodnie z planem, gdyby nie fakt, że chciałam przyspieszyć stygnięcie galaretki i wystawiłam ją w garnku na parapet!... Dobrze, że pod nim znajdował się balkon...  :glupek: Teraz galaretkę do zlizania ma nasza kicia...

opowieści ciąg dalszy nastąpi, ale dziś już padam na twarz...
Ściskam Was! Dobranoc!

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #1085 dnia: 3 Grudnia 2008, 22:12 »
hhihihi tradycyjnie pojechaliscie nad morze ? :) hiihi przecież to pierwsze urodzinki  :P

Matko tyle nadmuchac balonów to mozna zemdlec z braku tlenu :)

hihih a twój kotek lubi galaretkę ? :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #1086 dnia: 4 Grudnia 2008, 21:13 »
Ela, tradycyjnie nad morze, ale dla Tymusia to była frajda, bo od paru tygodni już tam ze mną nie bywał. Cały czas radośnie mi opowiadał i śmiał się na huśtawce.

A balony nie ustami dmuchałam, przecież bym padła :D Pompkę do balonów na szczęście mamy :)

A co do kotka, to ona lubi wszystko co można przenieść ze świata zewnętrznego do wewnętrznego świata brzuszka  :P

Koniec trzeciego tygodnia pracy, a Tymuś postanowił się zbuntować :( Dziś przy wychodzeniu miałam regularny płacz i kurczowe trzymanie się moich ramion. Myślałam, że mi serce pęknie  :'( Ale musiałam iść... Musiałam...

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #1087 dnia: 4 Grudnia 2008, 21:56 »
Wiem jak cieżko jest wychodzic do pracy :(
I jeszcze nie raz bvędzie ci ciezko....poprostu tzreba dać rade  :-*
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #1088 dnia: 7 Grudnia 2008, 00:15 »
Witam!
Tylko odnotuję (bo ledwo na patrzałki widzę), że byliśmy wczoraj na szczepieniu, ważeniu i mierzeniu. Mistrzunio waży na dzień wczorajszy 10330 i mierzy 74cm. U pani doktor był bardzo dzielny i zapłakał tylko na chwilę, podczas zastrzyku i badania gardła.
A dziś grasował cały dzień z rodzicami po Galerii Bałtyckiej, zaczepiał Mikołaje i mimo, że pół dnia na zakupach (o zgrozo! 4,5 godziny!) miał fantastyczny humor. Moje kochane dzieciątko  :Serduszka:

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1089 dnia: 7 Grudnia 2008, 21:47 »
Niezły wynik (4,5 - godzinne zakupy:))

Fifi szalał wczoraj na zjeżdżalni;)

Pozdrawiam serdecznie!!!!!

p.s. niestety drugi raz to też niewypał:/

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #1090 dnia: 7 Grudnia 2008, 22:49 »
p.s. niestety drugi raz to też niewypał:/

O nie! Monia, a na czym ten drugi raz? No i za którym razem Ci się udało? Mój drugi termin już tuż tuż i bardzo nie chciałabym mieć popsutych świąt... :(

Opowieści urodzinowych ciąg dalszy...
W sobotę z rana tatuś zabrał Tymusia na długi spacer, a mamusia zabrała się do kończenia dekoracji, robienia jedzenia i nakrywania stołu. O 14:30 uprzytomniłam sobie, że wszystko gotowe, tylko ja w proszku, a goście proszeni na 15 ;) Na szczęście wyrobiłam się i ja i synio, który postanowił obudzić się o 14:50  ;D
Goście przybyli punktualnie: jedni i drudzy dziadkowie, prababcia i ciocia. Przyszła też moja przyjaciółka z dwuletnim synkiem, który wreszcie docenił mój trud dmuchania balonów i bez przerwy tarzał się po podłodze w tych małych balonikach  ;D Muszę przyznać, że do ich przyjścia Tymuś był nieco marudny (dużo dużych ludzi, wszyscy coś chcą i dają pełno zabawek...), ale mały Szymon szybko poprawił humor Tymusiowi i zainspirował go do zabawy. Nasz synek próbował naśladować Szymka w zabawie, a Szymek Tymusia w mówieniu (wyraz wieczoru: "adzia" wykrzykiwane jak przy jakiejś sztuce walki ;D ). Generalnie było bardzo wesoło  :D Świeczkę urodzinową pomógł Tymusiowi zdmuchnąć kolega i wszystko poszło szybko i sprawnie. Zabawy ze stoliczkiem nie mieliśmy.
Po wyjściu gości, Skarbiszon padł w wyrku, żeby obudzić się o 9 rano i koło południa powitać ostatnich gości urodzinowych, czyli swoją przyszłą mamę chrzestną z jej mamą, czyli w naszej mowie: ciocio-babcią  ;) Przywiozły Tymusiowi wielgachną torbę prezentów, w której były i klocki, i zabawki edukacyjne i takie do kąpieli,i książeczki... I w ogóle śmialiśmy się, że cały sklep wykupiły  ;D A Tymusiński biedny nie wiedział za co się w tej szczęśliwości złapać  ;D
Bardzo się ucieszyłam z ich odwiedzin, bo jechały do nas ok. 200 km. a ich obecność cieszyła Tymusia.

Tak to nasz synek przez trzy dni świętował swoje pierwsze urodzinki. Bardzo kolorowo i zabawkowo. Niestety zdjęć za dużo nie mamy, bo w całym tym zaaferowaniu po prostu nie miałam czasu robić zdjęć, a szkoda... Na szczęście mamy trochę na video nagrane na pamiątkę.

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #1091 dnia: 8 Grudnia 2008, 22:45 »
Byłam dziś z Tymusiem u pani psycholog... Chciałam napisać jakich cudnych rzeczy nasłuchałam się o moim synku, ale nie mogę... Wieści od Merkunka łamią mi serce... Nie znam maleństwa, ale serce boli strasznie. Nie znam i nie chcę znać cierpienia, jakie przeżywają teraz jego rodzice :cry: Ja jeszcze modlę się o cud. Do końca...

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #1092 dnia: 8 Grudnia 2008, 22:58 »
taaa wiem jak ta tragdia moze przysłonic wszystko inne..jak mi Asia powiedziala otym -na niczym innym mysli skupic nie mogłam....

ale

Wy świetowliscie,mieliscie bardzo wazną uroczystosc.
ciesze sie ze Synio mimo zmęczenia zadowolony,a od Ciebie az masa pozytywnej energi bije!!!!!
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #1093 dnia: 8 Grudnia 2008, 23:15 »
a od Ciebie az masa pozytywnej energi bije!!!!!

Dzięki kochana, ale od wczoraj właśnie przygasłam... wczoraj dopiero dotarłam do wątku Asi i mam strasznego doła. Patrzę na Tymusia i nie mogę przestać myśleć... i dziękować Bogu za każdy przeżyty szczęśliwie dzień... 

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1094 dnia: 8 Grudnia 2008, 23:22 »
mam takie same odczucia...
nawet mówilam Asi jak sie czuje z tym ze błogosławie kazdą zdrowo przezytą chwile z Majką...
a czuje sie źle.
i Asia ,jako ze mądra i racjonalnie mysląca kobieta jest-powiedziała ze niepotrzebnie.
wiec idz teraz popatrz na (chyba juz) spiącego Synia i sie rozkoszuj tymi bezcennymi chwilami które są nam dane!!!!!
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #1095 dnia: 8 Grudnia 2008, 23:36 »
Dzięki Tetuś za te słowa... I Ty i Asia jesteście bardzo mądrymi kobietami, ja kieruję się serduchem. Ale zapamiętam to, co napisałaś. Idę do synka... Śpi już od ponad dwóch godzin... Tak spokojnie... Boże! Jak ja go kocham!!!!

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1096 dnia: 8 Grudnia 2008, 23:49 »
ja tam raczej mało rozgarnięta jestem :P ale powiem Ci ze ON Ciebie tez....
śpijcie spokojnie.

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #1097 dnia: 8 Grudnia 2008, 23:54 »
Buźka  :-*, Wy również. Dobranoc...

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #1098 dnia: 9 Grudnia 2008, 09:56 »
Kaju widze ze urodzinki pierwsza klasa :D
My mamy impreze 14-go :) ale na 17-go zażądam zbey ma zwzial urlop, zbeysmy byli we 3-ke :) moze sie uda...

Nadrabiam zaległosci i nie wiem o jakiej tragedii mwociie..ide przeczytac...

Ściskam Was  :-*

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1099 dnia: 9 Grudnia 2008, 10:07 »
Ja jeszcze modlę się o cud. Do końca...
Dziękuję :-*

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #1100 dnia: 11 Grudnia 2008, 20:40 »
Wracamy do wizyty u pani psycholog ;)
Generalnie jak zwykle pani była zachwycona postępami i umiejętnościami Tymusia :)
Synio miał kilka zabaw-testów do wykonania i prawie wszystkie zrobił na medal! "Oblał" jedynie podnoszenie kubeczka za ucho do ust, ale to dlatego, że niestety przyzwyczaiłam synia, że to ja mu daję pić  ;) Jak pójdę na świąteczny urlop, będziemy uczyć Tymusia samodzielności w jedzeniu.
Na medal Tymuś układał klocki w odpowiednich miejscach układanki, a jak powiedziałam, że Tymusia ulubionym zajęciem podczas jedzenia owoców, jest zakładanie pokrywki na słoiczek, to pani ps. prawie padła z wrażenia  ;D ;D ;D
Po teście na precyzyjność rączek, zauważyłyśmy obydwie, że lepiej wypada prawa rączka, mimo, że częściej synio używa lewej. Hmm... myślałam, że po wujku szykuje nam się leworęczne dziecię, ale może nie...
Myślałam, że zje mnie duma, jak pani powiedziała, że teraz to pozostaje jej zrobić mu test na piętnastomiesięczniaka, bo przedział wiekowy 12-15 Tymuś zaliczył zaledwie tydzień po ukończeniu 12 miesiąca  :D
I w takich chwilach nie ważne staje się, że moje dzieciątko jeszcze samo nie chodzi, kiedy okazuje się, że wyjątkowo dużo i ładnie mówi jak na swój wiek  ;D
Tak bardzo bardzo jestem dumna z naszego synka. Patrzę na jego śpiącą, prześliczną buzię i myślę, jakie mamy ogromniaste szczęście  :Serduszka:

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1101 dnia: 11 Grudnia 2008, 20:57 »
a czemu chodzicie do pani psycholog?

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #1102 dnia: 11 Grudnia 2008, 21:32 »
Aniu, pisałam już wcześniej, wcześniej, że każde dzieciątko, które trafia z jakichkolwiek przyczyn do OWI (my z powodu zaburzeń napięcia mięśniowego i lekkiej asymetrii) dostaje z urzędu psychologa i logopedę. My korzystaliśmy z rehabilitacji, natomiast u tych dwóch pań zawsze "tylko" dowiadywałam się jakie mam mądre i zdolne dziecko  ::) :D No ale skoro "z urzędu" każde dziecko chodzi to i my chodzimy  :P
Z rehabilitacji jesteśmy już zwolnieni, bo Tymuś osiągnął cel -  rozluźnienie mięśni i śliczne symetryczne raczkowanie, z panią logopedą też się pożegnaliśmy, bo "nie ma powodu, żeby dziecko, które tak dużo i czysto gaworzy i mówi tyle słów przychodziło do mnie zamiast chodzić na spacer". Tylko pani psycholog musi wykonać te swoje testy do jakiegoś tam wieku dziecka, chce się z nami jeszcze widzieć.

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #1103 dnia: 13 Grudnia 2008, 23:43 »
Dziś postanowiliśmy złamać lenistwo Tymusia do samodzielnego jedzenia! Synio dostał w miseczce pokrojoną kanapeczkę, żeby łatwo mu się ją do buźki wkładało.
Efekt...
Synio nakarmił, ale... mamusie, a nie siebie...
Poniosłam klęskę, ale jak Tymuś przekonał się do wzięcia kanapki w swoje rączki i zamiast do swojej buzi, skierował ją do mojej, wymiękłam! Otwierał przy tym swoją buźkę, pokazując mi, tak jak ja jemu, kiedy go karmię  :D I tak go to cieszyło, że momentalnie napchał mi całe usta chlebem  :D Cała nasza trójka miała przy tym niezły ubaw  :D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1104 dnia: 13 Grudnia 2008, 23:50 »
dobre dziecko...
widzi, że Ty go karmisz....to on teraz odwdzięczył Ci się tym samym...

to norma, że dzieci ładnie mówiące później zaczynają chodzić;
a jak ruszy na nóżki, to na jakis czas przestanie gadać...
tak to już jest, ukłąd nerwowy jest jeszcze zbyt młody, by zająć się kilkoma rzeczami na raz...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1105 dnia: 13 Grudnia 2008, 23:55 »
już teraz pokojarzyłam
dzięki za wyjaśnienie

oj to musiał być słodki widok jak synio cię karmił
kaju, podeślij linka do swojego bloga, proszę :blagam:
 :-* :-* :-*

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #1106 dnia: 14 Grudnia 2008, 00:08 »
dobre dziecko...
widzi, że Ty go karmisz....to on teraz odwdzięczył Ci się tym samym...
hihi, to jest w dzieciach niesamowite  :)

a jak ruszy na nóżki, to na jakis czas przestanie gadać...

właśnie to samo mi pani logopeda powiedziała  :) Trochę szkoda, ale to nic, najważniejsze, że wszystko prawidłowo idzie do przodu  :)

oj to musiał być słodki widok jak synio cię karmił

tylko dlaczego w takich chwilach nigdy nie ma pod ręką kamery ???  ;D

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1107 dnia: 15 Grudnia 2008, 08:39 »
Tymus to rewelacyjny maluch!
I tak ładnie, szybko sie rozwija!

a to karmienie, to cos w tym jest -Maksio tez jest wręcz zachwycony jak pozwalam mu sie karmic :)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1108 dnia: 22 Grudnia 2008, 13:54 »
hej hej - jak tam przygotowania do Świąt :)
Co słychać u Tymusia :) ?

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1109 dnia: 22 Grudnia 2008, 13:55 »
Też się pytam?:)