Autor Wątek: Tymon Emanuel - znany jako Kropek :D  (Przeczytany 69987 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Tymon Emanuel - znany jako Kropek :D
« Odpowiedź #540 dnia: 14 Marca 2008, 17:06 »
Super że wszystko sie układa tak jakbyście chcieli :) I mam nadzieję ze już więcej przykrych niespodzianek nie będzie! :)

A Tymuś.... boski po prostu,cóż więcej napisać ;D :-*

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #541 dnia: 14 Marca 2008, 21:12 »
Dzięki kochane, że jesteście  :-*

Mistrzunio, po mamy zapeszeniu, nie pospał dziś już tak pięknie. O 3 standardowo była pobudka. Ale to nic, i tak cudnie śpi :) Gorzej w dzień... Niestety mamusia się złamała i przy dziennym marudzeniu czasem daje smoka  ::) Tyle, że synuś go wypluwa  ;D Czasem tylko jak ma ochotę possać, a nie bardzo chyba umie, bo smok mu ucieka, cwaniaczek przytrzymuje go w buzi rączką!  :o Ależ to rewelacyjnie wygląda! Kolejna rzecz warta uwiecznienia na focie  ;D
Tak samo jak trzymanie się za kolanka, które Mistrzunio od paru dni pięknie uskutecznia  ;D

No i kolejny rekord! Dziś Misio wypił 120ml wody!!! Jupi!!!  :brawo_2: Bardzo się z tego cieszę, bo wczoraj pani dok. potwierdziła, że pić powinien.

Jutro zajrzę, co u Was słychać, bo mężuś mnie goni od kompa  ::) W końcu piątek wieczór  ;)

Specjalne buziaki dla Was od... Misia  ;D ;D ;D

« Ostatnia zmiana: 11 Kwietnia 2008, 11:55 wysłana przez Maja »

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #542 dnia: 14 Marca 2008, 21:46 »
czyli jednak - dopajamy obowiazkowo!?

120ml na jeden raz?? ::)

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #543 dnia: 15 Marca 2008, 10:30 »
Ale cudny Misio  :o Zakochaliśmy się w Waszym Synku  :serce: :i_love_you: :serce: :i_love_you:

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
« Odpowiedź #544 dnia: 15 Marca 2008, 10:55 »
pluszowy miś :) do przytulenia :)
mamusiu, Ty szczęściaro!  ;D  ;D
ANCYMONEK :)

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #545 dnia: 15 Marca 2008, 20:23 »
czyli jednak - dopajamy obowiazkowo!?

120ml na jeden raz?? ::)

Ano dopajamy :) Marta, Tymuś wypi.ł to na 3, czy 4 raty, między posiłkami, po intensywnej zabawie na macie (czyli trzeba wykorzystać, że prawdopodobnie chce mu się wtedy pić). Najwięcej wypił pod wieczór, przed kąpielą - 50ml! A dziś rodzice dali .... i zapomnieli dać piciu, tak byliśmy zagonieni :(

Ale cudny Misio  :o Zakochaliśmy się w Waszym Synku  :serce: :i_love_you: :serce: :i_love_you:

:oops: :Wzruszony: :-* Cóż więcej mogę dodać?

pluszowy miś :) do przytulenia :)
mamusiu, Ty szczęściaro!  ;D  ;D

O tak, o tak! Jesteśmy wielkimi szczęściarzami  :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka:

Ale Wy też macie cudowne dzieci  :D Kochane i wyjątkowe!  :D

Dziś dzionek-szalonek, spacerek ekspresowy, bo zimno i wietrznie, pieczenie ciasta (mamusia na urodziny dostała robota kuchennego, to się teraz wyżywa  :P ), zakupy, itp... Teraz Mistrzunio chrapie, bo prawie przez cały dzień nic nie pospał, jedynie to, co w aucie.
Za to rano, po karmieniu o 6 nie chciał zasnąć w swoim łóżeczku i płakał. Tatuś wziął Miśka i położył między mamą a sobą i Mistrzunio od razu się uspokoił i zasnął :) Hehehe, przespaliśmy tak do 9:30  ;D Ale miał błogą minkę, śpiąc między rodzicami, cieplutko i bezpiecznie mu było  ;D

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #546 dnia: 15 Marca 2008, 20:34 »
Fuksiaro :D nasz Maks codzien budzi sie o 6.. i nawet lezenie pomiedzy rodzicami nie wprowadza go o tej porze w błogstan i drzemke  ;)

Offline topyciu

• uzależniony
« Odpowiedź #547 dnia: 15 Marca 2008, 20:35 »
Coś wiem na ten temat wspólnego spania, bo nasz Wiktorek też to uwielbia. Teraz to sam w nocy do nas przychodzi i się gramoli na łóżko i miedzy nami śpi :)

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #548 dnia: 15 Marca 2008, 21:05 »
czy ja juz pisałam, ze masz przepiekny avatarek  ;)

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #549 dnia: 15 Marca 2008, 21:20 »
czy ja juz pisałam, ze masz przepiekny avatarek  ;)

nie, nie pisałaś  ;D Baaaardzo dziękujemy  :-*

Coś wiem na ten temat wspólnego spania, bo nasz Wiktorek też to uwielbia. Teraz to sam w nocy do nas przychodzi i się gramoli na łóżko i miedzy nami śpi :)

ja czasem z mężem się spieram o to branie Miśka do łóżka, bo on się boi, że synio się przyzwyczai i nie będzie chciał spać w sam. A mamusi serce miękkie... :)

Offline topyciu

• uzależniony
« Odpowiedź #550 dnia: 15 Marca 2008, 21:23 »
U nas serce Marty też mięknie jak mały płacze ale czami trzeba być twrdym - bo mały potrafi wejść na głowę - Ja dzisiaj raz się już zdenerwowałem, ale potem mi przeszło :)

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #551 dnia: 15 Marca 2008, 21:28 »
U nas serce Marty też mięknie jak mały płacze ale czami trzeba być twrdym - bo mały potrafi wejść na głowę - Ja dzisiaj raz się już zdenerwowałem, ale potem mi przeszło :)

ja to się czasem sama na tym łapię, że to bądź co bądź jeszcze maleństwo już cwaniaczy, ja dokładnie wiem, że mnie podpuszcza, a i tak mu ustępuję  :oops: Ale czasem udaje mi się nie ustąpić i wtedy rzeczywiście Misiek pomarudzi, ale da spokój :) Najczęściej wymiękam jak domaga się noszenia na rękach. Krzyczy, po czym cichnie, na chwilę otwiera oczka, sprawdza co robię i jak widzi, że na niego patrzę, to znów zamyka oczka i krzyczy. A jak nie patrzę, to też powoli odpuszcza  ;D Takie małe, a już tak cwaniakuje  ;D

Offline topyciu

• uzależniony
« Odpowiedź #552 dnia: 15 Marca 2008, 21:32 »
Ach te dzieci - jak to od małego się uczą rodziców podpuszczać :)

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #553 dnia: 15 Marca 2008, 21:36 »
Ach te dzieci - jak to od małego się uczą rodziców podpuszczać :)

prawda? Dla mnie to jest niepojęte, że taki 3,5 miesięczny człowieczek tak już w swojej główce kombinuje  ;D Rozbraja mnie to  ;D

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #554 dnia: 16 Marca 2008, 19:41 »
PumoRi, Tymuś ślicznie wygląda w misiowym kombinezonie  :Serduszka:
a fotki w avatarku...  :Wzruszony: cudo!!

Co do spania z rodzicami...my Gabrysie bierzemy do siebie ok 5 jak sie budzi na jedzonko, chyba, ze widze, ze dalej bedzie spala, to odkladam ja do lozeczka...jak sie przyzwyczai to trudno, w swoim czasie popracujemy nad odzwyczajeniem :)

Pozdrawiam

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #555 dnia: 16 Marca 2008, 22:05 »
szybki post na dziś:

CZY SŁYSZELIŚCIE O LAMPACH BIOPTRON DO LECZENIA ATOPOWEGO ZAPALENIA SKÓRY???

Mamy możliwość darmowej sesji naświetleń Miśka, ale nie wiemy czy się zdecydować. Ponoć nie ma skutków ubocznych, ale bardzo się boimy, że kiedyś jakieś wyjdą na jaw :( Czytam w necie o tej lampie, ale wszędzie piszą tylko o zaletach :(
Proszę, jak wiecie coś na ten temat, dajcie znać.
Dzięki  :-*

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #556 dnia: 16 Marca 2008, 22:39 »
działań ubocznych to ona na pewno mieć nie bedzie....czy pomoże też wątpliwe, ale na pewno nie zaszkodzi.

Pomaga przy gojeniu zmian zapalnych na skórze, wieć powinna zlagodzić istniejace objawy, ale alergii jczy nadwrażliwosci ako takiej nie wyleczy.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #557 dnia: 17 Marca 2008, 08:58 »
Czyli spróbować można. Może złagodzi choć trochę dolegliwości.

Uściski dla ślicznego misia:)

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #558 dnia: 17 Marca 2008, 09:40 »
działań ubocznych to ona na pewno mieć nie bedzie....czy pomoże też wątpliwe, ale na pewno nie zaszkodzi.

Pomaga przy gojeniu zmian zapalnych na skórze, wieć powinna zlagodzić istniejace objawy, ale alergii jczy nadwrażliwosci ako takiej nie wyleczy.

Dzięki Lila! Właśnie o to mi chodzi, żeby pomóc zaleczyć to co jest, a potem będziemy starać się unikać alergenów (już to robimy, ale to co na skórze Misia powstało, bardzo wolno się goi). Mam nadzieję, że rzeczywiście nie ma skutków ubocznych, jakoś nie mam zaufania do naświetleń. A z drugiej strony, jakby chodziło o mnie, poszłabym bez problemu. O dzieciątko bardzo się boję.
Ech... muszę jeszcze przedyskutować to z mężem :)
Dzięki za pomoc  :-*

Uściski dla ślicznego misia:)

A my ściskamy ciocię  :przytul:

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
« Odpowiedź #559 dnia: 17 Marca 2008, 13:23 »
:) :) spanie, czy lezenie w łóżku z rodzicami to jest to co maluszki lubia najbardziej! :D
chciałam Cię uspokoić, nie wydaje mi się, żeby Misu się przyzwyczaił, jezeli będziesz go brała do siebie do łóża :)
oczywiście o ile Tymuś zasypia w swoim łóżeczku i chętnie tam śpi :) bo najbardziej przyzwyczaic się może od zasypiania z rodzicami.

ja w nocy karmię synka w swoim łóżku i czasem zasypiam przy tym, czyli Tymek śpi z nami jakiś czas, ale jak sie obudzę, to odnosze go do jego łóżeczka. Za to zabieram go do siebie rano, maluch bawi się na łóżku, a mi udaje się czasem jeszcze oczy zamknąć na chwilę ;)
właściwie nie jesem zwolenniczką spania z dziećmi w jednym łóżku (wiem, że nie wyspałabym się wtedy!) ale kiedy synuś gorzej się czuje, to nawet dla własnej wygody zabieram go do siebie - i nie przyzwyczaił się!

a, no i jescze u moich rodziców przez 2 tygodnie spaliśmy razem z Tymkiem! tutaj troszkę się bałam jak będzie po tem, ale okazało się, że bez problemu spowrotem zasypia w swoim łóżeczku :)

ważne jest, żeby maluch wiedział, że ma spać u siebie i tam wieczorem codziennie zasypiał. Tak mi się wydaje

buziaczki  :-*
ANCYMONEK :)

Offline narwanka

• entuzjasta
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #560 dnia: 17 Marca 2008, 14:18 »
A ja ucaluje i powspolczoje Twojemu maluchowi. AZS to choroba ktora mam od urzdzenia - i niestety wiem jaka jest paskudna.
Moje stany zapalne wystepowaly w dzicinstwie pod ramionami, kolanami na zgiecu lokcia i na rekach. Niektorzy mówią że z tego się wyrasta.
Może i tak ale niestey ja w wieku 24 lata cigle mam narwoty. W tej chwili jestem zdrowa w końcu.. ale tez nie wierze że już na zawsze.

Ah i uwazaj z sterydami... u mnie niestety spowodowaly wielka nadwage :(
« Ostatnia zmiana: 17 Marca 2008, 14:20 wysłana przez narwanka »
Agata

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #561 dnia: 17 Marca 2008, 22:31 »
Ah i uwazaj z sterydami... u mnie niestety spowodowaly wielka nadwage :(

Dzięki kochana za radę! My nie używamy maści ze sterydami, bo wiemy właśnie czym to grozi :( Dlatego też tak wolno schodzą Miśkowe wysypki, bo używamy tylko maści "obojętnych". Wiem, że po sterydach zeszłoby raz dwa, ale boimy się skutków ubocznych :(
Przykro mi, że męczy Cię ta choroba. Podobno ona może minąć sama, albo być zaleczona, ale podobno nie można jej całkowicie wyleczyć :(

Kamyczku pocieszyłaś mnie :) Bo ja przyznaję, że uwielbiam z syniem kimać w jednym łóżku :) Ale dziś doszłam do wniosku, że nasz synio chyba wie czego chce i nie grozi mu mamisyniostwo, bo dziś po rannym karmieniu wzięłam Mistrzunia do łóżka, a on pobawił się i zaczął marudzić. Przytulanki nie pomogły, więc odstawiłam Miśka do jego łóżeczka i... spokojnie zasnął na jeszcze 2,5 godziny :D Cwaniaczek, raz się zawanturuje, że chce do rodziców łóżka, a raz, że do swojego :D

A dziś był mega dzionek-szalonek, po którym nastąpiło wyjątkowo długie usypianie :D

Dziś złapałam Mistrzunia na trzech nowościach :D

1. Leżąc na brzuszku, Mistrzunio pierwszy raz wyciągnął przed siebie rączkę i złapał maskotkę leżącą przed nim :D
2. Jak już się tym znudził, pierwszy raz bez mamy pomocy przewrócił się z brzusia na plecki :D :D :D
3. Leżąc na macie z kolegą, Mistrzunio zaczął obracać się raz w lewo, raz w prawo (hehe, popisywał się przed tydzień młodszym kolegą :D )

A oprócz tych nowości, było wiele innych :)
Pojechałam dziś z syniem do naszej firmy pogadać z szefem i pokazać ludziskom Mistrzunia :) Bałam się trochę o synia reakcję, jak zobaczy tyle nowych twarzy, ale jak się okazało, niepotrzebnie :D Misiek otworzył oczy i jak zobaczył nad sobą stado nowych twarzy, zaczął wszystkim rozdawać uśmiechy :D :D :D Oczywiście zdobył tym serca naszej ekipy :) Bardzo jesteśmy z niego dumni :D
Poczekaliśmy aż tatuś skończy pracę (w tym czasie mama pokazała syniowi całe biuro) i skorzystaliśmy z zaproszenia kolegi i podjechaliśmy do niego, jego żonki i Tymusiowego kolegi na obiad. Kolega jest tylko tydzień młodszy od Misia, więc świetnie się chłopaki dogadywali  ;) Leżeli razem na macie, Misiek obracał się do Maksia, a Maksio gadał sobie, czym bardzo zwracał na siebie Tymusia uwagę :)
A my mieliśmy niezły ubaw z tych naszych syniów kochanych :D

Ech... tyle nowych twarzy, tyle nowych miejsc, poplumkaliśmy przed spaniem, ale udało się rodzicom ululać Mistrzunia  :-* Kochane nasze maleństwo. Jetem baaaardzo z niego dumna i baaaardzo szczęśliwa  :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka:

Offline topyciu

• uzależniony
« Odpowiedź #562 dnia: 18 Marca 2008, 02:10 »
Dzień pełen wrażeń :)
Super, że Wasz synek dobrze reaguje na zmienne otoczenie :)

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
« Odpowiedź #563 dnia: 18 Marca 2008, 09:32 »
Tymuś  jest prześliczny i brawo za nowe umiejętności!!!!

Wiesz-jak moja Nela miała zmiany skórne- to pielęgniarka środowiskowa poleciła mi wykapać ja w naparze z kory dębu (trzeba tyle dodać by wodamiała kolor herbaty) 2 kąpiele i było po wszystkim..więc ja POLECAM ;) ;)
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #564 dnia: 18 Marca 2008, 14:03 »
Tymuś jest cudny a jak widze twojego awatarka to mi się buzia usmiecha poprostu boskie to zdjęcie ;)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #565 dnia: 18 Marca 2008, 16:42 »
Tymuś jest cudny a jak widze twojego awatarka to mi się buzia usmiecha poprostu boskie to zdjęcie ;)

podpisuje sie!

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #566 dnia: 18 Marca 2008, 17:45 »
jednym słowem - wczorajszy dzien mega udany - oby takich więcej :D

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #567 dnia: 18 Marca 2008, 22:35 »
prosze prosze ile nowosci!!! tyyyyyle szczescia na raz :brawo:

pozdrowionka  :-*

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #568 dnia: 20 Marca 2008, 20:59 »
Witamy, witamy :)

W dobrych nastrojach, choć czasem z płaczem...
Miśka chyba zaczynają boleć dziąsła... Co jakiś czas zaczyna pokrzykiwać i płakać bez znanego mi powodu. Gryzie wtedy dwa paluchy i strasznie się ślini. Wszystko co wpadnie wtedy w łapki, pakuje do buzi. Potem przechodzi i na buzi naszego słonka znów jaśnieje uśmiech. Tak przypuszczam, że może to dziąsła, ale nie jestem pewna...

Dobra wiadomość to taka, że wysypka schodzi :D Bardzo powoli w prawdzie, ale z każdym dniem skóra Misia jest coraz ładniejsza. Teraz tylko musimy uważać, żeby znów mu czegoś nie dowalić :(
W związku z tym i tym, że nasza pani dermatolog odradziła, na naświetlania nie pójdziemy :)

Dziś znów nowości:
1. Mistrzunio pierwszy raz złapał się już nie za kolanko, a za stópkę!!!  :D :D :D
2. W kąpieli Miś położony na brzuszku (i asekurowany) od razu przewracał się na plecki, prawie przy tym siadając i oczywiście zachlapując cały pokój  :D :D :D
Rodzice mega dumni z synia  ;D

Super, że Wasz synek dobrze reaguje na zmienne otoczenie :)

Tomku, z tym różnie bywa, ale faktycznie tego dnia Mistrzunio nas zadziwił :)

Wiesz-jak moja Nela miała zmiany skórne- to pielęgniarka środowiskowa poleciła mi wykapać ja w naparze z kory dębu (trzeba tyle dodać by wodamiała kolor herbaty) 2 kąpiele i było po wszystkim..więc ja POLECAM ;) ;)

hmmm... na razie kontynuujemy kąpiele w parafinie, ale jak (odpukać) problemy by się nasiliły, to spróbujemy. Też o tym słyszałam :)

Buziaki za komplementy Tobie Lea, Madziulkowi, Rajdówce

Oj taaak, to był prawdziwy dzionek-szalonek :) Dzielny Mistrzunio, tak ładnie to zniósł :D

A od jutra tatuś będzie z nami w domku i pełną parą ruszą przygotowania do Chrztu :) Poszalałam i jednak robię obiad na 14 osób  :glupek:
Buziaki dla Was  :-*

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #569 dnia: 20 Marca 2008, 21:32 »
Kaju, u nas identycznie z paluchami w buzi i ślinieniem się. a jaka złość przy tym:)
Ja przypuszczam, ze to albo zębiska dają o sobie tak wcześnie znać albo taki etap rozwojowy:)

Powodzenia w przygotowaniach do chrztu:)
Ja poszłam na łatwiznę i zarezerwowałam stolik w restauracji.