Autor Wątek: Tymon Emanuel - znany jako Kropek :D  (Przeczytany 69890 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rybkawiedenka
  • Gość
Odp: Tymon Emanuel - znany jako Kropek :D
« Odpowiedź #330 dnia: 10 Lutego 2008, 21:59 »
Mozesz smarowac zelem, kup w aptece. Bedzie mu lzej. Ja kupilam tez gryzak z Tomme Tippe i chlodzilam go w lodowce.

Offline topyciu

• uzależniony
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #331 dnia: 11 Lutego 2008, 08:35 »

Może następny weekend? Pasuje Wam? Ja jeszcze zapytam męża, ale może w sobotę spacer na bulwar? Oby była pogoda jak dzisiaj, to mielibyśmy cudowny spacerek zapoznawczy  ;D

Z miłą chęcią się z Wami spotkamy tylko jeśli można zasugerować godzinę to wolelibyśmy aby to były godziny do 14tej. Już nie możemy się doczekać spotkania  ;D ;D ;D

A zdjęcia z estakady robią naprawdę ogromne wrażenie. Widać, że dobry fotograf je robił bo uchwycił całą wielkość tego giganta :)

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #332 dnia: 11 Lutego 2008, 08:43 »
No właśnie o to mi chodzi, że to może dziąsła go już pobolewają (muszę go pod tym kątem poobserwować). Można mu wtedy jakąś maścią przeciwbólową posmarować, czy za wcześnie?

Możesz smarować, może faktycznie cosik zaczyna się dziać...i to jak najbardziej możliwe, mój Kuba też miał bardzo wczesnie akcje zębowe, bo na długo przed tym jak wyszedł pierwszy dziąsła młodego bolały.

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #333 dnia: 11 Lutego 2008, 15:16 »
Z miłą chęcią się z Wami spotkamy tylko jeśli można zasugerować godzinę to wolelibyśmy aby to były godziny do 14tej. Już nie możemy się doczekać spotkania  ;D ;D ;D

A zdjęcia z estakady robią naprawdę ogromne wrażenie. Widać, że dobry fotograf je robił bo uchwycił całą wielkość tego giganta :)

Godzina nam też jak najbardziej pasuje, staramy się chodzić ma spacerki koło 12. Muszę tylko pogadać z małżem, czy ta sobota będzie ok. i natychmiast dam Wam znać :)

Mozesz smarowac zelem, kup w aptece. Bedzie mu lzej. Ja kupilam tez gryzak z Tomme Tippe i chlodzilam go w lodowce.
Możesz smarować, może faktycznie cosik zaczyna się dziać...i to jak najbardziej możliwe, mój Kuba też miał bardzo wczesnie akcje zębowe, bo na długo przed tym jak wyszedł pierwszy dziąsła młodego bolały.
Tak jak piszecie, poobserwuję Miśka, żeby upewnić się czy to faktycznie to i kupię mu coś do smarowania. Po co ma się męczyć.

Dzięki Wam za odwiedzinki i pozdrawiam serdecznie!

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
« Odpowiedź #334 dnia: 11 Lutego 2008, 21:57 »
My też zaczęliśmy smarować dziąsła Wiktorowi jak miał 2 miesiące, a pierwszy ząb wyszedł jak skończył 8 m-cy.

Estakada robi wrażenie, ale nie takie jak Mistrzunio :D
Trzymam kciuki za spokojną nockę :ok:

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #335 dnia: 12 Lutego 2008, 08:09 »
o ja tez zaczynam podejrzewac problemy dziąsełkowe u Maksia....

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #336 dnia: 12 Lutego 2008, 09:38 »
A ślini się do tego?

Bo mój Fifi to aż takie "bańki" ze śliny puszcza ostatnio:), że o łapkach w buzi nie wspomnę ....

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #337 dnia: 12 Lutego 2008, 14:21 »
No to ja chyba jako jedyna narazie mam z tym spokoj, Amelka gryzie piastki, ale sadze, ze to kubki smakowe, bo ani nie marudzi, ani zadnej jakiejsc specjalnej zmiany nie widze, zadnej bynajmniej pod katem dziaselek. Ale coz, kazde dziecko jest inne :)

Tymus przesliczny (wszyscy kumple Amelki tacy wielcy do niej hehe)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #338 dnia: 12 Lutego 2008, 14:49 »
Gabrysia tez wklada lapki do buzki i bardzo sie slini, puszcza banki itp.

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #339 dnia: 13 Lutego 2008, 15:36 »
Misiek też puszcza bańki ze śliny :) Śmiesznie to wygląda :) Na szczęście nocne marudzenia trochę się zmniejszyły.

A dzisiaj Mistrzunio z mamy pomocą zdobył kolejną umiejętność  ;D Po włożeniu przez mamusię do łapki synia grzechotki, Mistrzunio dosyć długo ją trzymał, grzechotał i przecudnie się przy tym śmiał. Generalnie zauważam szybko rosnące zainteresowanie synia zabawkami i chęć zabawy. Leżenie na macie i uderzanie rączkami i nóżkami w zabawki, żeby grzechotały może trwać już ponad godzinę i się nie nudzi. A jak mama albo tatuś towarzyszą w zabawie, to już w ogóle śmiech jest na całego :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka:

Teraz zmęczony godzinnym baraszkowaniem z mamusią na macie, śpi synuś słodko w łóżeczku :D

Tymus przesliczny (wszyscy kumple Amelki tacy wielcy do niej hehe)

to dobrze, dziewczynki powinny być drobniejsze, co by faceciki mogli je przytulać  :P

Pozdrowionka!

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #340 dnia: 13 Lutego 2008, 15:39 »
cudnie wygląda na tej fotce!!!!  :-* :-* :-*

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #341 dnia: 13 Lutego 2008, 19:06 »
Tymuś coraz to nowe umiejętnosci nabywa :) Super.. u takich maluszków kazdy dzien robi różnice :)
Śliczny chłopak :)

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #342 dnia: 13 Lutego 2008, 19:10 »
bu a ja nie widze foty..

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #343 dnia: 14 Lutego 2008, 21:40 »
Wszystkim wyznającym dzisiejsze święto życzymy cudownego wieczoru - niewyznający Tymuś z rodzicami  ;D

Z Mistrzuniowego życia:

Wczoraj Tymuś pierwszy raz miał "wolną chatę". No może nie tak do końca, bo rodzice poprosili o nadzór nad syniem dziadka.
Powodem wyjścia rodziców z domu bez synusia był wernisaż wystawy fotografii naszych ślubnych fotografów. Dostaliśmy zaproszenie, więc z radością pomknęliśmy. Hmm... z radością pomieszaną z troską o synia... Mamusia trochę świrowała, ale tatuś stał twardo na ziemi i wierzył w synia. No bo po kąpieli, najedzony i ululany nigdy problemów nie sprawiał :)
Wernisaż super, zdjęcia rewelacja i... pierwsza lampka wina wypita przez mamusię od ponad 11 miesięcy  :cancan:
A po powrocie króciutki raport dziadka "Cały czas śpi spokojnie"  ;D ;D ;D
Jupi, kochany synuś  :-* :-* :-* A mamusia tak rano utuliła synusia, jakby go tydzień nie widziała  ;D

Offline topyciu

• uzależniony
« Odpowiedź #344 dnia: 14 Lutego 2008, 21:44 »
pierwsza lampka wina wypita przez mamusię od ponad 11 miesięcy  :cancan:

Zdjęcie Mistrzunia jest super :) a mamusi musiało szumieć w główce po tak długim okresie abstynencji :)

Miłego wieczoru i nocki

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #345 dnia: 14 Lutego 2008, 21:53 »
Jaki Amorek cudny!!!!!!!!!
Ja też chcę takie fotki umieć robić!!!

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #346 dnia: 14 Lutego 2008, 21:57 »
pierwsza lampka wina wypita przez mamusię od ponad 11 miesięcy  :cancan:

Zdjęcie Mistrzunia jest super :) a mamusi musiało szumieć w główce po tak długim okresie abstynencji :)

Miłego wieczoru i nocki

dziękować, dziękować  ;D

hehe... no prawie, w każdym razie lekko ukoiło tęsknotę za synusiem i pozwoliło spokojnie pogadać ze znajomymi :)
Wam również miłego wieczoru i ... 8) nocki

Monia, nic trudnego! Tu tylko wyobraźnia jest potrzebna, bo to foto akurat w bardzo domowy sposób zrobione  ;) Próbuj, próbuj, warto!  ;D ;D ;D

• Chuck Norris
« Odpowiedź #347 dnia: 14 Lutego 2008, 22:08 »
PumoRi, piękne zdjecie:) Gratuluję wyobraźni i umiejętnosci!

Co do zostawiania dzieciątka z dziadkami...ja tez zawsze mam opory i mysle intensywnie co i jak w domku. I mam wyrzuty sumienia, ale mąż sprowadza mnie na ziemie:) Jak jestem caly dzien z nia-strasznie marudną sama, to marze, zeby gdzies sie urwac, ale jak juz do tego dochodzi, to mam mieszane uczucia;) Chyba wiekszosc mam tak ma i mam nadzieje wylecze sie troszke z tego;)

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #348 dnia: 14 Lutego 2008, 22:14 »
dzięki Martyna!
Cieszę się, że zdjęcie tak się Wam podoba :)

Najgorsze z moimi rodzicami jest to, że ja proszę tatę, że jakby Misio zaczął płakać, albo coś, to niech od razu dzwoni i wracamy, bo dla mnie Miś ważniejszy niż wystawa, a on mi na to "Wy się bawcie, ja zostaję z małym, żeby w razie co też go uspokoić." Wiem, że tata ma szczere chęci, ale ciągle wydaje mi się, że Tymuś jest jeszcze za mały na lulanie przez kogoś innego niż mama czy tata...

• Chuck Norris
« Odpowiedź #349 dnia: 14 Lutego 2008, 22:20 »

Najgorsze z moimi rodzicami jest to, że ja proszę tatę, że jakby Misio zaczął płakać, albo coś, to niech od razu dzwoni i wracamy, bo dla mnie Miś ważniejszy niż wystawa, a on mi na to "Wy się bawcie, ja zostaję z małym, żeby w razie co też go uspokoić." Wiem, że tata ma szczere chęci, ale ciągle wydaje mi się, że Tymuś jest jeszcze za mały na lulanie przez kogoś innego niż mama czy tata...
dokładnie!! Moja mama wiem, ze tez by nie zadzwonila, ale jak ja zadzwonie to powie mi prawde, z reszta sama twierdzi, ze taka informacja czy placze/plakala jest b.wazna. Z kolei moja tesciowa nie powiedzialaby mi prawdy (dlatego tez mam opory w zostawianiu ja z Mała-jeszcze nie zostawilam jej nigdy), a poza tym wiem, ze jest zdolna do tego, zeby nie odebrac ode mnie telefonu jak ja bede dzwonila.

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #350 dnia: 14 Lutego 2008, 22:24 »
uuu... to niefajnie, też bym miała opory.
Hmm... a czy mój tata powiedziałby mi przez telefon jakby Tymuś płakał... Oto jest pytanie  :-\
Na szczęście wiem, że tym razem był spokojny, bo spał tak jak go zostawiliśmy, a nie było nas tylko (i aż) 2 godziny.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #351 dnia: 14 Lutego 2008, 22:30 »
uuu... to niefajnie, też bym miała opory.
Hmm... a czy mój tata powiedziałby mi przez telefon jakby Tymuś płakał... Oto jest pytanie  :-\
Na szczęście wiem, że tym razem był spokojny, bo spał tak jak go zostawiliśmy, a nie było nas tylko (i aż) 2 godziny.

niestety niefajnie :( ale mam nadzieje, ze sie milo zaskocze jesli kiedys dojdzie do tego, ze Gabi bedzie musiala zostac i z druga babcia.

Tak sobie mysle,ze moze czasami jest lepiej nie wiedziec czy plakalo...jesli teraz spi spokojnie:) Moja Gabrysia i tak pol dnia wyje, wiec mi to by chyba roznicy nie zrobilo...

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #352 dnia: 14 Lutego 2008, 22:45 »
Tak sobie mysle,ze moze czasami jest lepiej nie wiedziec czy plakalo...jesli teraz spi spokojnie:) Moja Gabrysia i tak pol dnia wyje, wiec mi to by chyba roznicy nie zrobilo...

hmm... może faktycznie :)

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
« Odpowiedź #353 dnia: 15 Lutego 2008, 12:11 »
Rozumiem niepokój związany z zostawianiem maluszka. Sama tego doświadczyłam. Ale nie wydaje mi się, żeby Tymuś był za mały na lulanie przez kogoś innego.  (wiesz, ja mówię to z własnej perspektywy). Może akurat dziadek potrafiłby uspokoić maluszka? albo czymś zainteresować? Trzeba dac chłopakom szansę! :)  niech się poznają
zawsze można się umówic na telefon, kiedy juz trudno bedzie uspokoic maluszka, nie jak tylko zacznie płakusiać ;)
 takie moje skromne zdanie

chociaz powiem, że zła byłabym za zatajanie prawdy!
ANCYMONEK :)

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #354 dnia: 15 Lutego 2008, 16:29 »

Mój synio to ma świadomość siebie  ;D ;D ;D

Pogoda mnie wkurza :( Rano zadyma śnieżna, więc przełożyłam spotkanie ze szkolną przyjaciółkę i jej 5-cio miesięczną córeczką. Po godzinie wyszło piękne słońce, ale już było za późno, nie dojechalibyśmy z syniem na czas. W ogóle miałam dużo do zrobienia w domku, więc podstępem mamusia ubrała synia, włożyła do gondoli i wystawiła na balkon. Synio spał sobie spokojnie, aż do momentu jak po godzinie obudziła go kolejna zamieć śnieżna  ::) A co mamusia na to? Wpadła w amoku na balkon, szybko i na szczęście bezpiecznie schowała gondolkę z jej pasażerem do domku a sama sobie przytrzasnęła drzwiami balkonowymi palce :glupek: Boli paskudnie, piszę jedną ręką :( Oby tylko paznokcie mi nie schodziły, bo to będzie załamka :(

kamyczku
, może masz rację, może dziadek umiałby uspokoić Mistrzunia, ale cieszę się, że nie miał okazji tego sprawdzić  :D

Pozdrowionka!

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #355 dnia: 15 Lutego 2008, 18:16 »
Pumori jakie Ty te zdjęcia zaj....te cykasz!!! Tymus jest fantastyczny  :-* :-*

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #356 dnia: 15 Lutego 2008, 18:51 »
PumoRi ja myślę że właśnie teraz to nie jest aż taki problem z usypianiem Maluszka, dlatego że jest taki mały. Później będzie coraz więcej rozumiał i nici z oszukania Go czymkolwiek :) Mój mąż kiedyś usypiał Szymcia a teraz Bąbel nie zaśnie z tatą, musi być mama  8)
I to prawda że każda mama tak ma że myśli non stop o dzieciątku jak gdzieś wyjdzie... I mnie też zawsze moj mąż do pionu stawia  :DBo akurat ja moge zostawić Małego tylko z  teściową i wiem że krzywda Mu się nie stanie i będzie spokojny, z moją mamą to już nie bardzo.

A fotki REWELACJA! Ale model najfajniejszy ;D ;D ;D

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #357 dnia: 16 Lutego 2008, 09:53 »
PumoRi - fotki u Ciebie zawsze są przecudne  :D

kurka moj maly tak łatwo nie da się oszukać..on lubi bujanie jak się prowadzi wozek, jakies nierównosci- stanie na balkonie go nie kręci  ;)

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #358 dnia: 16 Lutego 2008, 21:25 »
Witam sobotnio wieczorowo :)
Misio śpi, a mamusia ma dużo pracy na kompie. Ech... Czas wracać do rzeczywistości :)

Dziś powrót zimy... Chciałam wiosnę, ale spadający z nieba puch zawsze rozmiękcza mi serducho  :D

P.S. Marta, ależ ja musiałam trząchać gondolką, żeby zaimitować spacer  ;D

Dzięki za przemiłe słowa o mojej fotografii  :-* :-* :-* Specjalnie dla Was moje dzisiejsze dziełka z udziałem Mistrzunia  ;D

« Ostatnia zmiana: 11 Kwietnia 2008, 11:52 wysłana przez Maja »

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #359 dnia: 16 Lutego 2008, 21:29 »
Fantastyczną będziecie mieć dokumentację fotograficzną rozwoju Tymusia:)
Taka zdolna mama to skarb:)

p.s. ale ma śliczne, niebieskie oczęta:)