Witam!!!Pumo Ri, Twój synek jest cudny a zdjęcia...no cóż powaliły mnie na kolana, a te stópki .....cudo!!!Pozwolę sobie napisać coś na temat żłobków ( doświadczona Pola już trzy razy była

), dzieci do żłobka przyjowane są od trzeciego miesiąca, jeżeli chodzi o Poznań to jest jeden żłobek prywatny koszt 1000 zł. bez wyżywienia i zajęć dodatkowych plus wpisowe 500 zł., jak dla mnie masakra, w państwowym żłobku płacimy 280 zł. z wyżywieniem (puki co Pola ma opcję bez wyżywienia 200 zł. ) dla mnie to mega różnica i gdyby miała płacić 1000 zł. za żłobek to chyba poszłbym na wychowawczy. Pozatym ja jestem raczej zwolenniczką państwowych placówek, bo czy ktoś pamięta żeby w czasach naszego dzieciństwa były prywatne żłobki lub przedszkola??i co jakoś krzywda sie nikomu nie działa...., oczywiście nie uważam, że to źle , że takowe istniejąi pewnie gdyby nie taka mega wielka różnica w cenie to też zastanowiabym się na prywatnym żłobkiem, ale przedszkole??a później co prywatna szkoła, gimnazjum, liceum, studia. Poza tym z tego co dowiedziałam się jeszcze na studiach obecnie powstaje mustwo przedszkoli, których metody wychowawcze nie koniecznie sprawdzają się w zderzeniu z rzeczywistocią ( chociażby dyskusyjna metoda Montessori), tak więc może nie bójmy się państwowych placówek, bo jak sądzę rozstanie z dzieckim boli tak samo niezależnie czy do prywatnego czy do państwowego żłobka się je oddaje. Tylko nie zrozumcie mnie źle bo znam kilka bardzo dobrych prywatnych szkół, przedszkoli itd. i cieszę się, że jest taka alternatywa, tylko nie popadajmy w paranoję i nie spiujmy na straty tych państwowych. Przeprasza, że Ci tak wątek zaśmieciłam