Autor Wątek: Tymon Emanuel - znany jako Kropek :D  (Przeczytany 69845 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
Odp: Tymon Emanuel - znany jako Kropek :D
« Odpowiedź #120 dnia: 2 Stycznia 2008, 11:48 »
Tymusiu rośnij zdrowo i szczęśliwie  :Daje_kwiatka:

Co u Was słychać?
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #121 dnia: 2 Stycznia 2008, 18:56 »
Witamy serdecznie :)
Dziś byliśmy z Misiem na USG bioderek i ku naszej radości pan doktor stwierdził, że jakby każde dziecko miało takie ładne panewki, to on musiałby zamknąć interes  ;D ;D ;D Musimy tylko robić w domku ćwiczenie żabki, bo nasz Misio nie robi jej jak większość dzieci, ale to jak doktor stwierdził "przez przekorę", bo przeciwskazań zdrowotnych do tego nie ma :)

A wracając do powitania Nowego Roku... Nasz Misio uznał, że nie wypada tego robić z pustym brzuszkiem i o 23:50 upomniał się o jedzonko :) Tak więc mama przywitała 2008 rok z maleństwem przy piersi :) Bardzo ciekawie...  :P

To tyle na razie :) Pozdrawiamy gorąco!

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #122 dnia: 2 Stycznia 2008, 19:43 »
hmm... a czy ktoś wie, dlaczego znikają moje zdjęcia? W Waszych postach zniknęło zdjęcie, które załączałam do życzeń świątecznych, a teraz zniknęło też zdjęcie z mojego wątku dołączone do życzeń noworocznych :( Wyświetlały sie dopóki się nie wylogowałam, a teraz ich nie ma  :'(

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #123 dnia: 2 Stycznia 2008, 20:31 »
gratulujemy takich super newsów z usg :D

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #124 dnia: 2 Stycznia 2008, 21:17 »
hmm... a czy ktoś wie, dlaczego znikają moje zdjęcia? W Waszych postach zniknęło zdjęcie, które załączałam do życzeń świątecznych, a teraz zniknęło też zdjęcie z mojego wątku dołączone do życzeń noworocznych :( Wyświetlały sie dopóki się nie wylogowałam, a teraz ich nie ma  :'(

Hmmm, a miałas je z jakiejś stronki? Może zmienili adres url, lub coś koło tego, albo fotka została usunięta po prostu...

No a co do USG, to cieszę się bardzo, że wsio jest w porządku :-) Buziaki  :-* :-*

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #125 dnia: 4 Stycznia 2008, 13:04 »
Asiu, zdjęcia rzuciłam z mojego bloga, a tam nic nie zmieniałam, więc nie powinny sie ewakuować :( Wstawiłam je tak jak ciążowe, a tamte chyba jeszcze się wyświetlają. Ja nie wiem, zawsze coś mam na bakier z tymi fotami ;)

Dzisiaj strasznie zimno, znowu lipa ze spacerku :( Szkoda słońca, ale co zrobić? Ja jeszcze przeziębiona. Misio spokojnie śpi, a ja jedną ręką na forum, drugą na żelazku ;)
Pozdrawiamy!

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #126 dnia: 4 Stycznia 2008, 13:14 »
Nie wiem w takim razie o co chodzi...

Widzę, że jak "rasowa" Mamusia robisz kilka rzeczy na raz, brawo! Buziaki  :-* :-*

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #127 dnia: 4 Stycznia 2008, 20:27 »
hahaha, i jak "nierasowa" mamusia nie skończyłam ani jednego ani drugiego  :P

Mam już dość mrozu, choć to dopiero się zaczęło :( Bardzo trudno jest nam dogrzać nasze mieszkanko :( Dziś u Misia w pokoju było... 16 stopni :( Dobrze, że Synuś śpi z nami, przynajmniej my go dogrzejemy.

Mam pomysł co do tych znikających zdjęć... Zaraz sprawdzę... ;)

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #128 dnia: 4 Stycznia 2008, 20:41 »
Super, że z bioderkami jest wszystko w porządku. My też czekamy ze spacerem aż ten wstrętny wiatr ucichnie.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #129 dnia: 6 Stycznia 2008, 00:15 »
I co wymyslilas ze zdjeciami ?
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #130 dnia: 6 Stycznia 2008, 22:24 »
hmm... moja teoria sie nie sprawdziła, zdjęcie znowu zniknęło :( Nie wiem co się dzieje :( Dobrze, że link w podpisie działa, więc zapraszam was do mojego bloga, tam zdjęcia się pokazują :)

Dziś z Misiem zaczynamy testować nowe pieluszki (huggies). To się nazywa marketing... Pieluszki z Puchatkiem kupione jedynie dla przyjemności mamy  :P A synek z poważaniem załatwił dwie wprost na przewijaku  ;D

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #131 dnia: 6 Stycznia 2008, 22:26 »

Dziś z Misiem zaczynamy testować nowe pieluszki (huggies). To się nazywa marketing... Pieluszki z Puchatkiem kupione jedynie dla przyjemności mamy  :P A synek z poważaniem załatwił dwie wprost na przewijaku  ;D
[/color]

:) to ja chyba tez muszę się przerzucic:) A tak naprawde, to pampersy nam przeciekaja :(

Śliczne zdjęcie z tymi stópkami.

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #132 dnia: 6 Stycznia 2008, 22:37 »
no właśnie nam też przeciekały i gdzieś wyczytałam teorię, że pampersy pasują na "figurę" dzieci krótszych i bardziej krąglutkich, a dla takich długich chudziaków jak nasz Tymuś lepsze są właśnie huggiesy. No nie wiem... zobaczymy :) Napiszę, jak wyniki eksperymentu  :D

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
« Odpowiedź #133 dnia: 6 Stycznia 2008, 22:46 »
no nam tez huggisy bardziej pasują ostatnio :) są dłuższe na pleckach
Zresztą teraz, jak mój Tymek robi rzadniej kupki, to jest właściwie obojętnie. Gorzej było wcześniej! Z pampersów kupka wylatywała na plecki, a z hugissów przeciekała boczkiem :P
ANCYMONEK :)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #134 dnia: 6 Stycznia 2008, 22:48 »
no właśnie nam też przeciekały i gdzieś wyczytałam teorię, że pampersy pasują na "figurę" dzieci krótszych i bardziej krąglutkich, a dla takich długich chudziaków jak nasz Tymuś lepsze są właśnie huggiesy. No nie wiem... zobaczymy :) Napiszę, jak wyniki eksperymentu  :D

ciekawa jestem. A nas dziadkowie obdarowali pampkami i mamy teraz ok 200szt!! :mdleje:

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #135 dnia: 6 Stycznia 2008, 22:57 »
Gorzej było wcześniej! Z pampersów kupka wylatywała na plecki, a z hugissów przeciekała boczkiem :P

:hahaha: :hahaha: :hahaha: no ładne rzeczy! To my te na pleckach już zaliczyliśmy. Dobrze wiedzieć co czeka nas teraz  :P

Martyna, nie wiem jak u Was, ale z możliwościami naszego synia 200 szt. to jeszcze nie tak strasznie dużo, dwa tygodnie i po sprawie  ;)

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #136 dnia: 6 Stycznia 2008, 22:58 »

ciekawa jestem. A nas dziadkowie obdarowali pampkami i mamy teraz ok 200szt!! :mdleje:

ciekawa teoria faktycznie, u nas póki co nic nie przecieka ;) ja od kiedy Amelka się urodziła jeszcze ani jednej paczki nie kupiłam :D a jeszcze mam zapas koło 200szt jednak same pampersy, ale to ok bo Amelce pasują :D

Pozdrowionka

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #137 dnia: 6 Stycznia 2008, 23:13 »
u nas póki co nic nie przecieka ;)

ciesz sie kochana :) Kupa po pachy to wątpliwa przyjemność a i ekspresowa kąpiel w umywalce do przyjemności nie należą  ;)

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #138 dnia: 6 Stycznia 2008, 23:20 »
ciesz sie kochana :) Kupa po pachy to wątpliwa przyjemność a i ekspresowa kąpiel w umywalce do przyjemności nie należą  ;)

a no kopnął mnie zaszczyt ekspresowego mycia w umywalce, bo nawet jak nie przecieka to mycie wymagane- faktycznie średnia przyjemność ;)

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #139 dnia: 7 Stycznia 2008, 08:56 »
my mamy pampery i huggisy... ale te drugie poki co cos nam "nioe leża" sa jakby weższe :D choc nasz maksio długi i szczupły...ale poki co nam nie spasowały  ;)

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #140 dnia: 7 Stycznia 2008, 09:24 »
Ale się tu pieluchowo zrobiło :-)

Pozdrawiam  :-*

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #141 dnia: 7 Stycznia 2008, 11:29 »
PumoRi ślicznego masz synka :Serduszka: A ostatnie zdjęcie stópek jet rewelacyjne :Najlepszy:

• Chuck Norris
« Odpowiedź #142 dnia: 7 Stycznia 2008, 11:45 »
Martyna, nie wiem jak u Was, ale z możliwościami naszego synia 200 szt. to jeszcze nie tak strasznie dużo, dwa tygodnie i po sprawie  ;)
[/color]

no u nas też sporo pieluch idzie i mam nadzieje szybko je zużyjemy bo najwięcej mamy pampers 1 i boje sie, ze Mała z nich wyrośnie;)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #143 dnia: 7 Stycznia 2008, 11:49 »
Synek cud miod .
Zdjatko z noziami tez mamy takie tylko ze girki wieksze ;p
Co do pampersow to sie zgosze - nam tez przeciekały. Teraz przerzucilismy sie na Happy bo maly mial takie newborny do szpitala i byly rewelacyjne a i tansze sa :) No i 1 Happy sa wieksze od 1 pampkow :)
Zycze spokojnego dnia :) ZMykam zaplacic za sudocrem bo kupilam n aallegro 400g za 45 zł :P

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #144 dnia: 7 Stycznia 2008, 11:54 »
A u nas wystąpiła niestety alergia na hugissy i mam całą pakę (na szczęście małą) nieużywaną.

Mnie też się avatarek okropnie podoba:)

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #145 dnia: 7 Stycznia 2008, 16:43 »
W imieniu Tymusia dziękuję wszystkim ciociom za komplementy  ;D

Dziś coś nasze Misiątko marudne... Ma tak od kilku dni, nie wiem czy brzuszek go męczy (produkcja kupki działa), czy o co mu chodzi. Nawet jak śpi to niespokojnie :( Dziś rano bardzo się spocił, ale to może moja wina, sama jestem zmarźlakiem, to go pewnie też za ciepło ubrałam.

Potem byliśmy na spacerze, bo choć mama jeszcze ma chrypę i kaszel, to tego pięknego słoneczka syniowi odmówić nie mogłam :) No i nawet na spacerku w lesie sen nie był tak spokojny jak przedtem...
Martwi mnie to, choć pani doktor uznała, że maleństwo jest zdrowe (co akurat nas bardzo cieszy, tylko martwi fakt, że nie znamy przyczyn tego rozdrażnienia...).
A może maleństwa tak mają, że jak zaczynają bardziej kumać, to mają za dużo wrażeń... Bo tu spacer, tu mama matę edukacyjną zapoda, tu karuzelka nad łóżeczkiem... Może za dużo tych atrakcji? Ale człowiek głupi w tym jakże ludzkim temacie...

Pozdrowionka i zdjęcia ze spacerku :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #146 dnia: 7 Stycznia 2008, 17:12 »
Ale słoooodki..... i jak spiulka.... :-*

Offline beyonce

• uzależniony
  • Tylko w twoich dłoniach jestem jak melodia...
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #147 dnia: 7 Stycznia 2008, 17:19 »
Ale Słodziak  :D

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #148 dnia: 7 Stycznia 2008, 21:36 »
No to przeżyliśmy pierwszy dzień bez taty... W zasadzie przed Świętami mieliśmy już taki tydzień, ale jakoś szybko poszedł w zapomnienie. Dziś uczyliśmy się z Misiem bycia we dwoje raz jeszcze. Nie było łatwo, dopiero jak tatuś wrócił, Misio jakby się uspokoił. Po kąpielowym jedzonku zasnął mężusiowi na rękach  :D
Teraz spokojnie śpi, ciekawe jak długo ;P

Ostatnio załamałam się urlopem macierzyńskim... Miał być od stycznia wydłużony o 2 tygodnie. Ładnie sobie policzyłam, że wrócę do pracy w połowie maja. A niedawno czytam w gazecie, że nic z tego :( Nie wyobrażam sobie powrotu do pracy, choć bardzo ją sobie cenię i nie chcę jej stracić...

Za oknem gęsto sypie śnieg :) Wreszcie śliczna zima. Jutro znów spacerek z Misiem do lasu  :D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #149 dnia: 7 Stycznia 2008, 23:45 »
....nio kicha z tym urlopem...
dobrze, że się nie nastawiłam na te dwa tygodnie...strasznie bym cierpiała....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos