Autor Wątek: Przyszła Żonka odlicza  (Przeczytany 48622 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kawaii2
  • uzależniony
  • data ślubu: 30-08-2008
Odp: Przyszła Żonka odlicza
« Odpowiedź #510 dnia: 25 Czerwca 2008, 22:58 »
ale Wam zazdroszcze tego roznoszenia zaproszen! My na swoje ciągle czekamy :(

Offline żonka

• maniak
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #511 dnia: 8 Lipca 2008, 16:38 »
I znów wracam po dłuższej nieobecności  :P
A wiele się w międzyczasie zdarzyło.
Mieliśmy sesję przedślubną z naszym fotografem, co prawda dopiero za drugim podejściem, po w dniu, gdy umówiliśmy się pierwszy raz na zdjęcia, 15 minut przed godziną, na którą byliśmy umówieni, zaczął lać deszcz  >:( Jak na złość. No ale za drugim podejściem pogoda była piękna, było w zasadzie, to aż za gorąco, ale było cudownie. Sesję mieliśmy na Różance (Szczecinianki pewnie wiedzą, jak tam jest teraz pięknie, gdy wszystkie róże kwitną), po sesji krótki wywiad, który będzie wpleciony w nasz film ślubny (kamerzysta i fotograf jest z tej samej firmy). Fotograf przeszedł chyba sam siebie, bo cała sesja przebiegła w super atmosferze i była bardzo profesjonalna, aż nie mogę się już doczekać zdjęć, ale zobaczę je najprawdopodobniej dopiero w okolicach wesela.  :-\ No coż zrobić, muszę czekać...
Niedawno byłam również na szkoleniu w okolicach Warszawy. Szkolenie, a raczej prowadzący szkolenie był beznadziejny.  :ban: Mało wiedzy, słabe przygotowanie, brak umiejętności prowadzenia szkolenia...  :glowa_w_mur: Generalnie strata czasu, ale co było zrobić, jechać musiałam. Ale na szczęście pojechałam tam z jeszcze czterema koleżankami z pracy i dzięki temu było bardzo sympatycznie. No i jeszcze na sam koniec szkolenia miałyśmy trochę czasu dla siebie w Warszawie, bo czekałyśmy na pociąg, więc oczywiście nie mogłyśmy przepuścić takiej okazji i nie pójść do Złotych Tarasów na zakupy. Kupiłam sobie 4 bluzki i w zasadzie wyjazd na szkolenie uznałam za udany  :p
A z przygotowań ślubnych, to kupiliśmy w końcu garnitur na ślub dla P.  :brawo: I buty. I kamizelkę. I musznik. I koszulę. I spinki do mankietów. Wszystko śliczne. A ja kupiłam sobie diadem.
Zaproszenia już w zasadzie wszystkie rozdane, zostało nam tylko kilka sztuk. Część zaproszeń rozesłaliśmy, bo ciężko by nam było pojechać chociażby do Kielc, nie mówiąc już o Zjednoczonych Emiratach Arabskich w których mieszkają ciotka i wujek P.  ;D
I to by było chyba na tyle z nowości i zmian w moim życiu.
I obiecuję, że postaram się częściej zaglądać  :Swiety:

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #512 dnia: 8 Lipca 2008, 23:57 »
wiele się działo ,ale dużo już załatwiliście rzeczy :) gratuluję :) jestem ciekawa Waszej sesji przedślubnej ... musi być świetny efekt :) :)
będą fotki z zakupów ?? ;)

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
« Odpowiedź #513 dnia: 9 Lipca 2008, 11:56 »
Super ze tyle juz zalatwione:)
A super ze sie wkoncu odezwalas

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #514 dnia: 9 Lipca 2008, 18:07 »
będą fotki z zakupów ?? ;)

Foki z zakupów na pewno wkleję, pytanie tylko kiedy? Nie mam w domciu aparatu, ten w telefonie jest słaby i zdjęcia nie bedą dobre, więc zostaje mi tylko czekać, jak kiedyś zabierzemy aparat rodzicom. Wtedy zdjęcia wkleję na pewno.

A super ze sie wkoncu odezwalas

A ja bardzo się cieszę, że jeszcze na mnie czekacie i zaglądacie, gdy już w końcu się pojawię.  :) Kochane jesteście  :przytul:

A teraz zmykam. Umówiłam się z moją świadkową na jakieś małe piwko na mieście. Papatki  :id_juz:

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #515 dnia: 10 Lipca 2008, 19:17 »
Cześć Kochane.
Jak minął dzionek? U mnie oczywiście od rana praca, ale po pracy wybrałam się na ćwiczenia, a po ćwiczeniach pojechałam z Pieseczkiem na wybieg. Pobiegał sobie, pobawił z innymi pieskami, a ja pospacerowałam trochę po świeżym powietrzu. a jutro już na szczęście piątek. W weekend mamy zamiar pojechać do znajomych wręczyć im zaproszenie. I zobaczymy ich synka - koleżanka urodziła miesiąc temu.  :dzidzia: Kupiłam Małemu śliczny bodziak i maluteńkie butki. Cudne! A pewnie butki i tak będą jeszcze dużo za duże. A u was jakie plany na weekend?

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
« Odpowiedź #516 dnia: 10 Lipca 2008, 19:20 »
witaj kochana  :-* :-* :-* :-* my ciagle czekamy na zdjecia

u mnie siedzenie w domu w ten weekend

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #517 dnia: 10 Lipca 2008, 19:35 »
Jeszcze mi się coś przypomniało. Miałam dziwny sen dzisiaj. Śniło mi się, że był już dzień ślubu, a ja zorientowałam się, że nie mam kolczyków, które pasowałyby do sukni ślubnej więc wybrałam się na miasto żeby jakieś kolczyki kupić. I nic nie mogłam znaleźć. Chodziłam, chodziłam i nic nie znalazłam. Jak myślicie, co to może znaczyć??

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
« Odpowiedź #518 dnia: 10 Lipca 2008, 20:50 »
kochana nieprzejmuj sie tymi snami mi sie raz snilo ze suknia moja sie gdzies zgubila i dali mi inna

Offline agu-s

• Chuck Norris
« Odpowiedź #519 dnia: 10 Lipca 2008, 20:54 »
nie przejmuj się snami, ponoć każda ma tego typu sny im bliżej ślubu ;)

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #520 dnia: 11 Lipca 2008, 16:17 »
Cześć Kochane. Dobrze, że was mam, bo mogę się wygadać, a jest mi źle więc muszę. Chodzi o to, że właśnie P. obwieścił mi, że w podróż poślubną nie pojedziemy po ślubie.  :( Może w listopadzie, zobaczymy. Bo mają problemy z pracownikiem, którego najprawdopodobniej zwolnią i nie będzie miał kto pracować i będzie musiał P. Rozchodzi się o to, że mój P. jest rolnikiem. Razem z ojcem prowadzą wielkie ponad 300 hektarowe gospodarstwo. Jak wiadomo najwięcej pracy jest w żniwa i od razu po, bo potem są orki, siewy, opryski itp.  Zatrudniają kilku pracowników, ale ostatnio dwóch odeszło, trzeciego zwolnią, i będzie za mało ludzi do pracy i P. będzie musiał zasuwać. Oczywiście, wiadomo, że jak jest praca, to robić trzeba, szczególnie na swoim i ja nigdy nie miałam co do tego wątpliwości i jestem ostatnia, która by P. odciągała od pracy, no ale tu w końcu chodzi o naszą podróż poślubną... Przecież, to że bierzemy ślub nie wyszło wczoraj, tylko było już o tym wiadomo od prawie dwóch lat i powiedzcie mi czy dwa lata, to za mało żeby tak sobie zorganizować pracę, znaleźć zastępstwo, żebyśmy mogli gdzieś wyjechać na dwa tygodnie?? Nie wiem, może się czepiam bez powodu, może przemawia przeze mnie egoizm, ale to w końcu miała być nasza podróż poślubna. Powiem wam, że jestem zła i rozgoryczona.  :'(

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
« Odpowiedź #521 dnia: 11 Lipca 2008, 16:21 »
kochana powiem tak egoizm nie wkoncu od dawna wiedzieliscie o slubie ale jest jedno ale praca to praca a tym bardziej na swoim. ale moze uda sie zatrudnic kogos?

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #522 dnia: 11 Lipca 2008, 20:14 »
nie dziwię się bo też byłabym zła. Może jednak uda sie jakoś wszystko zorganizować ?

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #523 dnia: 13 Lipca 2008, 14:55 »
podróż poślubna nie musi być od razu po ślubie (dzień po, dwa dni po, tydzień po, czy miesiąc po). My ślub wzięliśmy 31 maja. Potem była sesja, teraz praktyki więc w podróż pojedziemy w sierpniu lub wrześniu.
Rozumiem, że jesteś zła, bo założyłaś, że będzie ona wcześnie ale co za różnica. Ważne aby ona w ogóle się odbyła ale już kiedy to nie ważne :)

Offline chlebosia

• Mąż i żona to jedna dusza w dwóch ciałach...
  • Chuck Norris
  • SZCZĘŚLIWI JAK NIGDY
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #524 dnia: 14 Lipca 2008, 13:18 »
podróż poślubna nie musi być od razu po ślubie (dzień po, dwa dni po, tydzień po, czy miesiąc po). My ślub wzięliśmy 31 maja. Potem była sesja, teraz praktyki więc w podróż pojedziemy w sierpniu lub wrześniu.
Rozumiem, że jesteś zła, bo założyłaś, że będzie ona wcześnie ale co za różnica. Ważne aby ona w ogóle się odbyła ale już kiedy to nie ważne :)

Popieram w 100 %, czasem tak się układa, że trzeba przełożyć, ale na pewno uda się Wam wyjechać prędzej czy później. my wyjeżdżamy dopiero miesiąc po ślubie, ale ciesze się z tego ,bo po weselu znów będę na coś miłego czekała.

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #525 dnia: 15 Lipca 2008, 18:32 »
Witajcie Kochane. Oczywiście wszystkie macie rację, że podróż poślubna nie musi być od razu po ślubie. Ja po prostu zawsze marzyłam sobie, że podróż moja i mojego męża odbędzie się zaraz po ślubie, a wiadomo że każdy lubi gdy jego marzenia się spełniają. Taka kolej rzeczy byłaby dla mnie po prostu dopełnieniem całej tej wspaniałej uroczystości i przedłużyłaby ten cudowny okres (pewnie każda z nas chciałaby aby chwila gdy stajecie się żoną trwała wiecznie). No w każdym razie, trudno, siła wyższa, w podróż poślubną pojadę dopiero  miesiąc - dwa po ślubie. Złość już mi minęła i może jeszcze jest mi tylko trochę żal. Teraz musimy rozejrzeć się za jakimiś ciekawymi ofertami wyjazdu w listopadzie, w miejsca w których jeszcze będzie ciepło. Ma to też swoje dobre strony, gdy już u nas będzie zimno, deszcz i te wszystki8e inne straszne rzeczy, których niecierpię jesienią, my będziemy się wygrzewać na słoneczku, na jakiejś boskiej plaży.

Offline kawaii2
  • uzależniony
  • data ślubu: 30-08-2008
« Odpowiedź #526 dnia: 16 Lipca 2008, 00:07 »
ja mam też tak z podróżą, że nie jedziemy zaraz po ślubie, tylko 11 dni po :/ powodem jest cena wycieczki, bo wyjeżdżając tydzień wcześniej musielibyśmy dopłacić 1000 zł :/ a sumę tą można przeznaczyć na dodatkowe wycieczki fakultatywne albo na zupełnie co innego. Niestety w polskich realiach to nie jest mało. Glupio wracać po ślubie do pracy... a dopiero za kilka dni wyjeżdżać. Ale co zrobić?

Offline ikusia
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 31-05-2008
« Odpowiedź #527 dnia: 17 Lipca 2008, 13:53 »
Dziewczyny..... Wiem, ze urlop jest bardzo ważny i każdy chciałby miec idealnie - miesiąc poślubny w czasie ktorego wyjeżdzamy w podróż pośłlubną itp... Ale kiedys miesiąc poślubny się skończy i trzeba mieć do czego wrócić.. tzn do pracy za która jesteśmy w stanie się utrzymać.

My wyjedziemy najwcześniej w listopadzie, pół roku po ślubie, a związane to jest z tym, ze przed ślubem podjęłam dodatkową pracę a mąż własnie co ją zmienil. Dlatego postanowilismy, że teraz sobie podarujemy tydzień urlopu, a pojedziemy na bardziej egzotyczne i dłuzsze wakacje wtedy jak nas terminy zawodowe nie będą gonić.

No i jeszcze jedno.... Cały tydzień po ślubie mieliśmy zajęty na zakończenie spraw związanych ze ślubem i weselem, m.in przywiezienie pozostałych napojów z restauracji i rozliczenie końcowe z hurtownią z ktorej bralismy napoje, rozliczenie się z restauracją,  sesja w plenerze, spotkanie z kamerzystą, fotografem w celu wyboru zdjęc i ujęć do filmu. Poza tym głupio by mi było opuscic rodzinke ktora przyjechala do Polski pierwszy raz od 20 lat specjalnie na nasze wesele.

A więc głowa do góry - odbijecie się to na pewno z nawiązką i przynajmniej nie wymęczy Was poweselna gonitwa i upały :)
Ikusia

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #528 dnia: 17 Lipca 2008, 19:47 »
Do naszego ślubu pozostało 65 dni. Czyli niewiele więcej niż 2 miesiące. Dziś dałam w pracy koleżankom oficjalne zawiadomienie o ślubie. Mam nadzieję, że choć część z nich będzie mi towarzyszyć gdy stanę się żonką. Część z dziewczyn zaprosiłam też na mój panieński. Zgodnie z prośbą mojej świadkowej zebrałam od nich numery telefonów i adresy e-mail, żeby mogła się z nimi skontaktować i spiskować w sprawie mojego panieńskiego. Bo jak będzie wyglądał mój panieński, gdzie się odbędzie, o której nie mam zielonego pojęcia. Moja kochana świadkowa nie ma najmniejszego zamiaru mnie uświadomić. Ja znam tylko datę - 13 wrzesień. Aż strach się bać.  ;D

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #529 dnia: 17 Lipca 2008, 20:18 »
KOCHANE, MAM WIELKĄ, OGROMNĄ PROŚBĘ!!!!!!!!!!
Wymyśliłam sobie, że na weselu zrobię romantycznego psikusa P. A mianowicie mam zamiar zadedykować mu piosenkę, w trakcie której oczywiście zatańczymy. Mam zamiar zadedykować mu piosenkę z bajki "Piękna i bestia", ale w wersji polskiej. W wersji polskiej dlatego, że w trakcie refrenu słychać słowa "Piękna z Bestią jest". Mam nadzieję, że łapiecie żart. Bo ta piękna to niby ja, a Bestia to P. Piosenka jest boska, słowa też, a żart na pewno zostanie zrozumiany.
A prośba moja - nie mogę znaleźć tej piosenki, więc proszę, jeżeli któraś z was ma ją w wersji mp3 lub wie gdzie mogę ją znaleźć, to proszę o info. Jeżeli nie uda mi się znaleźć wersji mp3, to wtedy uderzę do empika, żeby sprowadzili mi całą płytę. Mam nadzieję, że da radę, no bo w końcu film hitem był już dawno temu i założę się, że niewiele osób jeszcze pyta się o ścieżkę dźwiękową.
Mam nadzieję, że będzie mi w stanie jakoś pomóc.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #530 dnia: 18 Lipca 2008, 08:58 »
Mam nadzieję, że łapiecie żart. Bo ta piękna to niby ja, a Bestia to P

czasem, jak się patrzy na Panny Młode to można uznać, że jest odwrotnie :D

nie mogę znaleźć tej piosenki, więc proszę, jeżeli któraś z was ma ją w wersji mp3 lub wie gdzie mogę ją znaleźć, to proszę o info

może napisz do Zibiego, to jego branża  ;)

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #531 dnia: 18 Lipca 2008, 19:21 »

czasem, jak się patrzy na Panny Młode to można uznać, że jest odwrotnie :D

Mam nadzieję, że nie myślisz o mnie  ;D

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
« Odpowiedź #532 dnia: 20 Lipca 2008, 19:29 »
kochana gratuluje 2 miesięcy  :-* :-* :-*

niepomoge to do muzyki

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #533 dnia: 21 Lipca 2008, 16:35 »
marzenieeee dziękuję za gratulacje i nawzajem  :D

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #534 dnia: 22 Lipca 2008, 17:53 »
Do naszego ślubu pozostało 60[/font][/color] dni!!!!!

Kochane, zapomniałam się pochwalić  :P
W niedzielę byłam zamówić bukiet!!!

Będzie wyglądał mniej więcej tak...

Z tym, że kwiaty będą różowe, owinięte będą taką wstążką z błyszczącego materiału w kolorze ecru a pomiędzy kwiaty zostanie wetknięte kilka błyszczących kryształków. Zamówiłam też kwiaty do butonierek dla P., naszych tatów (jak się to odmienia????), świadka P. i mojego brata, ponadto zamówiłam bransoletkę z kwiatów dla mojej siostrzyczki i płatki róż do sypania.

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
« Odpowiedź #535 dnia: 23 Lipca 2008, 15:23 »
A w której kwiaciarni zamawiałaś?

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #536 dnia: 23 Lipca 2008, 16:51 »
marzenieeee kwiaty zamawiałam w kwiaciarni w Barlinku. Właścicielami tej kwiaciarni są dobrzy znajomi wujka P. więc mam nadzieję, że do mojegu bukietu dadzą z siebie nie tylko 100%, jak zawsze, ale choć 120%  ;D A poza tym widziałam wiele ich prac i na prawdę robią przepiękne bukiety ślubne, a P. będzie miał blisko żeby w dniu ślubu kwiaty odebrać.

Offline Natienka

• ...ubi tu, ibi ego...
  • uzależniony
  • ...miłość nie ustaje...
  • data ślubu: 21 czerwca 2008
« Odpowiedź #537 dnia: 23 Lipca 2008, 16:55 »
ładniusi bukiet  ;D

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
« Odpowiedź #538 dnia: 23 Lipca 2008, 16:59 »
o to super a zniszke tez macie jakas?

Offline żonka

• maniak
« Odpowiedź #539 dnia: 23 Lipca 2008, 17:11 »
Natienka dziękuję bardzo. Cieszę się, że się podoba.

A co do zniżki, to szczerze mówiąc nie wiem, ale wątpię. Ja o zniżkę nie śmiałam prosić, bo tak w zasadzie to z jakiej racji. To w końcu wujek P. jest ich znajomymi a nie my. W każdym razie za mój bukiet z 14 kalii zapłacę około 200 - 250 zł. Mało to nie jest, ale z tego co się orientuję, to tyle ślubne bukiety kosztują. Zresztą przy tym ogromie pozostałych wydatków, ja uważam że jest warty swojej ceny.