Autor Wątek: a jaCi będe bajki szeptać..codzien na nowo nieba przychylać-M&G czekają na Skarb  (Przeczytany 99599 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
Martuś mam taką samą bluzkę z Kappahla...jak ją kupiłam to przylazłam z nią w torbie na pewien spocik foremkowy..hihii..Od razu były komentarze,że na potem... :hahaha:  ;D ;D
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
tetku ależ Ty pięknie wyglądasz, a brzusio to bardzo pokaźny jest, ale słodziutki :)

Offline ASIA39

• Chuck Norris
  • Szata miłości utkana jest z materiału codzienności
  • data ślubu: 18.08.2012
tetuś baaardzo śliczie wyglądasz  ;) :D brzusio też piękniutki  :D

:-*

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
tetuś baaardzo śliczie wyglądasz  ;) :D brzusio też piękniutki  :D

:-*
dziękuje bardzo!
tetku ależ Ty pięknie wyglądasz, a brzusio to bardzo pokaźny jest, ale słodziutki :)
nooo Patrycja pokazny to mało powiedziane:)dzieki
Martuś mam taką samą bluzkę z Kappahla...jak ją kupiłam to przylazłam z nią w torbie na pewien spocik foremkowy..hihii..Od razu były komentarze,że na potem... :hahaha:  ;D ;D
ahahah ja tez kupiłam ją w tamtym roku-przydała sie  na teraz..
Ela-juz niedługo i Ty bedziesz miec taki brzuszek...
Andzia-miło ze tak mówisz!1
Elciku-serdecznie dziekowac
Nina-wiesz co ?ja juz prasuje na raty-tyle tego jest...
dzis dzien ciezki-ciezko mi złapac powietrze,mam takie'wewnterzne rozdygotanie"(niewiem jak to lepiej okreslic) mecze sie strasznie,zwykłe zrobie obiadu powaliło mnie normalnie..chciałam wyjsc na spacer -ale wróciłam-sama sie boje wypuszcac dzis we łbie mi sie kręci.
Powiedzcie jesli sie orientujecie jak naliczany jest zasiłek macierzynski?z ostatnich 12mcy?a moze z 6mcy?i jak to jest liczone-do dnia zwolnienia(w moim przypadku połowa stycznia) i bedzie płacone jak L4 z ZUSu czy do pierwszego dnia urlopu macierzynskiego(w moim przypadku np.srodek maja)??aaaa
dzis wg licznika 50 dni ...
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
Tetku brzuchalek jest na prawde slusznych rozmiarow, ale slicznie tak czy siak wygladasz :D

Bole krzyza to podobno czesta dolegliwosc...pamietam, jak moja bratowa, tez z takim pokaznym brzuszkiem narzekala, a pozniej jeszcze cos jej strzelilo, ze sie ruzac biedaczka nie mogla!

Buziolki,
 :-* :-*
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
hej!wpadłam na chwilkę pozegnac sie-wyjezdzam do rodziców ,małz na szkolenie do Kielc-wiec nie chce raczej sama w domu zostawac...śle dla Was ściski dziewczyny!!!! :-* :-* :-*
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
Miłego pobytu i wracaj do nas szybciutko ;)

Offline ASIA39

• Chuck Norris
właśnie,właśnie odpocznij sobie miłego pobytu i wracaj szybciudko do nas! :)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
Jedź, jedź odpoczniesz i będziesz bezpieczniejsza niż sama w domu :)

:-* :-* :-* :-* :-*

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
Martusia ślicznie wyglądasz !! No i Maja w brzuszku tez sie super prezentuje  ;D ;D

Ps. śniłaś mi się dzisiaj  ;D

Gabiś
  • Gość
Tetuś śliczna jesteś!!!
podrowienia dla was!!!

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
Powiedzcie jesli sie orientujecie jak naliczany jest zasiłek macierzynski?z ostatnich 12mcy?a moze z 6mcy?i jak to jest liczone-do dnia zwolnienia(w moim przypadku połowa stycznia) i bedzie płacone jak L4 z ZUSu czy do pierwszego dnia urlopu macierzynskiego(w moim przypadku np.srodek maja)??aaaa
dzis wg licznika 50 dni ...
Przede wszystkim czemu piszesz zasiłek?? Masz umowę na czas określony???
Urlop macierzyński trwa 18 tyg i jest naliczany w taki sam sposób jak chorobowe ciążowe czy zasiłek rehabilitacyjny...
Czasem lekarz 2tyg  przed terminem porodu może już nie wystawić L4 i wtedy kobieta idzie na urlop macierrzyński- ale moim zdaniem najlepiej porozmawiać z lekarzem, bo szkoda go tracić...szczególnie jeśli dziecko jest jeszcze w brzuszku.

Urlop macierzyński liczy się od dnia narodzin dziecka-bez względu czy nadal masz zwolnienie, bo nawet jesli je masz, to i tak automatycznie po urodzeniu przechodzisz na urlop macierzyński (dzień tygodnia nie ma tu znaczenia)

Jak masz jeszcze jakieś pytania- to służe pomocą... ;D ;D ;D ;D
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
 :-* :-* :-* :-*
Buziaczki dla Was :-*
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
 :-*  :-*  :-*   
ANCYMONEK :)

Offline Asia-85

• uzależniony
  • Zrozumiałam po co żyję, wiem że czujesz to co ja..
  • data ślubu: 8.09.2007 nasz magiczny dzień...
Miłego poniedziałku :-* :-*
[img width= height=]http://suwaczki.maluchy.pl/sl-9422.png[/img]

Offline ASIA39

• Chuck Norris

Offline tete

• Chuck Norris
hej wszystkim!!!!!
wekend minął bardzo!!!! przyjemnie ale szybko.Zrelaksowałam sie w towarzystwie dziewczyn-dziękuje im zato! :-*
juz na plecach odczuwam powiem 40dni....do godziny zero.
Na juz +12kg :o :o :o :o :o :o ciało jakby nie moje kręgosłup zyje własnym zyciem,zgaga jest moją najlepsza przyjaciółką(towarzyszy mi nawet po marchewce)
G stara sie jak moze"rozrywac' mnie,a to spacer,a to jakies zakupy itp...a ja marudze mu ze poruszam sie ruchami żółwia!!!
Lea-dziękuje Ci za info!(wiesz ze ja w przepisach zielona jestem)
Całej reszcie odwiedzających mnie-za cierpliwosc i czas który NAM poswiecacie.
G molestuje mnie o spkowanie torby do szpitala-ja ciągle mówie ze za wczesnie...
dzis o 19 wizyta u gina-wierze ze wsio ok bedzie!

Offline rajdowka

• Chuck Norris
Tetus - wygladasz przeslicznie, brzusio masz cudne (od razu przepraszam za "obmacywanko" ;D) i dziekuje za wszystko! ;D

Tak w ogole to  :-* :-* :-*

p.s. no torbe juz pakuj ;D

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Marta, widzę że dzielnie się trzymasz ;D wiesz, ja bym trobę dla świętego spokoju już spakowała...będziesz mieć "rozrywkę" i zawsze możesz dopakować coś, o czym zapomniałaś ;)
Aż się mi wierzyć nie chce, że to tuż tuż...ja Cię pamiętam ze spotkania u Kasi (Klaudii)...jak ten czas sunie

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
no faktycznie czas zachrzania... jestes juz gotowa psychicznie na porod? bo dla mnie to narazie to daaaaaleka przyszlosc  ;)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
Tetuśko moja śliczna :)  :-* :-* :-*

Co się dziwisz, facet sie stresuje.....

Czekam na wieści po wizycie :)

Offline tete

• Chuck Norris
Karolina to dla Ciebie sie podziękowania nalezą!!
Maja-noooo sporo czasu minęło-a jak powszechnie wiadomo czas biegnie szybko...mówisz ze moze juz?Mój małz codzien sie pyta"a teraz Maja mogłaby juz swobodnie wychodzic czy jeszcze nie"?
rozbraja mnie tym. :los: :los: :los: :mdleje: :mdleje:
no faktycznie czas zachrzania... jestes juz gotowa psychicznie na porod? bo dla mnie to narazie to daaaaaleka przyszlosc  ;)
ojjjj trudne pytanie...
powiem Ci tak:nastawiona jestem na megaból,na pot i pewnie moje łzy.Nie mysle,nie analizuje,moze jedynie czytam o technikach oddychania(fazy porodu oblookałam wczesniej)Staram sie podejsc do tego jak do kolejnego etapu ciąży-trzeba go przezyc-jedyne o cztm naprawde bardzo intesywnie mysle to zdrowie Mai tuz PO aby wszystko było ok...
Andzia-dla Ciebie :-*

Offline BETI

• maniak
Witaj Tetuś :-* Ja tam torbę już mam spakowaną.Narazie tylko dla siebie,bo ciuszki dzidzi jeszcze nie poprane,ale w tym tygodniu mam zamiar juz wszystko sobie przygotować.Ale frajda jest z tym pakowaniem  ;D

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
Teoretycznie torby powinny stać gotowe do "wyjścia" od 36 tygodnia, więc masz jeszcze czas, no ale jak małżuś nalega to bym się za to zabrała, coby był spokojny ;)

PS. Mój do dziś mnie molestuje, żebym mu powiedziała, co tam mam spakowane w środku, żeby wiedział co i jak :)
« Ostatnia zmiana: 7 Kwietnia 2008, 13:49 wysłana przez Elcik »

Offline tete

• Chuck Norris

my z Mają na spacerze ;D ;D ;D ;D
juz przedreptuje z nogi na noge do wizyty u gina...

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
wow ale extra mamuśka!!!
ja też już odliczam czas do mojej wizyty. Tetku, i u ciebie i u mnie będzie wszystko ok!
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline tete

• Chuck Norris
wow ale extra mamuśka!!!
ja też już odliczam czas do mojej wizyty. Tetku, i u ciebie i u mnie będzie wszystko ok!
dzięki Ela-a na którą masz?-ja na 19

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
tetku, idę na 17:05..
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline tete

• Chuck Norris
tetku, idę na 17:05..
ooo to juz niewiele czasu ...szkoda ze sie miniemy-moze jeszcze przed rozpakowaniem moim damy rade sie spotkac/?.
a tu dowod rzeczowy na to ze przekazuje fluidki oj przekazuje :P :P