Autor Wątek: AMELKA - córcia naszej Myszki i Irka juz na świecie!!!!  (Przeczytany 103892 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline met

• Młoda Żonka
  • Chuck Norris
  • Amor Vincit Omnia
  • data ślubu: [size=
Odp: AMELKA - córcia naszej Myszki i Irka juz na świecie!!!!
« Odpowiedź #690 dnia: 2 Lutego 2008, 21:02 »
Cuuuuuuuuuuudna :-))
Ależ Ona urosła.
A to ostatnie zdjęcie wymiata :D

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #691 dnia: 2 Lutego 2008, 21:21 »
Chwila chyba pomylisla zdjecia ... gdzie ta malenka Amelcia ?? ;)
Rany jak te dzieci rosna. Pare dni niewidzenia a tu maluch nie do poznania.

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #692 dnia: 3 Lutego 2008, 17:02 »
No faktycznie, rośnie wam myszka:) Cudniasta jest:)

Offline *Mimi*

• maniak
  • data ślubu: 07.07.07 :-)
« Odpowiedź #693 dnia: 4 Lutego 2008, 10:22 »
Amelka rośnie i pięknieje  :D

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #694 dnia: 4 Lutego 2008, 10:27 »
Śliczna maleńka :-)

Offline quasia

• forumowicz
« Odpowiedź #695 dnia: 4 Lutego 2008, 19:50 »
sliczna jest :) taka duza :) i tak bardzooooooooooooooo sie zmienia. Ola dla mnie to ona sie do Ciebie robi podobna :)

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
« Odpowiedź #696 dnia: 4 Lutego 2008, 23:54 »
Witamy po dlugiej przerwie  :hello:

Tyle mialam na glowie, ze poprostu nie chce mi sie nawet opowiadac tego wszystkiego... w kazdym razie wiekszosc spraw pozalatwiana i mam nadzieje, ze sie znowu nic nie przypaleta.

No a z przyjemniejszych spraw to:

1. zdecydowalismy, ze w kwietniu polecimy na 4 dni do Polski :jupi: bilety sa stosunkowo tanie, a nam przyda sie taki krotki wypad, bardzo sie ciesze, chociaz najpierw musimy zdobyc paszport dla Amelii, ale pod koniec kwietnia juz powinien byc :)

2. Amelka zaczela juz gaworzyc "pelna geba", krzyczy, wydaje z siebie przerozne dzwieki robiac przy tym nieziemskie minki :D, nie ma teraz zabawy bez rozmowy z coreczka ;)
Mniej rowniez protestuje lezac na brzuszku i dzielnie podnosi glowe, chociaz duzo zalezy tez od jej nastroju.
Piastki ssie jak stara...czasem nawet woli je od smoczka  ::)

Przez ostatnie dni pogoda jest fatalna, zawieje takie, ze isc nie idzie, sniaeg, deszcz, wiatr, ujemna temperatura...szok poprostu  :o Dlatego tez przez trzy dni nie bylismy z Amelka na spacerku. Za to w sobote jak wyzlismy na krociutki spacer, to po powrocie do domu spala 4,5 godziny sluchajcie  :mdleje: :mdleje: :mdleje: ja po 3 godzinach juz sprawdzalam czyona oddycha, az w koncu ja delikatnie wybudzilam na jedzonko, po ktorym dalej slodko spala. Oboje z mezem bylismy w szoku  :o

3. Nasz domek wzbogacil sie o nowy telewizor :D pozwolilismy sobie na niego poniewaz niespodziewanie naplynelo troszke gotowki, a tv i tak byl w planie, wiec jest juz teraz...inaczej ta kasa pewnie rozeszlaby sie po kosciach  ::) albo po szafie mamusi ;)
a wlasnie...mama obkupila ostatnio cala rodzine- corke i tatusia w sklepie nieopodal domku, a siebie z katalogu (bo w tych sklepach to jakos mi nic nie pasi, zreszta w dziale damskim jak na zlosc Amelka w wozku sie niecierpliwila i poprostu nie pozwolila mi nic kupic), nie wspomne, ze kupilam same bluzki, bo spodnie to ja  nie wiem gdzie tu kupic jakies "normalne" i dlatego m.in. ciesze sie na kwetniowy wypad do Pl  ;D

4. Mama ma kolejne postanowienie...idzie na prawo jazdy  :auto: co z tego bedzie to nie wiem, chociaz jezdzic umiem, niby pozostaje "tylko" kwiestia egzaminu  ::) bede informowala na biezco

5. No i wreszcie.... bylam dzis u fryzjera :D:D:D wybralismy sie cala rodzina do pewnej dziewczyny do domu. Maz sie ostrzygl, a ja... same spojrzcie, bo of course mam dla was fociaki  ;D na jednym troche nie widac mojej buzi, za to fruyzurka jest w swietle takim bardziej naturalnym
Wiec narazie wygladam tak: (bo po cichu wam powiem, ze kolejne zmiany sa planowane)

Oczywiscie nie moglo zabraknac fotek mojej malej ksiezniczki ;)
A tu Amelka ze swoja kumpela Jessica, ktora jest o 2 m-ce starsza (kawal baby ;) )

i z tatusiem :D ech te moje dwa ukochane skarby :serce:

Buziaki for all  :-* :-* :-*

No

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #697 dnia: 5 Lutego 2008, 00:00 »
Nooo Olu sliczniaście wyglądasz  :o :o jakie Ty już masz dłuugie włosy :)
zdradź jakie to zmiany jeszcze fryzurowe Cię czekają ;)

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #698 dnia: 5 Lutego 2008, 07:22 »
Śliczna mamusia śliczna córeczka!!!Olu czy ja dobrze widziałam oglądałaś angielski taniec z gwiazdami????tam tańczyła moja kuzynka w dwóch edycjach chyba, w tym w tej ostatniej Ola Jordan ale już odpadła, strasznego drewnalda dostała  ;D

Offline *Mimi*

• maniak
  • data ślubu: 07.07.07 :-)
« Odpowiedź #699 dnia: 5 Lutego 2008, 08:35 »
Ola wow ale fajna fryzurka   ;D

a Amelka już sobie gaworzy - to super zaraz będzie pełno tematów do obgadania  ;)

za prawko to będę trzymać kciuki

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #700 dnia: 5 Lutego 2008, 08:59 »
Ola,

Ależ ty prześlicznie wyglądasz :brawo: , a córcia cud, miód, malina  :D No ale ja sie pytam, po kim ona ma byc brzydka: tata przystojniak, mama super laska to dzieć udany :brawo:
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #701 dnia: 5 Lutego 2008, 09:09 »
Olu, pięknie wglądacie wszyscy:)

Cieszę się, ze udało się załatwić te ważne sprawy:)

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #702 dnia: 5 Lutego 2008, 12:12 »
No nareszcie więcej wieści :)

Kochana wypad do Pl napenwo wam sie przyda :)

Olcia - jak zwykle wyglądasz super  :) za grosz zmęczenia na twarzy nie widac  :D

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #703 dnia: 5 Lutego 2008, 12:16 »
Ola, jakie zmiany:) Fryzurka super!!

Fajnie masz, ze Amelka juz gaworzy:) Ja czekam na ta chwilę, kiedy bede mogla sobie pogugac z Gabrysia. A wyjazd do Pl do super sprawa:) Odpoczniecie troszkę i mamusia się obkupi:)

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #704 dnia: 5 Lutego 2008, 20:06 »
Bardzo Ci ładnie w tej fryzurce :)
Brawa dla Amelki za postępy  :brawo_2:
a z prawem jazdy kibicuję :) hmmm... mnie też czas wrócić do tego tematu  :glupek:

Offline quasia

• forumowicz
« Odpowiedź #705 dnia: 5 Lutego 2008, 20:20 »
Ola bardzo fajna fryzurka! A tata amelki to taki opalony ze az trudno uwierzyc ze u was zamiecie sniezne a nie zimowe sloneczko ;) ale wiem od Micka ze faktycznie macie marna pogode. Amelka faktycznie do Jessic'y to taka mala kruszynka, przy Majce ktora wazy juz 6,600 pewnie tez bedzie tak wygladala... Fajnie masz ze ciagle masz przy sobie te swoje dwa kochane skarby. A o sol sie juz nie martw :)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #706 dnia: 5 Lutego 2008, 20:24 »
Hejos kochane...

Ja jak zwykle późno, ale wiecie jak to jest  ::)

Dziękujemy za wszystkie komplementy :D normalnie wszyscy urośliśmy od nich ;)

Fajnie masz, ze Amelka juz gaworzy:) Ja czekam na ta chwilę, kiedy bede mogla sobie pogugac z Gabrysia.
No myślę, że jeszcze troszkę i pogadacie sobie, a te miny przy tej "rozmowie" nie da się nie smiać- mówię ci ;)

A wyjazd do Pl do super sprawa:) Odpoczniecie troszkę i mamusia się obkupi:)
Też ja wlaśnie na to "obkupienie" się najbardziej cieszę heheh - ach ta babska milośc do zakupów ;)

za grosz zmęczenia na twarzy nie widac  :D
Bo ja nie jestem zmęczona, Amelcia spi w nocy ladnie i przebudza sie tylko dwa razy, bujać ani nosić ani usypiać jej nie muszę, więc i ja się wysypiam :D

Olu czy ja dobrze widziałam oglądałaś angielski taniec z gwiazdami????tam tańczyła moja kuzynka w dwóch edycjach chyba, w tym w tej ostatniej Ola Jordan ale już odpadła, strasznego drewnalda dostała  ;D

akurat na zdjęciu to jest PL taniec z gwiazdami, powtórka, ale angielska edycje tez widzialam kilka odcinkow i chyba wiem o kogo ci chodzi :D

a z prawem jazdy kibicuję :) hmmm... mnie też czas wrócić do tego tematu  :glupek:
a dziękuję i Tobie życzę aby powrót do tematu mia szczęśliwe zakończenie (tak po cichaczu to u mnie też powrót do tematu...po raz trzeci  :P )

Kasiu (quasia) tata ma taką skórę, że opala się bardzo szybko, jednak zimowe soneczko (nawet gdyby u nas swiecilo) nie wystarcza...tatus razem z mamusia korzysta ze sztucznego slonca ;) No no niedlugo się okaze na zywo jak Amelka wyglada przy Majce :jupi:

no i fotka dla was  ;D ;D ;D

• Chuck Norris
« Odpowiedź #707 dnia: 5 Lutego 2008, 21:30 »
Piękne zdjecie!!

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #708 dnia: 5 Lutego 2008, 21:32 »
Sliczna Mama :D

a Amelcia jak urosla! :D sama slodycz:)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #709 dnia: 6 Lutego 2008, 19:22 »
heja forumki  ;D

Melduje sie :)

U nas pogoda dzis dopisala, bylo slonecznie, wiec wyszlysmy sobie na szpacerek :) Amelka pierwszy raz pol spaceru nie spala...tak ja swiat interesowal  ;) rozgladala sie jak mogla, nie bylo wietrznie, wiec jej budke lekko obnizylam i ogladala sobie krajobrazy :D Ona jest juz taka madra, jak sie do niej mowi jakby kazde slowo rozumiala. Slicznie rozmwia, maz zauwazyl, ze ona chyba probuje nasladowac moje ruchy warg, najczesciej przy "ooooo ooooo oooo" i to jest takie slodkie. Podczas zabawy daje jej do raczki najlzejsza z grzechotek jakie mamy, nie potrafi jej jeszcze swiadomie i dlugo utrzymac ale kilkadziesiat sekund czasem potrzyma :) bardzo jej sie podoba jak wieszam na budce od wozka grzechotke zawieszona na lancuszku do smoczka, wtedy podczas jazdy grzechotka grzechocze a na dodatek sie rusza i to bardzo Amelke interesuje :D

Wlasnie sie obudzila i domaga sie flachy...

Buziaki dla was  :-* :-* :-*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #710 dnia: 6 Lutego 2008, 19:24 »
Kochana, grzeczna Amelka:) Olu, jak wytkniesz jej język, to ona tez to zrobi:) ja tak sie z Małą "bawie", ale ona chyba zaraz mysli, ze to nie zabawa i wyje  ;D

Buziaki i pozdrowionka

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #711 dnia: 6 Lutego 2008, 22:00 »
no te nasze dzieciolki coraz mądrzejsze i coraz bardziej komunikatywne sie robią :) Kochane szkraby  :-*
Ola........ musze to napisac - laska z CIebie że hej.................... ;D

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #712 dnia: 6 Lutego 2008, 23:15 »
Kochana, grzeczna Amelka:) Olu, jak wytkniesz jej język, to ona tez to zrobi:) ja tak sie z Małą "bawie", ale ona chyba zaraz mysli, ze to nie zabawa i wyje  ;D

Buziaki i pozdrowionka

no nie jezyka to ja jej nie wytykam, ale fakt, ze jak zrobie cos "innego" oprocz "aguuuu" "gaja gaja" lub "ooooooo" np sie zasmieje to Amelka juz dziwnie patrzy a ja czuje sie wtedy lekko jak  :bredzisz:

Ola........ musze to napisac - laska z CIebie że hej.................... ;D

bardzo dziekuje za komplement zem sie zawstydzila  :oops: sama o sobie tak nie mysle  ::)
nie zebym chciala dowalic lub zdolowac innych, ale moje cialo pozostawia wiele do zyczenia, w ubraniu na zdjeciu wyglada moze i ok, ale w rzeczywistosci jest jeszcze nad czym popracowac, zreszta kazda kobieta moim zdaniem powinna czuc sie w swoim ciele atrakcyjna, i teraz wydaje mi sie, ze po przebytej ciazy jest to szczegolnie wazne, gdyz nasze ciala sa mocno nadwyrezone, a czasu przy noworodku czy niemowlaku czesto brak by nad soba popracowac, ze mna wlasnie tak jest...mam jeszcze 8 kilo wiecej niz przed ciaza i wcale nie czuje sie z tym zle, bo wygladam bardziej kobieco chyba jak mama, jedyne co mi przeszkadza, to skora brzucha, ktora "wylewa" sie ze spodni kiedy siadam, nadal z boku wygladam jak w 3-4 miesiacu ciazy, ale sie zaparlam i wiem, ze jeszcze bede zadowolona ze swojgo ciala jak dawniej (nie pisze tego z perspektywy kobiety z natury drobnej lub szczuplej, bo to pojecia wzglede, pisze to jako kobieta po przebytej ciazy i mam nadzieje, ze tak to odbierzecie)

Wiecie co dopadla mnie handra... ten rok zaczal sie wyjatkowo pechowo...na poczatku zaraz moja babcia byla w szpitalu z zawalem, potem kolega (fryzjer slubny) pojechal do PL, poniewaz wykryto u niego raka- aktualnie przygotowuja go do chemii, a wczoraj dowiedzialam sie, ze moja kolezanka zginela w wypadku samochodowym, dzis w dzien jej urodzin odbyl sie jej pogrzeb... ech mam nadzieje, ze wiecej nieszczesc juz na nikogo nie spadnie  :cegly:

Dobrej nocy kochane  :-*

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #713 dnia: 7 Lutego 2008, 00:19 »
Czytam wasze watki, porownuje...

Ostatnio nie mam zbyt wiele czasu na forum, dlatego pisze tez bardziej ogolnikowo. Jednak porownujac do waszych sytuacji u nas...klopotow nie ma (odpukac)
Amelka jest kapana okolo 20-20.30 lub wczesniej kiedy jest mocno zmeczona. Zasypia od razu po kapieli, zwykle budzi sie po okolo godzinie na krotkie jedzonko (na ktore po kapieli juz nie ma sily) potem spi do okolo 2 w nocy (czasem do 1 a casem nawet do 3) pozniej okolo 5.30 i okolo 8. Codziennie kiedy ja wstaje, klade ja na nasze lozko, ona mnie widzi, a ja moge spokojnie ogarnac i sypilanie i siebie. Potem na przewijak, poranna toaleta i ubieranie. Zwykle jest okolo 9.30-10 i znowu porcyjka jedzenia. Drzemka trwajaca do ok. 12, zabawa lub spacer. Znowu jedzonko. Potem nastaje najdluzszy okres w ciagu dnia kiedy Amelka nie spi, zwykle tata wraca z pracy lub budzi sie po nocce, wiec moga nacieszyc sie soba. Okolo 17-18 znowu drzemka trwajaca jakas godzine i nie spido kapieli. Tak zwykle wygladaja nasze 24 godziny.

Co ostatnio zaobserwowalam u mojej kruszynki:
-> w ciagu dnia uwielbia byc noszona na rekach i ogladac otoczenie (dzieki temu odbija jej sie po kazdym posilku) lub bawic sie z mama siedzac w bujaczku
-> wyraznie daje do zrozumienia kiedy jest glodna, zmeczona, znudzona, kiedy ma mokro lub kiedy poprostu chce sie wtulic
-> interesuje ja wszystko co wydaje dzwieki i sie rusza (w ruch poszly wszelkiego rodzaju grzechotki i inne) lubi "rozmawiac" i wydawac z siebie dzwieki na widok zabawek i innych ruszajacych sie przedmiotow, nawet oblepiona na kolorowo lodowka jest obiektem zainteresowania
-> lezenie na brzuszku sprawia jej teraz wieksza przyjemnosc niz uprzednio, od wczoraj nawet gaworzy lezac na brzuszku :)
-> rozpoznaje mame i tate, do nowych ludzi sie czasem usmiecha, ale raczej towarzyska bardzo nie jest poki co
-> wodzi oczami za przedmiotami i osobami, obraca glowke tam, skad dochodzi dzwiek, czasem go szuka obracajac glowe i oczy ;)
-> czesciej zasypia sama, pomocna jest pieluszka, do ktorej lubi sie przytulac
-> ssie piastki, co nie wiem czym jest spowodowane, mam dwie opcje: 1. teskni za cyckiem, a naturalna skora raczki jej go przypomina, 2. odkryla, ze ma raczki i paluszki, ktore moze wlozyc do buzi  ???
-> glowke trzyma juz dosc sztywno i dlugo
-> w nocy od kilku dni juz nie nosze jej do odbicia, bo nie musze, po polgodzinny m noszeniu zrezygnowalam, bo nie mialo to sensu, czasem ku mojemu zdziwieniu odbija jej sie samo, gdy ja poloze do kolyski, a nawet kiedy nie odbije, to nie ulewa, ani w nocy ani rano,
-> zrezygnowalam tez jak narazie z nocnego przewijania, przez jakis czas prewijalaam ja z suchych pieluszek...ona spi tak twardo w nocy, ze nie ma sensu wybudzac jej skoro pieluszki sa suche, a jesli sa pelne, co zdarza sie super rzadko, to wyczuwam to podnoszac ja z kolyski
-> kolki i wszelkiego rodzaju brzuszkowe dolegliwosci ustapily
-> kupa sie unormowala, jest jedna lub wiecej na dobe z czego po wczesniejszych ekscesach bardzo sie cieszymy)
To takie "podsumowanie", mam nadzieje, ze nic nie pominelam  ::) ufff ale sie rozpisalam  :mdleje: generalnie to takie wszystko razem wziete o czym wy piszecie u siebie.

Mam poki co tylko jeden dylemat...narazie Amelka spi w kolysce w naszej sypialni. Nie wiem od kiedy powinnam klasc ja w lozeczku w jej pokoiku ??? w sumie ta historia z tym chlopczykiem, o ktorej pisalam niedawno sklania mnie ku temu, zeby jeszcze byla z nami, ale nie wiem kiedy jest taki odpowedni moment. Myslelismy zeby kupic jakis wygodny fotel do tego pokoiku zebym mogla ja karmic w nocy, nanie eektroniczna mamy... ale sama nie wiem. I prosze was o opinie w tej sprawie.

Teraz juz naprawde dobrej nocy... jejku jak to forum wciaga  :P :P :P

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #714 dnia: 7 Lutego 2008, 10:16 »
Ola, ale się spisałaś...

gratuluję umiejętności niuni!!!!! Buziaki :-* :-* :-*

Offline PumoRi

• maniak
« Odpowiedź #715 dnia: 7 Lutego 2008, 16:32 »
Gratulacje dla Amelki  :-*

Olu, my synia planujemy mieć w sypialni gdzieś do 4 miesiąca, ale co z tego wyjdzie, nie wiadomo ;)

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #716 dnia: 7 Lutego 2008, 19:15 »
Oleńko - ale ta Twoja Myszka jest śliczna  :D i nadal taka maleńka i słodka  :D

Offline ~monika~

• Chuck Norris
« Odpowiedź #717 dnia: 7 Lutego 2008, 22:04 »
Olu, no to tylko się cieszyć, ze Amelcia nie sprawia wam większych kłopotów. Oby tak było nadal:)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #718 dnia: 7 Lutego 2008, 22:37 »
Hej :)

Dziękujemy za wszystkie mile slowa.

Dziś trochę zakręcony dzień, bo rano poszlyśmy na ważenie, akurat byla godzina drzemki Amelki, a ja musialam ją obudzić i caly dzien jest troche wybita z rytmu. Ale już zasypia, sama, trochę marudzi, ale staram sie być twarda  ::)
Co prawda to takie marudzenie juz ze zmeczenia, ale ja taka miekka bula jestem  :-\

W kazdym razie Amelka wazy 4160 kg. Czyli przez 2 tygodnie przybrala 300 gram, nie duzo, ale zawsze cos. Przeciez nikt nie powiedzial, ze dziecko musi co 2 tygodnie przybierac 400-500 gram. Jak zwykle waga i polozna zostaly obsiusiane, ale to juz norma, bo Amelka robi to zawsze  :P :D polozna sie smiala, ze nie obyloby sie bez siku na wadze  ;D

Ja cala osmarkana...od wczoraj wieczora mam katar  :-\ co sie u mnie rzadko zdarza...no ale coz  ::) dzis na noc wezme jakis fervex i bedzie dobrze.

Jutro dzien znowu zajety, ale cale szczescie te cholerne nocki meza sie skoncza  :) Okropne te tygodnie kiedy go nie ma wieczorami...Dzis np zabieramy sie do kapania, zapalam swiatlo u Amelki w pokoju a tu "bum" i swiatla na pietrze nie ma  ??? zadzwonilam bo sie balam i cale szczescie przyjechal maz i naprawil usterke.

Ech gile mi leca z nosa, nawet nad kompem sie pochylac nie moge buuuuu

Do jutra kochane!!!

• Chuck Norris
« Odpowiedź #719 dnia: 7 Lutego 2008, 22:43 »
Bidulko, zdrówka zycze.

Buziaczki dla Amelki