Autor Wątek: Mamy Marcelka-Gosiaczekk i Marcin są już rodzicami :)  (Przeczytany 32398 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
Odp: Mamy Marcelka-Gosiaczekk i Marcin są już rodzicami :)
« Odpowiedź #390 dnia: 26 Lutego 2008, 18:37 »
Gosia ja mam taki Blender do rozdrabniania pokarmow, mozna nim robic takie "papki" wlasnie, a potem drobniejsze kawalki. Rodzice nam to kupili z mysla wlasnie o warzywkach i owockach dla Amelki.

Sorry, ze w twoim watku zadam pytanko, ale skoro juz tak kulinarnie sie zrobilo... Ktore potrawki preferujecie bardziej, ktore uwazacie za "lepsze"- samorobki, czy gotowce ze sloiczka?
I rowniez pytanie do ciebie Gosia, czy masz zamiar robic dania sama czy kupowac tylko i wylacznie?

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #391 dnia: 26 Lutego 2008, 18:44 »
Olu pisałam juz gdzies wczesniej, że raczej bedziemy kupować gotowe. :) Taka wyrodna matka ze mnie :)

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #392 dnia: 26 Lutego 2008, 18:45 »
Olu pisałam juz gdzies wczesniej, że raczej bedziemy kupować gotowe. :) Taka wyrodna matka ze mnie :)

sorry nie doczytalam  ::) eee tam zaraz wyrodna...ja bym powiedziala bardziej, ze nowoczesna ;)

Pozdrawiam

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #393 dnia: 26 Lutego 2008, 23:50 »

hehezobacz co znalazłam czytając twój wątek ciażowy :)
heheh super brzusio :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #394 dnia: 27 Lutego 2008, 00:02 »
O matko Ellaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa  ;D ;D ;D normalnie się przelękłam siebie :) też masz pomysły ;)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #395 dnia: 27 Lutego 2008, 00:12 »
Ciekawe czego się przekękłaś ?
Przecież bardzo ładnie wyglądasz :) TYLKO MASZ TROCHE BRZUCH SPUCNIĘTY :)

Musze zerkąc  w telefon czy  mam te nieopublikowane foty ze szpitala :) Te z łazienki :) PAMIETASZ ? :)

MAM  :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza:Ale dzisiaj nie chce mi sie już bawic .A wogóle to mogę  ? ? ?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja nadal się dziwie jak ty się dopinałaś  w tej brązowej kurtce :D  ::)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #396 dnia: 27 Lutego 2008, 00:12 »
Ela Ty mi tu żadnych moich fot nie wklejaj!!!! Faceta jakiegoś z nagim torsem bym pooglądała więc takie dawaj, a własnie a pokaż jaki Ty miałas brzuszek bo ja chyba nie widziałam :(

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #397 dnia: 27 Lutego 2008, 08:04 »
Kurcze dopiero byl brzuszek a dzis taki duzy ... maluszek :)

Co do obiadkow to ja gotuje sama ale mam tez "zbior" słoiczków w razie jakby co :) Czasem mi sie nie chce gotowac, albo jestesmy u rodzicow to zabieram sloiczek. Ogolnie nie jest to pracochlonne ( gotowanie samamu ) . Rano obieram jarzynki i potem ok 13 stawiam na gazie i wszycho :) Akurat o tej porze robie tez nam obiad wiec moge tego przypilnowac choc juz 2 razy zupka poszła z dymem :)

Osoboscie uwazam ze choc sloiczki sa zdriowe to jednak przyzwyczajam malego do prawdziwego smaku jarzynek ,bo te sloiczki to dziwnie smakuja i nie przypominaja ich smaku. Mam nadzieje ze potem bede miala prosciej jak maly zacznie jesc dorosle jedzonko.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #398 dnia: 27 Lutego 2008, 10:46 »
Ja tez wolę sama, bo to i lepsze i mniej kosztowne. Szymek zjada deserki ze słoika(kaszka na dobranoc kosztuje ok.4,5zł, owoce z jogurtem też), pije soczki (np marchewkowy z Hippa kosztuje ponad 3zł) i już trochę to wychodzi. Zreszta to naprawdę jest chwila.Kroje marchewkę, selera, pora, pietruszkę,czasem kalafiora, czasem buraczka lub pomidorka (bez skórki) dodaję jakieś mięsko trochę oliwy i to się samo gotuje przecież, nie trzeba przy tym stać. My tez mamy blender wiec potem wrzucam wszystko i miksuję, zupka gotowa. Teraz już warzyw nie miksuję, Szymek sobie radzi. To naprawdę jest proste, jeszcze nigdy nic mi się nie przypaliło.

Ja robię też tak ze kroję sobie wcześniej warzywa i trzymam w zamrażarce, sporo tego robię, trochę czasu poświęcę ale potem tylko wyciągam i wrzucam do garnka.

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #399 dnia: 27 Lutego 2008, 11:06 »
Ja Poli daję tylko słoiczki ale to ze względu na to, że ona obiadki je w domu tylko w weekendy a  w tygodniu zupkę dostaje w żłobku a  w domu tylko deserek i soczek. Muszę sie jednak przyznać, że noszę sie z zamiarem ugotowania czegoś samemu tylko wstyd sie przyznać nie bardzo wiem jak się do tego zabrać, jakie jarzynki i ile gotować, mięsko mogę już dodawać??Przepraszam Gosiu że w Twoim wątku...

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #400 dnia: 27 Lutego 2008, 11:55 »
Mamuśki jesteście kochane. Co ja bym bez WAs poczęła ;) Nikuś nie przepraszaj. Pisz, pytaj to i mi sie to przyda. BUźka

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #401 dnia: 27 Lutego 2008, 12:30 »
Kurcze dopiero byl brzuszek a dzis taki duzy ... maluszek :)

Co do obiadkow to ja gotuje sama ale mam tez "zbior" słoiczków w razie jakby co :) Czasem mi sie nie chce gotowac, albo jestesmy u rodzicow to zabieram sloiczek. Ogolnie nie jest to pracochlonne ( gotowanie samamu ) . Rano obieram jarzynki i potem ok 13 stawiam na gazie i wszycho :) Akurat o tej porze robie tez nam obiad wiec moge tego przypilnowac choc juz 2 razy zupka poszła z dymem :)

Osoboscie uwazam ze choc sloiczki sa zdriowe to jednak przyzwyczajam malego do prawdziwego smaku jarzynek ,bo te sloiczki to dziwnie smakuja i nie przypominaja ich smaku. Mam nadzieje ze potem bede miala prosciej jak maly zacznie jesc dorosle jedzonko.

Antalis to mamy podobne zdanie na ten temat...
Gosia ja sie normalnie u Ciebie edukuje!!!!!!dziękuje Ci!!!I ściski dla Marcelka!
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #402 dnia: 27 Lutego 2008, 12:58 »
No ja mam zamiar małemu gotować ..... ale to tylko zamiar ;)
Co z tego będzie to wyjdzie w praniu ;)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #403 dnia: 27 Lutego 2008, 15:12 »
Nika mozesz zrobic tak jak ja Ci napisze:

Do małego garnka troche wody (ja gdzies połowę małego garnuszka wlewam), wrzucam do niej około 20dkg mięska (np 1/2 piersi z kurczaka) jak się zagotuje to zbieram tą piankę co moze powstac z mieska, no i wrzucam warzywka (takie jak ipisałam u góry, moze byc tez ziemniczek), dolewam małą łyżeczkę oliwy, trochę majeranku moze byc, zielonej pietruszki i JUŻ. To się samo gotuje, wyłączasz jak warzywka będą miękkie. Pomidorka mozesz pod koniec gotowania. I to jest na2 dni.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #404 dnia: 4 Marca 2008, 00:11 »

Z okazji urodzinek życze ci : Szczęścia w życiu osobistym, sukcesów w pracy, dobrego zdrowia, domku z ogrodem i basenem, eleganckiej limuzyny, samych zwycięstw, spełnienia marzeń, miłych niespodzianek losu, grona prawdziwych przyjaciół, niewyczerpanych pokładów energii, uśmiechu na co dzień , drogi usłanej różami, satysfakcji z pracy, genialnych pomysłów, słodkiego, miłego życia, anielskiej cierpliwości przy czytaniu tych życzeń, świeżości spojrzenia, głównej wygranej na loterii, pozytywnej aury, pogody ducha, pomyślnych wiatrów, gorącej miłości , wygodnych butów, cudownych wakacji, szczęścia, punktualnych pociągów, świętego spokoju, jachtu, żadnych trosk, powodzenia u płci przeciwnej, wysokich lotów, rześkich poranków, pomyślności, trafnych decyzji, intuicji w interesach, prezentów od losu, dużego łóżka, pękatego portfela, szerokiej drogi, miłego szefa, jasności umysłu, niebanalnych wyzwań, miłych snów, pewności siebie, wielkiej fortuny, wielu uśmiechów, bogatego wujka, błyskotliwych ripost, romantycznych wieczorów, udanych łowów, pasjonującej pracy, szansy na sukces, dużo słodyczy, pozycji lidera, szampańskiej zabawy , mocnego dachu nad głowa, samych pozytywnych wibracji, pełni życia, wielu niezapomnianych chwil, dużo słońca , olimpijskiej kondycji, pomyślności, jak najmniej zmartwień, wyjścia z każdej sytuacji, uwielbienia u podwładnych, pasma sukcesów, niezmiennie zielonego światła, czystego nieba, stu lat życia, końskiego zdrowia, sławy, pokaźnego konta, manny z nieba, wysokich wygranych, ciągle nowych rekordów, wielu ciekawych znajomości, wygranych przetargów, sumiennych dłużników, taaaakiej ryby, najwyższego miejsca na podium, dobrego fryzjera, radosnych świat, serca jak dzwon, pewnej ręki, komfortowych warunków, przyjemnych doznań, wielu wzruszeń, mocnej głowy, powodzenia, stopy wody pod kilem, otrzymania najwyższych odznaczeń, osiągnięcia wyznaczonych celów, pełnego sejfu, szczęścia w kartach, sprzyjającej pogody, dobrych zbiorów, kolorowych chwil, twórczego podejścia do pracy, połamania pióra, góry pieniędzy, mnóstwa prezentów, udanych negocjacji, serdecznych przyjaciół, grzecznych dzieci, udanych wakacji, miejsca w Ksiedze Rekordów Guinessa, większości w parlamencie, miłego wypoczynku, wesołego towarzystwa, dobrego apetytu , szczęśliwej podróży, złotej jesieni, poczucia humoru, wiecznej młodości, licznego potomstwa, niewieszajacego się komputera, sławy i chwały, lekkości bytu, pokojowego rozwiązania wszystkich konfliktów, szybkiego rozwoju gospodarczego, hojnych sponsorów, korzystnego układu gwiazd, miłosnych uniesień , czytelnych instrukcji, cichych wielbicieli, mistrzowskich zagrań, dobrej nocy, wielkiej przygody, słodkich snów, zgranej ekipy, pomyślności na nowej drodze życia, pociechy z pociechy, lojalnych współpracowników, bujnej wyobraźni, interesujących przeżyć, rodzinnej atmosfery, pomyślnych wieści, radości życia, dobrego serca, pełnego szkła, syto zastawionego stołu, złotej rybki, zimnego piwa, zasięgu w każdym miejscu, gry fair play, nieomylnych decyzji, miejsca w historii, głównych ról, kreatywności, podróży dookoła świata , udanych szkoleń, efektywnych poszukiwań, pakietu kontrolnego, bogatej kolekcji, dużo wolnego czasu, beztroskiego życia, dobrej passy, celnych strzałów, zdobycia Mount Everestu, wolności, trafnych wyborów, gradu prestiżowych nagród, spokoju ducha, oddechu od codzienności, samych piątek w szkole, godnych przeciwników, szczerych komplementów, wszelkiej pomyślności, codziennych atrakcji, świetlanej przyszłości, hossy na giełdzie, korzystnego horoskopu, zdjęcia na okładce, miłych sąsiadów, wiary w sukces, mocy zawsze z Wami, wielu alternatyw, przychylności bogów, tolerancji, własnego odrzutowca, gorączki sobotniej nocy, piwniczki pełnej wina, silnej woli, wyrozumiałego spowiednika, zamku w Szkocji, ambitnych planów, kilku odkryć i kilku wynalazków, owacji na stojąco, zniewalającego uśmiechu, szczęśliwego trafu, płomiennych uczuć, pomocnej dłoni, niezawodnej pamięci, nieprzemijającej urody, asa w rękawie, nadzienia w pączku, strumieni szampana, kominka, rozbicia banku, recepty na szczęście, zabawy do białego rana, odwagi cywilnej, dobrej prasy, ptasiego mleczka, przygód z happy endem, długich wakacji, dużo rodzynek w cieście, zmysłowych nocy, gwiazdki z nieba, wiernego psiaka, celnego oka, sportowego wozu, różowych okularów , ruchu w interesie, zgrabnej figury, siły perswazji, zdolności nadprzyrodzonych, ostatniego słowa, dobrego smaku, własnego sposobu na życie, w zdrowym ciele - zdrowego ducha, właściwych wniosków, widoków na przyszłość, podzielnej uwagi, czterolistnej koniczyny.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #405 dnia: 4 Marca 2008, 08:35 »
Życzę Ci...
...spokojnego snu
i radosnego przebudzenia;
...abyś czasami mogła sobie pozwolić na to,
czego od dawna pragnęłaś,
a nie tylko na to, co musi Ci wystarczyć;
...tylu dobrych wspomnień, abyś dzięki nim
mogła przetrwać złe chwile;
...wiosny - tego zachwytu,
który ciągle przerasta Twoje oczekiwania;
...abyś zawsze była komuś potrzebna;
...tej radości, gdy czyjaś twarz
rozjaśnia się na Twój widok,
albo gdy dostrzegasz ukochana osobę
na końcu peronu;
...radości myślenia, ostrości spojrzenia,
triumfu zrozumienia
i satysfakcji tworzenia...
...abyś znalazła szczęście,
którego szukasz.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #406 dnia: 4 Marca 2008, 08:45 »
Gosieńko wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!! Spełnienia marzen oraz pociechy z cudownego synka! STO LAT :-* :-* :-*

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #407 dnia: 4 Marca 2008, 10:01 »
Gosieńko STO LAT Kochana :D :D :D

:Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :cancan: :bukiet: :bukiet: :bukiet: :jupi: :jupi: :jupi:
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #408 dnia: 4 Marca 2008, 10:25 »
sto lat!!!!!!!!!!!!!!

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #409 dnia: 4 Marca 2008, 10:47 »

Offline olkahof

• Chuck Norris
« Odpowiedź #410 dnia: 4 Marca 2008, 10:50 »
Od nas rowniez wszystkiego naj naj naj!!!!!!!!!!!!!  :-* :-* :-* :-*

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #411 dnia: 4 Marca 2008, 11:01 »
Wszystkiego NAJ Gosiu  :-* Spełnienia marzeń!

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #412 dnia: 4 Marca 2008, 11:44 »
I my z Filipem dołączamy sie do życzeń!!!!!!
Spełnienia marzeń!!!!!!!!

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #413 dnia: 4 Marca 2008, 13:54 »
 :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #414 dnia: 4 Marca 2008, 13:57 »
Wszystkiego naj!!!

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #415 dnia: 4 Marca 2008, 17:59 »
:i_love_you: :i_love_you:

Kochane jesteście wiecie?

:-* :-* :-* :-*

DZIEKUJĘ WAM WASZYSTKIM I KAŻDEJ Z OSOBNA!

P.S Ela dałaś czadu z życzeniami  :o :o :o

U nas bez zmian! Dni uciekają przez palce i zanim się obejrzę Marfi będzie się na imprezki wymykał ;)
Od trzech dni podaję mu jabłuszko. Miałam poczekac do tego 4 miesiąca (to zaledwie 11 dni) ale nie wytrzymałam. Tak bardzo chciałam mu podac nowy smaczek :)  Smiesznie zareagował na ten nowy smak i konsystencję, ale chyba mu smakuje :) Marchewka natomiast nie podpasowała mu, bo tak jakoś dziwnie się krzywił. Przy jabłuszku aż cmoka :) Świetny widok  ;D
Poza tym Marcelek już chce siedać. Nie wiem czy to nie za szybko? Podnosi bardzo główkę będąc na plecach, czasem go sadzamy, ale tylko na chwilkę. BArdzo mu się podoba spoglądanie naś wiat z pozycji pionowej :) W ogóle chce aby cały czas do niego mówić i zabawiac. Jak tylko zostanie na chwilke sam w pokoju to zaraz jest marudzenie. :) Śpi pięknie, budzi sie dwa razy na jedzonko po czym szybko zasypia. Oby tak dalej!

Dziewczynki powiedzcie mi czy trzeba zmienić po którymś miesiącu smoka w butelce? Chodzi mi o otworek w nim. Teraz mam tą z Tommy Tippee.

Na pożegnanie fotka Marcelka z wczoraj:

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #416 dnia: 4 Marca 2008, 18:17 »
Sto Lat , sto lat niech żyje żyje nammmmmmm
Gosiu wszytskiego co najlepsze! :) :) :)
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #417 dnia: 4 Marca 2008, 19:21 »
10000 lat 10000000 lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kochana zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka!!!!!!!!

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #418 dnia: 4 Marca 2008, 20:35 »
Gosiu, ja tez sie zastanawiam nad tymi smoczkami...wiem, ze Gabrysia jest jeszcze za mała, ale mysle juz kiedy nadejdzie ten czas, ze bede mogla zmienic. Wprowadzania nowych produktów zazdroszcze:) tez bym juz chciala dac jej cos do spróbowania :)

Fotka piękna:) Marcelek jest słodki:)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #419 dnia: 4 Marca 2008, 21:29 »
Gosiu wszystkiego najlepszego!!!