Autor Wątek: Mały MUMINEK w drodze :)  (Przeczytany 27396 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
Odp: Mały MUMINEK w drodze :)
« Odpowiedź #270 dnia: 2 Lutego 2008, 11:52 »
Lila, ja też jak się dowiedziałam, że to zwolnienie jest płatne 80%, to odpuściłam. Marcin ma dużo zaległego urlopu, więc nie powinno być problemu.

BETI, te wolne dni płatne 80% to nie urlop, tylko zwolnienie, więc tylko od lekarza. Do pracy donosisz tylko kwitek, a w zasadzie mąż donosi.

Inesk witamy serdecznie u nas  :-* Jak Ci fajnie, że masz już tak niewiele dni do spotkania ze swoją kruszynką... :) Wszystko przygotowane?
Przykro mi z powodu wyjazdu służbowego Twojego męża... Nic się z tym nie da zrobić? Przecież te pierwsze dni są takie ważne i ciężkie... Trzymam kciuki, żeby znalazło się jakieś rozwiązanie.

A ja dziś słomiana wdowa jestem :( Małżyk pojechał aż na Mazurrry. Dostajemy autko w spadku po chrzestnym Marcina :) W sumie, to cieszę się bardzo, tylko szkoda, że to autko to z takiej okazji... ehh życie!

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #271 dnia: 2 Lutego 2008, 12:21 »
Jak Ci fajnie, że masz już tak niewiele dni do spotkania ze swoją kruszynką... :) Wszystko przygotowane?

Z racji tego, ze mamy male mieszkanie to dzidzia bedzie spala z nami. Odpadlo nam szykowanie pokoiku. Mamy juz prawie wszystko. Lozeczko, wozek, troche ciuchow. Jutro jade do kolezanki ktora obiecala mi wanienke, akcesoria do karmienia (laktator, podgrzewacz do butelek, poduszke do karmienia) i troche ubranek po synku  ;D

Co do mojego meza: pracuje dla firmy, dla ktorej niestety nie istnieja kobiety w ciazy. Ostatnio moj maz przesunal sobie przerwe na lunch, aby byc ze mna na szkole rodzenia. Po powrocie szef go opieprzyl i musielismy zrezygnowac z zajec  >:( No coz... takie zycie.

A jak tobie ida przygotowania?

Offline madi_001

• entuzjasta
  • data ślubu: 2 wrzesień 2006
« Odpowiedź #272 dnia: 2 Lutego 2008, 17:10 »
Kasiu mąż już wrócił  ;)
ja jutro będę też sama bo niestety służba się trafiła  :brewki: więc zaplanowałam sobie dzień lenistwa no ale to na jutro  ;)

ach widzę że u ciebie już 51 dni zostało  :brawo_2: ach jak ten czas leci szybko...

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
« Odpowiedź #273 dnia: 3 Lutego 2008, 10:59 »
Inesk, u nas też dzidzia będzie w naszym pokoju, bo póki co mieszkamy u moich rodziców. Ale pokój wymaga pomalowania i przemeblowania. Wyprawkę w całości kupujemy, jesteśmy prekursorami dziecięcymi w rodzinie i wśród znajomych :)
Współczuję pracy mężowi... jakieś nieludzkie warunki tam panują. Może są jakieś szanse na zmianę? Przecież tak się nie da żyć!

Kasiu mąż już wrócił  ;)
Dziś wraca  :skacza:

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #274 dnia: 3 Lutego 2008, 11:47 »
Kasiu!!!juz tak mało przed Tobą do spotkania z synkiem:)
spanie w pokoju z dzieckiem ma swoje ogromne plusy i pomimo tego ze zrobilismy małutki pokoik dla Mai-niewiem czy nie będe przesuwała łóżeczka do nas:)
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #275 dnia: 4 Lutego 2008, 11:01 »
Inesk o rety.... to tak mają firmy w Lux czy tylko ta mężusia Twojego.... co za..

Co do dzidzi w pokoju, jeszcze się wahamy przed tym czy na początku będzie łóżeczko u nas w sypialni czy od razu oddzielnie... Tak jak piszecie: każde wyjście ma swoje + i - :)

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #276 dnia: 4 Lutego 2008, 13:08 »
Inesk o rety.... to tak mają firmy w Lux czy tylko ta mężusia Twojego.... co za..

C'est la vie... takie zycie, ale nie ma co narzekac. Jesli chcemy isc na zajecia maz musi brac chociaz pol dnia wolnego, w kazdym tygodniu mamy jedna wizyte u lekarza, na ktora kochany malzonek wiezie mnie do szpitala (tez bierze wolne), wiec w sumie duzo tego wolnego trzeba sobie zarezerwowac. Razem doszlismy do wniosku, ze bez szkoly rodzenia bedziemy musieli sobie poradzic  ;D Wolne dni moga sie przydac na sytuacje awaryjne z maluszkiem.

A co do pokoju, to mam nadzieje, ze maluszek nie bedzie z nami spal w jednym lozku. Musze byc silna i twarda, aby nie zmienic zdania...

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #277 dnia: 4 Lutego 2008, 13:37 »
A co do pokoju, to mam nadzieje, ze maluszek nie bedzie z nami spal w jednym lozku. Musze byc silna i twarda, aby nie zmienic zdania...
Wspólne łóżko na bank nie! Jest ono zarezerwowane dla mamy i taty (tej wersji sie muszę trzymać) ;), myślimy tylko czy najpierw łóżeczko u nas w sypialni czy od razu na dziecięcym swoim ;)

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
« Odpowiedź #278 dnia: 4 Lutego 2008, 13:40 »
Dziewczynki, co do wspólnego spania z dzidziolkiem w pokoju, to po pierwsze: nie mamy wyjścia :), po drugie:
dzięki temu, że łóżeczko będzie blisko naszego, to może unikniemy pokusie spania w jednym :) Poza tym, na pewno nie chciałoby mi się w nocy wstawać i odnosić maluszka do osobnego pokoju, zwłaszcza na początku, kiedy tych nocnych karmień trochę będzie.

A tak poza tym, to chyba z racji kończącego się 33 tygodnia, dopadły mnie jakieś niziny nastrojowe... Na szczęście zaczął się 34 tydzień  :o i humor znacznie lepszy :) Jeszcze z 4 tygodnie i ciąża prawie donoszona będzie...  :mdleje: Z jednej strony, to już bym chciała mieć synka po drugiej stronie brzuszka, a z drugiej - tyle jeszcze do zrobienia!

Offline Joasia

• forumowicz
  • Patusiowa mamusia
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #279 dnia: 4 Lutego 2008, 14:18 »
Z jednej strony, to już bym chciała mieć synka po drugiej stronie brzuszka, a z drugiej - tyle jeszcze do zrobienia!
zgadzam się, bo narazie takie wyczekiwanie zaczyna się dłużyć, a potem nie będziemy wiedziały w co ręce włożyć  ;)

Offline Zabcia

• forumowicz
« Odpowiedź #280 dnia: 4 Lutego 2008, 14:35 »
Z jednej strony, to już bym chciała mieć synka po drugiej stronie brzuszka, a z drugiej - tyle jeszcze do zrobienia!

tak jakbym siebie wczoraj slyszala, dokladnie to samo mowilam mezowi, juz by sie chcialo miec malenstwo przy sobie a tutaj jeszcze tyle rzeczy do kupienia i zalatwienia, ze az sie zastanawiam co ja do dzisiaj robilam  ;)

no ale jakos sobie poradzimy i na wielkie przyjscie naszych dzieciaczkow bedzie wszystko gotowe!

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #281 dnia: 5 Lutego 2008, 10:54 »
Bardzo dawno tu nie zaglądałam!
Świetnie, że synuś zdrowy i wszystko ok. A zakupki superrrr! Zazdraszczam!

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
« Odpowiedź #282 dnia: 5 Lutego 2008, 13:30 »
Bardzo dawno tu nie zaglądałam!
Świetnie, że synuś zdrowy i wszystko ok. A zakupki superrrr! Zazdraszczam!
Lemmy  :-* Zakupków nie zazdraszczaj, tylko dołączaj do staraczków :)

A u nas nowy problem się pojawił... Mój mąż coś sobie ubzdurał i zdecydowanie sprzeciwia się pieluszkowaniu maluszka samymi pampersami... Twierdzi, że w tetrze, jak jest sucho, to przynajmniej skóra dziecka oddycha, a w pampersie od samego początku nie, bez względu na to, czy są siuśki, czy jest sucho. Zresztą moja ukochana teściowa również twierdzi, że maluch do 3 miesiąca powienien być chowany w tetrze... Udało mi się wynegocjować, że będziemy mieć i to i to i zobaczymy, jak to wyjdzie w praniu (dosłownie...). Ehh... :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #283 dnia: 5 Lutego 2008, 13:53 »
 :o :o :o :o :o :o :o
kasia- współczuję ci
mały bedzie sikał co chwilę, kupa tez dość często - przygotuj sie na zmiany tetry, spioszków i bodziakow max co godz albo częsciej
a najlepiej daj mężowy małego do przebierania...

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #284 dnia: 5 Lutego 2008, 13:58 »
Kasiu cieszę się że maleństwo zdorowo rośnie!!
A z tymi pieluchami to lepiej porozmawiaj jeszce z Męzem... przecież to będzie koszmar.......

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #285 dnia: 5 Lutego 2008, 17:21 »
Kasiu cieszę się ze wsio ok :)

A co do pieluch to teraz są takie pampki ze skóra i tak oddycha! I Anusia dobrze pisze! Daj mężowi przebierać  ;) Dziecko na początku, na piersi robi kupę non stop! Już sobie wyobrażam tą górę tetry do prania.... :-\ :-*

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #286 dnia: 5 Lutego 2008, 19:38 »
Niech mąż nie słucha swojej mamy co do pieluch. Daj mu parę razy przewinąc malca to od razu zmieni zdanie. ;)
« Ostatnia zmiana: 5 Lutego 2008, 19:40 wysłana przez BETI »

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #287 dnia: 5 Lutego 2008, 21:38 »
święta prawda to będzie koszmar :o

trzeba dać mu do przewijania i do prania przez 3 dni i zaraz poleci po pampersa ;D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #288 dnia: 5 Lutego 2008, 23:58 »
Teściowa na odstrzał...
Do męza nie strzelaj on jest nieświadomy.....a i tak w praniu wyjdzie na Twoje.....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #289 dnia: 6 Lutego 2008, 11:21 »
właśnie w praniu    ;D ;D ;D ;D ;D

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
« Odpowiedź #290 dnia: 6 Lutego 2008, 13:24 »
:) Normalnie uśmiałam się :) Zwłaszcza z tego strzelania... :)

Z tym moim mężem to nie do końca jest tak, że takie teorie strzela w pełnej nieświadomości. Jego siostra (starsza ponad 10 lat) ma piątkę dzieci i Marcin brał czynny udział w opiece nad nimi, więc i przewijał... Tylko nie bierze pod uwagę faktu, że wtedy opiekował się nimi sporadycznie, maksymalnie pół dnia na raz, a nasz synek to tak raczej non stop będzie wymagał naszej opieki :)
Ale nie będę mu wykładów robić, w piątek na szkole rodzenia będzie omawiana wyprawka dla malucha, zobaczymy, co nam pani powie. Mam nadzieję, że wyjaśni kwestię pieluch, bo chłopy to wierzą jej we wszystko, co powie ;) A jak to nie pomoże, to jeszcze kilka tygodni i sam się przekona :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #291 dnia: 6 Lutego 2008, 14:38 »
no i git :) hehe :)

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #292 dnia: 6 Lutego 2008, 14:55 »
nadzieja w szkole rodzenia  ;D to prawda że jak ktoś obcy coś powie to jest ważniejsze od twojego zdania  :P tacy już są

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
« Odpowiedź #293 dnia: 6 Lutego 2008, 15:48 »
to prawda że jak ktoś obcy coś powie to jest ważniejsze od twojego zdania  :P tacy już są
faceci... takie to czasem wkurzające.

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #294 dnia: 6 Lutego 2008, 16:50 »
to prawda że jak ktoś obcy coś powie to jest ważniejsze od twojego zdania  :P tacy już są
faceci... takie to czasem wkurzające.

Z moim mezem bylo dokladnie tak samo. Gdy mowilam, ze jak bedzie dzidzia to nie mozemy podwyzszac temperatury w mieszkaniu to mi nie uwierzyl. Gdy tylko babeczki na szkole rodzenia powiedzialy, ze temperatura max 20 stopni to mi uwierzyl  ;D i od razu rzucil sie do sprawdzania tepmeratury powietrza w naszej sypialni  :D

Faceci to lubia sobie tak w meskim gronie pogadac. Ostatnio w weekend bylismy odwiedzic kolezanke, ktora 17 stycznia urodzila synka. Trzeba bylo widziec wielkie oczy meza jak sluchal od swiezo upieczonego tatusia relacji z porodu, pierwszych kupkach, nieprzespanych nocach. Kolega podczas 2 godzin przekazal wiedze z pierwszej meskiej reki  :brewki:- szkola rodzenia i podreczniki o ciazy na nic sie zdaly. Potrzeba bylo meskiej rozmowy.
Panowie juz sie umowili na spedzanie razem popoludnia z synkami....
« Ostatnia zmiana: 6 Lutego 2008, 16:59 wysłana przez inesk »

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #295 dnia: 6 Lutego 2008, 17:04 »
Dzięki Bogu mój chłop nie cuduje...ale czytuje literaturę piękna w stylu "Mamo to ja"....
Haaa ale najlepsze jak zakupił "9 miesiecy" miesiecznik dla cieżarnych kobiet ...też przeczytał...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #296 dnia: 7 Lutego 2008, 10:01 »
Mam nadzieję, że wyjaśni kwestię pieluch, bo chłopy to wierzą jej we wszystko, co powie ;)

Powaznie?? Mój tak nie miał ::)
Pozdrawiam Was :)

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
« Odpowiedź #297 dnia: 7 Lutego 2008, 10:54 »
Inesk, nawet nie wiesz, ile bym dała, żeby mieć wśród znajomych kogoś, kto już ma dzidzię... u nas wszyscy przed...

Lila, męża zazdroszczę normalnie... mojego wołem nie zaciągniesz do jakiejkolwiek lektury z tego tematu, filmu też nie obejrzy, dobrze, że chociaż chętnie do szkoły rodzenia chodzi!

Merkunku, bo ta położna ma dar przekonywania :) zwłaszcza tych, którzy poza szkołą rodzenia nie zdobywają informacji o ciąży i wychowaniu maluszka, czyt. mój mąż :)
My Ciebie również pozdrawiamy! I zdrówka życzę...

Dziś dobrowolnie oddałam siuśki, dwie strzykawki płynu żylnego i po południu będą wyniki :) a za tydzień w środę wizyta położnicza. Ciekawe, co porabia moja szyjka...

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #298 dnia: 7 Lutego 2008, 12:02 »
Lila, męża zazdroszczę normalnie... mojego wołem nie zaciągniesz do jakiejkolwiek lektury z tego tematu, filmu też nie obejrzy, dobrze, że chociaż chętnie do szkoły rodzenia chodzi!

mój też nic nie czyta i ostatnio nawet stara się unikać tematu  :drapanie:  :|| czyżby się bali... a może uważają że wszystko wiedzą hmm... ale mnie już to denerwuje  :protestuje: bo mam wrażenie że się nie cieszy i ma to gdzieś  :depresja:

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
« Odpowiedź #299 dnia: 7 Lutego 2008, 12:45 »
ale mnie już to denerwuje  :protestuje: bo mam wrażenie że się nie cieszy i ma to gdzieś  :depresja:
jakbym siebie słyszała...