Mam kilka pytan do roombowiczek:
- czy roomba zapamietuje uklad pomieszczen? Czy za kazdym razem sie resetuje i na nowo szuka wszystkich mebli itd?
- czy baze macie zawsze w jednym miejscu? Jezeli biore roombe na pietro, to razem z baza czy poscic ja tam wolno?
Daje jej tydzien na zrobienie na mnie dobrego wrazenia, bo jak narazie nie bylo wielkiego wow.
Za pierwszym razem jak nie bylo nas w domu wkrecila sie w zaslone i przerwala sprzatanie. Jak na moj gust za duzo czasu spedza pod lozkiem i pod kanapa, kosztem bardziej widocznych miejsc. Wiem, ze oprocz zaslon musze jej duzo innych rzeczy usunac z drogi, np krzesla bo inaczej nie wiedzie pod stol (nie miesci sie miedzy nogami krzesel). I jakos tak malo logicznie sprzata. Pojechala z sypialni do lazienki, a w polowie stwierdzila ze jednak wroci odkurzyc pod komoda

zignorowala mi calkowicie kuchnie, nie wiem moze wyspa ja zmylila i nie widziala ze tam jeszcze cos jest

Narazie puszczalam ja osobno do sypialni, a osobno salon-jadalnia-i zignorowana kuchnia. Nie wiem jak ona sobie poradzi z caloscia za jednym razem

poza tym troche jej sie schodzi. Ze 2h bedzie tak jezdzic. Musi sie w trakcie naladowac (60min) to to co bylo posprzatane zdazy sie nabrudzic.
A i musi miec dostep swiatla wiec wlaczanie jej w nocy odpada. Doczytalam tez, ze ciemne podlogi srednio jej ida, bo czujnik nie rozpoznaje. A to ciemna podloga najbardziej potrzebuje odkurzania, bo widac kazdy paproch

Narazie jestem rozczarowana, ale moze (jak to powiedziala Mariola) za duzo wymagam

Opcji sterowania telefonem nawet nie wyprobowalam, bo boje sie juz ja zostawic sama. Poza tym to nie jest tak, ze sobie ja wlacze kiedy chce bez przygotowania terenu.
Ps. Nie wiem jakiej plci jest ten odkurzacz, ona- roomba?