Ja sobie chwalę Dolce Gusto i espresso tez wychodzi dobre choć uwielbiam najbardziej Latte Macchiato Vanilla i Mocha 
Nie piszcie anulce80 (wielbicielce/smakoszce espresso) o kawie z kubeczka, bo to zbrodnia 
Rownie dobrze moglaby nasypac kawy do kubka i zalac wrzatkiem
Kto by napisal, ze to tez kawa.
haha Edzia aż taką smakoszką nie jestem

zimą piję kawę "po polsku" czyli zalewaną wrzątkiem
Teraz mi się przypomniała jak poszłam do rodziców koleżanki, która przyjechała na święta z chłopakiem Hiszpanem i u swoich rodziców robiła dla nas kawę (tam pewnie mieli maszynę). Chłopak jak tylko mnie zobaczył od razu wołał zszokowany: Ania, wiesz co ona zrobiła? wsypała kawy do kubka i zalała to wodą!!!

Jak mu powiedziałam, że ja też taką piję to zaniemówił

No ale latem piję Cappucino Freddo (espresso z pokruszonym lodem, na to ubite mleko w małej ilości), czasem Frappe, ale nie lubię kawy z cukrem, a do Frappe chociaż pół łyżeczki trzeba dać, bo się tak nie ubije...
Nie toleruję kawy z cukrem, z większą ilością mleka i może dlatego nie kręcą mnie kapsułki, ale chyba raczej dlatego, że to jest mocno przetworzone.. wolę już szkodzić sobie samą kawą i nie dokładać do tego jeszcze chemii

Daria, w GR 1,5 na wynos, a w kafejce jak chcesz usiąść to też 3 -3,5 euro, frappe trochę tańsza - ok. 2,5 EUR na miejscu i często 1 euro na wynos.
Anulla, oni tam mają takie wielkie profesjonalne machiny, to są całkiem inne marki niż te dostępne dla "szaraczków"

No ale dobra, kupię po prostu jakiś najzwyklejszy ekspres dobrej marki i powinno być ok.