Autor Wątek: Elcikowe potyczki ciążowe :)  (Przeczytany 41218 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
Odp: Elcikowe potyczki ciążowe :)
« Odpowiedź #420 dnia: 12 Marca 2008, 12:42 »
Inesk a może jakieś dobre rady? Ty pierwsze kroki masz już za sobą, a ja taki laik jestem ;)

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #421 dnia: 12 Marca 2008, 12:49 »
no zakupy full-wypas :D

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #422 dnia: 12 Marca 2008, 13:06 »
Alez oczywiscie...

Pierwsza moja rada: spij i wypoczywaj ile mozesz. Wiem, ze na zapas sie nie da wyspac, ale zbieraj energie na czas kiedy maluszek bedzie juz na swiecie.

Druga rada: dziecko robi sie z dnia na dzien coraz ciezsze. Sprobuj zorganizowac sobie zycie tak aby nie obciazac kregoslupa (przewijak na dogodnej dla ciebie wysokosci, poduszka do karmienia piersia - ja nie uzywam takiego rogalika, mam duza wygodna poduche do potrzymywania dziecka). W zyciu nie podejrzewalam, ze Maxi Cosi moze byc tak cholernie ciezkie z Victorkiem na pokladzie.

Trzecia rada: jesli bedziesz karmic piersia bardzo uwazaj w pierwszych dniach, aby coreczka nie poranila ci brodawek. Przystawiaj ja regularnie do piersi, ale nie daj sie wykorzystac. Ja drugiej nocy wzielam Victorka do swojego lozka i maly przez cala noc bawil sie moim cyckiem, kiedy ja smacznie spalam. Rano juz moglam poczuc pierwsze skutki... Wieczorem juz wylam z bolu  :( Na szczescie krem na poranione brodawki pomogl i od tamtej pory synek juz mamy nie wykorzystuje jako smoczka  ;D

Czwarta rada: super u mnie spisuje sie stojak pod wanienke. Nie musze sie naginac gdy kapie maluszka.

Nic innego nie przychodzi mi do glowy Jak masz jakies pytania to smialo zapraszam  ;D

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #423 dnia: 12 Marca 2008, 13:28 »
Ooo dobre rady dobre :D zanotowane w pamięci. Wiesz dużo się czyta na ten temat, a rzeczywistość to czasem wychodzi zupełnie coś innego.

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #424 dnia: 12 Marca 2008, 15:44 »
mnie to wszytko czeka za niecale 7 mies..Nawet nie myslalam ze tyle trzeba kupic...

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #425 dnia: 12 Marca 2008, 15:45 »
Tyle i jeszcze wiecej :)

Elcik , dobry pomysl by zamowic wszytsko i jednego sprzdawcy allegro :) chyba pojde w Twoje slady .

Eva*
  • Gość
« Odpowiedź #426 dnia: 12 Marca 2008, 16:00 »
o ja cieeee... :o
to sie sprzedawcy micha cieszyła jak zobaczył liste twoich zamówionek.... ;D
ale nie powiem fajny pomysł.... ;D
ja też za pare tygodni bede musiała pogłówkowac, zeby nie dygać tego wszystkiego ze sklepu i nie nadwyrezać się na zakupkach....  ;D

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #427 dnia: 12 Marca 2008, 16:02 »
Nio wlasnie dlatego nie ma jak internet i allego :) przynajmniej wiekszosc juz zakuiona z dostawa pod drzwi :)

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #428 dnia: 12 Marca 2008, 16:10 »
jakie tu ciekawe rzeczy są  ;D  Wiecie, ja niestety wole na żywo coś zobaczyć zanim kupię. Przynajmniej dla dziecka więc u mnie internet odpada   :-\ :-\ :-\

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #429 dnia: 12 Marca 2008, 16:13 »
A ja planuję wiekszość włąśnie netowo zakupić....tylko faktycznie trzeba znaleźć sprzedawcę z odpowiedniem asortymentem...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #430 dnia: 12 Marca 2008, 19:08 »
Elcik... już tak blisko spotkania z Twoim dzieciątkiem  :)

Jeśli mogę coś poradzić kochana... na wyjście ze szpitala ubierz malucha w kombinezon lub tak aby miał spodenki - bo inaczej nie zapniesz go w foteliku...

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #431 dnia: 13 Marca 2008, 09:53 »
Zakupy przez internet dobra rzecz.Ja też parę zakupiłam w ten sposób. Ale zostawiłam sobie część by móc pochodzić po sklepach i nacieszyć się też przebieraniem,przeglądaniem i wybieraniem tych cudnych rzeczy.

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #432 dnia: 13 Marca 2008, 10:51 »
mnie to wszytko czeka za niecale 7 mies..Nawet nie myslalam ze tyle trzeba kupic...
To tylko część zakupków, dziś z listy odhaczyłam gaziki do pempuszka :) po południu planuję zakupki kosmetykowe, bo te to w rosssm... generalnie najtaniej wychodzą.

jakie tu ciekawe rzeczy są  ;D  Wiecie, ja niestety wole na żywo coś zobaczyć zanim kupię. Przynajmniej dla dziecka więc u mnie internet odpada   :-\ :-\ :-\
Hmmm zobaczymy jak zaczniesz chodzić po sklepach, zobaczysz wybór ( :drapanie:) i ceny (:mdleje:) to też pomyslisz o allee. Na prawdę jest praktycznie to samo tylko że większy wybór i taniej, ale to już jak kto woli. A dotknąć pieluszek czy becika czy kocyka mogę sobie w sklepie i potem w necie kupić żeby mi do domku przywieźli ;)

A ja planuję wiekszość włąśnie netowo zakupić....tylko faktycznie trzeba znaleźć sprzedawcę z odpowiedniem asortymentem...
Dokładnie, trzeba troszkę poszperać. Ja zanim zakupiłam wybrałam artykuły, które mnie zainteresowały i patrzyłam co tam jeszcze dany sprzedawca ma do zaoferowania i jakie warunki przesyłki. Wybrałam 2 sprzedawców i u nich zanabyłam wsio hurtem :D

Elcik... już tak blisko spotkania z Twoim dzieciątkiem  :)
oj blisko blisko, dziś mnie małż skrzyczał za podbieganie do autobusu :D

Jeśli mogę coś poradzić kochana... na wyjście ze szpitala ubierz malucha w kombinezon lub tak aby miał spodenki - bo inaczej nie zapniesz go w foteliku...
Ooo dobry pomysł, tak też wstępnie planowałam ;)]

Zakupiony wczoraj termometr pokazuje w pokoju Pati 20,6st więc bardzo dobrze :D
Dziś już jestem po kłuciu na antygen HBS, a po południu kolejna lekcja w szkole rodzenia, tym razem karmienie :D
Buziaczki  :Zakochany:

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #433 dnia: 13 Marca 2008, 10:54 »
Elcik...to juz koncowka 35 tyg :mdleje: ale ten czas zasuwa...juz niedlugo spotkamy sie w maluszkach...

Pozdrawiam

Eva*
  • Gość
« Odpowiedź #434 dnia: 13 Marca 2008, 10:56 »
oj radze nie praktykować podbiegania do autobusu bo lanie będzie! :biczowanie:
mi się zdażyło jeden jedyny raz podbiec kawałeczek i potem tydzień w łóżku spędziłam :-\

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #435 dnia: 13 Marca 2008, 11:16 »
Elcik...to juz koncowka 35 tyg :mdleje: ale ten czas zasuwa...juz niedlugo spotkamy sie w maluszkach...
No zobaczymy ;)

oj radze nie praktykować podbiegania do autobusu bo lanie będzie! :biczowanie:
mi się zdażyło jeden jedyny raz podbiec kawałeczek i potem tydzień w łóżku spędziłam :-\

Eeee really  :drapanie: to może lepiej nie będę  :bieznia:. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to że pogoda do bani i nie chciało mi się czekać na następny  :Mdleje_1:
A tu fociaki Pati szafki, chyba na początek starczy ;)

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #436 dnia: 13 Marca 2008, 11:25 »
Elciku Masz rację, że bieganie po sklepach dla nas nie jest najlepsze, tymbardziej, że mnie nie można się przemęczać. Ale jeśli chodzi o rzeczy firmowe czyli zazwyczaj babeono itp. to ja też zamawiam przez internet. Termometr czy szczoteczka, nożyczki. Ale ubranka, kocyki, rożki, pieluszki wolę jednak kupić sama je widząc i dotykając. No, już taka jestem nieufna z mężem. Jeśli chodzi o ceny to ja jednak uważam, że najczęściej wychodzi na to samo bo sprawdzałam już kiedyś. Ale znalazłam sklep w Łodzi, który ma ogromny wybór jeśli chodzi o wyprawkę i ma też sklep internetowy. A że często jesteśmy w Łodzi to mogę tam kupić ;D

A ty.... już tak mało czasu zostało ;) Już niedługo suwaczek zmieni napis ;D :skacza:

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #437 dnia: 13 Marca 2008, 11:36 »
Ale ubranka, kocyki, rożki, pieluszki wolę jednak kupić sama je widząc i dotykając. No, już taka jestem nieufna z mężem. Jeśli chodzi o ceny to ja jednak uważam, że najczęściej wychodzi na to samo bo sprawdzałam już kiedyś.
No jak mówiłam, jak kto woli i lubi. Tak napomsknę tylko, że np. pieluszki tetrowe 10szt najtaniej w Gda jak znalazłam były po 19.99zł za 10szt a tu 14.80zł (przy zakupie 2 paczek, bo to minimum masz juz 10zł), becik utwardzany w sklepie za ok 35-40zł a tu 28.90zł także 13zł na przesyłkę na pewno zarobiłam i to z naddatkiem ;)

A ty.... już tak mało czasu zostało ;) Już niedługo suwaczek zmieni napis ;D :skacza:[/color]
Wiem wiem dlatego tu często zaglądam, bo taki suwaczek to niezła motywacja do działania :D

Eva*
  • Gość
« Odpowiedź #438 dnia: 13 Marca 2008, 11:39 »
Eeee really  :drapanie: to może lepiej nie będę  :bieznia:. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to że pogoda do bani i nie chciało mi się czekać na następny  :Mdleje_1:

no really, really.......
jaki zbieg okolicznosci....mi też się nie chciało czekać na następny.... :mdleje:
Wiec na przyszłość...lepiej się pilnujmy... ;)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #439 dnia: 13 Marca 2008, 12:08 »
ale poukładałaś wszystko pięknie :) fiu fiu, zazdroszczę :) ja też tak chcę!!!

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #440 dnia: 13 Marca 2008, 12:48 »
Alez masz ciuszkow :)

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #441 dnia: 13 Marca 2008, 13:12 »
No laska, widze ze juz jestes zwarta i gotowa :) sporo masz tych ciuszkow, wszystko poprane , poprasowane ... nic tylko czekac na maluszka  ;D

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #442 dnia: 13 Marca 2008, 13:23 »
U mnie na poczatku w szafie tez byl taki porzadek....  ;D
Masz duzo ciuszkow. Na poczatek na pewno ci starczy.
Szkoda tylko, ze dzieci z tej poczatkowej wyprawki tak szybko wyrastaja.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #443 dnia: 13 Marca 2008, 13:55 »
Elcik,masz racje czasem warto poszperac na all..mozna znalesc cos po nizszej cenie..
mysmy z G wyszli z załozenia ze kupujemy raz a porzadnie wszystko-weszlismy zobaczylismy kupilismy-teraz zaczynam ogarniac ten bałagan:)
a Ty juz niebawem wymeldujesz sie od nas podążając ku 'naszym forumkowym.." ;D ;Dwidze ze humor dopisuje to sie liczy ;D ;D
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline madi_001

• entuzjasta
  • data ślubu: 2 wrzesień 2006
« Odpowiedź #444 dnia: 13 Marca 2008, 17:07 »
 :Uu: super masz już wszystko poukładane  :skacza: aż ci zazdroszcze ja dopiero zbbieram siły  ;) zaraz zacznę bo dzis skończyłam mega prasowanie  :mdleje: tarz przyszłam na mały relaksik

a powiedz jak się czujesz?? łapią cię już czasami małe skurcze??

o masz dziś w szkole o karmieniu ostatnio to też mój temat tabu  :chat:

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #445 dnia: 13 Marca 2008, 18:32 »
Strasznie duużo masz tych ciuszków  :o  :o Ja mam po 2- 3 pary z każdego rodzaju więc chyba będę musiała dokupić, skoro ich aż tak dużo trzeba  :o

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #446 dnia: 13 Marca 2008, 23:54 »
....e tam....Beti ja nie mam nic i wcale nie zamierzam sie obkupować w ciuchy. Kupuje minimum niezbedne.
Juz mi sie psiapsiółka zaoferowała, że da mi po swojej Julci - reszta sama sie przyszwęda jak znam życie....a jak nie to kupię, jak sie juz urodzi....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #447 dnia: 14 Marca 2008, 08:06 »
dla mnie kupowanie ciuszkow to niesamowita przyjemnosc, po prostu nie moge sie opanowac  :P

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #448 dnia: 14 Marca 2008, 08:17 »
Ja mam po 2- 3 pary z każdego rodzaju więc chyba będę musiała dokupić, skoro ich aż tak dużo trzeba  :o [/color]

Ja bym na twoim miejscu pozostala przy tych 2-3 parach z kazdego rodzaju. Jak juz bedziesz miala malenstwo na swiecie dokupisz rzeczy, ktore beda ci potrzebne. Ja ponad polowe ciuchow, ktore dostalam od kolezanki spakowalam do torby, bo moj synek w nie sie nie miescil. Teraz na bierzaco moge kupic to co potrzebuje. Unikam tylko pajacykow zapinanych na plecach (koszmar) i wszelkich koszulek wkladanych przez glowe.

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #449 dnia: 14 Marca 2008, 11:35 »
Macie rację dziewczyny.W razie co szybciutko się dokupi parę ciuszków.Jak to dobrze mieć Was:)  :-*