Autor Wątek: Elcikowe potyczki ciążowe :)  (Przeczytany 39303 razy)

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
Odp: Elcikowe potyczki ciążowe :)
« Odpowiedź #330 dnia: 11 Lutego 2008, 12:20 »
Ja o furaginie mówię tylko tak z racji moich częstych do tej pory infekcji. Mam nadzieję, że się bez tego obejdę :-\
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #331 dnia: 11 Lutego 2008, 12:36 »
No ja kwas foliowy biorę od tygodnia :) niedługo, ale dopiero zaczełam :)

Teraz to już chyba nie ma tak, aby przechodzić ciążę bez jakichkolwiek tabletek...

Niestety się nie obejdzie ale są to leki dobre dla ciąży. Po to aby przebiegała bez komplikacji. Kwas foliowy powinno sie brać tak naprawdę min 6 miesięcy przed zajściem w ciążę. A magnez i preparaty witaminowe są dla dobra maluszka ;D

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline Joasia

• forumowicz
  • Patusiowa mamusia
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #332 dnia: 13 Lutego 2008, 10:27 »
Ja od połowy ciąży przestałam brać kwas foliowy bo mam go w składzie witamin (Prevital forte). No i odstawiłam też MagneB6, ale brzuszek się stawia i trza brać  ;)

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #333 dnia: 13 Lutego 2008, 10:34 »
brzusio przepiekniasty  ;D ale za to robale okropne... bleee

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #334 dnia: 13 Lutego 2008, 10:38 »
Ja od 7 miesiaca biore magnez, bo brzuszek robit sie twardy jak kamien i przeszkadzat spac i chodzic.

Elcik jak tam samopoczucie od samego rana??? Jak sie czujesz??? Ja po nocach nie moge spac. Jest coraz gorzej  :( Brzucho wielkie, kregoslup boli, a do tego maz smacznie spi i to najbardziej wkurza  ;D

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #335 dnia: 13 Lutego 2008, 10:49 »
Elcik hop hop ::)
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #336 dnia: 13 Lutego 2008, 11:42 »
Inesk biedna :( Ale pomyśl, że już nie długo. Mam pytanie to w czym pomaga magnez na ten brzuszek, co powoduje??

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #337 dnia: 13 Lutego 2008, 13:24 »
Jestem jestem, zaczytałam się w jednym super wątku polecam!
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=21262885&s=0

Co do magneza to wróciłam do niego, skończę listek MGB6 forte i zacznę o połowe mniejszą dawkę w MGB6 . Jest o niebo lepiej, nóżki nie drętwieją przy staniu tak bardzo.
Inesk  :przytul: ja na szczęście nocki jeszcze przesypiam, choć już zaczęły pojawiać się małe problemy czasem z uśnięciem, na ból bioder w nocy pomaga częsta zmiana pozycji z prawego boczku na lewy (ponoć prawy jest równie dobry jak lewy), do której niestety mężuś się już po mału przyzwyczaja. A u mnie przespane nocki to podstawa jak codziennie się budzi o 5.40  :hahahaha:

Wczoraj poznałam pierwszy raz co znaczy stópka między żebrami, jak mi mała wepchnęła swoją kończynkę pod prawe żebro i zaczęła pchać do zewnątrz to aż się zerwałam! no i chyba jej się spodobało bo sobie potem tak czas siedziała i ćwiczyła wytrzymałość moich żeberek :D

Pokój małej i nasza sypialnia po woli nabierają wyrazu :) graty wędrują do śmieci/do piwnicy/do teściów :D

PS. Dziś zakupiłam laktator ręczny TT na alle.. z dodatkami na gwarancji za całkiem rozsądną cenę ;) elektryczny zakupimy jak będzie potrzebny, bo od razu wydawać tyle kaski trochę mi szkoda.

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #338 dnia: 13 Lutego 2008, 18:05 »
Inesk biedna :( Ale pomyśl, że już nie długo. Mam pytanie to w czym pomaga magnez na ten brzuszek, co powoduje??

Wedlug planu zostaly nam 3 wolne weekendy  ;D Dzieki magnezowi nie masz skurczy (ale w moim przypadku z magnezem czy bez skurcze byly)

PS. Dziś zakupiłam laktator ręczny TT na alle.. z dodatkami na gwarancji za całkiem rozsądną cenę ;) elektryczny zakupimy jak będzie potrzebny, bo od razu wydawać tyle kaski trochę mi szkoda.

A ja dostalam w prezencie od kolezanki laktator reczny Aventa. W ten sposob udalo mi sie zaoszczedzic troche euro  ;)

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #339 dnia: 13 Lutego 2008, 19:50 »
nadrobiłam... ufff :D

brzucho pięknutkie  :) Pokoik - szykuje sie pierwsza klasa...
magenzy, furaginy i inne preparaty sa mi doskonale znane z czasu ciązy... taki urok ::)

a co do laktatorów....... dla mnei kazyd byl do bani..musialm pozyczac fachową pompę...taka do proądu i zasysa z mocą.."odkurzacza'  ;)

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #340 dnia: 14 Lutego 2008, 07:47 »
nadrobiłam... ufff :D
Witaj Vall, pewnie maluszek nie daje spokojnie buszować po forum ;)

a co do laktatorów....... dla mnei kazyd byl do bani..musialm pozyczac fachową pompę...taka do proądu i zasysa z mocą.."odkurzacza'  ;)
:tupot: niezłe niezłe, ja kupiłam taki na początek aby jakiś był, jak coś będę się martwić póżniej, bo nie wiadomo jaki "odkurzacz" będzie potrzebny ;)
Inesk - ja dostałam podgrzewacz ;) i kupe ciuszków i łóżeczko to jest łącznie olbrzymia oszczędność, nie ma to jak znajomi ;) A co będzie ostatecznie potrzebne wyjdzie w praniu ;)

PS. Czytałam gdzieś wczoraj, że najlepiej na początku kąpać dzieciaczka w wodzie z dodatkiem zwykłej oliwki dla dzieci i to wsio z detergentów przy kąpieli, co myślicie?

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #341 dnia: 14 Lutego 2008, 07:58 »
Elcik - prawda z ta kąpielą.. :) Nam nawet radzono nie oliwkę kosmetyczną tlyko kilka kropli kuchennej oliwy z oliwek (pierwsze tłoczenie) - doksonale na tlusci..a brak chemii komsetycznej :D

My uzywamy Oliatum..i nic inneog do wody...

ps. uwazajcie na Oliwki - Johnoson lubi uczulac, a u nas i Nivea uczuliło MNIe - więc na małym już nei testowałam ::) Ja osobiście polecam kosmetyki Hippa  :)
choć u nas i tka przeszliśmy w całości na Oliatum czyli i plyn do kapieli i krmeik pozniej - bo Maksio suchutką bardzo skrókę mial i troche alergiczną :)
« Ostatnia zmiana: 14 Lutego 2008, 08:00 wysłana przez Vall »

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #342 dnia: 14 Lutego 2008, 08:49 »
WItam i ja co do laktatorow to ja dostalam w spadku po Braciuszku Mateuszku AVENTA, a co do oliwki to wlasnie moj Braciszek byl kąpany w Oliatum i ma teraz skóre bardzo gładziutka.

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #343 dnia: 14 Lutego 2008, 08:53 »
Właśnie nie chcę od razu Oliatum stosować, bo czytałam na opakowaniu, że to już lecznicze jest. Teraz mi bardzo pasuje oliwka Nivea Baby i chyba nic więcej nie będę kupowała, oprócz Sudocremu :) Jak w "praniu" dzidzi się okaże, że ma bardzo wrażliwą i atopową skrórkę po mamusi (tfu tfu  :glowa_w_mur: w niemalowane drzewo) to zakupimy Oilatum.

A na początek to pewnie pampersiaki New Born czy jakieś takie?

Offline inesk

• zapaleniec
« Odpowiedź #344 dnia: 14 Lutego 2008, 11:06 »
A na początek to pewnie pampersiaki New Born czy jakieś takie?

U mnie juz paczka pampersow New Born lezy w szafie. Mam nadzieje, ze 44 szt starcza chociaz na tydzien  :D Po porodzie zobaczymy jak sie spisuja i ewentualnie bedziemy szukac czegos innego albo przechodzic na rozmiar wieksze  ;D

Offline Vall

• Chuck Norris
« Odpowiedź #345 dnia: 14 Lutego 2008, 12:02 »
New Born - 2-5kg, albo New Babe 3-6 :) my od razu nr 2 bralismy :D róznica nieznaczna, ale duzo zalezy jaki duzy dzidzius sie urodzi :)

wracajc do oliwek i oliatum- ja podobnie jak ty Elcik - chcilam zostawic Oliatum na poźniej - ale wpadła na wizje loklaną połozna i mnie zjechała ze uzywam wlansie innych rzeczy zamisat Oliatum..wrrr, a w szkole rodzenia mowili wlansie zeby od razu Oliatum nie dopiero jak probelmy..... I bądź tu mądry... Teraz mamy Oliatum ... i w sumie spoko -bo nic inneog nei stosujemy... 

i jakos mi sie wydaje, ze bądź co bądź kazdy jakos konczy na tym Oliatum... przechodzi na inne jak maluchy troche podrosną..

Offline madi_001

• entuzjasta
  • data ślubu: 2 wrzesień 2006
« Odpowiedź #346 dnia: 14 Lutego 2008, 13:05 »
New Born - 2-5kg, albo New Babe 3-6 :) my od razu nr 2 bralismy :D róznica nieznaczna, ale duzo zalezy jaki duzy dzidzius sie urodzi :)

i bądź tu mądry jakie kupić na początek  :drapanie: bo nie wiadomo ile dzidzia będzie ważyła  ;)

i jakos mi sie wydaje, ze bądź co bądź kazdy jakos konczy na tym Oliatum... przechodzi na inne jak maluchy troche podrosną..

z tym to się nie zgodzę znam małe grono znajomych które musiały stosować to do kąpieli, większość to spotykane w sklepach oliwki i płyny do kąpieli maluszków.  A swoją drogą to fakycznie zależy też od otoczenia czy ma wpływ na nasze decyzje bo u nas położna tylko mydełko bambino na początek uważa  :P

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #347 dnia: 20 Lutego 2008, 11:54 »
u nas położna tylko mydełko bambino na początek uważa 
Nasza też nam polecała, żeby przez pierwsze 2 tygodnie życia dziecka stosować do mycia tylko mydełko Bambino.

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #348 dnia: 20 Lutego 2008, 12:16 »
Hmm może coś w tym jest, chociaż ja spróbuję oliwki na dzień dobry, zawsze można małża po mydełko posłać ;)

Jeny jak ten czas leci... a my sobie rośniemy, 32 tydzień leci, kręgosłup zaczyna doskwierać podczas siedzenia w robocie... ale jeszcze do 28 lutego i ide sobie na zwolnienie a co, trzeba się kiedyś wyspać :).

Dziś zapisam nas do szkoły rodzenia, zaczynamy 28 lutego, a w sobote szykuje wyprawe do hurtowni, może jakiś materacyk czy akcesoria dostaniemy. Kurcze największy problem na razie mam z kupnem koszuli do karmienia, w sklepach mały wybór, na alle... dość dość ich jest ale przeważnie M-ki....

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #349 dnia: 20 Lutego 2008, 13:36 »
Hmmmmmm a ja dziś czytałam, że nie powinno się mydła na poczatku ;( hmmmm, i kogo tu słuchać

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #350 dnia: 20 Lutego 2008, 13:39 »
Oponko siebie i swojej matczynej intuicji :)

Eva*
  • Gość
« Odpowiedź #351 dnia: 22 Lutego 2008, 11:04 »
Dzień dobry...... ;D
po 1 nieładnie być na forum i nie napisac co słychac...
a po 2 po zakupkach domagam się fotek ;D ;D ;D
ale jędza ze mnie...żadko tu zaglądam i jeszcze sie czegoś domagam, jakgdyby mi wolno było....  :glupek:

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #352 dnia: 22 Lutego 2008, 12:09 »
Oponko siebie i swojej matczynej intuicji :)

Wiem Antalis ale żadna z nas nie zna się na tym aż tak. Ja zawsze słucham lekarzy i tych którzy nad tym pracują ;) Siebie oczywiście też!!! Ale zawsze jestem skłonna posłuchać mądrzejszych.

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #353 dnia: 22 Lutego 2008, 13:21 »
Dzień dobry...... ;D
po 1 nieładnie być na forum i nie napisac co słychac...
eeee  :oops: uups. No więc u nas wsio w porządeczku, polduś niestety w naprawie do jakiegoś wtorku więc wypad do hurtowni na zakupki się nie uda, aleee aleeee jutro montaż mebelków w domku :D

ale jędza ze mnie...żadko tu zaglądam i jeszcze sie czegoś domagam, jakgdyby mi wolno było....  :glupek:[/color]
Hiihih dziś miałam Was zaskoczyć foteczkami ;) m.in. z okazji rozpoczęcia 33 tygodnia  :Fotograf:

PS. Dziś mi kobitka ustąpiła miejsca w tramwaju, normalnie nie mogę wyjść z podziwu :D
« Ostatnia zmiana: 22 Lutego 2008, 13:23 wysłana przez Elcik »

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #354 dnia: 22 Lutego 2008, 13:26 »
Hiihih dziś miałam Was zaskoczyć foteczkami ;) m.in. z okazji rozpoczęcia 33 tygodnia  :Fotograf:

PS. Dziś mi kobitka ustąpiła miejsca w tramwaju, normalnie nie mogę wyjść z podziwu :D

hejka, to ja poczekam na foteczki  ;D

mi tez kiedys starsza (!) pani ustapila...a to ledwo ledwo bylo widac brzuszek!! oczy mialam taaakie  ::) :o

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #355 dnia: 22 Lutego 2008, 13:29 »
Nom ja dziś też  :Uu:, tylko że mój brzuchalek to widać tym bardziej że mam wypchaną zimową kurtkę :) większość ludzi jednak udaje że nie widzi niestety....

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #356 dnia: 22 Lutego 2008, 13:32 »
No to ja czekam na fociaki :)

Wiecie co, jak ja widze cieżąrną to tez zawsze miejsca ustępuję, a czasami faceci zachowują się jak świnie i wogle "nie widzą" że ciężarówka stoi... normalnie za jaja i powiesić :)

Eva*
  • Gość
« Odpowiedź #357 dnia: 22 Lutego 2008, 14:51 »
ale jędza ze mnie...żadko tu zaglądam i jeszcze sie czegoś domagam, jakgdyby mi wolno było....  :glupek:[/color]
hehe telepatia czy jak? :D
wiec dreptam :tupot: :tupot: :tupot: w oczekiwaniu na fotki

Offline Elcik

• Chuck Norris
« Odpowiedź #358 dnia: 22 Lutego 2008, 17:09 »
No to lecimy z koksem ;)

Domek Pati w początku 33 tygodnia:

A to nowe spodenki, rewelacyjnie luzne i wygodne :)

A to kombinezonik na wyjście ze szpitala prawdopodobnie :)

No i buciki :)

Zaraz szykuje się na zebranko mieszkańców to cykne jeszcze nową tuniczke :D

Buziaczki  ;D

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #359 dnia: 22 Lutego 2008, 17:23 »
Elciku piękny brzunio!!!!! A te buciki!!!!!!! Cudowne!!! Śliczne Pepegi mój mąż powiedział!