Autor Wątek: nasz mały Aniołeczek już rośnie :)  (Przeczytany 30544 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madi_001

• entuzjasta
  • data ślubu: 2 wrzesień 2006
Odp: nasz mały Aniołeczek już rośnie :)
« Odpowiedź #150 dnia: 21 Listopada 2007, 19:02 »
no z tym przelewaniem to różnie ostatnio nie było :||  no ale to jeszcze początki więc może dlatego :drapanie:

od dziś biorę witaminki kupiłam prenatal clasic niestety complex nie było i zastanawiałam się czy ten jod tak bardzo potrzebny.....
idę poczytać w necie moze coś znajdę....

w każdym razie chyba dobrze ze biorę  :taktak:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #151 dnia: 21 Listopada 2007, 20:01 »
Ja łykałam cały czas classic  :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #152 dnia: 21 Listopada 2007, 20:08 »
to j już teraz też  :skacza:

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #153 dnia: 24 Listopada 2007, 13:37 »
witam wszystkich jakoś tak dziś chyba głupi dzień się trafił  ::) zostałam w Poznaniu mąż wyjechał więc nie miałam po co wracac do domku :neutral:

już ładnie popsrzątałam, zrobiłam sobie akademickie SPA a potem kąpiel, golenie nóg itp. teraz czas odpocząć bo jakoś tak zabrakło mi sił...

dręczy mnie dziś pewnien problem otóż podczas kąpieli poczułam że boli mnie odbyt i mam jedną stronę spuchniętą  :buu: czy to mogą być hemoroidy ??? szukałam info w necie ale tam wszędzie piszą że o w trzecim trymestrze moze mnie spotkać..... a ja nie mam problemów z wypróżnianiem i dlatego się dziwie :Kwasny:

przepraszam jeśli was zniesmaczyłam ale nie bardzo mam kogo się spytać  :drapanie:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #154 dnia: 24 Listopada 2007, 20:09 »
Pewnie i mogą byc hemoroidy  ::)
Ja miałam dopiero po porodzie . Był ból , swędzenie , przy załatwianiu tak jakby coś pekało  :-\ , krwawienia  :-\
Są specjalne masci i czopki , ale nie wiem czy można w ciazy coś stosowac .
Poczekaj troche bo byc moze poprostu wyszła jakaś krosta  ::)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Zabcia

• forumowicz
« Odpowiedź #155 dnia: 24 Listopada 2007, 20:14 »
Madi, ja jestem w 24 tygodniu ciazy i mam hemoroidy a tez nie mialam problemow z wyproznianiem sie.  Swedziec tez mnie nic nie swedzialo tylko zauwazylam albo lepiej powiedziawszy wyczulam taka gulke u mnie. Lekarz dal mi specjalna masc i kazal smarowac. Najlepiej zapytaj swojego lekarza ginekologa.

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #156 dnia: 24 Listopada 2007, 20:35 »
kurcze :( wizytę mam dopiero za 3 tygodnie :o  ale może nie ma na co czekać... z

obaczę co się będzie działo narazie muszę i tak siedzieć w Poznaniu więc wizyta ewentualnie w piątek

żabcia ja też mam grudkę ogólnie o nie boli tak mocno czuje poprostu jak napinam mięśnie kto wie może mam jak ty :'( 24 tydzień to już ładna dzidzia u ciebie w brzuszku  :D

Offline Zabcia

• forumowicz
« Odpowiedź #157 dnia: 24 Listopada 2007, 22:03 »
dzidzia sobie u mnie rosnie i bryka :o), watku swojego nie zakladalam poniewaz nie pisalabym regularanie. ale podczytuje regularnie duzo watkow bebikowych i potyczkowych. ja swoja grudke zauwazylam jakies 3 tygodnie temu i zadzwonilam do lekarza i on mi przepisal od razu masc i poszlam sobie tylko recepte odebrac i tyle. moze tez tak zrobisz. powiedzial mi tez, ze hemoroidy powinny mi sie wchlonac po ciazy, czasami mam wrazenie ze nie codziennie mam ta grudke, czasami jakby znikala. na poczatku  sie troszke zmartwilam tym wszystkim ale takie sa uroki ciazy i tyle.

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #158 dnia: 24 Listopada 2007, 22:33 »
no tak uroki ciąży  ;)

ja jak zauważyłaś w swoim wątku też często nie jestem bo jestem na ostatnim roku i siedzę właściwie non stop w labolatorium... chciałam mieć swoje miejsce na forum tak jak inne dziewczynki  ;D jednak siedzieć codziennie to nie dałabym rady napewno

idę już spać - dobranoc wszystkim :przytul:

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #159 dnia: 26 Listopada 2007, 21:41 »
a dziś wszystko wróciło do normy i dobrze się czuję jeśli chodzi o moje kepujące sprawy o których pisałam :D mam nadzieję ze tak zostanie :tupot:

a tak poza tym dziś był fatalny dzień jestem tak zmęczona że pisać się nie chce  :mdleje:

dobranoc :przytul:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #160 dnia: 26 Listopada 2007, 23:26 »
No to dobranoc :*

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #161 dnia: 27 Listopada 2007, 10:42 »
Puk puk,witamy w ten zimowy poranek ;) Jak mamusia i jej maleństwo się dzisiaj czują?

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #162 dnia: 27 Listopada 2007, 20:05 »
dzień dobry dzień dobry :tupot: a moze wieczór

dziś troszkę lepiej choć chce jechać już do domku do męża odpocząć  :auto: już jutro mam nadzieję że mi się uda  ;D

ogólnie czuję się świetnie choć jak pomyślę o moich badaniach to się nic nie chce :mdleje: narazie to co robie wszystko jest na nie :buu: :buu: :buu:  no ale cóż na tym ma polegać praca doświadczalna  :glowa_w_mur:

mam sporo dziś do wyliczenia zobaczymy co będzie....

w każdym razie dziś w Poznaniu a jutro DOM :cancan: mamy jutro z mężem 5 latek i na dodatek ma imieninki więc jade poświętować z nim - chce go zabrać n romantyczną kolację do restauracji z okazji rocznicy a na imieninki kupiłam mu książkę o nurkowaniu na wrakach :skacza: wiem że bedzie się z niej cieszył więc dam mu później nie od razu żeby przypadkiem nie zaczął czytac w trakcie kolacji  :lol:

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #163 dnia: 28 Listopada 2007, 12:56 »
mamy jutro z mężem 5 latek i na dodatek ma imieninki więc jadę poświętować z nim - chce go zabrać na romantyczną kolację do restauracji z okazji rocznicy
Ahhh jaką ma fajną żonkę ten Twój mąż :) Gratuluję 5 latek razem!! I jeszcze najlepsze życzenia imieninowe dla męża!

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #164 dnia: 28 Listopada 2007, 14:23 »
Seredczne gratulacje z okazji wspolnej rocznicy  :uscisk: :brawo_2: :uscisk:

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #165 dnia: 28 Listopada 2007, 15:12 »
Wszystkiego naj naj...i tysiąca takich rocznic w zdrowiu,szczęściu i miłości. :brawo_2: :brawo_2: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka: :Daje_kwiatka:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #166 dnia: 28 Listopada 2007, 23:39 »
Gratuluje 5 ciu latek :D

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #167 dnia: 29 Listopada 2007, 11:10 »
Chyba jeszcze świętują  :drapanie: :drapanie: :brewki: :brewki: ;) ;)

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #168 dnia: 29 Listopada 2007, 11:47 »
dziękuję za życzonka  :przytul:

no dziś niestety świętowanie :pijaki: zakończone mąż on rana na służbie   :nerwus: taka praca strażaka

a ja od rana posprzątałam i terazm mogę coś popisać  :taktak:

wieczór pczywiście udał się bardzo pozytywnie   :skacza: choć myślałam, ze tak nie będzie bo Grzes odebrał mnie z pkp w złym nastroju  :dno: więc pomyślałam nic nie wypali   :Maruda: , tym bardziej że ja ostatnio też nie miałam udanych dni, ale po jakiś dwóch godzinkach wspólnego leżenia - właściwie nic się nie odzywaliśmy bo potrzebowaliśmy poprostu siebie  :Wzruszony: :Wzruszony: - zaczelimy rozmawiać że było już dość późno to nie pojechaliśmy nigdzie zostaliśmy w domku  :grin: :lol: z czego też się cieszyłam. dałam mu książeczkę wiedziałam ze mu się spodoba  :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: nawet dziś na służbę ją zabrał  :ok: co mnie również ucieszyło

a co do naszych dalszych planów rocznicowych to moze jutro skoczymy :auto: sobie nad morze w ramach wczorajszego dnia bo dziś humorki dużo lepsze  :cancan:  BRAKOWAŁO MI DOMKU!!!!

lece teraz na herbatkę do mamy :kawa: bo już woła mnie z dołu, dziękuję jeszcze raz  :przytul: :przytul: :przytul:

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #169 dnia: 4 Grudnia 2007, 22:05 »
czas leci nieubłagalnie już 19 tydzień się skończy jutro.....

od 3 dni mam troszkę trwardszy brzuszek czy to normalne w tych tygodniach ciąży... wogóle to jak dziś wracałam z uczelni to czułam kłucie po prawej stronie - zmartwiłam się a wiztyta za 2 tyg dopiero :-\

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #170 dnia: 4 Grudnia 2007, 23:13 »
Dzidzia rosnie i może poprostu bardziej wypełnia brzuchol i dlatego już nie czuc tak tłuszczyku :D
No chyba że mówisz o innym trwardnieniu  ::)

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #171 dnia: 5 Grudnia 2007, 13:12 »
nie to chyba dzidzia się rozpycha a ja ostatnio chodze podenerwowana więc moze wszystko się na to składa :-[

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #172 dnia: 6 Grudnia 2007, 00:34 »
I jak dzisiaj ? tez twardy ?

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #173 dnia: 31 Grudnia 2007, 15:02 »
dziś sylwester w domku :tak_2: u boku męża

od wzoraj intensywnie próbuję się doczytać co mam za objawy czy inne dziewczyny też tak mają - otóż czuję ciągle mokro i chodzę non stop z wkładką do tego czasami poczuje delikatne kłucie przy prawym jajniku, a jak z rana wyruszę do miasta lub na uczelnie za szybko to mam wrażenie że drętwieje mi brzuszek i po tej stronie łapie mnie kolka :drapanie: hmmm... nie wiem co myśleć.... 4 stycznia pójdę do lekarza.....

Offline BETI

• maniak
« Odpowiedź #174 dnia: 31 Grudnia 2007, 16:31 »
Stary Rok odchodzi wielkimi krokami, niech więc wszystkie złe chwile zostaną za nami. Nowy niech Ci przyniesie dużo zdrowia, wiele radości, a przede wszystkim morze miłości.

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #175 dnia: 2 Stycznia 2008, 13:51 »
Oj ostatnio u mnie identycznie, ból w prawej stronie brzuszka taki jak na początku ciąży.....

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #176 dnia: 2 Stycznia 2008, 14:20 »
jadę dziś do lekarza zobaczymy co powie....

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #177 dnia: 2 Stycznia 2008, 17:14 »
jadę dziś do lekarza zobaczymy co powie....
Trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku! Czekam na wieści...  :-*

Offline madi_001

• entuzjasta
« Odpowiedź #178 dnia: 2 Stycznia 2008, 20:34 »
wróciłam okazało się że miałam pierwszy alarm  :-X mam być teraz bardzo grzeczna i odpoczywać  :'( tylko jak to zrobić z zajęciami  :drapanie: musze coś wymysleć... ale najważniejsze aby maluszek był zdrowy i był w brzuszku do 38 tygodnia

dostałam magne B6 - magnez na spięty brzuszek (a właściwie prawą stronę) i wit B6 na szybszy rozwój układu nerwowego dziecka
przez 3 dni mam brać po 2 tabletki 3 razy na dzień a potem po 2 tabletki 3 razy na dzień. jesli znów mnie złapie mam brać nospę po 2szt a jak to nie pomoże to niestety szpital.... do tego oczywiście odpoczynek - takze oje drogie od dziś leżenie w łóżeczku napewno do niedzieli potem muszę jechać na Poznań więc będę musiała wstać  ;) ale mam nadzieję że będzie już wtedy lepiej

Offline Elcik

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.06.2007
« Odpowiedź #179 dnia: 3 Stycznia 2008, 08:51 »
Oj uważaj na siebie! to ja też muszę o prawobocznych bólach powiedzieć gin w piątek....