Autor Wątek: Agatkap81 -jak to pochmurny dzionek stał się najwspanialszym dniem w życiu:)  (Przeczytany 13006 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lara_Croft

• maniak
  • Ten Pan i ta Pani, są na siebie skazani :)
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
Agatka, to nie zbyt przyjemna sytuacja :( z tym księdzem
nam miał tez udzielać ksiądz perełka naszej parafii, a we czwartek przed ślubem się dowiedzieliśmy, że jednak nie on nam go udzieli :(

zaczekaliśmy na księdza, który nam miał błogosławić i z nim omówiliśmy wszystko :) wszystko krok po kroku, no bo nasz to był pierwszy ślub i jego TEŻ :) ale wszystko w kościele się udało na 6 :D
"Gdyby człowiek miał świadomość, co traci przez to, że nie może mieć dzieci, to by tego chyba nie zniósł tak po ludzku."

Marcel - 8.01.2017
Michał ❤ 29.05.2018
Maja - 5.01.2020
Madzia ❤ 27.02.2021

Offline Aneczka 7

• entuzjasta
  • data ślubu: 08.06.2007
Kocha z tym księdzem... Ciekawe jak się wytłumaczy.. Wcześniej czy później sie spotakacie.. Nie zbadane sa wyroki boskie...
No i czekam na cd

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
aga! slub byl sliczny, braku ministranta nie zauwazylam  :P ale za to widzialam, ze faktycznie winka nie dostaliscie , ale to takie szczegoly, ze nimi to sie nie ma co przejmowac :D

Offline agatkap81
  • bywalec
  • data ślubu: 31.08.2007
no wiem że te szczegóły były mało zauważalne:)

Dalsza relacja wieczorem bo coś dziś nie mam czasu w pracy a do tego zdjęcia coś nie chcą się ładować - za słaby sprzęt tu mamy:)

Związani na zawsze od 31.08.2007

Offline agatkap81
  • bywalec
no to tak jak obiecałam ruszamy dalej:

tak jak już pisałam troszkę się spóznił ksiądz i jak tylko dzwonki zadzwoniły usłyszeliśmy organy i powoli ruszyliśmy z tata do ołtarza:)

pod ołtarzem czekał na mnie mój kochany i odebrał mnie od taty,

I zaczęła się msza. Krótko zwięźle i na temat:) 8) 8)

A po kazaniu - które bardzo mi się spodobała, ale go nie powtórzę, ksiądz proboszcz poprosił nas o podejście pod ołtarz

I zaczęliśmy główny punkt programu, najpierw przyrzeczenie:

" Czy chcecie....." , "Chcemy" powtórzone ze trzy razy:)

no i przysięga:

"Ja Tomasz, biorę sobie Ciebie Agato za żonę....."

" Ja Agata, biorę sobie |Ciebie Tomaszu za męża...."  - eee co ja będę pisać. same to przecież dobrze znacie:) ;D ;D

A potem:
"Żono, przyjmij tę obrączkę........."

" Mężu, przyjmij tę obrączkę.........."

Wszytsko poszło jak po maśle - a przypomniało mi się,że kumpel chciał powiedzieć że on się nie zgadza na mój ślub - ale przecież u nas nie ma tej kwestii "Czy ktoś ma coś przeciwko?" - hihi - no i dobrze bo by mi obciachu narobił

po nałożeniu obrączek wróciliśmy na miejsce i szczęśliwi czekaliśmy na komunię. A po komunii:

Potem ksiądz rozdał komunię gościom, a potem podziękował wszystkim gościom za uczestnictwo, pobłogosławił wszystkich i koniec. A i o mało co zapomniał ogłosić ze udziela wszystkim gościom dyspensy ze względu na piątek. Ale jak spojrzał na tomka to mu się przypomniało.

ZWIąZEK MAłżEńSKI ZOSTAł ZAWARTY. OD TEJ PORY JESTAM AGATKą J.

Jeszcze tlko autografy:

A teraz czas na zabawę do białego rana!!!!!!!!!

:skacza: :skacza: :skacza: :skacza:

:gitara: :koncert: :koncert:

:disco: :cancan: :cancan:

AAA no i życzenia jeszcze po drodze  :D ;D

Offline agatkap81
  • bywalec
No i na dziś powklejam na koniec jeszcze troszkę zdjęć

Hmm, widzę że jesteście bardzo zajęte i na pewno jeszcze pochłaniają was inne wątki. Więc cierpliwie zaczekam na Was dziewczynki:)

Tak więc wychodzimy z kościoła:

i się zacęło.

Życzonka:

anetka_81:

I już po wszystkim. Wprawdzie zapomnieli nam rzucić ryżu,ale parę grosików sypnęli nam goście.

No to na dziś koniec.

Jutro przejdziemy do zabawy ;D ;D :pijaki: :cancan: :disco: :cancan: :koncert:

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
No cudnie wyglądaliście!!!!!!! I super kościoł bo widze,że troszke sie szło d ołtarza a nie tak zaraz juz.To fajne jest, przynajmniej welon dłuzej ładnie wyglada :D.Poza tym sporo miejsca było i każdy was sobie obejrzał :).
Czekamy na foty z zabawy!!!!!!!!!! :D

Offline grubcio

• zapaleniec
jesteśmy i śledzimy twoją relacyjnkę.  ;D

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
suuuuuuuuuuuuuuper fotencje :D

tak mi sie przypomnialo, jak skladalam Tomkowi zyczenia... to Tomek powiedzial do mnie "i co widzialas ten luuuuuuuuuz  :blant: , nic sie nie stresowalem :D " no widzialam, widzialam, usmiechnieci , wyluzowani, po prostu SZCZESLIWI  :skacza:

Offline agatkap81
  • bywalec
HAHA no właśnie mi się przypomniało jak mi mówił, że Ci powiedział że jednak był wyluzowany.

Haha

AAA przypomniało mi się coś - a to się przyczyniło do naszego wyluzowania:

Jak już weszliśmy do kościoła, doszliśmy na miejsca to fotograf przewrócił świecznik z mojej prawej strony - sie taki huk zrobił w kościele.

Tomek zaczął się śmiać, a jak ja się odwróciłam i zobaczyłam ze wkłada świeczki a o paru zdjęciach znowu sie odwróciłam i zobaczyłam jak je odpala zapalniczką to już tylko patrzyłam na tomka żeby sie nie "zapowietrzył " śmiechem. ;D ;D :D :D

Ale co sobie przypomniałam to "odpalanie" świeczek na mszy to tak mi się chciało śmiać że szok.

Na szczęście nie wiele osób dostrzegło wypadek fotografa. ;D ;D ;D

Offline Aneczka 7

• entuzjasta
Pięknie udekorowany kościół miśliście!!!! I to przez całą długość!! Często dekoracja jest na kilku rzędach.. Zdjęcia piękne - A Wy -SUPER!!
Czekam na ciąg dalszy
Czyżby znowu wieczorem??
Wieczorem padam na ryj przy moim juniorzę więc pewnie zajrzę juterko z ranka :)
pozdrowionka

Offline agatkap81
  • bywalec
No niestety więcej zdjęć mam na komputerku w domu a dziś wyjątkowo do 18 muszę siedzieć w pracy i pilnować chłopaków.

Ale myślę Aneczko7 że jutro będziesz miała i tak duuużo do oglądania i czytania:)

Bo dopiero teraz się zacznie imprezka:)

A tak na szybko mogę jeszcze wkleić fotki jak zajechaliśmy pod salę:

no nic chciałam wkleić jeszcze autko i pare zdjęć ale cos za wolno ładuje i błąd wyskakuje - poczekacie do wieczora, albo do jutra:)

Offline kkotek
  • maniak
  • data ślubu: 13.09.2008
Gratuluje ;D

Pieknie wygladaliscie :skacza:

Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Gabiś
  • Gość
Ślicznie wyglądacie!!! PIEKNIE:):):):):):):):):):):):):):):):):)

Offline Kasia*

• Chuck Norris
fajne fotki :) :) bardzo łądny bukiet.
no i w koncu fotka z anetą_81
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline agatkap81
  • bywalec
Dzięki klauduś!!!

Ciąg dalszy - tak jak obiecałam.

Tak więc po ślubie pojechaliśmy na salę - a wogóle to wy nie wiecie, z domu do kościoła mam jakieś 100 metrów, z kościoła na salę mieliśmy 5 min samochodem:)

wsiadamy do autka:

no i podjeżdżamy pod salę:

i wchodzimy na salę ;D ;D

Kiedy wchodziliśmy na salę goście już stali w półokręgu i czekali na nasze wejście - w sumie z przejęcia tomek zapomniał mnie przenieść przez próg, ale co tam ;D

Manager zali przywitał nas chlebem i solą :

Po przegryzieniu kawałeczka chleba podano nam kieliszki z szampanem - nasze napełnione do połowy, żebyśmy mogli na raz wypić wszystko i stłuc kielonki:)

Pierwsze stolat:

rzut kieliszków:

Na szczęście oba się zbiły doszczętnie - i miałam potem troszkę sprzątania:)

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
Hmm... a czemu chlebem i solą nie witali rodzice tylko manager? Jesli moge zadac takie głupie pytanie...

Offline agatkap81
  • bywalec
hej ika3w

Moja mamusia stwierdziła że ona nie wie co mówić i wolała żeby to oni nas witali - ale to i dobrze, bo jeszcze by mi się rozkleiła jak na błogosławieństwie:)

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
No to już wsio rozumie ;D ;D ;D

Offline agatkap81
  • bywalec
Niestety coś mi nie szło to sprzątanie więc pani kelnerka przejęła miotełkę i posprzątała do końca za mnie, a my i reszta gości przeszliśmy do stolików.

Każde miejsce było podpisane więc nie było przepychanek i latania kto gdzie ma siedziec - na szczęście wiedziałam kto z kim lubi pogadac albo sie napić:)

a tak posadziliśmy gości:

stolik nr 2 z "młodymi" z rodziny Pana Młodego

stolik znajomych nr 1

a stolik nr 3 i 4 to rodzinka odpowiednio moja i tomka:)

Podano obiadek - super wszystko wyglądało i wszystkim gościom smakowało. Pięknie podali wszystko na paterach hmm, szkoda tylko ze zjadłam jedynie bulion z kołdunami i troszkę mięska poskubałam z warzywkami.

Coś nie byłam głodna:|(

tak w połowie obiadku kelnerzy zaczęli rozlewać wódeczkę - Smirnoff, czerwony.

rozlali 1/4 flaszki i resztę stawiali na stół - fajnie bo potem goście nie musieli się krępować żeby dalej polewać.

Po obiedzie  zaproszenie do pierwszego tańca..........

A potem zaczęły się tańce - ale o tym już jutro.

Mam na 7 do pracy więc trzeba się wyspać:) ;D ;D

Offline anucha85

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2.05.2009
Bardzo ładnie wyglądaliście :)

Gabiś
  • Gość
Śłicznie wyglądaliście!!! Zdjęcia cudeńko:)

Offline agatkap81
  • bywalec
Gabiś, anucha85 Dzięki za komplimenty!!

Żeby się trochę rozbudzić w pracy to jeszcze coś wam powklejam.

No to po pierwszym tańcu zaczęła się impreza na całego, niestety nogi odmówiły mi posłuszeństwa i wysłałam bratową po buty na zmianę, i przywiozła mi klapeczki - które miałam do końca wesela - i się super bawiłam.

A oto jak szaleliśmy:

A tak moje szwagierki urządziły mnie przed 23:00 - zabrały mi buty.

Offline Aneczka 7

• entuzjasta
Agato!
No się spisałaś kobitko!! Faktycznie mam co oglądać.
Jestem w szoku jak wygląda sala!!!!! Zamoich czasów taka ładna nie była.. I pięknie przystrojona. Uwielbiam jak krzesła są ozdobione na biało! Ślicznie!!!!!! A jedzonko jakie było?
Co do powitania na sali to nas też witała babeczka odpowiedzialna za wszystko. W bydzi jak chodzę na wesela to tak jest. Może witanie przez rodziców to tradycja innych regionów? Zauważyłam, że Ty też nie piłaś wódki tylko od razu szampan. Ja też nie znam picia wódki - jedynie z relacji foremek..
Jak zwykle czekam do poniedzialku i mam nadzieję że będzie co oglądać ;D
Chyba żę junior pozowli mi prześledzić wątki w weekend.
A możę jakieś spotaknie bydgoskich forumek zrobimy co?? Trochę nas już jest..
Pozdrowionka

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
Śliczne zdjęcia!!!! Widać,że sie świetnie bawiliście....:).

Offline kaasieek

• zapaleniec
  • data ślubu: 06.06.2007
Zdjęcia bardzo ładne, oglądając te z wesela odświeżyłam swoje wspomnienia z czerwca, także tam mielismy naszą imprezę i było cudownie..... !!!! ;D

Offline agatkap81
  • bywalec
Hej Aneczko7,

Jedzonko było pyszne!!Znaczy z tego co goście mówili, bo ja nic nie zdążyłam zjeść :( :(

:cancan: :cancan: :cancan:

znaczy jadłam w sobotę i niedzielę to rzeczywiście było pycha. Mieliśmy 5 rodzajów mięsa, 3 surówki i warzywa gotowane (fasolka, brokuł, kalafior)

były ziemniaczki i tzw."Americany"  - pieczone ćwiartki ziemniaków którymi się wszyscy zajadali, przystawki jakieś w galarecie (rybka zawijasek z szynki itp.)

mieliśmy dodatkowo stół staropolski - czyli smalec w kamionkowym garnku, wędlinka, kiełbaski, kabanosy, kiszone ogóraski, kolorowy chleb, do tego żurek postawili - czego nie było w planie  ;D ;D ;D - ale był przepyszny!!!

napojów multum, ze ludzie nie nadążali (sala miała wliczone w koszt, ale niczego nie można było wynosić do domu z napojów)

po prostu pychota!!!!!

A o obsłudze to nic nie powiem bo byli CUDOWNI!!!!!!!!!

A tak wyglądał nasz torcik:)
CUDEŃKO

Offline agatkap81
  • bywalec
kaasieek czekam na twoją relację - zobaczę sobie jak ktoś inny się bawił w tym samym miejscu - ale trzeba przyznać że tam organizacja jest superancka!!!

No ale to tylko tak na zachętę wkleiłam tego torta:)

Koło 23 szwagierki i doje ludków z rodziny tomka pozabierali nam buty,ale nie poszło im łatwo, bo jak je nam potem oddawali to żeby dostać "flaszeczkę" musieli coś zaśpiewać - a niektóym tak łatwo nie poszło:)

Oddały buty

(w tle anetka_81)

I poniosły karę :taktak: :taktak: :brawo: :brawo: :brawo: :brewki: :brewki: :twisted:

no to na dziś tyle - może jeszcze później coś wkleję, ale mężuś przyjeżdża więc będę musiała się nim zająć:))

A jutro do gdyni - w poszukiwaniu mieszkanka:)

Offline stewe_griffin

• bywalec
  • data ślubu: 28.09.2007
moje gratulacje i najlepsze życznia dla Nowożeńców  :)

wyglądałaś prześlicznie  :o

Offline Aneczka 7

• entuzjasta
O kutwa!! Po prostu gały mi wyszły jak torta zobaczyłam!!! Superancki!!!!! Taki chcieliście czy oni sami taki zaproponowali? Bo my w cenie mieliśmy i nawet nie wiedziałam jak będzie wyglądał. A wyglądał fajowo. Na ile osób mieliście impre? Skoro napoje mieliście w cenie to jaki był koszt za osobę? Coś jeszcze w cenie było?
 Kumpela ślubuje w przyszłym roku i szuka lokalu i po Twoich zdjęciach polecę jej ten lokal  ;D
No i czekam na zdjątka
A Wy się do Gdyni przeprowadzacie? Bo szukacie tam mieszkanka.....
Taaa