Autor Wątek: Agatkap81 -jak to pochmurny dzionek stał się najwspanialszym dniem w życiu:)  (Przeczytany 13066 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline agatkap81
  • bywalec
  • data ślubu: 31.08.2007
Hehe

Aneczko7 tak przenosimy się do Gdyni - tomek juz od poniedziałku idzie do pracy a ja zaczynam szukać i cv pisać:) w końcu trzeba iść za mężem

Torta i ciasta mieliśmy od Sowy i przez lokal było wszystko załatwiane, tylko mieliśmy powiedzieć jakie smaki ciast i tortu - ale oczywiście braliśmy królewski - PYCHOTA!!

w cenie mieliśmy napoje, czyli sok pomarańczowy, cola(zwykła, light chery), fanta, sprite, mineralka gazowana i nie gazowana - w małych buteleczkach, owoce, wystrój sali, stół staropolski - ze względu na piątek, hmm, no i nie spodziewanie takie różnokolorowe soki dostaliśmy w dzbankach (jakieś zielone, niebieskie różowe jarzeniówki, białe - bardzo smaczne były i dzieciaki miały ubaw)
mieliśmy wybrać 4- 5 rodzajów sałatek ,a że wybrałam jarzynową tradycyjną a szef kuchni powiedział : "ABSOLUTNIE NIE!!!" dał nam w mniejszych ilościach chyba z 8 rodzajów sałatek - czyli stół sałatkowy.

Nie no mówię wam dziewczyny lokal rewelka.

A tak przy okazji - tam zazwyczaj wypadaja dwa wesela na salach obok siebie, ale nie bójcie się - nic nie słychać i nawet wam powiem że tylko raz spotkałam kogoś "obcego" w kibelku - bo łazienki wspólne były.

(chociaż i tak tylko raz musiałam skorzystac z WC - aż dziwne  :drapanie: :drapanie:)

Związani na zawsze od 31.08.2007

Offline agatkap81
  • bywalec

stewe_griffin WITAJ - dziękuję za życzonka!!

no to jedziemy dalej z opowiastką i zdjątkami bo za 2 godzinki mężuś przyjedzie i w weekend pewnie nie zasiądę do komputerka - a przecież musicie mieć co czytać:)

Szalałam z tomka bratem:

Ze swoim bratem:

Z mężusiem:

Kilka razy wołali nam gorzko gorzko:

Była ciuchcia (i wiecie że wszyscy goście dołączyli - no może oprócz dziadków):

Potem zachciało nam się pośpiewać troszkę biesiadnych piosenek w stylu : "Szła dzieweczka", "Góralu czy ci nie żal" itp.

Wcześniej przygotowałam z tomkiem cały śpiewniczek - razem wybraliśmy piosenki, tomek poukładał i zrobił pierwszą i ostatnią stronkę a ja wydrukowałam , pospinałam i jeszcze ozdobiłam sznureczkiem:)

O 22:30 wjechał tort, a o 23:00 orkiestra zawołała nas na środek i mieliśmy go pokroić - super to wyglądało bo w sumie na żadnym weselu jeszcze takiego torta nie widziałam.

A chciałam mieć coś innego na weselu niż zazwyczaj wszyscy mają:

Odpalili zimne ognie:

i się udało :brawo_2: :brawo_2: :Najlepszy: :Najlepszy: :Najlepszy: :jupi: :jupi: :brawo: :brawo:

no i go pokroiliśmy i zjedliśmy ze smakiem:)

I buzi, buzi:

I to na razie na tyle:)
Potem jeszcze reszta. Zabawy i OCZEPINY!!

Offline Aneczka 7

• entuzjasta
  • data ślubu: 08.06.2007
REWELKA!
Czyli salę można spokojnie polecić znajomym.
Ale ten tort..
z podziwu nie mogę wyjść.. Chyba wyjdę na balkon i dostanę w twarz zimnym powietrzem na otrzeźwienie!!!
Czekam na cd.
I gratuluję odwagi z miastem.
Mi się też kiedyś Koszalin marzył albo Gdańsk ale mojemu Krzyśkowi NIE!!

Offline tylunia
  • You are my person brand of heroine
  • Chuck Norris
  • Ludzie mają pewną wspanialą ceche. Zmieniają się.
Wow zdjecia piekne a TORT niesamowity ;D ;D :o :o

Offline Kasia*

• Chuck Norris
oj tak tort królweski od Sowy jest pycha,
a wesele to gdzie było bio chyba przeoczyłam? :drapanie:
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
No super zdjęcia!!!! A tort b oski, jeszcze takiego nie widziałam!!!!!!!!!!!!!! Ze spiewaniem za flaszeczke to fajna zabawa musiała być....:)

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
Super!!!!!

Offline Ania1234

• uzależniony
  • data ślubu: 02.08.2008
Pieknie wygladałas! Bardzo podoba mi się sukienka! Cudo!!! A tort wspaniały! Gratuluje pomysłu:)

Offline kaasieek

• zapaleniec
  • data ślubu: 06.06.2007
Agatkap81, napiszę i ja swoją relację ale po urlopie  ;D U nas także tort zrobił wrażenie na gościach, był piekny i pyszny !! Jedyny minus to nie mogliśmy wyjąć pierwszego kawałka, ale przy pomocu rączek sie udało  ;D

Aneczka 7, lokal naprawdę godny polecenia!!!!

Offline agatkap81
  • bywalec
Witajcie dziewczyny!!

Cieszę się że wam również podobał się tort - teraz wiem jak zapewne reagowali goście widząc pierwszy raz takie cudeńko:) ;D ;D ;D

klauduś - wesele mieliśmy na stołówce ATR-u , za akademikami na kaliskiego. Super lokal i obsługa:)

Aniu 1234 - sukienka nadal mi się podoba, aż mi szkoda jej sprzedawać, ale po co ma wisieć w szafie:)

Po torciku, zaśpiewaliśmy "sto lat " rodzicom, dziadkom,rodzicom chrzestnym. Wszystkich wycałowaliśmy i zaczęliśmy oczepiny i inne zabawy...

No to teraz troszkę do śmiechu.

1. w pierwszej kolejności mieliśmy rozpoznawanie - nie miało tego być,ale niestety  chłopacy nie mieli rekwizytu do jednej zabawy i musieli troszkę zmienić repertuar (za brakło bananów - czego się nikt nie spodziewał)

Tak więc tomek miał mnie rozpoznać po dłoniach.... hmm pomyślałam że rozpozna mnie po pierścionku i się nie myliłam ;D ;D ;D

A za mną usiadł mój kuzyn, ale niestety tomek już zdążył mnie rozpoznać - jak zdjął opaskę to się lekko zdziwił

Potem ja rozpoznawałam tomka po uszach ;D ;D ;D

Potem świadek i świadkowa odczepili mój welon i krawat tomka, i wybieraliśmy nową parę młodą:

Welon złapała świadkowa - ślubuje 6.10.2007 - więc się dobrze złożyło

A krawat złapał tomka kolega który też ślubuje w październiku:)

Potem nowa para młoda potańczyła trochę, a potem zaczęły się zabawy:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Śliczny tort  :o
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline anucha85

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2.05.2009
ten tort rewelka!! bardzo fajna relacyjka czekamy na wiecej fotek :)

Offline Aneczka 7

• entuzjasta
Widać że zabawa super bo więkoszość ludków tańczy na boso ;) Świadkowa miała śliczną sukienkę - i miło się złożyło że złapali gadżety i ślubują w październiku  ;D
Okres ślubów się u Was zaczął. U mnie na roku były 4 pary i 2 też ślubowały już. Ja z moim byłym po studiach wytrzymaliśmy jeszcze rok.. 
A jak tam Gdynia? Wynajmujecie tam jakieś mieszkanko?

Offline agatkap81
  • bywalec
Jeny dziewczyny z tymi weselami to oszaleć można.

Byliśmy już w styczniu, w lutym w lipcu, potem nasze, za 3 tygodnie szwagierka a 20 października kuzynka i kolega (i które wybrać bo 2 jednego dnia)

tak to jest jak się ma dużą rodzinkę.

W mojej rodzinie została tylko kuzynka - co będzie ślubować z pewnością w przyszłym roku.

potem następni znajomi się posypią i tak w kółko....

jutro chyba podjadę oddać suknię do czyszczenia bo czas najwyższy. troszkę nią pozamiatałam podłogę:) No i wystawie ją na sprzedaż choć mi żal na maxa:(((

Offline agatkap81
  • bywalec
No dobra.

1. Rozpoznanie było..
2. Łapanie welonu było..

To teraz kolejna zabawa.

Jak już wspominałam zabrakło bananów - znaczy okazało się że wogóle ich nie było na sali, wiec chłopaki z orkiestry musieli zmienić troszkę repertuar zabaw.

Wykorzystali zatem baloniki:)

Zabawa nr 1

Baloniki panie przywiązują do nogi partnera, nastepnie orkiestra zaczyna grać a pary tańczą. Muzyka stop - pani przebija balona przeciwnikowi - przydają się szpilki - ubaw po pachy, jak dziewczyny próbowały wcelować w balony.

o mało co się nie pozabijali...

Zabawa nr 2

ponownie baloniki,ale juz troche zabawniejsze:)

Wybraliśmy kilka osób, wręczono nam baloniki i mieliśmy na "1,2,3" rzucić jednego i wskazana osoba przez orkiestrę miała rozwalić balonik pupą haha - a że większość uczestników miało troszkę wzięte to nie wszystkim się tak odrazu udało...

Wybrańcy:

I 1,2,3...

I chlast..

jeden pęknięty

heheh

A na koniec ostatnia zabawa z balonem - no powiedzmy z balonami....

Zabawa nr 3

Orkiestra wybrała kilka par, i jednego chłopaka bez pary i zaprosili "koleżankę Zosię " do tańca:

Kiedy muzyka przestała grać trzeba było pozbyć się Zosi - jeden chłopak tańczył z nią ze 3 razy - tak mu się spodobało - ostatecznie ten kto został na koniec z Zosią wygrywał -hahahaha - taka zmyłka:)

Wygrany:

Dobra dziewczyny na dizś to koniec - trzeba się wyspać do pracy.

Mam jutro o 8 naradę na budowie  - same szychy.... hmmm

Offline Aneczka 7

• entuzjasta
Rewelka te konkursy z balonami!! Nie słyszałam o czymś takim..
A co do sukni to wierzę Ci że trudno się z nią rostać.. ja miałam z wypożyczalni i jak jechała ją oddac to się zastanawiałam czy nie zboczyć z drogi (suknia ze Żnina).. Tak mi jej żal było.. I tak żadne zdjęcia nie oddają jej uroku. NA żywo była dużo lepsza niż na zdjęciach..
Trudno - taki los..
I czekam na cd

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
Czekamy na ciąg dalszy  ;)

Offline grubcio

• zapaleniec
ale fajne konkursy. takie wesołe i normalne - ja nie lubię takich chamskich typu: kto pierszy wypije szklankę wódki.

a dlaczego masz naradę na budowie?

Offline agatkap81
  • bywalec
Witajcie dziewczyny po dłuższej przerwie - jeśli mogę tak powiedzieć:)

Aneczko7: na zdjęciach wogóle ta sukienka inaczej wygląda, jak wczoraj na nią popatrzyłam to zupełnie inny kolor ma niż na zdjęciach - ma słoneczno-brzoskwiniowy kolorek, śliczności.
Twoja suknia też była rewelka - wogóle dużo moich koleżanek właśnie ze Żnina zamawiały suknie- szyły na zamówienie i wypożyczenie - że nie miały problemu ze sprzedażą:)

anetka_81 też stamtąd miała sukienkię i też była piękna:)

A co do konkursów to w sumie wszystkie widziałam po raz pierwszy:) zabrakło mi tylko tradycynjych krzesełek - ale może to i dobrze:)

coś urozmaiconego było przynajmniej.

CIąG DALSZY RELACJI:

Po zabawie z miotłą przeszliśmy do zabawy zwanej ZOO.

Z pewnością kilka z was zna tą zabawę.

Wybieramy po 7 osób z każdej rodziny, sadzamy na 14 krzesłach po 7 osób na przeciwko. I zaznaczamy ze jest sobie rodiznka: mama, tata, 3 dzieci, pies, i zwierzak z zoo:słoń

no i czytamy bajkę a wyczytana osoba biegnie wkoło rodziny i siada na swoje miejsce. Normalnie jak goście sa jeszcze trzeźwi to ten kto dobiegnie później pije karniaki - ale że przeważnie jest tak że biegający ledwo stoją na nogach to rezygnujemy z karniaków:) ale jest się z czego śmiać:)
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

A to wyglądało właśnie tak:

Potrm był mega upadek świadkowej - obiła sobie biodro i miała fioletową śliwę a na filmie wyszło jakby przytomność straciła bo się nie ruszała

Offline agatkap81
  • bywalec
A dalej już było spokojniej: nie chcieliśmy w prawdzie "zbierania na wózek" ale jakimś cudem mieliśmy:

No to odbijany:

mąż anetki_81 - chyba się nei obrazisz ane??

Potem wysypali nam zebrane pieniążki i mieliśmy zbierać - i oczywiście kto więcej uzbiera ten będzie niby w przyszłości trzymał kasę:)
A że miałam za długie pazurki - drobnych nie dałam rady pozbierać i ostatecznie wygrał mąż  :-\

Ale co tam:) będą nasze wspólne przecież ;D ;D ;D ;D ;D

No narazie to tyle,potem jeszcze coś wam napisze:)

Offline Lili-liliana

• maniak
  • data ślubu: 08.05.2010r.
Pięknie:)
Gratuluje serdecznie:*  Dużo zdrowia i miłości:)

Natalia 26.04.2012 Bartłomiej 10.01.2018

Offline Aneczka 7

• entuzjasta
Eeee no - zabawy w zoo nie znałam.. U mnie była kareta czyli coś podobnego. Były karniaki.. Wciąż mało popularne zabawy ale najwięcej śmiechu przy nich mielismy..
Czekam na cg rzecz jasna  ;D

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
mąż anetki_81 - chyba się nei obrazisz ane??
no jakos przezyje ... :P :P :P
co do zabaw to naprawde bylo super :D

agus , jak plytka?

Offline agatkap81
  • bywalec
aaa właśnie.

Wczoraj odebrałam płytę z filmem z wesela (w sumie to 3 płytki)

Kurcze - super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dosłownie czad. Z rodzicami w prawdzie zdążyliśmy obejrzeć tylko jedna płytę bo to razem 4 godzinki oglądania - dziś zrobimy ciąg dalszy:)

A w sobotę z mężusiem jeszcze raz obejrzę i z jego rodzinką:)

Ale film rewelka!!!!

Offline grubcio

• zapaleniec
też bym obejrzała, ale za daleko trochę jesteś :(

Offline Aneczka 7

• entuzjasta
Agatko!!
Zaglądam tu co dzień a relacji ciągu dalszego brak!
WHY????[/glow][/glow]Moze oglądałaś filmu z wesela ciąg dalszy i padłas na zawał z wrażenia  ;D
hmm cisza intrygująca..
na pocieszenie Ci powiem ze krecił nasz ślub facet od którego do dziś nie możemy wydębić folmu... Niby go ma ale jak z nami gada to "coś" rozłącza rozmowę. Załamka - pewnie go nie dostanę.
Czekam na cd!!!!!!!!!!!!!

Offline agatkap81
  • bywalec
witajcie dziewczyny - niestety mam ostatnio tyle zajęć że nie nadążam ze wszystkim,

Poza tym, zszokowała mnie relacja rajdówki - i załapałam doła w pisaniu swojej relacji:(

Ale obiecuję że po weekendzie nadrobię wszystko, mam nadzieję że się nie obrazicie.

Aneczko_7 pogońcie waszego kamerzystę- kurcze wczoraj z anetka_81 oglądałyśmy filmik, no jazda jak 102. Się uśmiałyśmy:)

a teraz "back to work" = bo już nie daję rady i się nie wyrabiam.

Na dziś :
1. harmonogram robót do poprawy :mdleje: :mdleje: :mdleje:
2. raport robót tygodniowych
3.sprzedaż :Blee: :Blee:
4.wystąpienie o zmianę zakresu robót
5. dokończyć CV - bo mąż i tata mi spokoju nie daja
6. - dodatkowo dziennik praktyk muszę wypisać - a to takie męczące

Za co ja mam się złapać - aaaaaaaaaaaa :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje:

:pogrzeb: :pogrzeb: :pogrzeb: :pogrzeb: :beczy: :beczy: :beczy:

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
Agatka spokojnie i wszystko po kolei... a my tu spokojnie poczekamy  :D

Offline agatkap81
  • bywalec
Odp: Agatkap81 -jak to pochmurny dzionek stał się najwspanialszym dniem w życiu:
« Odpowiedź #88 dnia: 3 Października 2007, 00:27 »
No nic, wracam do Was kochane:) po dłuższej przerwie WENA wróciła....

Po wspaniałych oczepinach przyszedł czas na "tajne " podziękowania dla rodziców. "Tajne" bo nie chcieliśmy tak uroczyście wręczać pamiątek które specjalnie przygotował nam pan fotograf -rodzice i chrzestni otrzymali nasze zdjęcie.. ślubne:) odrazu wywołane i napisane życzenia:)

Po tym powoli niektórzy goście rozchodzili się powoli do domku,
 a około godziny 2:00 wjechała na salę.....

ŚWINKA z kapustka:) mniam, pychotka:)

a potem jeszcze troszkę si epobawiliśmy, powygłupialiśmy się do kamery:) i do foto:)  :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :disco: :cancan: :cancan:

tak wyglądaliśmy pod koniec imprezy

Stwierdziliśmy że już czas zakończyć imprezę bo rodzinka pana młodego jechałą od 11 na wesele autokarem i jeszcze ich 3 następne godziny jazdy powrotnej autokarem czekały

Także na koniec jeszcze mała "ciuchcia"

i nasz ostatni taniec - hmm, pamiętam że to była piosenka Kukiza, ale jaka... hmm... :drapanie: :drapanie: :drapanie:

I tak o godzinie 3:30 zakończyliśmy nasz piękny dzień.

dziękuję WSZYSTKIM ZA PRZYBYCIE I ZA wspaniałą atmosferę JAKA zapanowała NA NASZYM WESELU!!

mam nadzieję że relacja wam się podobałą:)  ;D ;D ;D ;D ;D

Pytania??

Walcie śmiało:)

A na deser i na dobranoc:

Offline grecka

• bywalec
  • data ślubu: 08.08.2008
Odp: Agatkap81 -jak to pochmurny dzionek stał się najwspanialszym dniem w życiu:)
« Odpowiedź #89 dnia: 3 Października 2007, 08:55 »
dzieki za mobilizacę i za dokończenie relacji.    :brawo: Pieknie sie to czyta i odgląda.  :tak_2: Mam nadzieje ze ja też bede mogła stwożyc taka szczesliwą relację z Naszego slubu i wesela. Ale zanim bede miała co opisywać musze znaleźć kamerzyste... Ide spac, bo po nocce wróciłam.
 Miłego dnia życze  :jupi:
Kurcze jestem juz chyba zmeczona. Stworzyc oczywiście. Sory za byka :oops: