Autor Wątek: ZABAWKI godne polecenia...ROCZEK , ŚWIĘTA I INNE OKAZJE :)  (Przeczytany 1003102 razy)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: ZABAWKI godne polecenia...ROCZEK , ŚWIĘTA I INNE OKAZJE :)
« Odpowiedź #4800 dnia: 20 Listopada 2012, 12:27 »
My w zeszłym roku właśnie w realu skorzystaliśmy z tej promocji i bez tłumów można było kupić. Pchanie się w Tesco to też nie dla mnie :)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #4801 dnia: 20 Listopada 2012, 12:35 »
Taaa, sama widziałam jak gość pod krawatem napychał garnuszków FP do koszyka i bluzgał, że krzesełko uczydełko za drogo mu wyjdzie a babka obok nie mogła ani jednego kupić, bo facet cały "nakład" zapakował sobie. Słusznie...

maggi :) Na ulotce jest, że od 21:00 więc wcześniej niż rok temu :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4802 dnia: 20 Listopada 2012, 12:37 »
I tak pewnie będzie że takie typy zaangazują całą rodzinę i każdy na osobny koszyk będzie jechał.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #4803 dnia: 20 Listopada 2012, 12:46 »
dziewczyny zgubilam sie co gdzie i kiedy ograniczyli?sluchajcie ,moze male podsumowanie najbardziej"upragnionych zabawek"?co gdzie i kiedy warto kupic?ja przyznam bez bicia-nie ogarniam tego kołowrotka :P :P ::)
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4804 dnia: 20 Listopada 2012, 13:58 »
tetku na pytanie co warto kupic odpowiedź jest jedna  ;D tablet oczywiście  :D

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #4805 dnia: 20 Listopada 2012, 16:06 »
dziewczynki, a jakie kolejki polecacie?????chcemy kupić pociąg Alanosowi, ma drewniany więc odpada, Tomek raczej też ,bo mąż widział i stwierdził,ze jakiś badziewiasty , jakie tory macie>????????

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #4806 dnia: 20 Listopada 2012, 17:25 »
Ja właśnie po Kena jadę do reala.. ;)

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4807 dnia: 20 Listopada 2012, 17:58 »
Katrinka, a sprawdzisz mi cene Barbie z koniem, takim brazowym przy okazji  ;D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #4808 dnia: 20 Listopada 2012, 19:23 »
...odpowiedź jest jedna  ;D tablet oczywiście  :D

Taboret znaczy się... ;D
ja znalazłam "monster hajs" nie monsterhajsową ...znaczy się "lajt" i chyba spełnię marzenie córki, bo nie ma się jak bawić ze swoją siedmioletnią koleżanką
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #4809 dnia: 20 Listopada 2012, 20:07 »
dziewczynki, a jakie kolejki polecacie?????chcemy kupić pociąg Alanosowi, ma drewniany więc odpada, Tomek raczej też ,bo mąż widział i stwierdził,ze jakiś badziewiasty , jakie tory macie>????????
Z racji tego że Dominik jest fanem pociągów , lokomotyw i ogólnie kolei zainwestowałam(ok 400zł) i kupiłam mu pod choinkę pociąg lego
Na zabawki "PKP" nie będę mu żałować bo praktycznie od urodzenia jest maniakiem ...ma wszytskie możliwe , drewniane , plastikowe , i w każdej postaci , nie tylko zabawki :P Mamy również czapki z PKP , krawaty , śruby , gazetki , encyklpedie ok 500 znaczków itd itd

http://alejka.pl/lego-city-pociag-osobowy-7938-2.html

teraz Dominik dostał na urodziny tory i ten pociąg . Jest mega porządny
hornby blue highlander

Ale koszt też ok 450-500 zł
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4810 dnia: 20 Listopada 2012, 20:11 »
TO mi też rośnie mały fan ;-))))) co mnie cieszy, bo wole kolejki niż spidermenów;-) kolejka z lego wygląda super, tylko chyba 2 latek za mały na takie cacka......zaraz odszukuje ten drugi...

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4811 dnia: 20 Listopada 2012, 20:12 »
A moze jemu rozbuduj te drewniane tory  , które ma ?
Są różne , domki , garaże , mosty itd . Może w to zainwestuj ?
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4812 dnia: 20 Listopada 2012, 21:02 »
wiecie co,swietna sprawa jesli taki 4-5-6l ma "jasno'sprecyzowane marzenia co do prezentu od Mikołaja..unas Majka w powazaniu ma moje pytanie nt ww,na reklame łypnie okiem i od niechcenia rzuci"fajne"..ale bez szalu..niezmiennie gada ze chcialaby kredki nowe i blok ::) ::) ::)
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4813 dnia: 20 Listopada 2012, 21:07 »
Moja zawsze wie co chce...
w niedzielę zabrałam ją do Smyka, zaznaczając uprzednio, że NIC jej nie kupię, a jedynie idziemy zobaczyć co tam Mikołajowi zasugerować by można...
No i wiem co chce, a przy okazji wiem, że to co podoba się mi nie podoba się jej...bo wprost o kilka zabawek zapytałam.
Żeby nie było, kupiłam jej nowe kapcie, bo i tak kupić miałam.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4814 dnia: 20 Listopada 2012, 21:09 »
tete to kup jej sztalugę , albo płótna które później będzie można powiesić na ścianie .
Zainwestuj w porządne kredki , farby itd .

U nas Dominik chce tylko pociągi , zdmuchiwał świeczkę pomyślał marzenie o pociągu ..wrzuca pieniążki do fontanny -marzy o pociągu

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #4815 dnia: 20 Listopada 2012, 21:19 »
A dlaczego nie można kupić po prostu bloku i nowych kredek? Czy Święta obligują nas do kupienia czegoś drogiego? Jeśli takie jest marzenie dziecka to po co uszczęśliwiać je na siłę, czymś innym?
Mojej sąsiadki syn zażyczył sobie żółtą trąbkę. I dostanie żółtą trąbkę za 12 zł, bo tylko taką znalazła. Pewnie ucieszy się bardziej niż niejedno dziecko z zabawki za 2 stówki...

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #4816 dnia: 20 Listopada 2012, 21:21 »
anusiaaa jasne, ale jadę w sensie w tą promocję zabawek ;) ;) bo ma być za 48 zł ;)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4817 dnia: 20 Listopada 2012, 21:22 »
Racja Dziubas...

Tetka zawsze może jeszcze kupić maszynę do baniek mydlanych, chyba, że Mai zmieniły się prefernecje  ;D
— Richard M. Devos

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4818 dnia: 20 Listopada 2012, 21:26 »
dziubasku masz rację, ale
niezmiennie gada ze chciałaby kredki nowe i blok
ja chyba to jednak inaczej zrozumiałam , że Ona już tego ma od groma;-)))) zapewne i pomysł z płótnem czy czymś w tym stylu jest dla mnie ekstra;-) wydaje mi się,że córeczka bardzo lubi rysować i można jej to pokazać na inne sposoby co ją na pewno zainteresuje,no a kwesta finansowa swoją drogą......

Offline hany81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #4819 dnia: 20 Listopada 2012, 21:44 »
Moja Zunia "napisała" juz chyba z pięć listów do Mikołaja wiec sprawa jasna co chce ;);).
A co pociągu/kolejki to może coś z Wadera?

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #4820 dnia: 20 Listopada 2012, 21:54 »
A dlaczego nie można kupić po prostu bloku i nowych kredek? Czy Święta obligują nas do kupienia czegoś drogiego? Jeśli takie jest marzenie dziecka to po co uszczęśliwiać je na siłę, czymś innym?
Mojej sąsiadki syn zażyczył sobie żółtą trąbkę. I dostanie żółtą trąbkę za 12 zł, bo tylko taką znalazła. Pewnie ucieszy się bardziej niż niejedno dziecko z zabawki za 2 stówki...

hehehe Aniu... Mój Norberciś zażyczył sobie co prawda kilka rzeczy od Mikołaja żeby Mikołaj mógł zdecydować co ma :D I wybrał sobie na Mikołajki trąbkę hehehe i taką mu kupiłam w empiku za 23zł bo była rewelacyjna taka z przyciskami żeby można było grać gamę. I wiem, że to będzie największa frajda.
A pod choinkę? Chciał nowe lego duplo i??? Żółte kaczuszki do kąpieli :D I też takie prezenty mu zrobią największą radość :)

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4821 dnia: 20 Listopada 2012, 22:37 »
otóż to... ja co prawda mam mniej szczęścia...
moje dziecko od dłuższego czasu chciało figurki z bajki Jake i piraci z NIbylandii... zamówiłam, lecą do nas z USA i...? I od dwóch dni mój syn ma inne pragnienie, wysmarował już notkę korygującą do MIkołaja i wierzy, że dostanie... taki garaż/walizkę na autka, jaki zamówiłam dla Kajtka :mdleje: Co gorsza młodszy na przyjaciół z Nibylandii nie da się namówić :glupek: i co mam zrobić? Mam dwa wyjścia- albo domówić drugą walizeczkę na autka (ale wtedy zatłuką się za kolekcję carsów, którą i tak niechętnie się dzielą, albo wymyślić dla malucha coś innego, ale też zyg-zakowego (dumam nad tą wyrzutnią:

a figurki odłożyć i modlić się, żeby do Bożego Narodzenia ochota na nie wróciła  ::)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4822 dnia: 20 Listopada 2012, 22:37 »

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4823 dnia: 20 Listopada 2012, 22:40 »
Tetka zawsze może jeszcze kupić maszynę do baniek mydlanych, chyba, że Mai zmieniły się prefernecje  ;D[/color]
[/quote]  hahahahahah no bardzo bardzo smieszne hahah !!no niestety chwilowo "hobby"ogranicza sie jedynie do np jeden pałki do baniek tygodniowo ;D ;D ;D ;D,podwyk ma jak nic-choc nad morzem widziala armatke do baniek ::) ::) ::) ::) ::) ::) miłoscią ogromną do tego zapalala...
ania,ale ona dostanie i kredki tablice/sztaluge itp od rodzinki..a jako ze odnas 'na codzien ' prezentów jako takich nie dostaje(nie liczac kolejnych kolorowanek i farb) to chcialabym zwyczajnie cos co sprawi jej  radosc..i wcale nie mysle tu o kwotach 'bo musi byc na bogato'.
Ania,jakie Ty figurki zamówilas?ale pewnie nie Smądka i Haka ;D ;D ;D ;D pytam,bo Maja ich lubi choc ciągle gada "jacy oni niegrzeczni są" ;D ;D

Offline milcia

• Chuck Norris
  • W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym ;)
  • data ślubu: 08.08.2008
« Odpowiedź #4824 dnia: 20 Listopada 2012, 23:02 »
U nas list do Mikołaja napisany  :D
Tylko młody mój nie chce figurek bo już ma on tylko potrzebuje Łajbka - więc list rozesłany sms do potencjalnych Mikołajów i będzie prezent składkowy  ;D
Wszak Mikołaj jest jeden, list był jeden to będzie jeden prezent  ;)
Timber 27.12.2009 Nuśka  27.06.2013
BOY
GIRL

Offline anetka71

• maniak
  • data ślubu: 11.10.2008
« Odpowiedź #4825 dnia: 21 Listopada 2012, 00:18 »
Moja na pytanie co chce od Mikołaja odpowiada: "prezent". Ale jaki Oleńko? "ostry" :P Zawsze ma kreatywne odpowiedzi ;) W gazetce zawzięcie pokazuje kucyka Pinkie Pie i wiem, że dziadkowie już go mają w szafie :) A mnie już skręca, bo cały dzień  będę słyszała ten piskliwi głosik kucyka...

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4826 dnia: 21 Listopada 2012, 05:04 »
Anetka a skąd masz takie info że teraz w realu jest ta promocja? Na sklepie była ta informacja? Bo na stronie reala nic nie ma o tym.

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #4827 dnia: 21 Listopada 2012, 08:25 »
Joanna M chcesz - sprzedam szczeniaczka, praktycznie fulken nówka sztuka - Zu bawiła się nim z 5 razy bo dostała go za pozno. Cena do uzgodnienia :)
Dziękuję za propozycję, ale to miałby być prezent od Dziadków, a oni na pewno nówkę kupią.  ;D
A co polecacie dla 1,5 malucha?
On 2011
Ona 2013

Offline kasia.g

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #4828 dnia: 21 Listopada 2012, 09:12 »

Mądre słowa. Ja w tym roku zlecam rodzinie prezenty z serii puzzle, ale dla teściowej to z reguły problem, bo jak to - prezent za 20 zł? A radość dziecka nie jest ważna? Julka z reguły na pytanie co chce dostać od Mikołaja, odpowiada "różowe serduszko"... hmmm... A wczoraj po tym jak ją poinformowałam, że Mikołaj patrzy na wszystkie dzieci czy są grzeczne, oznajmiła, że ona się obrazi na Mikołaja i nie chce od niego żadnego prezentu.  Może nie lubi być obserwowana  ;)

Czy orientujecie się gdzie można nabyć taniej lego duplo ewentualnie klocki kompatybilne z lego? Interesuje mnie taki kuferek -dla dziewczynek są z hello kitty (chyba rok temu w biedronce były) i chciałabym coś podobnego dla 2 - letniego bratanka nabyć.
Julia II 2010
Ksawery VIII-IX 2011
Tymon III 2013

Offline nikola/23

• Chuck Norris
  • data ślubu: 4.10.2008
« Odpowiedź #4829 dnia: 21 Listopada 2012, 09:56 »
My ostatnio pisaliśmy list z młodym, otóż zażyczył sobie

Takie pianino jak pani Kasia (p.Kasia prowadzi w przedszkolu rytmike)  ;D

jajo niespodzianke i kubek ( bo w nowym domku nie ma swojego "prawdziwego" kubka)

Pianina co prawda mu nie kupimy, ale ostatnio w lidlu był keyboard i z moją mamą postanowiłysmy mu takowy zakupić, wiem że to go bardziej ucieszy niż niejedna zabawka. Ale zamiast na Mikołaja dostanie to pod choinke.
Od siostry ma dostac bębny ( co prawda to ja nie wiem jak ja to wytrzymam), musze kupić stopery do uszów  ;)
A na tesciów to liczyć nie mam co , w zeszłym roku nawet nie zadzwonili (a mieszkają obok).