Autor Wątek: KAMILA MARIA-Skarb AGULI i jej Męża!!!  (Przeczytany 42387 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
Odp: KAMILA MARIA-Skarb AGULI i jej Męża!!!
« Odpowiedź #390 dnia: 21 Lutego 2008, 14:54 »
Teraz z dnia na dzień Kamilka będzie bardziej "mobilna" :D :D :D i będziesz musiała miec oczy na około głowy ;D
Koniec z grzecznym leżeniem w tym miejscu gdzie mama zostawiła ;D ;D ;D
Buziaczki :-*

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #391 dnia: 21 Lutego 2008, 15:50 »
nie moge sie na Nia i Jej usmiech napatrzec!!!!  :Serduszka:

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #392 dnia: 21 Lutego 2008, 17:50 »
nie ma tak dobrze mamuska
ja juz bede niedługo biegała az mnei bedziesz gonić

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline AGULA

• entuzjasta
  • data ślubu: 25.06.2005 r.
« Odpowiedź #393 dnia: 23 Lutego 2008, 11:53 »
Teraz z dnia na dzień Kamilka będzie bardziej "mobilna" :D :D :D i będziesz musiała miec oczy na około głowy ;D
Koniec z grzecznym leżeniem w tym miejscu gdzie mama zostawiła ;D ;D ;D
Buziaczki :-*

Witaj Werciu!!Oj chyba masz rację!!! ;D ... już się boję... ??? :brewki: A  wogóle to tego samego wieczoru, przed snem, Kamilka zaczęła wyczyniać akrobatyczne cuda! O rany!!! Pupa i pięty poszły w ruch ;D ... już teraz wiem jak cwaniak zmienia pozycje!hihihi

nie moge sie na Nia i Jej usmiech napatrzec!!!!  :Serduszka:

Witaj Martynko To tak jak ja na Ciebie i twoją Niunię!hihi  :Serduszka:
A uśmiech to te nasze dziecko ma taki trochę łobuzerski, prawda?!hhihi

nie ma tak dobrze mamuska
ja juz bede niedługo biegała az mnei bedziesz gonić

Witaj Jagódko!! Oj tak tak!... dopiero się zacznie! :tak_2: ... wtedy już chyba nic nie zrobię w domu!hahahha

Pozdrawiam Was serdecznie i życzę udanego weekendu!

My ten weekendzik spędzamy u teściów nad morzem!! Tylko , że pogoda brzydka! :Kwasny:

Pozdrawiam !pappa

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #394 dnia: 24 Lutego 2008, 20:53 »
agula moja juz zaczela sie poruszac po chacie i niestety ale trzeba zastawiac wszystkie drzwi bo wszedzie wlezie
az strach
i nic nie moge zrobic nawet za przeproszeniem do kibelka isc bo krzyczy pod drzwiami

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #395 dnia: 24 Lutego 2008, 23:38 »
Mam nadzieje że jakieś foteczki zrobicie :)

To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #396 dnia: 26 Lutego 2008, 14:35 »
agula moja juz zaczela sie poruszac po chacie i niestety ale trzeba zastawiac wszystkie drzwi bo wszedzie wlezie
az strach
i nic nie moge zrobic nawet za przeproszeniem do kibelka isc bo krzyczy pod drzwiami

Witaj Jagódko!
Właśnie właśnie ... i tego się boję, bo już dziś zdarza mi się sadzać ją w foteliku i zabierać do łazienki jak biorę prysznic!!! A to dopiero się zacznie wesołe życie!!!hihi ... Aż strach pomyśleć!  :D ... no cóż damy radę, prawda? Musimy!! :ok: :drapanie: :los:
Buziaki ślemy dla Cudnej Jagódki!!! :Serduszka:

Mam nadzieje że jakieś foteczki zrobicie :)

Witaj Elu!
A no mamy jakieś tam ze spacerku. W wolnej chwili wkleję!
Pozdrawiam!!! Całus dla Dominisia!!

MIŁEGO DZIONKA!!!!

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #397 dnia: 26 Lutego 2008, 23:00 »
To ja grzecznie poczekam  ;D

Buziaki :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #398 dnia: 27 Lutego 2008, 08:48 »
pewno ze damy rade
poprostu trzeba miec oczy dookola glowy

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #399 dnia: 4 Marca 2008, 21:02 »
I jak tam wolna chwila ? Jest ?

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #400 dnia: 5 Marca 2008, 18:28 »
 :-*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #401 dnia: 5 Marca 2008, 18:30 »
hop hooop, gdzie nasza Śmieszka i jej Mamusia??

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #402 dnia: 8 Marca 2008, 02:01 »
Hej dziewczyny!!!
Oj ostatnio nie zaglądam na forum bo mamy mały problem zdrowotny.
We wtorek wieczorem Kamilka narobiła nam takiego strachu, że aż cała się trzęsłam.
Dzień mijał sobie jak zwykle. Rano sobie wstałyśmy, powygłupiałyśmy się, byłyśmy na dwugodzinnym spacerku, wróciłyśmy do domku, tatuś wrócił z pracy, poszalał z Niunią i było wesoło.
Około godź. 18:30 szykowałam kolację a mąż nosił Kamilkę na rękach. Skarbuś uwielbia siedzieć w kuchni i patrzeć co się tam dzieje, a najbardziej uwielbia patrzeć jak myjemy naczynia, wtedy ma niesamowitą radochę. Więc sobie tak siedziała u taty na łapkach i zaczepiała i chichrała radośnie. W między czasie zaczęła ziewać i też mieliśmy ubaw bo czasem strasznie dlugo i głośno ziewa. Chichy śmichy a mąż nagle mówi "Ty Aga Kamilka cała się trzęsie". polecielismy do pokoju, połozyliśmy Niunię na przewijaku a Ona cała drżała. Była spokojna i zdezorietowana i nie płakała ale czała się trzęsła. Szybko mąż wziął Ją na ręce i zaczeliśmy przytulać, klepać po pleckach a Ona nagle zaczęła nam "odlatywać". A Ja poporostu byłam przerażona. Zadzowniliśmy po karetkę, która nawet dosyć szybko przyjechała. W między czasie zmierzyliśmy małej temperaturę i okazało się, że ma powyżej 38,5 st. C. Już mieliśmy podać Niuni czopka jak zjawiła się karetka. Pani doktor Kamilkę zbadała i powiedziała, ze to są prawdopodobnie dreszcze gorączkowe ale lepiej żebysmy pojechali do szpitala.Więc zabraliśmy się karetką do szpitala. Boże jak Kamilka płakała. Przeraziła się tą nagłą wizytą doktorki i całym tym okropnym zamieszaniem. Ale juz w szpitalu jak czekaliśmy na lekarza to się uspokoiła i nawet przybiła mi "piąteczkę", której nauczyłam Ją w południe.
Ale jak zjawił sie Pan doktor i zaczął Ją badać to znów zaczęła histerycznie płakać. Okazało się, ze ma zawalone gardełko i prawdopodobnie stąd ta gorączka i dreszcze. Po badaniu pojechalismy do domku. Bidulka była taka zmęczona, że zasnęła mi taka smutna na rączkach a mi się serducho krajało.
Zgodnie  z zaleceniami zaczęliśmy małej podawać czopki przeciwgorączkowe. Poinformowano nas że to może trwać 3 doby. Jednak jesteśmy w kontakcie z lekarzem. Lekarka potwierdziła nam diagnozę doktora ze szpitala. Jakis cholerny wirus sie przypałętał Mojemu Promyczkowi i do tej pory nie możemy go zwalczyć. Jak obniżymy gorączkę to za jakieś 6 godzin powraca 38,5 st. C i tak od wtorku.  Ale Kamilka jest dzielna, humorek Jej dopisuje i tylko jak zbliża się apogeum gorączki to staje się bardzo senna i np. dzisiaj znowu miała dreszcze ale szybciutko zbilismy temperature. Poza tym chyba boli Ją te gardziołko bo zanim zabierze się ssania cycusia to szarpie ją na wymioty i tak bidulka walczy aż się weźmie w garść i szybciutko sama dostawi do piersi i wtedy zajada.
A jak nadchodzi wysoka temp. to bierze Ją na dwie strony i kupkę robi i wymiotuje. Ale w sumie to prawie w ogóle nie płacze. Tylko przy czopkach. Dzielna moja mała dziewczynka.
Dziewczyny nawet sobie nie wyobrażacie co my przeżyliśmy jak Niunia nasza najdroższa tak nagle zaczęła cała drżeć. Poprostu serce w gardle. To było straszne!!!! Nie życzę nikomu.
Dzisiaj będziemy się kontaktować z P. doktor i prawdopodobnie, jeżeli to nie jest słynna trzydniówka to trzeba będzie przejśc na antybiotyk. Trudno. Jak mus to mus. Okaże się po wizycie P. doktor.
Ok. Kończe wylewać smutki i lecę poobserwować córcię.
Mam nadzieję, ze już będzie wracała do zdrówka. Daj Boże.
Trzymajcie się. i Wesołego Dnia kobitek Wam życzę.
pap

• Chuck Norris
« Odpowiedź #403 dnia: 8 Marca 2008, 07:29 »
AGULKA, zycze szybkiego powrotu do zdrowia Waszej Śmieszce!! NIech chorobsko ucieka jak najdalej!!

Trzymam kciuki za wizyte. Buziaki

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #404 dnia: 8 Marca 2008, 09:42 »
Życzę szybkiego powrotu do zdrówka dla Kamilki :-* :-* :-* :-*

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #405 dnia: 8 Marca 2008, 19:43 »
 :przytul: diomyślam się jacy byliście przerażeni  :przytul:
Dużo zdrówka dla Kamilki! Buzialki w jej kochane czółko przesyłam  :-*

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #406 dnia: 10 Marca 2008, 22:36 »
Ojejeu MASAKRA  :'(
Straszne przeżycie  ! Oby więcej sie nie powtorzyło !!
dUŻO ZDRÓWKA !

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #407 dnia: 10 Marca 2008, 23:04 »
Martynko, Werciu, Asiu, Elu dziękujemy Wam bardzo za życzenia zdrówka dla Kamilki!Chyba powolutku sie spełniają! :tak_2:
Dzisiaj pierwszy dzień bez gorączki i bez wymiotów. Chociaż w nocy jeszcze nam się obudziła bidulka i zaraz ja zaczęło szarpać!
Ale chyba już jest coraz lepiej. Humorek dopisywał caly dzień. W trakcie choroby też była wesoła ale nie taka jak zawsze. A dziś znowu zaczęła "brykulać" i więcej śmiać w głos. Śmieszek lubi wygłupy, oj lubi.  :Serduszka:
P. Doktor dziś na wizycie powiedziała, że co prawda gardełko jest jeszcze opuchnięte i troszkę czerwone ale jest zdecydowanie lepiej niż było!I nawet pozwoliła nam wyjść na spacerek.  ;) ... ale podczas wizyty P. doktor to to moje Skarbeńko się nie popisało. Ledwo Doktórka zaczęłą ja rozbierać do badania to Kamilka w ryk i to taki histeryczny aż sie zanosiła. Oj chyba ma uraz od akcji wizyty pogotowaia ratunkowego, potem badania w szpitalu i potem w domku!!!A przecież nikt Jej krzywdy nie robił! hmm... mam nadzieję, ze Jej to przejdzie. A cwaniak jeden jak lekarstw nie chciała brać. Ledwo zobaczyła łyżeczkę to buźka zamknięta na zamek  :Nie_powiem:, więc próbowaliśmy strzykawką wstrzykiwać bezpośrednio do buziulki, to tak się zapierała i  odrazu odruch wymiotny. Na sam widok Ją szarpało. A jak już udało nam się jakoś zapodać  lek to zaczynała pluć  :blagam: ... ale jak już spróbowała, że to takie dobre słodziutkie to wtedy tak smiesznie się delektowała, robiła cudny dziubek i nawet "mówiła" mniam mniam.  ;D Co za dziecię? :urwanie_glowy:  :grin:
... Mam nadzieję, że to już koniec tego fatalnego tygodnia.
I mam nadzieję, że Kamilka naprawdę wraca do zdrówka boż to przecież w sobote kończy 8 miesięcy i tradycyjnie musimy to jakoś wesolutko uczcić!  :D
Pozdrawiam Was kochanieńkie i dziękuję, że jesteście z nami  :uscisk:  :przytul:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #408 dnia: 10 Marca 2008, 23:08 »
Musi nam panjica zdrowiec bo wiosna idzie :)
No ale widzę ,że jest lepiej :) I dobrze :)  :-*

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #409 dnia: 10 Marca 2008, 23:18 »
Cieszę się że wraca zdrówko Kamilce :D buziaczki :-*

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #410 dnia: 12 Marca 2008, 12:13 »
o jejku ale przezycia
nie zazdroszcze bo sama przezylam pogotowie i mam teraz uraz
bądzcie dzielne i duzo zdrówka

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #411 dnia: 14 Marca 2008, 22:05 »
Musi nam panjica zdrowiec bo wiosna idzie :)
No ale widzę ,że jest lepiej :) I dobrze :)  :-*

Witaj Elu! Lepiej lepiej i mam nadzieję, że tak juz pozostanie! Tylko, że ta nasza pannica chyba faktycznie powoli szykuje sie do wiosny...dziś obudziała się o 23:30 i do 3 w nocy bawić się łobuziowi zachciało! A jak Ją ignorowaliśmy i udawaliśmy że śpimy to ryk niesamowity!Bawić się i koniec!Boziu!!!Co za łobuziak!!!
Ale wolę, żeby śmiała się w nocy aniżeli miałabya być chora i płakać!
Niech się śmieje na zdrowie!!! Tylko ten jej uśmiech i śmiech nocny poprostu powala nas z nóg! :urwanie_glowy: :roll: :lol:

Cieszę się że wraca zdrówko Kamilce :D buziaczki :-*

Witaj Werciu! Dziekujemy!! Ja też się cieszę!

o jejku ale przezycia
nie zazdroszcze bo sama przezylam pogotowie i mam teraz uraz
bądzcie dzielne i duzo zdrówka

Witaj Jagódko! dziękujemy! Oj przeżyliśmy! I Ty chyba nas doskonale rozumiesz. :tak_2:  Ale dzięki Bogu Kamilka ma się już dobrze ... powiedziałabym nawet bardzo dobrze!hihihihihi  ;D

...

Ostatnio byłam w pracy złożyć wniosek o urlop wychowawczy!Będę "wypoczywać'  ;D 12 miesięcy! hihi

... A teraz kilka obiecanych fotek Naszego Skarbusia! ;)

Proszę Państwa!!! o to kaczucha!

Poudaję trochę królika!hihihi

Nie ma jak u Dziadzi na łapkach!

Bo śmiech to zdrowie!!!

hm... No co? przecież ja nic nie robię!hihi

Hmmm nio to chyba tyle na dziś! :Serduszka:

POZDRAWIAMY SERDECZNIE I MIŁEGO I SŁONECZNEGO WEEKENDU ŻYCZYMY!!!  :id_juz:

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #412 dnia: 15 Marca 2008, 16:22 »
Kamilka zawsze na zdjęciach jest taka radosna :skacza::skacza:
Śliczną macie córeczkę.... :serce:

• Chuck Norris
« Odpowiedź #413 dnia: 16 Marca 2008, 19:49 »
AGULA, śpieszę z życzeniami dla Kamilki!! Spóźnione, ale nie było mnie na forum!! Moc ogrooomnych życzen dla Ślicznotki!! Niech będzie zawsze radosna i spełnią się jej wszystkie bajkowe życzenia!!!!

Buziaczki

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #414 dnia: 17 Marca 2008, 14:36 »
Kamilka zawsze na zdjęciach jest taka radosna :skacza::skacza:
Śliczną macie córeczkę.... :serce:

Witaj Werciu! Dziękujemy za mile słowa! A no nasza Milusińska uwielbia się chichotać, co nie znaczy, że nie ma złych marudnych chwil. Takie tez bywają!ihih

AGULA, śpieszę z życzeniami dla Kamilki!! Spóźnione, ale nie było mnie na forum!! Moc ogrooomnych życzen dla Ślicznotki!! Niech będzie zawsze radosna i spełnią się jej wszystkie bajkowe życzenia!!!!

Buziaczki

Witaj MARTYNKO!!! Dziękujemy serdecznie za pamięć! Jesteś niezawodna!hihih ... nio w końcu to Ty rozpoczęłaś ten wątek!hihihi :D

Pozdrawiamy serdecznie!!!

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #415 dnia: 17 Marca 2008, 22:40 »
Każdy ma gorsze i lepsze dni.... dzieciaczki też ;)
Buziaczki dla Kamilki :-* :-* :-*

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #416 dnia: 17 Marca 2008, 23:01 »
 :oops: przepraszam ale chyba przegapiłam coś... Wszystkiego NAJ z okazji ukończenia 8 miesiąca  :serce:

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #417 dnia: 18 Marca 2008, 11:02 »

Każdy ma gorsze i lepsze dni.... dzieciaczki też ;)
Buziaczki dla Kamilki :-* :-* :-*

Werciu! Też prawda! ;) Dziękujmey za buziaki!  ;)

:oops: przepraszam ale chyba przegapiłam coś... Wszystkiego NAJ z okazji ukończenia 8 miesiąca  :serce:

Witaj Asiu! Nie przejmuj się! ;)  Dziękujemy bardzo za życzonka!! ;)

Dziewczyny zapomniałam Wam powiedzieć, że Nasza Kamilka po swoim małym chorowanku stała się taką bardziejszą przytulanką. Lubi się do nas przytulić i tak chwilkę poleżeć na ramieniu, bo do tej pory to zawsze była taką małą indywidualistką!hihi
Jak była chora to sprawiało jej radochę łapanie nas za włosy, przyciąganie do siebie i gryzienie w nocha! Więc się poddawaliśmy tej zabawie co by tylko Kamilka miała humor! :wink:
Tak więc po chorobie Skarbuś znalazł sobie nową zabawę, tzn. będąc u nas na łapkach udaje, że patrzy gdzieś w dal a potem tak nagle z nienacka chwyta się rączkami za na nasze poliki i daje całuska!hihih hihih  :Serduszka: To jest poprostu cuuuuudne i takie słodkie!!! :Serduszka:
A w sobotę mąż zaczął robić Niuni "pierdzioszka" w policzek i Kamilka podłapała zabawę i teraz też stara się nam robić pierdzioszka w poliki albo w szyję  :D  hihi!A robi to tak śmiesznie z nienacka , że normalnie padamy ze śmiechu. A jak sie wtedy cieszy!  Tak się cieszy, że hoho i tylko Jej te dwa cudne dolne ziębole widać!

I muszę się Wam jeszcze pochwalić (być może to normalne u dzieci w Jej wieku, ale dla nas cudna nowość!), ...  Kamilka potrafi już pokazać paluszkiem gdzie mama, gdzie tata ma nosek!Jak zapytamy gdzie mama ma nosek  to wtedy wystawia tego swego cudnego małego pulchnego paluszka wskazującego i dotyka mnie w czubek nocha. hihi!To jest poprostu takie słodkie, że ohhhhhhhhh! :Serduszka: :Serduszka:
Moja mała kochana kruszynka!! Strassszznieee Ją kochamy!! :serce: :serce: :serce:

Miłego Dnia!!! :wink:

Offline Wercia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #418 dnia: 18 Marca 2008, 14:27 »
Bardzo lubię czytac Twoje opisy o Kamilce :D jest w nich tyle miłości....
Gratuluję nowych umiejętności Kamilce... :-* :-* :-*

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #419 dnia: 20 Marca 2008, 21:56 »
Dziękujemy Werciu! :uscisk:
Moja Droga, jak tu nie pisać o tych naszych Cudeńkach z miłością. Przecież są takie kochane i przepyszne, że ohhhh!!!! :Serduszka: :Serduszka:
Powoli szykujemy się do Świątecznego wyjazdu! ;)

Więc wszystkim forumkowym ciociom

Pogodnych Świąt Wielkanocnych
pełnych wiosennej radości
Smacznego jajka i mokrego dyngusa ...
z pozdrowieniami życzy
AGULA z Rodzinką
:)
« Ostatnia zmiana: 20 Marca 2008, 21:59 wysłana przez AGULA »