Autor Wątek: KAMILA MARIA-Skarb AGULI i jej Męża!!!  (Przeczytany 42337 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
Odp: KAMILA MARIA-Skarb AGULI i jej Męża!!!
« Odpowiedź #300 dnia: 22 Listopada 2007, 19:05 »
AGULA witam u Ciebie po dluzszej nieobecnosci  :hello:

Kamilka rosnie ladnie i jak widac po fotkach jest cudowna  :ok: :brawo_2:

Offline AGULA

• entuzjasta
  • data ślubu: 25.06.2005 r.
« Odpowiedź #301 dnia: 22 Listopada 2007, 19:20 »
Witajcie Megi i Ty Jaguś!
Dziękujemy serdecznie za miłe słowa! ;D
Wasze śliczności są równie cudne! ;D
Wpadłam tylko na chwilkę bo nadchodzi czas kąpanka Kamilki a jeszcze musimy sie troszkę powygłupiać  ;D z Serdelkiem! ;D
A Skarbunio leży i czeka na hulankę! hihi
Pozdrawiam Was serdecznie! Ucałujcie swoje Skarby! :calus:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #302 dnia: 22 Listopada 2007, 19:23 »
Ja tez czekam az mi malenstwo sie obudzi i bedzie pluskanie a i maz przy okazji teraz sie drzemie  ;D

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #303 dnia: 22 Listopada 2007, 19:35 »
Mój mały też dostaj porcje hulanek przed kąpaniem :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #304 dnia: 22 Listopada 2007, 21:27 »
Dzięcię poszalało z matką, a teraz wykąpne smaczniutko sobie śpi!
Tatuś na kolacji firmowej a ja moczę biedne stopisko! Myślałam, ze mnie to nigdy nie dopadnie, a jednak dopadło!Wrasta mi paznokieć i teraz zaczęła mi wyciekać z niego ropa z krwią i troche boli...  :buu:
A zaczęło się w momencie jak przyszły chłodne dni, obcięłąm za krotko (zbyt krótko) paznokcie i założyłam kryte buty i...   :buu:
Ale paskudnie to wygląda od zeszłego piątku. Mąż już mnie goni do lekarza ale ja narazie walcze i robie sobie okłady z aloesu ... hmm... ale wiekszych efektów nie widać  :buu: Jak tak dalej pójdzie to niestety spotkanie z chirurgiem i zerwanie panokcia będzie nieuniknione (to paskudztwo, po ciąży, dorwalo juz moją bratową i kuzynkę, a ja myślałam, że ja tego uniknę ...  :mdleje:) ... może macie jakieś sprawdzone metody na tego typu dolegliwości??
... no dobra!Nie ma się co rozczulać!

... Wiecie co? W przeciągu 1,5 miesiąca dwukrotnie mi się zdarzyło, że jak odwiedziły nas moje ciężarne koleżanki , pobawiły się z Kamilką, ... to zaraz  po dwóch dniah dostały bóli porodowych i urodziły slodkie dzieciaczki! :dzidzia:
Tylko, że jedna z nich  była u mnie 20.11.2007 we wtorek, urodziła dziś a termin miała dopiero za miesiąc na 23 grudnia! Jeszcze umaiwałysmy się na jakieś przynajmniej jedno spotkanko przed porodem ... Aż tu nagle dostaje smsa od niej , że dziś niespodziewanie przyszedl na świat synuś!
A dopiero skończył jej się 35TC! Brała tabletki na podtrzymanie ciąży i właśnie w przyszłym tygodniu miała je odstawić.. hmmm... chyba miała czuja,że odwiedziła mnie we wtorek! :tak_2:
Ale wszystko jest ok, maleństwo waży 3100 i ma 51 cm. Nieźle jak na wcześniaka!
Nie spodziewałysmy się takiej akcji właśnie dziś!!! ;)
... coś mi się teraz Mała budzi co parę minut z delikatnym płaczem... :drapanie:
Lecę potulić moje Szczęście!
Miłego wieczorku!!!

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #305 dnia: 22 Listopada 2007, 21:31 »
Hmmm idz do kosmetyczki niech zrobi ci pedicure leczniczy :)
Napewno troche poboli ale bedzie ok :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline megi28

• uzależniony
  • data ślubu: 30.09.2006
« Odpowiedź #306 dnia: 23 Listopada 2007, 09:30 »
Hehe Agula ja tak właśnie urodziłam. W sobotę była u mnie moja koleżanka z m-czną córeczką i dała mi ją na ręce ale tak z nienacka, że ja aż się wystraszyam. Już wieczorem czułam sie dziwnie a w niedzielę rano prosto na porodówkę. Później rozmawiałam z moim lekarzem i on mi powiedziałam ,że jak najbardziej dziecko mogło spowodować wcześniejszy poród, że w momencie trzymania jej na rękach do mózgu zostały wysłane sygnały, które zadziałały jakby mi podano oksytocynę. Czyli coś w tym jest :)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #307 dnia: 28 Listopada 2007, 21:52 »
Witaj AGULA po dłuższej nieobecności. Troszke mi zajmuje nadrabianie wątków :)

Nie będę oryginalna, Kamilka jest przecudna, przesłodka i ma piękny zalotny uśmiech!!! A to zdjęcie w sephii z 07.11 (trzecie od góry) jest po prostu bombowe!!! Ja bym sobie na Waszym miejscu powiększyła i powiesiła w pokoju:)

Co do koleżanek, które rodziły po wizycie u Ciebie...mam nadzieję, że ja nie urodzę po wirtualnych odwiedzinach...dziwnie się dziś czuję, ale mam nadzieję, ze to nie to, bo zdecydowanie za wczesnie, chociaż o 3 tygodnie!!

Buzialki i pozdrawiam śliczną Niunię i przesyłam całuski w brzuszek:)

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #308 dnia: 28 Listopada 2007, 22:13 »
Hmmm idz do kosmetyczki niech zrobi ci pedicure leczniczy :)
Napewno troche poboli ale bedzie ok :D

Witaj Elu!
Jutro idę na zabieg z paluchem! :brewki: Dostałam skierowanie od naszego rodzinnego! Inaczej nie da rady go wyleczyć jak tylko ciachać!
A u kosmetyczki to paluch musi byc wyleczony, prawda?Więc odpada narazie!
Pozdrawiam Cię serdecznie!

Hehe Agula ja tak właśnie urodziłam. W sobotę była u mnie moja koleżanka z m-czną córeczką i dała mi ją na ręce ale tak z nienacka, że ja aż się wystraszyam. Już wieczorem czułam sie dziwnie a w niedzielę rano prosto na porodówkę. Później rozmawiałam z moim lekarzem i on mi powiedziałam ,że jak najbardziej dziecko mogło spowodować wcześniejszy poród, że w momencie trzymania jej na rękach do mózgu zostały wysłane sygnały, które zadziałały jakby mi podano oksytocynę. Czyli coś w tym jest :)

Witaj Megi!
nio właśnie i to jest bardzo prawdopodobne! A maleńki mojej kumpeli do dziś leżał w inkubatorku, dostawał antybiotyk bo miał zaburzenia w odddychaniu.
Na drugi dzień po porodzie okazało się że kumpela miała paciorkowaca i maluszek dostał zapalenia płuc, ale już jest dobrze i dziś poraz pierwszy dostanie Go na noc do pokoju! :)

...
A my jestesmy po wizycie u pediatry i szczepieniu! Kamilka była baaaaardzo dzielna podczas szczepienia!Zapłakała tylko przy ukłuciu ( raptem  :drapanie: z 5 sekund ) jak dotarło do główki że to coś zabolało!hihi Ale to była tylko chwilka!Musze stwierdzić, że nasza córcia to odważna kobitka!hihihi ...
Matka taka nie była!hihih a jutro tym bardziej nie będę tak odważna! :mdleje:
Trzymajcie za mnie kciuki!

A co do wagi to ... nasz Pulpecik waży już 6145g!!!  ;D

Witaj AGULA po dłuższej nieobecności. Troszke mi zajmuje nadrabianie wątków :)

Nie będę oryginalna, Kamilka jest przecudna, przesłodka i ma piękny zalotny uśmiech!!! A to zdjęcie w sephii z 07.11 (trzecie od góry) jest po prostu bombowe!!! Ja bym sobie na Waszym miejscu powiększyła i powiesiła w pokoju:)

Co do koleżanek, które rodziły po wizycie u Ciebie...mam nadzieję, że ja nie urodzę po wirtualnych odwiedzinach...dziwnie się dziś czuję, ale mam nadzieję, ze to nie to, bo zdecydowanie za wczesnie, chociaż o 3 tygodnie!!

Buzialki i pozdrawiam śliczną Niunię i przesyłam całuski w brzuszek:)

Witaj Martynko!
Strasznie miło znowu Cię widzieć w naszym wątku!!! :przytul:

Dziękujemy z Kamilką za tak miłe słowa!hihih ... Właśnie planujemy sobie powiększyć którąś z fotek naszej  Pyzulki i umieścić na ściance! ;D

Kochanieńka wszystko będzie dobrze!Od wirtulanych odwiedzin nic Wam nie grozi!A jakby co to przekaz proszę Gabuni, że ciotka prosi o troszkę cierpliwości!Święta to cudny okres na narodziny, więc może wtedy???Bo wtedy będzie już mogła prawie legalnie pojawić sie na świecie! ;)

Pozdrawiamy wszystkie forumkowe Ciocie!  :uscisk: :id_juz:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #309 dnia: 28 Listopada 2007, 22:18 »
Ja na ten bolacy aznokiec tzn rane proponowalabym smarowac mascia z antybiotykiem (Tribiotyk) jest reweacyjny , mezowi w nosie sie budowal wrzod i pani  z apteki mu doradzila aby sobie z zewnatrz smarowal ta mascia i  po 2 dniach czul juz ulge bo nie bolalo i z kazdym dniem bylo juz tylko lepiej. Mam nadzieje , ze i Tobie pomoze w cierpieniu.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #310 dnia: 29 Listopada 2007, 00:20 »
Tribiotic jest to maśc z abtybiotykiem , bez recepty , koszt ok 2 zł ....wyuczone mam to na pamiec :D

• Chuck Norris
« Odpowiedź #311 dnia: 29 Listopada 2007, 09:22 »
to przekaz proszę Gabuni, że ciotka prosi o troszkę cierpliwości!Święta to cudny okres na narodziny, więc może wtedy???Bo wtedy będzie już mogła prawie legalnie pojawić sie na świecie! ;)

Oj tak, święta to cudny czas, ale chciałabym je spędzić już albo z Gabrysią w domku, u moich rodziców, albo niech się urodzi tuż po :) W samą Wigilię nie, bo będziemy u rodziców w innym mieście i trzeba będzie gnac do szpitala :)

Dzielną masz Córeczkę!!!!

Buzialki

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #312 dnia: 2 Grudnia 2007, 17:21 »
hej Dziewczyny!
No i jestem po zabiegu!
Pan doktor troszke cwaniakowaty!Nie lubię takich ludzi.
Wbił dwa zastrzyki w palucha, jeden od strony rany, drugi od strony zewnetrznej i stwierdzil, że nie ma gdzie się wbić bo mam mało mięska na paluchach., więc zahaczył przy tym o kość i troszkę wyginał igłę...brrrrrrrrrrr. Znieczulenie zaczęło działać i zaczął wycinać, oczyszczać ... brrrr, ale nic nie czułam dopiero póżniej się zaczęło...Całe czwartkowe popołudnie przeplakałam z bólu jak znieczulenie przestało działać (dzięki Bogu moja mama przyjechała i zajęła się Kamilką, a mąż w piątek wziął wolne w pracy bo musiałam jechać na zdjęcie szwa).
Jeszcze konował jeden przepisał mi pyralginum ma ból, gdzie w ulotce wyraźne jest napisane z wykrzyknikiem, że kobiety karmiące nie mogą zażywać!Więc zadzwoniłam do naszego pediatry z prośbą o wskazanie jakiegoś innego leku przeciw bólowego...brałam APAP.
Żyję!!!Ale palec nadal boli i rwie!
Dzięki dziewczyny za poradę, kupię sobie tę maść!A teraz mam moczyc nogę w mydlinach i mam jakiś antybiotyk w maści ale nie pamietam teraz nazwy!

... Kończę bo jestem u tesciów a i moje dziecię obudziło się z drzemki!

postaram się jeszcze potem napisać, jak wrócę do domku!
Pozdrawiam Was!

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #313 dnia: 2 Grudnia 2007, 23:33 »
Już jesteśmy w domku! :)

Oj tak, święta to cudny czas, ale chciałabym je spędzić już albo z Gabrysią w domku, u moich rodziców, albo niech się urodzi tuż po :) W samą Wigilię nie, bo będziemy u rodziców w innym mieście i trzeba będzie gnac do szpitala :)

Dzielną masz Córeczkę!!!!

Buzialki

Martynko! No to już lepiej niech Gabiś poczeka aż Mamusia posmakuje sobie pyszności świątecznych  i po świętach niech już sobie przychodzi na świat,  jak już tak uparcie dąży do tego szybszego spotkania z Rodzicami! ;D  :Serduszka:

...
Wiem wiem, że dzielna ta moja córa!hihi
I jeszcze muszę się pochwalić, że dziś, w dniu kiedy nasz Skarbuś skończył 20 tygodni (tj. 140 dni, inaczej 5 miesięcy księżycowych ... hihihi  :Serduszka: ) ... Kamilka poraz pierwszy w swoim życiu, podczas wygłupianek z tatusiem, przewróciła się z plecków na brzuszek! :skacza: fakt, że udało Jej się to przypadkiem, ale udało!hihihi
Nasza mała cudna kuleczka jest taka pocieszna że hoho.  :Serduszka: Wciąż by się tylko śmiała i śmiała i robi coraz to nowsze minki! Łobuziak mały!hihihi
Oczywiście jak widzi nowe lub dawno nie widziane twarze to bacznie im sie przypatruje zanim zacznie się usmiechać, ale i tak śmiało możemy stwierdzić, że jest bardzo radosną dziewczynką! :Zakochany:

...
A palec dalej rwie jak cholera! Mam nadzieję, że się wygoi! :Kwasny:
Dobrej nocki!

• Chuck Norris
« Odpowiedź #314 dnia: 3 Grudnia 2007, 09:29 »
Ojj, współczuję z tym palcem...ja co prawda nie mialam, ale pamietam ile sie moja siostra nacierpiala  :przytul:

I brawa dla Kamilki za przewrót, nawet jesli byl przypadkowy :) Teraz pewnie zrozumiala o co chodzi i bedzie sie przewracala czesciej :)

Pozdrawiamy, milego dnia

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #315 dnia: 4 Grudnia 2007, 16:54 »
Dzięki Martynko!!!!
 Mały chichotek drzemie sobie teraz smacznie!  ;D
... a palec dalej boli. Wczoraj sie troszku z wieczora popłakałam! :-[
Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
Pozdrawiam Cie serdecznie!

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #316 dnia: 4 Grudnia 2007, 17:36 »
Gratuluję Kamilce pierwszego przewrotu!!!!!

A Tobie Agula, a raczej paluchowi :) szybkiego powrotu do sił

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #317 dnia: 4 Grudnia 2007, 17:39 »
Witaj Lemmy!! :)
Dziękujemy bardzo za odwiedzinki w naszym wątku i za życzenia !!!
Pozdrawiamy serdecznie!

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #318 dnia: 4 Grudnia 2007, 18:18 »
Bidulka z Ciebie  :uscisk: :przytul: Mam nadzieje ,ze z dnia na dzien bezie tylko lepiej  :przytul:

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #319 dnia: 5 Grudnia 2007, 00:01 »
Oj Jaguś, ja też mam taką nadzieję! :-[
Palec wygląda okropnie!A najgorsze jest to, że najbardziej jest spuchnięty w miejscach gdzie ten pseudo lekarz dawał mi zastrzyki!
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!
Poczekam jeszcze kilka dni i jak nie bedzie poprawy to idę gdzieś prywatnie.
Dobrej nocki!

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #320 dnia: 5 Grudnia 2007, 00:05 »
O kurcze  :-\
A mozesz pokazac paluszek ?

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #321 dnia: 5 Grudnia 2007, 11:07 »
AGULA mas zracje ,ze  czasem warto dodatkow skontrolowac swoje obawy, lepiej na zimne dmuchac , po prostu idz do innego lekarza a nawet na ostry dyzur aby sie upewnic ,ze wszytsko sie goi jak powinno  :przytul:

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #322 dnia: 5 Grudnia 2007, 15:57 »
Lepiej idź do innego lekarza!!

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #323 dnia: 5 Grudnia 2007, 16:43 »
Agula dziewczyny mają rację! Idź do innego lekarza jak najszybciej! Z tym nie ma żartów a moze ten beznadziejny lekarz coś spartolił, lepiej nie czekać tylko szybko się z innym lekarzem skonsultować. trzymam kciuki i buziaki dla kamilki!

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
« Odpowiedź #324 dnia: 5 Grudnia 2007, 16:50 »
Chyba warto się innego lekarza zapytać. Może się okazać, że wszystko jest ok, bo bardzo roznie bywa z gojeniem i nawet (nie smiej sie tylko), faza i to czy ksiezyc rosnie czy maleje ma roznice. Tego jestem pewna, bo akurat z gojeniem sie ran po zabiegach chirurgicznych mam chyba az za duzo doswiadczenia.
Ale moze, odpukać, być tak, że rzeczywiscie cos jest nie tak i lepiej teraz zareagowac! Powodzenia!!!!

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #325 dnia: 6 Grudnia 2007, 00:45 »
I jak palec ?
Pokaz go , zobacze co z nim nie tak  :-\

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #326 dnia: 9 Grudnia 2007, 20:25 »
Hej dziewczyny!
W środę o 23 z minutami wylądowałam z bolącym paluchem w przychodni na dyżurze! :depresja: Palec był bordowy, siny i strasznie zaropiały. Okazalo się, że ma spore zapalenie. Dostałam antybiotyk DUOMOX dawkę 1g 2 x na dobę. I zakaz chodzenia! ... łatwo mówić trudniej wykonać. Na szczęście mogę karmić Kamilkę piersią.
Jutro umówiłam się prywatnie w domku z lekarzem rodzinnym, który musi sprawdzić czy są jakieś postępy w leczeniu i żeby cokolwiek móc z nim robić dalej to muszę wyeliminować zapalenie.
A potem po poludniu mąż wiezie nas z Kamilką do moich rodziców, bo wyjeżdża służbowo do Belgii a ja niestety muszę mieć pomoc przy Skarbusi.
Zobaczymy co jutro lekarz powie. Dam znać.  :( Jeżeli będę musiała zgłosić się do chirurga to umówie się prywatnie na wizytę w Choszcznie. Bratowa, kuzynka i kumpel mieli do czynienia ze sprawdzonym fachowcem, który Daj Boże i mnie pomoże.
Narazie wygląda to nadal nieciekawie.
Nie będę Wam pokazywała bo to nic zachwycającego. :tak_smutne:
Przez konowała mam teraz jeszcze wieksze problemy niż miałam. Chcialabym żeby jego też to spotkalo za to że jest takim popaprańcem! :Kill: Przepraszam dziewczyny za swą złośliwośc ale naprawdę mam do niego  żal!
Elu, Lemmy, Anulko, Niki, Jagusiu dziekuję Wam za zainteresowanie.
Pozdrawiam Was serdecznie życzę udanego wieczoru!

Ps. Jedynym pocieszeniem w całej tej paskudnej sytuacji jest uśmiech  :Zakochany: mojego Ukochanego Słoneczka!

• Chuck Norris
« Odpowiedź #327 dnia: 9 Grudnia 2007, 20:32 »
 :przytul: :przytul: biedactwo!! Mam nadzieję, że opuchlizna szybko zejdzie i palec wróci do sprawności!!!

Pozdrawiam

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #328 dnia: 9 Grudnia 2007, 21:19 »
Dzięki Martynko! :przytul:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #329 dnia: 9 Grudnia 2007, 23:58 »
Czekaj...czekaj czyli ten lekekarz coś ci spaprał ? tzn te pierwszy ?