Autor Wątek: KAMILA MARIA-Skarb AGULI i jej Męża!!!  (Przeczytany 42358 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
Odp: KAMILA MARIA-Skarb AGULI i jej Męża!!!
« Odpowiedź #240 dnia: 19 Października 2007, 12:48 »
AGULA no to wspaniale ,ze Kamilka ladnie spi a Ty masz troche czasu dla siebie  :)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #241 dnia: 21 Października 2007, 09:23 »
A co u was slychac ?
 ;D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline AGULA

• entuzjasta
  • data ślubu: 25.06.2005 r.
« Odpowiedź #242 dnia: 22 Października 2007, 23:05 »
Dawno nic u Cibie nie pisałam.. w sumie to tylko na początku.. Ale dziś zajżałąm. Masz porostu pięną córcię!!!!!!!!!!!!!!!!! Aż się mój instynkt macierzyński obudził ( budzi się często ale teraz ze zdwojoną siłą!!!) jest nisamowita.:):) Życzę wam zdróweczka!!

Witaj Gabiś w naszym wątku!To miło że ponownie nas odwiedziłaś! dziękujemy za miłe słówka! ;D ... a zdwojona siła  instynktu macierzyńskiego!?! Jestem jak najbardziej ZA!! ;D

AGULA no to wspaniale ,ze Kamilka ladnie spi a Ty masz troche czasu dla siebie  :)

Witaj Jaguś!Ano nie chcę chwalić dnia przed zachodem słonka, ale nasza córcia pięknie przesypia nocki, a z dniem bywa różnie! ;D Pomimo tego, że w dzień  potrafi pobrykać to równiez potrafi sobie poleżeć sama w łóżeczku w towarzystwie misiakowych przyjaciół i "podyskutować" ze swymi pluszakami! :Serduszka: ... a wtedy jest przezabawna!hihihi

A co u was slychac ?
 ;D

Witaj Elu! A Dziękujemy! U nas wszystko w porządku! Kamilka wczoraj skończyła 14 tygodni  :Serduszka:, a dziś 99 dni  :Serduszka:, a jutro już 100 - czka naszej kochanej córci wskakuje na licznik!hhihihi ... Ehhh jak ten czas leci! ;) ... A mi Niestety pozostały juz tylko 4 tygodnie macierzyńskiego. Dlaczego w naszym kraju ten urlop jest tak krótki???   :tak_smutne: ...no cóż, nic na to nie poradzimy!Jest jak jest!Pocieszam się tym, że mam jeszcze zaległy urlop wypoczynkowy, ... a potem wychowawczy biorę ... bez dwóch zdań!

... A co nowego u Naszej Kamilki? hihih ... wczoraj zauważyła u siebie coś nowego ... stópki!!! ;D !Była bardzo zdziwiona i teraz za każdym razem jak przewijam Skarbuśka to podnosi nóżki do góry i robi wielkie oczka i baaaardzo się dziwi!HIHIHI  :Serduszka:
A wogóle Milka wygląda przezabawnie jak zmieniam Jej pieluszkę, wtedy trzyma rączki na kolankach i ma prześmieszną minkę! :Serduszka:
A dziś miała gości!W odwiedzinki zawitali Babcia z Dziadkiem!Dziadek jakby mógł to by bez przerwy nosił Małą na rękach! ;D ... i chciał nam dziś ukraść naszego Skarbunia  ;D .... hmmm muszę uważać!hihihi ;D
... W związku z tym, że Kamisia skończyła już 3 miesiące, to teraz w najbliższą środę idziemy na pierwszą wizytę kontrolną do okulisty. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku! :smile:

Miłej nocki życzę!

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #243 dnia: 23 Października 2007, 05:15 »
AGULA no to same super wiesci  :brawo_2: :skacza:

Gratuluje 100-dniowki Kamilki  :Daje_kwiatka: Piersza setka w zyciu  ;D

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #244 dnia: 23 Października 2007, 08:33 »
No to wszystkiego co najpiękniejsze dla Twojej córci:):):) A nóżki u dziecka to najcudowniesza sprawa!!!!!!! One są takie słodziutkie:):)

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #245 dnia: 23 Października 2007, 15:08 »

:serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce: :serce:

Jaguś, Gabiś Dziękujemy Wam serdecznie za Setkowe życzonka! :uscisk:

Muszę znaleźć chwilkę i zrobić podsumowanie pierwszej stówki życia naszej najdroższej Pysi!  :Serduszka:
A póki co to wklejam fotkę z dzisiejszego Wielkiego Setusiowego Dnia Mojej Córki!  :Serduszka:

Pozdrawiamy serdecznie i życzymy Miłego Dnia!!!  :id_juz:
« Ostatnia zmiana: 24 Października 2007, 07:48 wysłana przez rybkawiedenka »

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #246 dnia: 23 Października 2007, 19:41 »
no prosze ale wielka panna

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #247 dnia: 24 Października 2007, 07:21 »
Mnie ie fotki nie otwieraja  ???

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #248 dnia: 24 Października 2007, 14:24 »
A rosną nam pannice jak na drożdżach Jagódko;D

Jaguś! nie mam pojęcia dlaczego Tobie fotki się nie otworzyły?  :drapanie: Mam nadzieję, że się otworzą!hihih :wink: :los:

... A dziś byłyśmy na pierwszej wizycie kontrolnej u okulisty! Kamilka była dzielna że hohoh!A bałam się że będzie płakać!Zawsze się niepotrzebnie stresuję a Niunia zawsze nas miło zaskakuje! :Serduszka: Nasz aniołek najdroższy!  :Serduszka:
Najpierw Pani doktor zakropiła Milce oczka (a źrenice miała tak duże że hohho  :Uu:)  i musieliśmy poczekać 20 minut!I w tym czasie nasze dzieciątko zaczęło zasypiać i zasnęło! Jak zasnęła to w żaden sposób nie moglismy jej obudzić!Na nic nie reagowała, taką sobie głęboką drzemkę ucięła!A to było wprost niewiarygodne bo zazwyczaj w dzień Kamilka śpi bardzo czujnie!  :Serduszka: A że dziecię nie może spać w trakcie badania więc musielismy przepuścić jedną Panią!  ;D  Baliśmy się że będzie spała i spała i że z badania nici, ale po jakiejś pół godzince, jedna z pielęgniarek zamykała drzwi od gabinetu z takim impetem, że nasze dziecię  poderwało się i pobudka gotowa! hihihi  ;D ( nie wiem ... chyba w tym przypadku powinnam jej podziekować  ;D hihih).
Ale podobnie reagowało dwoje innych dzieci, że aż się z mamusiami śmiałyśmy i dziwiłyśmy, ze trzeba było by chyba podprowadzic P. doktor te kropelki bo działają na dzidziulki rewelacyjnie!Zakropisz oczka i masz w dzień czas wolny!hihihihihihihihih!!! ;D ... no niestety jednej z dzidzi nie udało sie porządnie przeprowadzić badania bo spało jak suseł i ni w ząb nie chciało sie obudzić!
Tak więc Okulista zaliczony!Ze wzrokiem naszej Niuni wszystko w porządku! :ok: Tzn.ma wadę +1,5 ale to rzekomo u niemowlaczków w 3 miesiącu życia jest prawidłowe i normalne i że tak powinno być! :drapanie:
6 listopada kolejna, tzn.druga wizyta kontrolna u ortopedy! Mam nadzieję, że również będzie wszystko OK!
Kamisia sobie teraz smacznie śpi a ja lecę robić obiadek!(dziś pulpeciki w sosiku z indyczka. Oczywiście lekko strawny obiadek, taki dla mamuli karmiącej! ;D

Pozdrawiam i życze Miłego Dnia!

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #249 dnia: 25 Października 2007, 06:30 »
AGULA nareszcie dzis mi sie otworzyly te cudowne foteczki, najpiekniejsz ejsst jak ona ladnie sie usmiecha mala cwaniara  ;D Jest kochana ,ze zawsze jestes z niej dumna podczas badanek.
 No to bedziemy czekaly na wiesci po wizycie u ortopedy  :) Ty idziesz 6 listopada  a ja 7 mam wizyte u ginka  ;D

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #250 dnia: 25 Października 2007, 08:39 »
Śliczna ta Twoja niunia i chyba bardzo pogodna :-)

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #251 dnia: 25 Października 2007, 10:23 »
a powiedz czy to bylo zalecenie lekarza ten okulista czy u was to tak rutynowo?

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #252 dnia: 25 Października 2007, 12:22 »
Ale ślicznosci z Kamilki!!! :) I jaka juz duza :)

Jagódko u nas w Sz-nie zalecaja takie badania kazdemu niemowlakowi. W Ksiazeczce dziecka mam pieczatke ze w 3 m-cu zycia na badanie kontrolne do okulisty, w 1. mcu do ortopedy i takie tam. Pewnie Aga tak samo ma i tez była. Mi lekarka pow ze takiemu bobasowi nie mozna zbadac jakichs małych wad, stwierdza tylko czy nie ma powaznych, na te malutkie to jeszcze za wczesnie.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #253 dnia: 25 Października 2007, 13:07 »
pytam bo u nas nie ma czegos takiego

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #254 dnia: 25 Października 2007, 13:25 »
AGULA nareszcie dzis mi sie otworzyly te cudowne foteczki, najpiekniejsz ejsst jak ona ladnie sie usmiecha mala cwaniara  ;D Jest kochana ,ze zawsze jestes z niej dumna podczas badanek.
 No to bedziemy czekaly na wiesci po wizycie u ortopedy  :) Ty idziesz 6 listopada  a ja 7 mam wizyte u ginka  ;D
Witaj Jaguś! no to cieszę się bardzo, że w końcu ujrzałaś moje Skarbusio!hihi!I dziekujemy !! I oczywiście trzymam kciuki za dobre wieści z wizyty u Ginka!

Śliczna ta Twoja niunia i chyba bardzo pogodna :-)

Dziekujemy Merkunku;D
Ojjjj bardzo pogodna dziewczynka z tej Naszej Kamilki!Rano po przebudzeniu wita nas uśmiechem i praktycznie bardzo często się uśmiecha, a teraz coraz częściej zaczyna śmiać się w głos  ;D ... i nie chwaląc dnia przed zachodem słonka to naprawdę niewiele nam płacze (przeważnie tylko przy kąpieli!hihih..niestety  :tak_2: , ale z tym też sobie poradzimy! ;))

a powiedz czy to bylo zalecenie lekarza ten okulista czy u was to tak rutynowo?

Jagódko, tak jak wspomniała anulka33, badanie u okulisty jest w Szczecinie zalecane prawdopodobnie każdemu niemowlakowi! Właśnie w książeczce zdrowia dziecięcia mamy wbite pieczątki informujące, że w 1 miesiącu życia zalecana jest wizyta u ortopedy,a po skończonym 3 miesiącu życia należy zgłosić się na badania do okulisty! Więc jako posłuszna matka zgłosiłam się z dzidzią na takie badania! ;)

Ale ślicznosci z Kamilki!!! :) I jaka juz duza :)

Jagódko u nas w Sz-nie zalecaja takie badania kazdemu niemowlakowi. W Ksiazeczce dziecka mam pieczatke ze w 3 m-cu zycia na badanie kontrolne do okulisty, w 1. mcu do ortopedy i takie tam. Pewnie Aga tak samo ma i tez była. Mi lekarka pow ze takiemu bobasowi nie mozna zbadac jakichs małych wad, stwierdza tylko czy nie ma powaznych, na te malutkie to jeszcze za wczesnie.

Witaj Anulko ... tak tak te badanka robimy zgodnie z informacjami podanymi w książeczce zdrowia! :) :tak_2:
... Serdecznie Dziękujemy z Kamilką za miłe słowa!  ;) ...Oj duża pannica!  :Serduszka: Też sie nie mogę nadziwić, że tak szybciutko rośnie! ;)

pytam bo u nas nie ma czegos takiego

Jagódko Właśnie już troszkę wyżej odpowiedziałam na Twoje pytanko! ;D (wyprzedziłaś mnie!hihi)

Pozdrawiam Was serdecznie!

Ps.(Misiek śpi sobie smacznie... właśnie przed chwilą skończyła 102 dobę życia po drugiej stronie brzusia!hihih... a my z mężem maniakalnie codziennie w godzinie narodzin Skarbunia, tj. o 13:09 śpiewamy jej 100 lat! :gitara: hhihi! I dziadek też codziennie o tej porze dzwoni  z życzeniami!hihi!Prawda, że mamy bzika!?  :grin: :hahaha: ... no cóż wariactwo! ;D :skacza: :los:

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #255 dnia: 26 Października 2007, 12:20 »
Agula wasza córcia jest urocza ja z moim kubusiem za 2 tygodnie do okulisty się wyieram :D mam nadziej ze też tak gładko pójdzie:)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline asiek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2004
« Odpowiedź #256 dnia: 27 Października 2007, 10:55 »
Ale Kamilka pięknie i szybko urosła!!!
Końcówki macierzyńskiego nie zazdroszczę  :-\
Szkoda,że nie można zostać u nas z dzieckiem dłużej..... oczywiściei jak ktoś chce :)

Ja się cieszę,że mogłam zostać z Miłkiem w domku.Ale oczywiście gdybym nie miała takiej możliwości tez bym wracała.Ale najważniejsze- wszystko się da pogodzić!!!

A co do wiyt kontrolnych - super,że u okulisty wsio ok!
No i teraz ortopeda-tez będzie luzik.
No i z tym spankiem Kamilki - dobrze,że się tak poukładało (tfu tfu) bo będziesz w miare wyspana chodziła do pracy  ;)

Pozdrawiamy serdecznie!!

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #257 dnia: 29 Października 2007, 22:02 »
Witaj Madziulku! To miło że odwiedziłaś nas w naszym wątku! A wizyta u okulisty nie jest straszna! ;) Będzie dobrze! ;)

Asiek Witam Cię serdecznie!
Jeżeli chodzi o macierzyński to faktycznie smutne ... zostało mi już tylko 3 tygodnie  :Kwasny: , ale mam jeszcze urlop do 9 stycznia 2008r. A potem Asieńko wybieram się na wychowawczy! Nie zostawię swojej Kruszynki samej! Akurat, póki co, jak narazie możemy sobie pozwolić na bezpłatny urlop, więc wykorzystam tę szansę .. :drapanie: przepraszam ale chyba ostatnio niezbyt jasno się wyraziłam na ten temat.
Jestem poprostu wkurzona na fakt, że dzieciątka kończą 18 tygodni (lub 20) i mamy już się z nimi rozstawać!!!
 :nerwus: :protestuje: :protestuje: :protestuje: Ja akurat mam to szczęście, że mogę wykorzystać wychowawczy, ale co mają powiedziec inne mamusie?!  :diabel_3:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #258 dnia: 29 Października 2007, 22:06 »
Inne mamusie np . ja :( 4 miesiace miał i musiała wracac do pracy bo prowadze sama działalnosc ...
A ty masz szczescie ze mozesz posiedziec z dzidzia :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #259 dnia: 29 Października 2007, 22:22 »
Ano Eluniu tak to niestety jest!  :roll: ... Bardzo się cieszę, że jak narazie mogę sobie jeszcze posiedzieć z Niunią i obserwować jak rozwija się z dnia na dzień. To jest niesamowite.
Jeszcze się tylko pochwalę, że Milka od piątku pieknie dźwiga główkę leżąc na brzuszku!  :Serduszka: a od soboty "gaguli" ze smokiem w buzi!hihih

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #260 dnia: 29 Października 2007, 22:27 »
Gaguli  ;D Poczekaj az zacznie poznawac swój głos i bedzie spiewac :)

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #261 dnia: 29 Października 2007, 22:33 »
Hahahaha!Elu!
Wyobraź sobie, że Ta mała Spryciula powoli zaczyna łapać!  ;D Jak spiewam Jej kołysankę to coraz częściej się zdarza, że jak zaśpiewam zwrotkę i wracam do "aaaaa" to Milka bierze oddech i zaczyna mruczeć "aaaa"!To jest niesamowite!hihi... a co będzie dalej? hihihi :Serduszka:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #262 dnia: 29 Października 2007, 22:36 »
Super sprawa z tym spiewaniem :)
Spiewaj jej cały czas jedna pioseneczke a ona podłapie i tez bedzie nucic jak bedzie starsza :)
Mojej kolezanki córcia tak własnie robiła :) I było to takie dziwne ze taka mała istotka ok roczku nuciła piosenke :)

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #263 dnia: 29 Października 2007, 22:44 »
Wiesz co Elu?W tym coś chyba jest!
Przez całą ciążę puszczałam jedną płytę z piosenkami dla dzidziulków i teraz Mała bardzo ją lubi! 
A jak jest senna i trzymam ją na rączkach to się przytuli i nagle się odrywa spojrzy na mnie tymi swoimi oczkami i mruczy "aaa"!Więc wtedy zaczynam jej śpiewać!A jak przestanę a Mała jeszcze nie zasnęłą to choćby była nie wiem jak bardzo"padnięta", tojeszcze zamruczy "aaa". Normalnie padam wtedy ze śmiechu!
Dzieci są boskie! :Serduszka:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #264 dnia: 29 Października 2007, 22:49 »
Jak to dobrze miec takie skarby  :Serduszka:
A dzieci jak widzisz to są bardzo madre i szybko sie uczą :)

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #265 dnia: 29 Października 2007, 22:54 »
Oj Elu!Żebyś wiedziała!Dzieciaczki to wielki Skarb!!! :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka:
Są tak przecudowne, prześmieszne i z dnia na dzień coraz mądrzejsze! :Serduszka:
I jak tu ich nie schrupać!hihihi

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #266 dnia: 29 Października 2007, 23:01 »
Czas na drugiego do pary :) Dwa razy więcej szczęscia i słodyczy  ;D ;)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
« Odpowiedź #267 dnia: 30 Października 2007, 11:22 »
Zycie bez dzieci chyba nie mialo by sensu , moj maz ostatnio sam to stwierdzil ,z eto takie zycie egoistyczne bez pelnowartosciowej rodziny .

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #268 dnia: 30 Października 2007, 13:53 »
Oj tak, macie rację :) Dzieci są niesamowite ;D

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #269 dnia: 30 Października 2007, 15:09 »
Czas na drugiego do pary :) Dwa razy więcej szczęscia i słodyczy  ;D ;)

haha!Oj tak!żebyś wiedziała Elu! ;D Ale jeszcze nie teraz!Narazie za wcześnie a poza tym chcemy się nacieszyć tym jednym małym słodkim Skarbuniem!  :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka:  Ale nie zamierzamy poprzestać na Kamilce!hihih! ... bo dzieci to prawdziwy Skarb! Ostatnio Pan Pediatra kazał nam się brać "do roboty". Bo stwierdził, że jak widzi nas takich szczesliwych to nie ma na co czekać! :lol:

Zycie bez dzieci chyba nie mialo by sensu , moj maz ostatnio sam to stwierdzil ,z eto takie zycie egoistyczne bez pelnowartosciowej rodziny .

Racja Jaguś!!!100% potwierdzam i jak najbardziej jestem ZA! :D

Oj tak, macie rację :) Dzieci są niesamowite ;D

... Anulko!Prawda!!... hmmm mniamuś... tylko je schrupać!!!  :D  :Serduszka: :Serduszka:

Miłego Dzionka dziewczynki!
Lecę robić obiadek póki Kamisia śpi!