Autor Wątek: KAMILA MARIA-Skarb AGULI i jej Męża!!!  (Przeczytany 42355 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AGULA

• entuzjasta
  • data ślubu: 25.06.2005 r.
Odp: KAMILA MARIA-Skarb AGULI i jej Męża!!!
« Odpowiedź #210 dnia: 5 Października 2007, 23:12 »
Hej dziewczyny!
Postaram się w telegraficznym skrócie opisać dzień chrztu św. naszego aniołka! :Serduszka:

Chrzciny zorganizowalismy w moim rodzinnym mieście u moich rodziców, którym bardzo bardzo dziekuje za zorganizowanie tego pięknego dnia!
23 wrzesień 2007 r.! Kamilka o 13:09 kończy 10 tygodni!!!  :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka:
Piękna słoneczna pogoda!Jak na zamówienie  :okularnik: :ok:   ... Co prawda ciepełko pokrzyżowalo mi troszke plany co do ubioru ale wybrnełam!  ;D ...  cieszyliśmy się z tak przepięknego bezchmurnego dnia i ciepełka!
Nasz Skarbuś obudził się ok 8 rano i leżał sobie z tatusiem, który tłumaczył Kamilce jak wielkie i radosne święto Ją czeka! A Niunia usmiechała się radosnie!
Troszke się stresowaliśmy, że nasz mały łobuziak przed wyjściem do kościoła zacznie "kombinować", że niby jeść się zachce, kupke trzeba będzie zrobić i że nie będzie chciała się ubrać!I że przez wybryki Okruszka nie zdążymy na jej własny chrzest!  ;D
Ale na szczęście oprócz małego płaczu przy ubieraniu wszystko poszło jak z płatka!... zdążyliśmy do kościółka! ;D
Podczas mszy, nasza Córka oczywiście musiała wszystko i wszystkich  bacznie obserwować z wysokości ramienia Tatusia! Babcie i Dziadkowie siedzieli za nami i mieli niezły ubaw z wnusi!
W sumie przez całą mszę Kamisia była grzecznym dziecięciem oprócz głównego obrzędu chrztu!  ;D ... wtedy włączała Jej się "syrenka", bo musieliśmy położyć Ją czterokrotnie na chwilkę na rękach do poziomu, a tej pozycji baaaaaardzo nie lubi!  :nie: :Kwasny: więc za każdym razem jak podchodził ksiądz do naszego małego łobuziaka to łobuziak zaczynał "śpiew". Aż sam się przy tym uśmiał! Stwierdziliśmy, że w sumie była to poprawna reakcja malutkiego czlowieczka, z którego wypędzano pogaństwo! ;D
Oprócz Skarbusia, w tym samym dniu chrzczona była 2 dni młodsza od naszej Kamilki jej sąsiadeczka, koleżanka Zuzia (córeczka mojej kumpeli a wnuczka przyjaciół moich rodziców  :tak_2: fajny zbieg okoliczności  ;D) . Zuzinka też troszkę pokoncertowała!Gdy Jedna przestawała "śpiewać" to druga zaczynała ... ;D
A nam się jedynie śmiać chciało! ;)

...Także śmiało możemy powiedzieć, że dzień chrztu św. Naszej Córci był naprawdę udany!
Nasz mały aniołek, powiedzmy, że podczas mszy zachowywał sie dosyć przyzwoicie  :Serduszka:, ... pogoda dopisała - było przepieknie cieplutko i słonecznie, goście również dopisali (najważniejsze że nasze drogie prababcie się zjawiły  :ok:) a i na stole obfitości przepysznych nie brakowało!  ;D Niestety mogłam sobie tylko popatrzeć!hihiihi ... Ale kiedyś to sobie odbiję ... hihiihi
A na deser kilka foteczek

zerkam sobie ... a co mi tam ... ;D

najlepiej u Tatusia na ramieniu  ;)

Aniołek ... hihiihi

Offline morgaina

• Chuck Norris
« Odpowiedź #211 dnia: 5 Października 2007, 23:40 »
Ale słodziutka pięknie wyglądała, gratuluję udanych chrzcin my się dopiero przymierzamy.

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #212 dnia: 6 Października 2007, 00:02 »
Dziękujemy Morgaino! ;)

... jednak coś mi sie pomieszało (jak zwykle  ;D) i podwójnie wkleiłam  :glupek:! przepraszam!)

... uzupełniam relacyjkę o jeszcze kilka planowanych fotek ...
Aniołek cd ...  :Serduszka:

Nasza zakochana trójeczka ...  :D

Aniołek z mamusią ...

Cztery pokolenia: Najwspanialsza Prababcia Kamilki-Maria, Babcia Kamilki, Mama Kamilki i Kamilka  :Serduszka:

A to pierwszy bucik naszego Aniołka  :Serduszka:

... i dzień po chrzcinach ...

Słonecznego weekendziku życzy Kamilka z Rodzicami!
 :id_juz:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #213 dnia: 6 Października 2007, 07:30 »
AGULA faktycznie posiadacie anioleczka , brakuje jej tylko aureolki  ;D

Offline megi28

• uzależniony
  • data ślubu: 30.09.2006
« Odpowiedź #214 dnia: 6 Października 2007, 09:01 »
Piękny aniołeczek. Kamilka tak fajnie mróży oczko jak się uśmiecha:)
Jest słodziutka i wszyscy wyglądaliście pięknie.

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #215 dnia: 8 Października 2007, 12:16 »
Ale śliczna laleczka  :Serduszka:

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #216 dnia: 8 Października 2007, 15:58 »
Jagusiu, Megi, Martulko!! Dziekujemy pięknie, że zajrzałyście do naszego wątku i ... oczywiście za miłe słowa.  ;)

Nasza Kamisia skończyła wczoraj 12 tygodni  :Serduszka: ... i tu proszę zobaczyć jak nasza córka, przypadkowo z tej okazji  została Irokezem!  ;D  :lol:

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #217 dnia: 8 Października 2007, 16:05 »
Ale czadowe zdjęcie :D

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #218 dnia: 8 Października 2007, 16:10 »
 ;D :D :los: ... Dzieki Martulko!
Możesz wierzyć lub nie, ale to foto nie było ustawiane!To czysty przypadek!  :lol:
Poprostu chciałam wysłać mężusiowi fotkę, jak smacznie nasze dzieciątko spi sobie na ramieniu u Matki! ;D
I wyszło... hahah ... baaaardzo słodkie ...  ;D

Pozdrawiam!

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #219 dnia: 8 Października 2007, 20:39 »
hehehehe zdjeci amałego punka super :)
A jaka ona słodka :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #220 dnia: 8 Października 2007, 20:42 »
Ojej, jaka piekna:) super jest:)

Pozdrawiamy

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #221 dnia: 9 Października 2007, 08:47 »
Prawdziwy aniołeczek - tak słodko wygląda w tych szydełkowych ciuszkach...a fota dla tatusia...normalnie padłam :luzak:

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #222 dnia: 9 Października 2007, 12:17 »
Mały Irokezik hihih - słodkie zdjęcie  ;D

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #223 dnia: 9 Października 2007, 18:42 »
Czesc dziewczyny!

Elu, Martynko,Maju  Asiu, !!! dzięki za odwiedzinki w naszym wątku!

Maju, A co do sukieneczki to robótka ręczna mojej mamci!  ;D dziekuję, też mi się bardzo podoba!

Nasz słodki anielski punk-rokowiec robi się coraz zabawniejszy! ;D Wprawdzie już od ok. 16 sierpnia (zapisałam sobie te datę bo była dla nas przełomowa  :D ) Niunia rozpoczęła swe cudne głoskowanie i  wydawanie różnych przesmiesznych dźwięków, ale z dnia na dzień doskonali swe guganie coraz bardziej!A od zeszłego piątku tak "nawija" że jesteśmy pod wrażeniem!hihihhih...  :Serduszka: najzabawniejsze sa dyskusje z tatusiem jak wraca z pracy, wtedy córka zdaje relacje co cały dzionek porabiała z mamuśką! :hmmm: :tak_2: :grin:
Niesamowity ubaw też mamy jak "rozmawia" ze swoimi kumplami w łożeczku (nosorożec, żyrafa  i owieczka na ochraniaczach na łóżeczku) i jeszcze z dekorem na ścianach w Kubusie Puchatki! ;D :los: :Serduszka: ... mąż spłakał się ostatnio ze śmiechu.  :tak_2: :hopsa:
Jak cwaniura tak z nami guga to aż serducho się raduje!!!:serce:

Pozdrawiam serdecznie i zmykam bo mały łobuziak już woła a i czas przygotować kapiel!!!
Do nastepnych wieści!!!
Paaaaa

Ps. Dziekuję, że jesteście z nami!!!
Miłego wieczoru!!!!!!!!

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #224 dnia: 10 Października 2007, 00:42 »
Hej dziewczyny!
Skarbunio smacznie sobie śpi, Mężuś śpi (też smacznie! ;D .. chyba! ;) ), pranko poprasowane, kolejne powieszone (wyprane w nowiutkiej pralce! zapomniałam Wam powiedzieć, że odkąd Kamisia pojawiła się na świecie to praleczkę tyrałam prawie codziennie po 2 razy!I ...  załatwiłam ją pieknie, więc trzeba było kupić nową  ... dziś ją nam przywieźli!więc... zrobiłam 3 kolejeczki pranka! ;D )

hm... tak więc moje Skarby śpią a ja musiałam jeszcze wejść na forum bo nie wytrzymałam, a muszę wam cosik pokazać!

Ostatnio mężuś był na zakupkach i kupił Córuni kożuszek, bo stwierdził, że  nie mógł się oprzeć:  :Serduszka:

A dziś odwiedziła nas moja przyjaciółka, która od jakiegoś czasu mieszka w Szwajcarii i zobaczcie co m.in. przyniosła w prezencie dla Milki:

Prawda, że słodkie? :Serduszka:

Pozdrowienia i caluski dla wiernych Cioć!  :los:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #225 dnia: 10 Października 2007, 09:23 »
Zarówno kożuszek jak i te śliczne buciki - pasują do siebie ;) może się umówili ;D - są śliczne, już widzę małą w tych cudach...jak tylko ją ubierzesz to poproszę foty na modelce ;D

To, że zajeździłaś pralkę to nie dziwota - kto by wytrzymał taką eksploatację :D

• Chuck Norris
« Odpowiedź #226 dnia: 10 Października 2007, 11:00 »
Ale cudo!!! kozuszek i buciki :) A Kamilka jak zwykle bossska

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #227 dnia: 10 Października 2007, 11:13 »
Cudna mała i jakie piekne ciuszki, miodzio!!!!

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #228 dnia: 10 Października 2007, 12:32 »
Zarówno kożuszek jak i te śliczne buciki - pasują do siebie ;) może się umówili ;D - są śliczne, już widzę małą w tych cudach...jak tylko ją ubierzesz to poproszę foty na modelce ;D

To, że zajeździłaś pralkę to nie dziwota - kto by wytrzymał taką eksploatację :D

Maju napewno fotka będzie! ... też się śmialiśmy, że się potajemnie umawiają! ;D
... hmmm... mam nadzieję, że ta praleczka pochodzi...hihihihi  ;)

;D Dzięki Martynko!... Ciebie też to już niedługo czeka! hihihii ... oszalejesz na punkcie maleństwa!... A tatuś tym bardziej!!!Bo dziewczynki to rzekomo zawsze córunie Tatunia :D ... Zobaczysz!hihi

Cudna mała i jakie piekne ciuszki, miodzio!!!!

Dziękujemy Merkunku za komplementa i odwiedzinki w naszym wątku!!!

... właśnie trzymam Niunie na rękach bo zajada i zasypia powolutku!!!  ;D ... muszę kończyć bo mi łapy opadają a Milka już nie taka lekka ... :Serduszka:
 A jeszcze zaraz w odwiedzinki przychodzi koleżanka, która za 6 dni ma termin porodu ... więc to ostatnia szansa na pogawędkę! :D
Pozdrawiamy i dziękujemy za odwiedzinki w naszym wątku!  :los:
Buziaki! :id_juz:

• Chuck Norris
« Odpowiedź #229 dnia: 10 Października 2007, 13:16 »

;D Dzięki Martynko!... Ciebie też to już niedługo czeka! hihihii ... oszalejesz na punkcie maleństwa!... A tatuś tym bardziej!!!Bo dziewczynki to rzekomo zawsze córunie Tatunia :D ... Zobaczysz!hihi

oj tak, mój mąż juz szaleje...jak tylko dowiedzial sie, ze bedzie dziewczynka od razu kupil jej biało-różową bluzę z kapturem, bo stwierdzil, ze bedziemy ja tak ubierac:) A córuniu tatunia juz do niej mówi:)

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #230 dnia: 10 Października 2007, 19:41 »
Kozuszek pzresłodki :) Ale jak wiadomo córcia bardziej słodssza :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #231 dnia: 10 Października 2007, 20:47 »
AGULA Kamila rosnie ladnie a ta fotka z irokezem mnie rozsmieszyla na dobre  :brawo_2: :skacza: :brawo_2:

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #232 dnia: 15 Października 2007, 15:34 »
 :serce:  :Serduszka: :serce: :serce:  :Serduszka: :serce:

O rany!!Jak ten czas szybciutko biegnie!!! ... Dzień Narodzin naszej Córci ... hmm...  pamiętam jakby to było wczoraj :los:  Jesteśmy tak niesamowicie  szczęśliwi!!! ... Dziękuję Bogu za ten wspaniały Dar życia jakim jest Nasza Córcia Kamisia!!! :serce: :serce: :serce:
:Zakochany: Milka jest NASZYM NAJWIĘKSZYM SZCZĘŚCIEM!!! Promyczkiem i Wielką Radością naszego życia!!! Jest niesamowita ... Nasze maleńkie słodkie Cudo  :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: ...hihihih ...  :grin: :grin: :grin: więc mamy dzis powód do świętowania  ;D ... Szczerze mówiąc, każda sekunda... minuta...godzina życia Naszej Pyzulki jest dla nas wielkim świętem!!!  ;)
... I tu mała fotka z dziś...  ;)

Pozdrawiamy serdecznie! ;D

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #233 dnia: 16 Października 2007, 20:09 »
Dzisiaj byliśmy na wizycie kontrolnej u doktora i na szczepieniu!
Kamisia waży 5300g i ogólnie Pan doktor był zadowolony ze zdrówka naszego Ptysia!Dzieki Bogu! :) Oby tak dalej!
Szczepienia bałam się okrutnie!Stres mnie ogarnął niesamowity! :wink: Nie wiem dlaczego ale zawsze sie stresuje, a tym czasem Nasz słodki Skarbuś był bardzo dzielny!
Niunia chwilunie króciutką zapłakała, więc szybciutko przystawiłam Ją do piersi i już był spokój. Potem zaliczyłyśmy 3 godzinny spacerek. Milka pięknie cały spacerek przespała i w ogóle przez cały dzionek była senna. Tak chyba działa na Nią szczepionka!Obserwuję Ją nieustannie... boję się żeby nie dostała gorączki. Poprzednią tolerowała bardzo dobrze więc mam nadzieję, że teraz też tak będzie!
Teraz leży sobie w łóżeczku i "rozmawia" ze swoimi "funflami" łóżeczkowymi! :grin: to jest bardzo zabawna sytuacja!hihihi...  :Serduszka:

...........................................................

Dziewczyny, powiedzcie mi proszę jak to jest?  :glowa_w_mur: W listopadzie (19 listopada) kończy mi się urlop macierzyński  :(. Wybiorę jeszcze zaległy urlop wypoczynkowy!Po urlopie wypada mi, że 9 stycznia powinnam iśc do pracy. Jednak postanowilismy, że pójdę na wychowaczy!Szkoda mi maleństwa zostawić!Babcie są daleko a na nianię jeszcze przyjdzie czas!... jakoś narazie finansowo damy sobie radę więc wydłużam sobie pobyt z Kamisią w domku!
Ale mam do was pytanie!Jeżeli do 9 stycznia mam urlop wypoczynkowy, to czy w styczniu będę mogła sobie jeszcze wybrać urlop za 2008 r? Czy juz mi nie przysługuje? ??? Moja kadrowa powiedziała, że juz nie przysługuje!Kurde  bele nie wiedziałam, że tak jest! ??? Miałam nadzieję, że jednak te dodatkowe 26 dni sobie wybiorę a dopiero później skorzystam z urlopu wychowawczego? A tutaj mąż mi przynosi takie wieści od mojej kadrowej! :diabel_3:  :glowa_w_mur: :Kwasny:
Poza tym dodatkowo przysługują nam 2 dni opieki nad dzieckiem,więc kiedy mam je wybrać? Czy te z 2007 r. powinnam wybrać w 2007 roku? ???
Pytam Was moje drogie, bo moja kadrówka juz nie raz "palnęła gafę" z urlopami! ;)
Bedę wdzięczna za każdą podpowiedź!!!
Pozdrawiam!
Miłego wieczorku życzę!Pa!

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #234 dnia: 16 Października 2007, 20:45 »
Ja wykorzystuję 2 dni jeszcze w 2007 roku. Z tego co wiem to już drugi urlop ci nie przysługuje.

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #235 dnia: 17 Października 2007, 22:14 »
Witaj Rybkowiedenko! :grin:
Dzięki że wpadłaś do naszego wątku! ;)
... No własnie!A taką miałam nadzieję, że przedłuże sobie płatny urlopik!A tu lipa!!Szkoda!No cóż!
 A ciekawe czy będę mogła wybrać te 2 dni opieki nad dzieckiem jeszcze przed urlopem wypoczynkowym?hm... muszę się przejśc i pogadac w pracy z kadrową! :drapanie:

...
Zmieniając temat ... wczoraj wieczorem poraz pierwszy w życiu zaaplikowałam Kamilce czopek!Okazało się, że po tej szczepionce miała gorączkę 38,5stC, więc trzeba bylo działać! :Pielegniarka:
Ale ogólnie była bardzo wesoła (w ogóle nawet nie była marudna) i kurde bele brykała prawie do g.23!  :tak_2: A potem łobuziak jeden, jak ją dokarmiałam o 4 nad ranem to się obudziła i zebrało się mojej córci na pogawędki!Nie chciala spac do 6:30 tylko zaczepiała nas, wołała, a jak podchodzilismy do łóżeczka to się śmiała całą sobą!hmmm... zastanawiam się co w tej przychodni zaaplikowali mojemu dziecku!hihihih ...  :lol: Czy to oby napewno była szczepionka?hihih
W każdym bądź razie drugie szczepienie skończyło się ponownie sukcesem! :ok: Niunia oprócz tego że więcej w dzień spała, nie była ani trochę marudna, wręcz przeciwnie wesoła jak zawsze a na nóżce nie ma śladu po ukłuciu, żadnego obrzeku,itp. Bardzo się cieszę! :ok:  A przed niepotrzebnie jak zwykle sie stresowałam!

Pozdrawiam!
 :id_juz:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #236 dnia: 17 Października 2007, 22:20 »
Przepraszam , ze tak pozno :) Wszytskiego najlepszego dla ksiezniczki :)

Widzisz jaka mas zgrzeczną i odwazną córcie :) Buziaki dla niej :)

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #237 dnia: 18 Października 2007, 11:32 »
i ja spóźnione, ale szczere zyczonka dla kamilki :D Rośnie Ci PAnnica, że hej :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline AGULA

• entuzjasta
« Odpowiedź #238 dnia: 18 Października 2007, 15:29 »
ELU! DEMKO! Dziekujemy Wam serdecznie i przesyłamy caluski!!!
Moja córcia ma dziś dzień śpiocha!! ;D spała od 9 rano 4 godzinki i teraz znowu padła!hhiih,ale wczesniej naspiewała się do pluszowego hipcia ze hoho... i ten spiew ją chyba zmęczył!  :D
Pozdrawiam serdecznie! ;) ... korzystam z chwili i lece robić obiadek! :D

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #239 dnia: 18 Października 2007, 20:28 »
Dawno nic u Cibie nie pisałam.. w sumie to tylko na początku.. Ale dziś zajżałąm. Masz porostu pięną córcię!!!!!!!!!!!!!!!!! Aż się mój instynkt macierzyński obudził ( budzi się często ale teraz ze zdwojoną siłą!!!) jest nisamowita.:):) Życzę wam zdróweczka!!